Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége szerint a GYED és a GYES ZSÁKUTCA, de a magyar társadalom ragaszkodik hozzá, így nem lehet egyetlen tollvonással megszüntetni. HOSSZÚ TÁVON AZONBAN ALIGHA FENNTARTHATÓ EZ A RENDSZER.
Virágszálom, ki se vitassa ezt. Csak azt nem bírjuk bölcsészagyadba béplántálni, hogy a mami felnőtt ember, oszt az eltartásának a finanszírozását nem kéne a társadalomra hárítani. De ha téged a szülőd eltart, mert ahogy már a nyugger-topikban kifejtetted, te az a generáció vagy, akit 30 körül is a nyugdíjas szülő támogat, vagy mijaszösz, akkor szavam sincs. Anyádék kőccségére tőlem akár 30 éves korukig is otthon abajgathatod a pulyádat.
- Idessem én rosszpofa vagyok mer ippeg fogorvosho járok a rossz pofám miatt. Oszt én annyira utállom a másik szobábul a Keleviziné Angellát az összes mézesmázos beszéggyive ho begyüvök a miszobánkba nehogy hagatni kölljön. Neked is ajállom eszt az eljárást.
Szívessen.
Magdus
Pedig a Keleviziné fija vezérigazgató valami bankba. Annyi a pézük mint a szemét. Az annyát meg betette ide az othonba. Mijen eggy emberek vannak ugye? A sok péz se oszt se szoroz. Nemtom mit köllene csináni az ijjenekkel. A komenyistákra köllene szavazni ugye?
Hogy mi következik ebből? Hát hogy életében nem dolgozott még. Különben tudná, hogy még mindig sokkal szabadabb élet egy gyerekkel összezárva lenni (bár nem tudok a kismamák lakáselhagyási tilalmáról), mint reggeltől késő délutánig egy irodában csücsülni, aztán a legnagyobb csúcsforgalomban bölcsődébe rohangálni, majd néhány óra alatt lefekvésig az egész elmaradt háztartási munkát bepótolni, gyerekkel foglalkozni stb.
Idessem eszt a Klárit nem ösmérem szeméjjessen, csak a tv-be szokom látni. Van neki két pujája. Van neki ura. Dógozik az állásába. Nevelli a kicsinyeket. Az ijjenrő nem mongyuk aszt amit te írtá. Aszt az ojjanokra mongyák akik az utmentin mutogassák a csunyájukat. Eszt meg itten máma óvastam az ujságba. Máma ijjen világ van, óvassad.
Magdus"
Azt hiszed jopofa vagy ezzel az idiota stilussal?
A felsorolasbol meg kihagytad hogy van nekijuk havi tizmillio jovedelmuk(hogy honnan ,az is megerne egy kulon topicot) , ugyhogy Kalarikanak akar gyes , akar gyed , akar van , akar nincs , a feje se faj.
- Idessem ronda a szájad. A fejedbe meg bevette magát az a sok rosszindullat. Amit idekörműté abba is pont az van leirva amit a menyecske az ojságba fölpanaszút. Meg még az ho a gondúkodás ippen ojjan emaradott máma is mint miko öreganyámat atták férhö. Appedig postáskisasszonnak tanút ki oszt a zura aszonta rendes asszonnyak nem köll dógozni csak othunn. Bele is hótt szegin a nyócadik gyerekinek a születésibe. Pedig a bizonyittványába tiszta kivállók vannak beirva az összes tanulmányokbó. A jóember nem abbú kerekedik akinek az annya othunn lógázza a lábát a konyhai szennyespadlán három esztendejig oszt elunnya még az életit is a munkahejin meg közbe minden ujjat kitanának, hanem abbú akit igen szeretnek.
Segítek megérteni: ,,Ennek a hamis képnek a fényében zárjuk ki a rászoruló gyerekeket a korai fejlesztés lehetőségéből is, fosztjuk meg őket a felzárkózás esélyétől. Így már óvodás korukra mérhetetlen hátrányt halmoznak fel. Egy amerikai kutatás szerint egy magas státuszú családban élő gyereknek ezer órát meséltek négyéves koráig, míg alacsony státuszú családban élő kortársának alig 25 órát. A bölcsődék csökkenthetik a távolságot. A magyar gyerekeknek azonban alig nyolc százaléka jár bölcsődébe, holott e nélkül aligha képzelhető el a nők visszailleszkedése a munka világába."
És nem a nők visszailleszkedése a munka világába itt a lényeg.
Jaj,hát ilyen is akad,na. 1 évig volt csak otthon,mégsem akarták,hogy visszamenjen. Akkor most ez legyen a mérce,mert ilyen is van? Amúgy olvasd el,mit miért mondott Klára asszony,aztán megérted,mi az,amit sunyin akart elmondani.
- Idessem eszt a Klárit nem ösmérem szeméjjessen, csak a tv-be szokom látni. Van neki két pujája. Van neki ura. Dógozik az állásába. Nevelli a kicsinyeket. Az ijjenrő nem mongyuk aszt amit te írtá. Aszt az ojjanokra mongyák akik az utmentin mutogassák a csunyájukat. Eszt meg itten máma óvastam az ujságba. Máma ijjen világ van, óvassad.
Magdus
Meglehetősen későn mertem gyereket vállalni, mert fontos volt a munkám és a karrierem, amivel meg tudtuk teremteni az anyagi biztonságot. Felső vezetői pozícióból mentem el szülni, majd egy év után szerettem volna visszatérni a munkahelyemre, amelyet korábban előre jeleztem is, és tőlük nyitottságot tapasztaltam. Ennek ellenére a jelentkezésem után az első találkozónkkor a (férfi) főnököm úgy nézett rám, mint aki kísértetet lát, mert nem értette, miért nem akarok három évig otthon maradni, mert az a gyereknek a legjobb, illetve miért nem szülök még egy gyereket, hiszen más is ezt teszi! Természetesen semmilyen megoldással nem tudott előállni, így közös megegyezéssel csendben elváltunk egymástól.
Azóta egy év telt el, és még mindig itthon vagyok, mert a rengeteg beadott pályázat, a három diploma, a két nyelvtudás, a megfelelő szakmai karrier ellenére a gyerek miatt elvérzem már az első találkozón. Meglepett (férfi-) arcokkal találkozom, mert szeretném, ha az életem nem csak a gyerekről szólna. Az a véleményem, hogy hibás az a hozzáállás, amit a magyar társadalom - benne élén a férfiakkal - és a hozzá tartozó szociális háló sugall: a nő nem azért van, hogy szülje a gyereket és legyen házi tündér, kiszolgálja urát és parancsolóját, hanem azért, hogy a gyerek által még teljesebb legyen az élete, és meg tudjon felelni önmagának. Jelenleg reményem sincs az elhelyezkedésre, az idő pedig halad. Minél távolabb esik a szülés időpontja, egyre nehezebb lesz, mert a következő interjúkon már az lesz a probléma, miért nem akartam korábban munkába állni, holott ezen vagyok egy éve.
,,A világ megváltozott körülöttünk, és nekünk alkalmazkodnunk kell hozzá - figyelmeztet Dobrev Klára. - Egyelőre nem tudunk megszabadulni "a gyermeknek hároméves korig az anyja mellett a helye" alapvetéstől, amellyel karöltve jár a gyermekét bölcsődébe adó rossz anya képe. Több százezer gyereket és anyát zárunk be emiatt másfél szobás panellakásokba és ítélünk végeláthatatlanul pergő szürke hétköznapokra. Mintha elfelejtenénk, hogy már nincsenek nagycsaládok, ahol a mama mellett a testvérek, nagyszülők, nagynénik és unokatestvérek hada, kutyák, macskák és tehenek csapata jelentette az ingergazdag környezetet. "
Szerinted mi áll ez mögött a kijelentése mögött? Állítólag okos nő.
- Ebbe millen sok értelem vegyül, ugye, mariskám? Mostanég kerestem a moderáttoros topicba, hogy hogy kérleled lelkem az ügyeletest, vegye ki innejd ezt a szennyet. Vagy hogy hogy bökté oda nekije eggy rosszallást. De ullácc, vannak ojjan idesanyák, akiknek a köpdösésén átallépel. Szüzmáriját megsebezted. Menek oszt a litániján elmorzsollok a lelki idvedér eggy rózsafüzírt. Isten szeme mindent lát. Ámmen.
Választhatni gyed/gyes nélkül is választhatnának a nők a saját, illetve férjük költségükre. Aki meg szegény, egyedül neveli a gyerekét, eddig sem választhatta ezt az úri huncutságot, amit a gyeden körmöt reszelgető kieltartott htb-k.
A GYED/GYES nagyon jó lehetőséget kínál a családoknak egy emberségesebb életvitelre azzal, hogy az anyák választhatnak, vagy visszamennek dolgozni, vagy ha tehetik, megadják azt a kisgyerekeiknek, amire a legnagyobb szükségük van 3 éves koruk előtt, az édesanyjuk jelenlétét, figyelmét, egész nap.
Haláleset emiatt remélhetőleg nem lesz, de ha ezt a meglevő választási lehetőséget a kormányzat elveszi a családoktól, akkor ezt nyugodtan nevezhetjük családellenes intézkedésnek, mert az.
még szerencse, hogy itt vagy nekünk te, aki éleslátásoddal és objektivitásoddal kérlelhetetlenül leleplezed ezt az aljas támadást. hány halott gyermek lesz szerinted?
Ez is a hosszú távú érdekek beáldozása kicsinyes pillanatnyi anyagi szempontok miatt. A jövő nemzedék a legfontosabb stratégiai kérdés, ami csak létezik. Ezt minden felelősen gondolkodó politikus tudja.
Csakhogy a mostani vezetés nem ilyen politikusokból áll sajnos.
Dobrev Klára semmi olyat nem mond nem mond a nyilvánosság előtt, ami ne lenne gondosan egyeztetve az MSZP PR csapatával. Ez sem véletlen elszólás volt szerintem, hanem pontosan kiszámított akció.
A GYED és a GYES menyirbálása vagy akár megszüntetése elhatározott szándék a gyurcsányista körökben, ebben D.K. megnyilvánulása után egészen biztos vagyok.
Ez pedig nem más, mint egy készülő durva támadás a magyar családok ellen.
Néhány stílusbeli megjegyzés azért belefér, és néhány vigasztaló szót bármelyik topikban mondhat egyik fórumozó a másiknak, úgy gondolom.
Egyébként pedig nem nagyon értem, miért éppen nekem címezted a kis mondókádat, ha nem vetted volna észre, én nagyrészt a topik témájával foglalkozom.
Ha valaki nem vette volna észre, errefelé fórumtémák vannak, amelyekről le szoktuk írni a véleményünket. A hozászólásokra időnként reagálunk. Mondanivalójuk, érveik, állításaik alapján. A hozzászólás mögött lévő ember a téma szempontjából lényegtelen.
Javaslom, nézd át még egyszer pl. a (1128)-(1133) intervallum hozzászólásait, meglátod, ezek bármelyikére is irányíthatod jobbító szándékú szavaidat egész nyugodtan.
"Az ilyen hozzászólások igazából egyvalamit fejeznek ki, ez pedig az, hogy milyen boldogtalan az az ember, aki a hozzászólások mögött van. Ebben találják örömüket, hogy másokat bántsanak. Engem már nem is idegesítenek, egyszerűen csak szánom őket." Én pedig azokat szánom, akik képtelenek felfogni, hogy mire is való egy internetes fórum. És azokat is, akik lélekelemeznek, érvek felsorakoztatása helyett. Ha valaki nem vette volna észre, errefelé fórumtémák vannak, amelyekről le szoktuk írni a véleményünket. A hozászólásokra időnként reagálunk. Mondanivalójuk, érveik, állításaik alapján. A hozzászólás mögött lévő ember a téma szempontjából lényegtelen. Nem gondolom, hogy meg kellene jegyeznem többezer nick lelki megnyilvánulásait. Ha valaki sorozatosan hülyeségeket ír, ne csodálkozzon azon, hogy lehülyézik, képzelt vagy valós emberi nagyszerűsége ellenére. Ez egy ilyen műfaj. Itt boldog és boldogtalan emberek egyaránt ostobaságnak nevezik az ostobaságot. Ha ez valakinek nem tetszik, jobb ha más kommunikációs csatornát keres magának. Nem hinném ugyanis, hogy a fórumok téma-központúsága az elkövetkezendő néhány évben változni fog.
amúgy is elegem van már a sok pavlovi reflex alapján működő olvtárstól itt a polidilin. Elég bedobni néhány szót: "gyilkos", "potyautas", "segélyen élő" stb., és gondolkodás nélkül felkoncolnák egymást. Hogy mennyi különböző dolog - emberek, életek, sorsok - lehet egyetlen szó mögött, addig már nem ér fel az eszük.
Teljesen igazad van, sokszor volt hasonló élményem nekem is. Nem gondoltam volna, hogy emberekben ennyi negatív indulat, olykor gyűlölet tud felhalmozódni. Az ilyen hozzászólások igazából egyvalamit fejeznek ki, ez pedig az, hogy milyen boldogtalan az az ember, aki a hozzászólások mögött van. Ebben találják örömüket, hogy másokat bántsanak. Engem már nem is idegesítenek, egyszerűen csak szánom őket.