Keresés

Részletes keresés

D.I. szm Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5592

ezeken kívül több kívánságom nincs. :)

 

Csak ennyi ? Ez igazán semmiség :-)

Anton szegény már nem fog Pena Cabargat nyerni,viszont Samu eddig jól megy,a Narancon sem volt rossz.

Bilbaotol többet vártam az első héten,de Zube mester is igazán szökhetett volna valamelyik szakaszon.

Fraile zseniális volt :-)

Előzmény: oscarsevilla (5580)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5591

Mindenkinek megvan a maga keresztje :-)

Abban egyébként igaza van Wengernek,hogy egyre nehezebb,szinte lehetetlen normális áron igazolni,a legtöbb játékos túlértékelt. Gondolom Mustafi is ez a kategória-az EB-n kívül nem láttam még játszani-35 millát tuti nem ér,viszont a csapatnak mindenképpen szüksége van egy rutinosabb CB-re szóval leigazolták a németet. Talán valamivel olcsóbban is megszerezhették volna,ha rögtön Mertesacker sérülése után akcióznak és nem várják meg amíg Gabriel is kidől. Szóval ezt(is) maguknak köszönhetik.

Előzmény: oscarsevilla (5579)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.27 0 0 5590

Most veszem észre, hogy megszületett a következő francia Tour de France-győztes, Gaudu vezeti a l'Avenir összetettjét! Jó igazolás lesz ő!

vanda62 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 5589

egyetértek!

Előzmény: oscarsevilla (5585)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.27 0 0 5588

Ez meg a visszavágó, és Llorente élete gólja.

 

oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.27 0 0 5587

Nem csak a gólja miatt linkeltem be, ami egyébként klasszis megmozdulás volt, főleg annak fényében, hogy előtte ő maga mentette meg az elbaszott labdát és tette ki szélre a 3 védő közül. Hanem úgy általában az egész meccse, nem volt olyan labda, amivel ne csinált volna valami értelmeset, egymagában az angol védők között. Pattogtak le róla. Shearer volt az utolsó angol center, aki ilyeneket tudott. Kedvenc Bilbao meccsem amúgy. 6-1-re kellett volna győzni, ha kicsit rutinosabb a csapat, és berugdalja az összes helyzetét. 

Előzmény: oscarsevilla (5586)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.27 0 0 5586

Llorente a MU ellen 2012-ben, Európa Liga nyolcaddöntő, ebben az évben menetelt a csapat a döntőig, csak ott szembejött Simeone Atleticója,

 

 

Egyébként ebből a csapatból Ander Herrera ma már a MU játékosa. Mekkora passzt adott már De Marcosnak a második gól előtt. Olyan Bergkampos meglátás volt. Llorente meg most igazolt a Stoke Citybe, ezek szerint Wengernek ő nem volt elég qualitiy. :)

Előzmény: oscarsevilla (5579)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.27 0 0 5585

Ámulok a csapaton! Nem elég Pichon hegyi trikója, majd Geniez hegyi trikója és a csodálatos győzelme, a következő napokban is folytatták a fiúk. 2 napja Reza, tegnap Kenny, ma pedig megint Reza hozta a top5-ös eredményt a szakaszon, ami ráadásul nekem szakaszgyőzelmet ért a tippeldében, amiért külön is hálás vagyok :). Ráadásként ma még Le Bon is szökött. Ennyit számítana, hogy nincs elvárás, és teher nélkül, felszabadultan lehet versenyezni? Valahogy így kell egy kis csapatnak megcsinálnia egy három hetes versenyt, ahogy a FdJ csinálja most. Vagyis így kellene mindig. Mutatni magukat, amikor lehet, szökni, próbálkozni folyamatosan. Meg is van a jutalma! Nagyon tetszik eddig az idei Vuelta, mint verseny, és FdJ szemszögből nézve is nagyon rendben volt az első 7 nap. Le a kalappal! Várom a hasonló folytatást! Jönnek a hegyek, jöhet Kenny és Geniez! Hajrá!

oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.24 0 0 5584

Kiváncsian várom, mire jut! Jobb lett volna a Vueltán elindulnia, sok szökős szakasz van, és négy napból már kétszer is hazaértek. Bármelyiket megnyerhette volna Pinot a kettő közül. És még lesz 8 hegyi befutó, a felén legalább szökevény fog győzni szerintem. 

Előzmény: D.I. szm (5578)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.24 0 0 5583

Nagy borulás volt, lehetett sejteni, hogy komolyabb baj lesz belőle. Jobbulást!

Előzmény: D.I. szm (5575)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.24 0 0 5582

Végülis mindkettő megvan már, a hegyi trikót csak meg kell őriznie Madridig. Ha komolyan gondolja, ma nem, de holnap megint szöknie kellene.

Előzmény: D.I. szm (5577)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.24 0 0 5581

Elpanaszolta, hogy nehéz dolga volt, mert teljesen egyedül volt hagyva az utolsó 3 kilométeren, és nem segítettek neki eleget a csapattársai, így egyedül kellett megoldania a sprintet. Mindezt azután, hogy szinte a célegyenesben érték utol az aznapi szökést, az utolsó 10 km-t láttam, 2 Cofidises is nyélen ment még a végén is a Lottósok mellett, hogy befogják a szökést. Hát bocs, hogy nem maradt ember a felvezetésre, amikor előtte mindenki kidolgozta a belét, hogy egyáltalán összejöjjön a mezőnyhajrá. De ha tényleg szart sem ért volna a csapata aznap, akkor is illett volna csöndben maradnia. Így viszont nagyon gáz. Ha egy 31-szeres Tour szakaszgyőztes Cavendish is minden egyes győzelme után úgy kezdi a nyilatkozatát, hogy megköszöni a csapattársainak a munkát, tán Nacernak is illene hasonlóan tennie. Remek sprinter, de sajnos nagyon komoly zavar van a fejében.

Előzmény: D.I. szm (5574)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.24 0 0 5580

Igen, Antón nyert már a Miradorhoz nagyon hasonló, rövid de meredek hegyi befutót 2010-ben Valdepanes de Jaenban, éppen Purito előtt.

 

De én neki most a Pena Cabargát néztem ki, nem csak azért, mert ott törte össze magát anno, hanem az tényleg feküdne neki a meredeksége miatt.  Samunak az Alto de Narancot gondoltam, mégiscsak a szülővárosában van az a befutó Oviedóban, és nyert is Subida el Narancot már korábban, ugyanezen a hegyen. Zubeldia pedig megnyerhetné a Camins de Penigolosát az jó kis szökős szakasznak néz ki. Esetleg még Pello Bilbao vihetné a bilbaói befutót, ezeken kívül több kívánságom nincs. :)

Előzmény: D.I. szm (5572)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.24 0 0 5579

Na ez egy szép kifakadás volt. :) Van egy nagyon jó barátom, aki Arsenal szurkoló, és évről-évre végighallgatom tőle ugyanezt gyakorlatilag. 

 

Nekem is hasonló problémám van Valverdével amúgy. Ugyanezt nyomja évek óta, 20 fős kerettel vág neki minden szezonnak, aztán persze hogy nem bírja a csapat a három frontos terhelést, és pont akkor durran ki, amikor az EL-ben jönnek a legfontosabb meccsek. Tavaly például a későbbi győztes Sevilla ellen három fontos ember kiesett, és így is csak tizenegyesekkel esett ki a csapat. Miközben a Sevillában ott ült a padon mondjuk egy Fernando Llorente. Semmivel sem jobb csapat a Sevilla, mint a Bilbao, a bajnokságban rendszeresen szopni járnak a San Mamesba, csak éppen bővebb a keretük, és jobban bírják emiatt a szezon végét. Nyertek is 3 EL-t az elmúlt években.

 

És Valverde is mindig elmondja, amit Wenger, hogy nincsen megfelelő minőség a piacon. Ami persze igaz is, mert a bezárkózás miatt eleve sokkal kisebb körből lehet válogatni, mint bárhol máshol. Ugyanakkor használható embereket meg simán lepasszol kölcsönbe a másodosztályba, ahol egyébként szinte mindenki alapember lesz a csapatában.

 

Vegyük csak az idei évet, nulla érkező, tavaly legalább jött Boveda és Elustondo, akik mindketten jó kiegészítők lettek. Idén Gurpegui visszavonult, így kettő darab középső védő maradt a csapatban, Etxeita és Laporte. Utóbbi csoda hogy egyáltalán maradt, 40 milláért vitte volna Guardiola a Citybe. Az első meccsen Etxeita sérült volt, így Boveda játszott középső védőt, teszem hozzá, fosszarul, de nem hibáztatom, mert most játszott életében először ezen a poszton. De tegyük fel belőle brígölünk középső védőt, akkor jobb hátvéd poszton van csak egy emberünk, De Marcos. Persze játszhatna San José is belső védőt ha baj van, de akkor meg védekező kp poszton lesz hiány. Teszi az embereket ide-oda, de valahol mindig lyukas lesz a csapat, mert nincs meg a kellő létszám.

 

Ugyanakkor egy Aurtanetxét simán kölcsönadott, aki ugyan bal hátvéd, de játszott középső védőt is Bielsa alatt, nem is rosszul. És akármennyire is szar volt az elmúlt 2 szezonja, korábban klasszis teljesítményt nyújtott az EL-döntős csapatban, kiegészítő embernek bőven jó lett volna. De így legalább Balenziaga maradt az egyetlen balhátvéd, aki hihetetlen teherbírású és nagyon megbízható játékos, de 3 éve gyakorlatilag az összes meccset végigjátszotta, előbb-utóbb ő is meg fog sérülni, aztán majd néz Valverde, hogy kit lehetne az ifi csapatból felhozni.

 

De a csatárposzt ugyanez. Aduriz 34 éves. Klasszis teljesítményt nyújt évek óta, az EB-re is kivitték, de akkor is 34 éves. Toquero nem kellett, elpasszolták az Alavesbe. Feljutottak, Toqui alapember az új csapatában, az Atletico elleni szezonnyitón meg a csapata legjobbja volt. De a fiatal Guillermót is simán kölcsönadta, aki játszott az előző szezonban pár meccset, persze közel sem Aduriz szintjén, de szerintem simán vállalható volt. Ő se volt elég jó. Így Inaki Williams lesz így az egyetlen opicó Aduriz posztján, aki eredetileg csatár, de Aduriz miatt szélsőt játszik most a felnőtt csapatban. Nem is rosszul. De legalább a szélső Ibai-t is lepasszoltuk most az Alavesnek, így ha Inaki menne Aduriz helyére, akkor ott is lyukasak leszünk. Vagy játszik Raul Garcia centert, de akkor meg a 10-es poszton leszünk lyukasak. Vagy talál Valverde egy sihedert az ifik közül, szerencsére mindig van kiből válogatni, ez nem egyszer kihúzta már a Mestert a szarból. 

 

Mentségére szóljon, hogy idén 5 baszk csapat is lesz a Primerában, szóval nem nagyon volt kiből válogatni. De a saját használható játékosokat azért nem kellett volna elherdálni. 

 

Ha már Llorente szóba került, ő például ideális lett volna az Arsenalba. Hogy mennyire illene az angol bajnokságba, 195 centi és 95 kiló tiszta izom cemter. De csak keress rá, hogy pár éve mit csinált az EL-ben a MU védőivel az Old Traffrdon. Stoke Citybe igazolt most, 31 éves.

 

Mustafit meg ne vegyétek, egy igazi túlértékelt fos. :)

Előzmény: D.I. szm (5571)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5578

Pinot a borotvájával ellentétben mégsem tűnt el a Föld színéről:

https://twitter.com/procyclistsdata/status/765527840729206784

https://twitter.com/chainelsteve/status/765524753771794433

A cross szezonra készül :-)

D.I. szm Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5577

A Vuelta előtt azt nyilatkozat,hogy szakaszgyőzelem és hegyi trikó a cél.

Előzmény: oscarsevilla (5561)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5576

Vuelta 2016

 

http://www.procyclingstats.com/race/Vuelta_a_Espana_2016_Stage_3

 

 

Geniez megmondta,hogy az első héten még nem lesz formában :-)

Fantasztikus győzelem volt,ahogy már írtam,csak azt sajnálom,hogy jövőre már nem FDJ trikóban teker.

Nyilatkozat:https://www.youtube.com/watch?v=VJRBr7A7YGo&feature=youtu.be&a

Azt mondja,hogy nem volt egyszerű beosztani az erejét. Tudta,hogy az utolsó 10 kilométeren,a sík részen sok időt veszíthetnek ezért ott sem lazsálhatott,ugyanakkor az iszonyatra is tartalékolni kellett. A hangulat a tavalyi  Alpe d'Huezes szakaszra emlékeztette. 

https://www.facebook.com/equipecyclistefdj/photos/a.263286190427784.59584.227442397345497/1082497548506640/?type=3&theater

Gyűjtők:https://www.facebook.com/equipecyclistefdj/photos/a.263286190427784.59584.227442397345497/1082659628490432/?type=3&theater

A PolyPeloton természetesen mindenre talál magyarázatot :-)

https://twitter.com/GreyPea/status/767832892147892224

Szintén pozitívum az FDJ jövőjét illetően a Cofidises Molard tegnapi teljesítménye,a Contador féle csoporttal érkezett,11-ik lett.

Molard jövőre már az FDJ-t erősíti. Ki tudja,idővel talán lehet belőle is egy Geniez.

 

D.I. szm Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5575

A végén volt egy komoly bukás,FDJ-el,talán pont Delage keveredett bele ezért sem tudta elvégezni a feladatát.

 

Jól gondoltam,bordatörés...

Előzmény: D.I. szm (5554)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5574

de a végén a lökdösődésben sikerült elkeverednie.

 

A defekt mellett ez a másik specialitása :-)

Bouhanni nyilatkozatról lemaradtam,mit mondott ?

Előzmény: oscarsevilla (5559)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5573

Most valóban nem volt befejező ember a csapatban,így érthető a sok szökés és nem bosszantó mint a francia kupa versenyeken,ahol általában lenne kiért dolgozni,de sajnos a sorozatot nem igazán veszi komolyan az FDJ.

Amúgy BMC,Movistar és Tinkoff is képviseltette magát a Limousinen,persze nem a legjobb versenyzőkkel.

Előzmény: oscarsevilla (5558)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5572

Antont a tegnapi szakaszra gondoltam mert a youtube videón láttam,hogy 2012-ben is jó volt ezen az iszonyaton és tulajdonképpen most is szépen teljesített. Jó lenne,ha a forma kitartana a verseny végéig és összehozna mondjuk egy összetett top 10-et. 

Ami a közvetítést illeti,Bodnár nélkül szerintem is teljesen rendben van. 

Előzmény: oscarsevilla (5557)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5571

Én csak Vieira nyilatkozatát olvastam...

 

Nem is a Leicester elleni döntetlen a bosszantó,az belefér főleg,hogy tavaly ők nyerték a PL-t,hanem inkább a túzásba vitt konzervativizmus a transzferek terén,miközben az Arsenal az egyik leggazdagabb csapat a világon. A Wenger féle Arsenal kb olyan hatékony a transzferekben mint Cavendish az Alpe d'Huezen és ez leginkább Wenger makacssága miatt van. Nem hajlandó alkalmazkodni,tudomásul venni,hogy sajnos ma már csak túlfizetéssel lehet még átlagos játékost is szerződtetni,az úgynevezett sztárokról nem beszélve. Folyamatosan megy az irritáló mellébeszélés,hogy nincs elég elérhető minőség a piacon, a meglévő játékosok túlértékelése ( mert ugye Walcottól nem is lehet jobb csatárt vagy szélsőt találni) csak éppen a szurkolók legnagyobb részét már nem lehet ezzel hülyíteni. 

Minden szezonnak hiányérzettel és foghíjas kerettel vág neki a csapat és emiatt persze az eredmény is mindig ugyanaz: március elejére gyakorlatilag véget is ér a csapat szezonja,bajnoki címre már nincs reális esély és persze a BL nyolcaddöntőben is jön a hagyományos kiesés. Mindez leginkább azért mert sovány a keret, nyáron félmunkát végeztek nem igazolták le azt a 2-3 embert akikre óriási szükség lett volna és akiket a szurkolóktól kezdve, Henry féle legendákon át,egészen a meglévő! játékosokig mindenki követel,mert pontosan tudják,hogy az angol bajnokság terhelését,ahol még téli szünet sincs,BL-el kiegészítve nem lehet hatékonyan végigtolni pl 1 db épkézláb csatárral.

Egyébként én nem azt várnám tőlük,hogy 100 millákat fizessenek ki egy Higuainért vagy Pogbaért, el tudom fogadni,hogy a City,Man Utd., Chelsea féle óriásokkal nem képesek anyagi téren lépést tartani,de az eszetlen kockáztatás már  egyre inkább bosszant,amikor megszerezhető átlagos játékosokat nem igazol le mert azok nem elég "quality" és ugye "we have better internal solutions"  közben meg francokat,hiányos kerettel vág neki a szezonnak vagy éppen zöldfülűektől várja a megváltást.

A tavalyi szezon végén pl minden Arsenalt követő ember számára világos volt,hogy idén nyáron kötelező: 1.csatárt igazolni mert Welbeck ismét egész évre kidőlt és Giroud már tavaly is halálán volt mivel állandóan neki kellett centert játszani + még ugye EB is 2. CB-t igazolni mert a legjobb Koscielny az EB miatt az idény elején nem lesz bevethető,a birodalmi lépegető Mertesacker sem lesz fiatalabb és szezon végén lejár a szerződése és a félkegyelmű Gabriel sem lesz okosabb. 

Mi történt ? Semmi.  Center poszton a kerti törpe Alexis Sanchez vergődését nézzük-aki egyébként nagyon jó kis játékos,de kb annyira középcsatár mint Walcott vagy annak idején Arshavin volt-miközben pl egy rutinos Mario Gomez 7 milláért megy a Wolfsburgba,de hát sajnos nem elég "quality" meg "we have better internal solutions". Kiegészítő,tehermentesítő játékosnak valóban kurva szar lett volna...

A védelem terén még jobb a helyzet. Mertesacker egy hónapja dőlt ki 2017 elejéig,Gabrielről meg "csak" 3 hete lehet tudni,hogy max októberben lesz ismét bevethető. Szóval teljesen logikus és kötelező lett volna,hogy azonnal igazolnak egy rutinos CB-t. Ehelyett 1 héttel a transzfer periódus vége előtt még mindig nem igazoltak senkit a 2 védő pótlására. A nyitó fordulóban,a Liverpool elleni rangadón a 20 éves, zéró PL tapasztalattal rendelkező new boy Holding volt a CB meg a 21 éves Chambers. Egy laza 4-el "megúsztuk"...

A Valencias Mustafi 1 hónapja,amikor Mertesacker kidőlt megszerezhető lett volna 25-30 milláért most persze a dupláját kérik a spanyolok.... Wenger meg vár amíg lesérül Koscielny is,aztán majd benyomja az 53 éves Steve Bouldot mert hát nincs elég minőség a piacon. 

Előzmény: oscarsevilla (5556)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5570

A tegnapi után még jobban sajnálom,hogy eligazolt. Az Ag2r-ek legnagyobb idei fogása,kíváncsi vagyok,hogy mit tud egy GT-n komoly segítőkkel. 

Előzmény: oscarsevilla (5555)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.22 0 0 5569

Plusz még a hegyi és a ponttrikó is Geniezé, nem csak a szakasz! Kezd elegem lenni már a FdJ-ből, hogy összevásárolnak mindenkit, és az összes trikót akarják. :)

 

Csodálatos győzelem volt! Pellaud volt a bevállalós, Geniez viszont az okos. Nagyon szépen beosztotta az erejét, és annyiban szerencséje is volt, hogy a második nagy hegy után még ott volt Serry és Pellaud a síkon, így maradt némi előny a Mirador lábáig. De innen megcsinálni is fantasztikus teljesítmény volt, le a kalappal! Brutális egy emelkedő ez. Nagyon megérdemelte ma Geniez! Végre FdJ győzelem egy nagy körön, Pinot volt az utolsó tavaly a d'Huezen. Ez most hasonló teljesítmény volt a szememben! Bravo Alex!

 

Antón hetedik, Samu nyolcadik, ügyesek voltak a baszkjaim is. Szép nap ez :)

vanda62 Creative Commons License 2016.08.22 0 0 5568

plusz pettyes! Megmonta a Moncutie, hogy a vuelta fekszik a fraciáknak :-)

Előzmény: oscarsevilla (5567)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.22 0 0 5567

Megnyerte Geniez!!!! Micsoda győzelem volt , bravo!!!

vanda62 Creative Commons License 2016.08.22 0 0 5566

Gratula!

oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.22 0 0 5565

11 kili, 3:30 maradt az előnyből. Pellaud visszaért lefelé, most hárman vannak legelöl.

oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.22 0 0 5564

Geniez legelöl Serryvel, beérték Pellaud-t. 22 kili, 3:47 az előny, nagyon jönnek hátul. Gyerünk!!!

oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.22 0 0 5563

Haza fognak érni! Pellaud egyedül elöl, övé a hegyi trikó elvileg. Mögötte 1:10-re a többiek. 40 km és 7 perc a svájci előnye. Gyerünk Alex!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!