Keresés

Részletes keresés

Paleokrites Creative Commons License 2008.06.19 0 0 302
" Istenképmásnak tartja magát és ezért megpróbál értelmesen viselkedni, magáért és a közösségéért"

Ki tartja magát Isten képmásának? Csak nem a hívők? Isten a saját képmására teremtette az embert, akkor az ember már isten is?

Isten nem szexel, akkor az ember se tegye?
Isten azt mondotta az embereknek, "sokasodjatok, szaporodjatok és tőltsétek be a földet"....... Ebbe nincsennek egyházi, szektás álerkölcsi kitételek....a szexről....

" Neked egy önfeláldozó, aszexuális Isten-képed van"

Nekem nincsennek istenképeim, sem isten képzeteim sem!

Mi a normális szerinted? Az és úgy, ahogyan a keresztény szekták írott és íratlan szabályzatai kimondják, az általuk soha nem tapasztalt, sem nem ismert istennek nevében?

" Az én Istenem az Élet Istene"...., " vígan él, míg meg nem hal" mesés életszemlélet....

" Neked egy önfeláldozó, aszexuális Isten-képed van "

Istennek nem sok köze van az emberek szexualitásához...., még akkor sem, ha ő teremtette volna! Isten nemtelen......, képtelen testi kielégülésre, extázisra, euforikus kéjre...., azt sem tzdja mi fán terem az élvezet! Akkor hogyan jössz azzal, hogy nekem olyan istenképem van, aki elnyomja a nőiséget? Minek teremtette meg Évát Ádám részére? Mert azzal tud szexelni és éppen hozzáillő társ is egyben, deha férfit teremtett volna csak....., akkor mi van?
Én a nőket tisztelem, a női test lenyűgöz, szeretem nézni, simogatno és kényeztetni, ha engedi,,,,,
Vannak akik saját nemükhöz vonzódnak, egy érzéshullám, ami ellen nem tudnak semmit tenni.... és ha ez kölcsönös, akkor meg mit írígykedsz?
Előzmény: FriendlyFire (281)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 301
A vallás tulajdonképpen megöli, mindenesetre ledermeszti a hitet. A bűnös emberek sokszor sokkal természetesebbek, egyszerűbbek a hívő, vagy vallásos embernél. Nem vonnak felelőségre ha rágyujtasz, ha iszol egy korty alkoholt, ha érdeklődéssel megfordulsz egy nő után. Szóval egyszerűbb megfelelni, bár néha, aki visszahúzódó annak meg épp nehezebb, hiszen kevéssé produkálja magát. Mindenesetre a bűnös ember nem gonosz. Illetve a szónak nem az embertelen értelmében..
Előzmény: Dam-Ba (297)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 300
Nem hülyeség valami amit dokumentáltak. Csak számodra furcsa.
Előzmény: Törölt nick (298)
Kogitano Creative Commons License 2008.06.19 0 0 299

Ez már kétezeréves állapot.

 

"Megkérgesedett e népnek a szíve. Nehezen hallanak a fülükre, a szemüket meg behunyták, hogy szemükkel ne lássanak, fülükkel ne halljanak, s szívükkel ne értsenek, nehogy bűnbánatot tartsanak, és meggyógyítsam őket."

Előzmény: Adamkertesz (293)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 298
"Az ateisták képtelenek a megtérésre, ezért harcolnak a hit ellen"

Szegények a hülyeség ellen igyekeznének harcolni, aztán idővel mind belátjuk, hogy fölösleges; erre is szükség van, létjogosult... "Boldogok a lelki szegények" ugyebár... 8)
Előzmény: Adamkertesz (290)
Dam-Ba Creative Commons License 2008.06.19 0 0 297

Azé az elgondolkodtató, hogy Jézus sem a farizeusokkal diskurált szívesen, hanem a kurvákkal, stricikkel, vámszedőkkel meg a sima bűnösökkel. Még a végén kiderül, hogy az öntelt vallásosok miatt nem akartak hinni, és Jézus valójában velük szerette eltölteni az idejét.

Ezek után nehéz elhinni, hogy a másvilágon másképp lenne.

 

 

Előzmény: Adamkertesz (295)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 296

Ez egyébként nekem is furcsa.

Édesapám pl gyerekkorában még hitt, amikor még éltek a szülei. Elárvult szegény, és ott volt a nagybetűs életben. Megtapasztalta hogy milyen a világ, és elfelejtette a hitet. Mégis sokszor adtak neki útmutatást a Biblia szavai: "bocsáss meg nekünk, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek". az életben sokszor volt megaláztatott helyzetben. Senki volt. Mégis most üzletember. Megfordult a szerencséje. Mindig úgy tett másokkal ahogyan a szíve vezette, nem pedig úgy ahogyan a világi érdekek diktálták volna.

Jó ember, mégis néha meghazudtolja a Bibliát.

Szerintem aki nem csalódik az életben az Istenben sem csalódik. szerintem az élet ajándék. A legnagyobb ajándék a szerelem. Aki megismeri az igazi szerelmet az Istentől sincs távol. szerintem az ateizmus néha egy talajvesztett élet bosszúja.

Én voltam már keserű a szívemben, de sose kentem Istenre azt, amit az embereknek köszönhettem, vagy amit magamnak köszönhettem, legalábbis igyekeztem, hogy ne tegyem ezt. Legyen minden ember gonosz, Isten akkor is jó. Szerintem. És inkább nekem van igazam, mint az egész világnak, mert a világban mi a reménység, ha mindenki lázadna?

Előzmény: prophet1 (294)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 295
Hát, nem tudom. Tudod, egy ateistánál idővel elvi kérdés a tagadás. Egy átlagos embernél aki nem foglalkozik a hittel, megmozdulhat a szív, ha valami olyasmi éri ami pozitív és Istennel kapcsolatos. Pl ha Isten meggyógyítaná egy ateista lányát. Talán ez lehetne ok a hívésre. Mást nem nagyon tudok. Nem akarnak egy menyországban élni. Nem akarnak megalkudni Istennel, lemondani a fizikai létezésről, megérteni hogy Isten is szerethet, épp úgy mint egy ember szeret valakit akit félt. Elveszítenék a bűnt, elveszítenék az első helyet a saját életükben. Ahol mindig az ő akaratuk valósul meg, ahol mindig az ő vágyuk teljesül. Ezért lázadnak. Nem rosszak ők, csak szeretik a bűnt, és eltűrik a Sátánt.
Előzmény: msmks (292)
prophet1 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 294
Ismerjük a "menetrendet" a Biblia alapján. Általában véve igaz, amit írsz. De én most inkább azon csodálkozom, hogy Paleokrites hogy lehet ennyire elfogult és elvakult, hiszen ő azt állítja, hogy 30 évig keresztény volt....
Én meg 34 éve vagyok keresztyén, és eszem ágában sincs "abbahagyni", sőt - úgy tapasztalom - egyre jobban "belejövök", és nagy távlatok állnak előttem....mivel lenne érdemes ezt elcserélni? - Bizony, semmivel....
Előzmény: Adamkertesz (293)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 293
Tudod mi a durva Prophet? Hogy elvették maguktól az esélyt. Mintha gyógyszert vinnél egy écesnek, és a szemedbenevet. Még el is mosolyodsz, hátha megkedvel, de valójában... Ők nem lesznek ott ahol mi. Nem merném borítékolni, de sajnos kicsi az esélye annak hogy tévedjek. Bízom a kitartásukban. Erősek, állhatatosak, tulajdonképpen menthetetlenek. Mintha törhetetlen plexi mögül röhögnének a terjedő tűzben. Eszméletlen. Élvezik hogy nem töröd be!
Előzmény: prophet1 (291)
msmks Creative Commons License 2008.06.19 0 0 292
jó gondolat!

de egyébként nem képtelenek a megtérésre. ezt számos példa bizonyítja.
Előzmény: Adamkertesz (290)
prophet1 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 291
Azt mondta az Úr Jeremiásnak: "Ők térjenek tehozzád, ne te térj őhozzájuk."

A keresztények között van egy ú.n. "kánanáni nyelv", amelyet használnak, de olykor - ha annyira "messziről jött" az illető - körül is írják, más, rokonértelmű szavakkal próbálják magyarázni, hogy érthető legyen a hitetlennek is....

És ha még így is a falnak rohannak, hát őszinte részvétem..:))
Előzmény: Dam-Ba (288)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 290

Úgy érzem számos ateistának a hit egy "személyes" ügy. Olyasmi amivel foglalkozni kell, amit le kell járatni.

Az ateisták képtelenek a megtérésre, ezért harcolnak a hit ellen. Ha elfogadnák, hogy a Biblia igaz, a bűn ellen kellene harcolniuk. Az embernek magát a legnehezebb legyőznie.

prophet1 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 289
"Ja, hogy elég Jézusban hinni és máris megigazul a delikvens?"

Ja.

"Ő mennyire könnyű a hívőknek, csak hívnek, hívnek és minden oly csodaszép rózsás és ámulatos!"

Eltekintve a melléütésektől, szintén : ja.
Előzmény: Paleokrites (279)
Dam-Ba Creative Commons License 2008.06.19 0 0 288

Végre egy kedvemre való topic!

 

Igaz keresztény csak a mesében van meg az Atya szemében a megváltás miatt, aki elnézi és megbocsáttya az "igaz keresztények" viselt dolgait is.

 

Azé utálják a nem hívők a hívőket, mer ilyeneket mondanak magukról, hogy igaz keresztények. Meg hogy a Szentlélek vezeti őket. Tudod hány ilyet hallottam már? Oszt a végén majd' mindig kiderült, hogy mégse. És ez télleg ciki.

 

Köszönhető mindez azoknak az elittudatú "igaz keresztényeknek", akiknek majd azt mondják: "Sohasem ismertelek titeket, távozzatok ... " hogy hová, mutassa meg a Szentlélek! :-)

 

Jó lenne má megérteni, hogy egy nem hívő szótárában nem létezik az a szó, hogy "megigazultság", sajnos sok keresztényében sem, miközben megigazult voltukat "igaz"-nak fordítják. Nem csoda, hogy egy nem hívő ennek hallatán a falnak megy.

 

A hamis evangéliumok terjedését ezeknek az "igaz keresztények"-nek is bőven a rovására lehet írni.

Előzmény: prophet1 (278)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 287

Illetve történelmi feljegyzésekre hivatkozik. Vagy rokonok, ismerősök bizonyságaira ad.

Intelligens környezetben semminek nem ciki lenni ha az ember maga is intelligens. Szerintem ez nem vallásfüggő.

Előzmény: Törölt nick (286)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 286
Sztem kb annyira ciki kereszténynek lenni, mint bármley más dogmatikus rendszer zászlaja alá beállni vagy neagyisten megalapítani azt... (ld. pl. P-dox) ;)

Egyik sem tudja bizonyítani az igazát, csakis az emberi hülyeségre, ostobaságra és/vagy félelemre apellál, leginkább alaptalan okoskodással, manipulációval, hazugságokkal... Dióhélyban ennyi.
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 285
Na. Hát ez kérem egy korrekt hozzászólás. Igaz itt is elmaradt a hülyézés, mégis milyen természetes, és aneurotikus volt. :)
Előzmény: FriendlyFire (281)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 284
Egyébként a szex nálad is előbb volt, nem csak a vallásnál. De mivel vallás nélkül ateizmus sem volt, így az ateizmust mindenképp megelőzte...   ;-)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 283

"Maga a szexualítás nem konkrétan a nemzést jelenti......, hanem a kielégítést, kielégülés praktikáit, érzelmeit és erotikus vágyainak beteljesedését! "

 

Az erotika két ember fizikai, érzelmi egybeforrását szolgálja.

Előzmény: Paleokrites (273)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.19 0 0 282

Nem olvastam olyat, hogy keresztény, ateistát hülyézett volna le.

Előzmény: Paleokrites (272)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.19 0 0 281

"hanem megy és dolgouik egyházáért, isteneiért, hogy jutalma bőséges legyen."

 

Nem. Istenképmásnak tartja magát és ezért megpróbál értelmesen viselkedni, magáért és a közösségéért (család, barátok, szerencsés esetben ezek a gyülekezet halmazában is benne vannak, de ha nem az sem egy tragédia)

Neked egy önfeláldozó, aszexuális Isten-képed van, nekem meg egy normális, ahol bizonyos esetekben megérthető az aszexuálitás és az önfeláldozás, de nem mindennapi követelmény. Az én Istenem az Élet Istene. A mértékletesség egy adomány.

Előzmény: Paleokrites (277)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.19 0 0 280
Ne beszélj......., vannak igevezető szentlelkek? Olvasni és érteni tanít, majd betűz?
Tehát te, mint keresztény, bármit csinálsz, mondazs, teszel, azt a szentlelked teszi általad?, Jól értettem?
Előzmény: prophet1 (278)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.19 0 0 279
" Minden keresztény bűnös ember"

Milyen jó, hogy én nem vagyok keresztény, nem akarok bűnös lenni, sem bűntidatban leledzeni!

" "kegyelemből, hit által igazul meg, a Jézus Krisztusban való hit által"."

Na erről valami bővebbet, mert ez úgy parasztvakítás, ahogyan van!
Hit által miképpen lehet megigazulni? Gondolkodol!, gondolkodol!, hiszed, hiszed és máriis megigazultál?
Ja, hogy elég Jézusban hinni és máris megigazul a delikvens?
Hihetetlen, elég Jézusban hinni és meggyógyul a halálos beteg, megnyerem a lottót......
Ő mennyire könnyű a hívőknek, csak hívnek, hívnek és minden oly csodaszép rózsás és ámulatos!
Előzmény: prophet1 (274)
prophet1 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 278
Egy igazi keresztény mindig az Ige és a Szent Lélek által vezetteti magát, bármit csinál is...
Előzmény: Paleokrites (277)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.19 0 0 277
Jé....., érdekes megfigyelés......, hisz annó a sátánnal azonosították a számítógépet, előtte a személyi számokat, majd a netet is.....
Az autóra nem voltak ilyentén kitételek?

Egy igazi keresztény nem lóg a számítógépen, hanem megy és dolgouik egyházáért, isteneiért, hogy jutalma bőséges legyen...... , nem semmi célok, isteneinél lóg, nemde?!



Előzmény: FriendlyFire (276)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.19 0 0 276

"itt a fórumokon is látszik a nagyaon keresztényeknél,"

 

Nagyon keresztény nem lóg állandóan a neten! (ez rám is vonatkozik!)

Előzmény: Paleokrites (272)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.19 0 0 275

"Aki a homoszexualitást, és a szexualitást egy kategóriaként értelmezi, az valóban messze áll a szexualitás szerepének ismeretétől."

 

A homoszexualitás is egy fajta szexualitás, az állatvilágban is előfordul.

Jézust én a "Ne ítélkezz" kérésében megpróbálom 100%-ban követni.

Lehet, hogy szelektíven értelmezem a követelményeket, de az legyen az én dolgom.

Az Újszövetség szerint az iszákosság és a homoszexuális promiszkuitás kb. egy szinten áll. Szerintem is, felesleges túl démonizálni. Van egy Istennek tetsző életvitel és van más milyen. pontosabban többesszámban. Ez is az is lehet többféle.

Szerintem ezt lehet érezni. Főleg ha normális emberekkel próbálod körül venni magadat. Ez nehéz.

Előzmény: Adamkertesz (271)
prophet1 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 274
Én nem a keresztények irányába, hanem Jézus Krisztus felé vagyok elfogult.
Minden keresztény bűnös ember, aki "kegyelemből, hit által igazul meg, a Jézus Krisztusban való hit által".

Aki ezt a hitet komolyan veszi, annak életében meg is teremnek annak gyümölcsei, akkor is, ha állandó továbbhaladásra, tökéletesedésre szorul.

Te viszont negatív irányban vagy elfogult, aminek nem lesz jó vége, mert "a fürdővízzel együtt kiönteni a gyereket", azt jelenti, hogy: "volt gyerek, nincs gyerek", és ott maradsz árván, magadra hagyottan, és mit ért az életed? Egy nagy nullát! (mindezt fordítsd le "lelki értelemre", és máris megértheted, amit mondani akartam...)
Előzmény: Paleokrites (272)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.19 0 0 273
Nos a társadalmak emberekre épülnek...., emberek meg családokban élnek általában.....
Maga a szexualítás nem konkrétan a nemzést jelenti......, hanem a kielégítést, kielégülés praktikáit, érzelmeit és erotikus vágyainak beteljesedését!

Nos, előbb volt a szex, azután jött a vallás, majd a mások megfélemlítése és befolyásolása...., törvényszerűségi isteninek mondott szabályai....
Így mondhatnám, hogy az egyház belekotnyeleskedett a magáőnszférába, amihez vallásolag semmi köze nincs!

A nemi kapcsolat a partnerek között, legyen az heteró, avagy másság, teljessen azonos élményelérésekre épül.... Az, hogy az egyház már mindebe beleavatkozzon és isteninek tüntesse fel álerkölcsi normatíváit...., közben meg korlátozza az emberi szabadságjogokat....., pedig saját portáján kellene rendet teremteniük , akár a heteró, akár a homo, leszbikus kapcsolatokat tekintve!
Téged ne korlátozzon senki, bár ahogy hozzászólásaidat figyelem, eléggé egyháziasított kereteken belüli, nemde?
Előzmény: Adamkertesz (271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!