Sziasztok! Bocs, hogy csak így RO-ból beleszólok, de Pellével ma váltottam sms-t (régi barátnők vagyunk). Azt írja, még egyben van, továbbra is esélyes a császár a babák fekvése miatt, de sok a kisbaba körülötte, úgyhogy jó a hangulat és a dokik is jó fejek. Egyszóval hősiesen kitart. :-)
Az itt lévő finiselőknek is kitartás, és szorítok, hogy a babák mind szép rendben bújjanak elő! :-)
Timszike: ha jól értelmeztem a dolgokat, a lényeg tényleg a hashajtó hatás, ami az amúgy már megérett helyzetet tudja előrelendíteni (kb mint a spermiumok :) Szóval úgy értettem, hogy nem hatott, hogy nem lett hasmenésem tőle. a szülés magától indult be burokrepedéssel éjjel :) És még csak az sem jött be, hogy a természet elvégzi a dolgát (szó szerint :P) szülés előtt, mert még ennyit se csinált a koktél.
Es ez amugy milyen kovetkezmenyeket von(hat) maga utan? Nekem 7,5 illetve 9 ev van a szuleseim kozott, de nekem sem emlegettek soha semmi ilyet. Sot ost az orvos ha beszelt a szulesrol harmadikkent emlegette.
ezt ugy ertik, hogy a kockazatok szempontjabol minosul elsoszulonek, veluk egy elbiralas ala esik. tehat ha pl. egy korhazban protokoll az elsoszuloknel a rutin gatmetszes, akkor a 10 ev elteltevel szulo is megkapja.