Aki Thunderbird programot használ Windows alatt, azzal előfordulhat néha, hogy beleszalad valami problémába. Úgy láttam, hogy ennek itt még nincs topic, hát gondoltam, nyitok egyet.
Sziasztok! Átállítottam a fiokomat imap-ra. Azóta bizonyos levelek pl listáról érkező vagy banki kivonatot tartalamzó nem töltődik be a programba teljes egészében imapról. A mellékelt jpg kép vagy pdf dokumentum kisebb méretű és nem lehet megnyitni. Bongészőn keresztül bejelentkezve a boxomba minden tökéletesen ott van a szerveren. Tudtok nekem segíteni? Gondolom csak valami apró beállítás. Köszönöm! Nem szeretnék ezért újra pop3 használni.
Ha valakit érdekelne: mindkét Thunderbirdhöz letöltöttem a Lightning kiegészítőt, plusz a Szolgáltató a Google claendarhoz nevű kieget. Ezekkel elvégeztem ezt az icas kiegészítős-bemásolós dolgot és tökéletesen up to date szinkronizál a két Thunderbird telepítés között.
A Google fiókodban nyisd meg a Naptár oldalt, válassz egy naptárt, Naptárbeállítások. Privát URL cím, ICAL gomb. Ezt a linket tedd vágólapra és hozz létre egy új naptárt a Thunderbird-ben, típusnak válaszd a Google naptárat és add meg a basic.ics végű linket. Előtte természetesen Export-tal mentsd el a naptárat. Úgy rémlik, hogy nem szinkronizál mindent a Thunderbird, talán csak 1 hónappal ezelőtti eseményekkel foglalkozik. Az eseményekre vágólapra téve majd visszaillesztve vagy újraimportálással tudod átverni, úgy emlékszem.
Őszintén szólva nem tudom pontosan. Ezen az oldalon ugyan fejtegetik, hogy mi a helyzet a méretkorlátokkal, de ahogy nézegettem, a helyzet nem egyértelmű. Már csak azért sem, mert ez függ egyrészt a mappákat tartalmazó kötet fájlrendszerétől is, másrészt pedig a Thunderbird program verziójától. Állítólag a 12-es verziótól képes külön állományokban tárolni az egyes leveleket. Régebbi verzióknál viszont időnként szükséges a mappák tömörítése, az pedig nagyon időigényes több GB-os mappák esetén. Szerintem érdemes az ilyen nagy mappákat szétszedni több kisebbre (pl. dátum szerint), és egyenként elvégezni a tömörítést. Amúgy én azt szoktam csinálni, hogy a levelekből mindig leválasztom a csatolt állományokat, és így most 51,5 MB-os (nem Giga, Mega!) az Inbox-om, pedig 2003. óta megvannak benne a leveleim. Csak ajánlani tudom ezt a megoldást mindenkinek.
Ami a másik kérdést illeti, többféle oka is lehet annak, ha nem látszik minden letöltött levél. Lehet, hogy egy megjelenítési szűrő van beállítva, de az is lehet, hogy a Levélszemét kezelés helyezi át némelyik levelet egy másik mappába. Nem ártana ellenőrizni ezeket a beállításokat.
Egy láma kérdés: Thunderbird van a munkahelyi és az otthoni gépemen is. Most letöltöttem a munkahelyen a Lightning kiegészítőt naptárnak, meg lehet oldani, hogy ha az otthoni gépemen is felteszem, akkor szinkronizáljanak egymás közt?
A Firefoxnál tudja ezt tehát ha bent hozzáadok mondjuk egy könyvjelzőt, akkor otthon leszinkronizálja hardverszámos alapon.
Nálam ez úgy működik, hogy ha a levelek feletti oszlopfeljécek jobb szélén lévő gombra rákattintva a listából ki van választva a Témacsoport, akkor a bal szélen megjelenik egy kis szövegbuborék, és ha erre rákattintok, akkor - meglepő módon - a program témacsoportokba rendezi a leveleket.
Én ugyan nem, de nálam a Témák ablak jobb alsó sarkában van egy olyan link, hogy További témák letöltése. Ha nem is millió van, de állítólag 300 ezernél is több.
Thunderbird 12-höz a letöltött témák csak a felső menük hátterét alakítják át? Az emailek ablaka, a mappák ablaka, a naptár, stb. fehér marad mindig? Vagy valamit elrontok.
Ha így van akkor a kérdés, hogyan lehetne lesötétíteni az egészet (sokkszor éjjel használom)?
Sikerült a kérdést úgy megoldani, hogy üzenetszűrüket hoztam létre és a szerverről amikor a levelek bejönnek akkor a szűrők azonnal a megfelelő könyvtárba teszik a leveleket. Természetesen ha olyan levél jön amire nincsen szabály azt kézzel külön kell majd áthelyeznem.
Egy másik érdekes dolgot vettem észre, hogy ha levelet a webmail-en elolvasom akkor már az üzenetszűrő nem veszi figyelembe a levelet azaz nem teszi be a megfelelő mappába.