Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
1964-ben jártam először Hollandiában. Akkor és azóta egyfolytában 6 írásjelből álló rendszámtábláik vannak. Pedig kicsit több jármű van náluk, mint nálunk.
Talán az, hogy a mostani kormányzat nem engedte a rendszámtábla-cserélő maffiát a húsosfazékhoz. Gyanítom, hogy azt mondhatták nekik, hogy ha akarnak új rendszámformulát, akkor vállalják annak terhét, hogy kétféle rendszámokat kell nyilvántartaniuk, de nem terhelhetik rá a hülyeségük árát az emberekre.
Magam részéről hálás vagyok azért, hogy nem kellett szerelgetni a rendszámtáblákat, nem kellett fizetni az újért, nem kellett új forgalmi engedélyt váltani.
Ha mostanság nem kell lecserélni az ABC-123 rendszámokat ABCD-123 rendszámokra, akkor annak idején miért kellett az AB1234 rendszámokat kötelezően lecserélni az ABC-123 formátumúakra? Értem, hogy törvény, kormányrendelet, stb., de mi volt a gyakorlati indoka?
Agrotrösztnek valami központi telepe, a kép jobb oldalán a traktor kínálat bemutatása (mind más típus). Szerintem láttam ugyaninnen képet csak masik szögből, valami ilyesmi szöveggel.