Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Startpatronos-ólomlövedékes, muzeális céllövő fegyverek, Keserű Sniper, Bartal és hasonló társai. Miután már jó pár száz darab forgalomba került eme remek fegyverből, megérdemel egy topikot, ahol eszmét lehet róla és muzeális, akár elöltöltős társairól cserélni.
Hentesipari, szögbelövő és egyéb, nem szabványos patronok, töltények hirdetése TILOS, törléssel és tiltással jár!
Mivel revolver rendszerű szerkezetről van szó, lehetséges, hogy a tárdob időzítésével van gond és lövéskor lehánt egy darabkát a lövedékből, utána már deformáltan forogva ide-oda hordhat. A másik amire gondolnék a dob előtti csőszakasz átmeneti kúpja. Ha az éles szélű és nem dörzsárazott, vagy nincs jól, vagy egyáltalán kialakítva az átmeneti kúp, ugyanezt okozhatja.
Szintén hasonlóan befolyásolhatja a csőkorona milyensége a röppályát.
A csőkoronán egy kb 90 fokos bronz kúppal lehet segíteni, az átmeneti kúpon pedig egy kúpos dörzsárral.
Hangtompítót használsz rajta? A CZ457 jaguaron is ugyan azt az A-Tec hangtompítót használom, amit Keserűék a startpatronosokhoz árulnak. Amikor megvettem és újonnan rátettem, össze-vissza szórt. Gyanítom, hogy valami gyártási sorja / minimális központosítási hiba lehetett a belső betétjében. Ki kellett lőnöm vele egy doboz lőszert, utána beállt. Esetleg próbáld meg tompító nélkül.
Ha van belövő padod fogasd be a puskát és elmozdítás nélkül nézz egy szórást, hogy a sütési hibát kiszűrd. Tűpontosságot szerintem felesleges várni tőle: a norica gömblövedékek sem tökéletes gömbök, bepréseléskor deformálódnak is, a startpatronban meg csak gyúelegy van, nem precízen kimért lőpor adag.
Használatba vétel előtt, ellenőrizted az esetleges gyártás során ott maradt sorjákat, peremeket, letöréseket, szennyeződéseket? A forgótár tökéletesen illeszkedik, könnyen és precízen mozog, pontosan a helyére áll be, a patronok rendesen a helyükre illeszkednek, mindegyik ugyan annyira mélyen fekszik be a helyére stb. stb. stb. Van egy pár dolog ami meg tudja viccelni az embert, de ehhez látni kellene az eszközt, de mivel garanciális így a gyártónál kellene nyomni a csengőt. A szemed láttára ellenőrizzék le, teszteljék le, hogy lásd ők milyen lőképre képesek vele, mivel is használják és milyen módon. És ha valóban náluk tökéletesen működik, akkor meg van a válasz hogy hol van a hiba.
Az alap dolgokat ellenőrizted, pl. a cső görbesége, huzagolás állapota, lefújás mértéke, a lövedékek tömeg és méret szórása, a lövedékek deformitása. Esetleg másik patronnal és lövedékkel próbálkoztál? Ha egy ennyire bereklámozott, a tesztek és videók alapján pontos fegyver, nálad ennyire pontatlan, akkor az vagy gyártás hibás, vagy az üzemetetéssel van baj. Azt említetted hogy ők ellenőrizték, és mindent rendben találtak. Na de pontosan mit is ellenőriztek, mit néztek és ellenőriztek rajta? Ha viszont tényleg ők becsülettel átnézték, és a szerkezettel nincs probléma. Akkor kizárásos alapon, azzal lesz baj amivel használod vagy ahogy használod. Ha már volt más fegyvered, és azokkal érdemlegesen tudtál aránylag pontosan lőni, akkor remélhetőleg nem veled van baj. Ha pedig ez az első, vagy az első muzeális fegyvered, akkor lehet picit rá kell még érez a dologra.
M 22 TL-a győri Tóth László f.mester által készített nyolc lövetű múzeális puska kevés lövésszámmal eladó.Hatos start/5.5mm.Gyártási száma:100 ,a dob ,még nincs beszúrással gyengítve.Ára:290 e.20 3236915
Milyen üzleti oldal? Tényleg kíváncsi vagyok, hogy miért van nagyobb fantázia egy ormótlan és nem kívánatos aluminium darab létrehozásában mint mondjuk egy átgondolt, szép, és jól működő revolver megalkotásában. Nem hiszem, hogy sokkal nagyobb energiát kellett volna beleölni egy 19M formájú startos pisztolyba ami nem mellesleg ha jól van megcsinálva akkor sp revolver kategóriában az egyik legjobb lehetne, már csak azért is mert az Alfán kívül nincs is más alternatíva. Nem kell ehhez Notredamusnak lenni, a recept ez: legyen formás (mint egy alfa vagy akár egy super pitbull, legyen SA/DA vagy SAO, legyen huzagolt csöve (esetleg 2-3méretben), legyen acél (ne spinyó) aztán ennyi. Hab lehetne a tortán ha betéttöltényesre lenne megcsinálva.
Olvass vissza a Művek facebook bejegyzésein. Ahogy kkn topiktárs is írta, a feliratkozás pontosan azért szűnt meg, mert feliratkoztak, azután meg nem vették meg a cuccot. Tekintsd úgy a dolgot, hogy egész egyszerűen boltban vásárolsz. Bemész, kérsz valamit és vagy van, vagy nincs. Az internet, meg a webshopok jól elkényelmesítettek mindenkit. És nyugodtan örüljünk annak, hogy egyáltalán van gyári mintabolt, ahol a viszonteladói árnál olcsóbban juthatsz hozzá az áhított fegyverhez. Ez nem tej, nem kenyér, hogy mindenkinek alanyi joga legyen hozzájutni. Azt már csak zárójelben mondom, hogy hozzám is jöttek Zalaegerszegről, de én is mentem Egerbe, Kecskemétre egy-egy eszközért. Igen, van olyan, hogy fel kell állnunk, rászánni néhány órát, ha valamit szeretnénk. Azt se feledjük, hogy ez nem strandpapucsgyár, hanem fegyvergyár. Más a szabályozórendszer, más a piac és más a piaci igény is. Részemről is lezárom a témát, mert nem érzem, hogy érdemes lenne tovább témázni rajta.
"...Nem a Keserű az egyetlen gyártó azért..." Mutass nekem légyszives az elmúlt évekből legalább még egy magyar gyártót, aki gáz-riasztó kategóriát gyártott!
Ez a nem mennek el a termékért dolog meg abszolút a Keserű művek hiányossága. Nem lehet feliratkozni. Nem lehet előrendelni. Akkor persze hogy lutri az amit ígérnek a vevők. Sok magyar kisiparos úgy dolgozik hogy kicsengeted a felét előre. A másik felét mikor átveszed. Ennyire egyszerű. Lehetne ezt csak nincs rá hajlandóság. Csak a sajnálkozás. Miért van az hogy más cégeknél ez működik? Na mindegy is. Ezt sokkal könnyebb így le rendezni pár mondatban. A vevő a tróger. A vevő a hülye. Ja csak van pár vevő aki vásárolna is.
Jó nagy tévedésben vagy! A piac az azért is pang inkább mert a keseruek átverik a vevőket engem 2x szivattak már meg így már nehezen hiszek nekik egy megbízhatatlan cég! És ez hogy csak ott előre utalás nélkül sem lehet vásárolni és induljak a semmire ez falhaborito!
Üzlet akkor lesz, ha van az embereknek pénze. Jelenleg nincsen. Amúgy pl az autópiacon is érezni, de ez az engedélymentes fegyó piac meg bele van állva a földbe. Alig lézengenek a vevők, azok is csak kis pénzért. A nagy értékű cuccokra pár ember jut csak.
Keserű meg már nemegyszer megjött abból, hogy a rajongók nagyon-nagyon akarták a cuccot, de amikor meg lehetett venni, az a rajongói tömeg nem ért el a boltba. Ezen tapasztalatból írja, hogy az igények csak a vásárlásig élnek.
Neked tetszene, még pár tucat ember írná, hogy neki is kell. Azután ott porosodnának a polcon, mert csak a töredéke menne el valóban megvásárolni. Mert jelenleg álmodozni sokan tudnak, de vásárolni csak nagyon levesen.
Neked tetszik, meg is tudnád vásárolni, s te fantáziádat megmozgatja. De ez nem jelenti azt, hogy még akadna ötven ember akár, aki ugyanígy van vele, és a neten ingyen leírt véleményét valóban pénzre is tudja váltani, amikor már meg is lehetne venni.
Amikor sok ember már ott eláll a vásárlástól, hogy vidékről nem akarja/tudja finanszírozni a Bp-re történő utazást a fegyóért. Ha már az gondot okoz sokaknak, akkor a megvásárlása pláne.
Igen komolyan írtam. Azért vettem elő a pitbull 19M et nem pedig azt írtam hogy új fegyvert készítsenek. Persze kéne vele foglalkozni. De nem szeretnék jobban belefolyni. Tudom nem én vagyok a gyártó. Nyilván nem látok rá ennyire. Volt anno terv hogy készül ilyen konstrukció. Nem ez lett. Le zárnám magamfelől a dolgot. Nem a Keserű az egyetlen gyártó azért. Persze a legnagyobb. Azt látom viszont hogy sok dolog van amit nem lovagoltak meg. A kisszériás azonnal elkapkodott darabok is ilyenek pl amit többé nem gyártanak. Számomra érthetetlen.
Ugye ezt nem komolyan írtad? Szerinted mennyi tőke, mennyi engedélyeztetési procedúra, mennyi munka egy új eszköz kidolgozása és piacra dobása? Vajon hány példányt kell legyártani és eladni, hogy nullszaldóra kijöjjön a történet. Ha majd a startupokhoz hasonlóan az érdeklődők előre megfinanszírozzák ezeket a fejlesztéseket, akkor lehet igényeskedni, esetleg lehet fegyvergyárat alapítani. Addig ez csak álmodozás. A Duplabull emlékeim szerint úgy készült, hogy Bélabá beleépítette a fórumon felmerült és megvalósítható ötleteket. Az a baj, hogy mindenki remek ötleteket tud arra, hogy másnak mit és hogyan kéne csinálnia. Szerintem érdemes elgondolkodnod azon, hogy vajon miért csak a Keserű Művek gyárt érdemlegesen, engedélyhez nem kötött eszközöket Magyarországon.
Milyen üzleti oldalról írsz? Az üzlet akkor megy ha van kereslet. Akkor lesz kereslet "ínségesebb" időkben ha az a modell egy jól átgondolt darab ami mozgatja az emberek vásárlási ingerét. Ő most nem kockáztat abszolút. A meglévő darabokat variálja. Szerintem ez nem elegendő.
Bélabá olyan mintha vakon lenne! Arme revolvere zseniális, az alfa ml is elég jó, látja az emberek igényét a jóra, erre keserű megcsinálja a startos onestát? Wtf?! Nem hiszem el, hogy nincs egy kis józan eszük (és szépérzékük)! Csinálna valami SA/DA vagy SAO szerkezettel valami új pitbull formájú, startost acélból akkor nagyot mehetne a dolog, de nem! Jó lesz a népnek az alu onesta! Fa.zom! 😅🤣
Ja amúgy még azt hozzá tenném. Mikor fel lett ide dobva nem olyan rég pár Arme régimódi stílusú revolver. Hányan néztük epekedve hogy basszus de klassz kis startpatronos szerkezetek. Nem lenne rá kereslet? Nincs konkurencia. Hogyne vennék. Nincs aki be vállalja. Ez a gond.
Én azt gondolom hogy menne a pitbull is startpatronosban ha azt jól átgondolva szépen kulturáltan legyártva kidobnák a piacra. Lehet hogy ez csak álom marad. Meglátjuk mit hoz a jövő.
Technikailag lehet hogy a csúcs. De viselhetőség és külső megjelenés szempontból a sima dobos 19M volt a csúcs. Bár ez megosztó lehet. Nekem sose tetszett a duplabull ezek miatt. Vissza kanyarodva a startpatronos témához. A keserű szériából szerintem akkor is ez a fegyverméret ami egy startpatronos revolvernek a leginkább megfelelne. Nem a micromax meg az onesta.