Keresés

Részletes keresés

Állományjavító Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1054
Kérjük az Erzsébetvárost, az Újlipótvárost és enklávékat Olaszliszkán, Mádon és Nyírtassban, ahol a telepesek szabad kezet kaphatnak, valamint ingatlanfejlesztési és  plázanyitási jogot az ország területére.
Előzmény: Törölt nick (1050)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1053
,,A régióban két jelentős, regionális szerepkörű repülőtér található. Az egyik a Balaton melletti Sármelléki repülőtér, a másik a Győr melletti Péri repülőtér. Ezek mellett további, elsősorban sportcélú repülőtér található a régióban, így Fertőszentmiklóson, Szombathelyen, Zalaegerszegen(Adráshida), Nagykanizsán(Bajcsa), illetve Zalakaroson. Az utóbbi négy repülőtér füves leszállópályával rendelkezik, nem nyilvános le- és felszálló helynek minősülnek."

És ahogy kinéz,lesz még egy ,nem is akár mekkora.

,,Bemutatták a váti reptér projektet
2008. augusztus 15., péntek 18 óra 32 perc
2011-ben vagy 2012-ben szállhat le az első áruszállító repülőgép a Vát és Porpác térségébe tervezett repülőtéren. Az előkészítés jól halad: akár már jövő héten aláírhatnak egy szándéknyilatkozatot az építésről egy kínai befektetővel. Így akár egy hónap múlva, szeptember-október körül alapkőletételre is sor kerülhet. A projektet ma mutatták be a sajtó képviselőinek.
betűméret kisebb | nagyobb nyomtatás küldés e-mailben

A Dunántúli Köztársaság számára fontos a nemzetközi repülőtér megvalósulása - hangzott el a sajtótájékoztatón. Ennek egyik fontos hozadéka, hogy új munkahelyek jöhetnek létre: a megyében, a régióban egyaránt. Multinacionális cégeknek ugyanis egy repülőtér komoly verseny előnyt jelent, amiért érdemes hazánkban befektetniük és fejlesztéseket megvalósítaniuk. 60 milliárd forintot meghaladó beruházásról van szó. Magyar és nemzetközi, valamint állami forrásból épülne meg a repülőtér, amely mellett ipari park is létesül.

Barta Balázs, ügyvezető igazgató - SIA Üzemeltető Kft.
"Elsősorban elektronikai, precíziós elektronikai, magas hozzáadott értékű termékek gyártása és forgalmazása fog itt történi."

22 hatóság engedélye kell ahhoz, hogy a repülőtér megépülhessen. Csak akkor kaphat zöld utat a beruházás, ha semmilyen, az élővilágra, a környezetre, és emberekre káros hatása nincs. Jövő héten Kínában talán már szándéknyilatkozat aláírására is sor kerül egy, a reptér építésében résztvevő beruházóval. Az önkormányzatok közben megkezdték a területek felvásárlását. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2011-2012-ben fogadja az első gépeket a repülőtér Vát és Porpác között.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1052
Na,látom az életesélyekkel is jól állunk.
,,A régióban a halálozás évek óta meghaladja az élveszületések számát, a lakosság pedig idősödő. A népességszám huzamosabb ideje közel azonos szinten stagnál, amelynek oka a régióba történő bevándorlás. A magyar nők életesélyei ebben a régióban a legkedvezőbbek, míg a férfiak a Közép-Magyarországon élők után a második leghosszabb átlagos élettartamot tudhatják magukénak. 2005-ben a Nyugat-Dunántúlon született férfiak várható élettartama 69, míg a nőké 78 év volt. A régió megyéi közül a férfiak várható élettartama Győr-Moson-Sopronban (70 év), a nőké pedig Zalában (78 év) a legmagasabb."

Éljen a dunántúli Köztársaság!
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1051
Kéne nyitnod egy topikot róla. :-))))
Előzmény: Feinhold Kázmér (1049)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1050
Nagyon helyes.
Jobban járnátok ti is,ha kilépnétek ebből az összetákolt szar házasságból.
Előzmény: Feinhold Kázmér (1049)
Feinhold Kázmér Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1049
Fejér megye pedig kikiáltja a Közép-Dunántúli Köztársaságot, ugyanis a Dunántúl közepén van.
Előzmény: Törölt nick (1047)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1048
Le a Budapest országgal,le az elnyomással.
Éljen a Dunántúli Köztársaság!
Előzmény: Törölt nick (1047)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1047
Általános bemutatás


A nemsokára születő Dunántúli Köztársaság Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéket foglalja magában. Kiterjedése észak-déli irányban hosszan elnyúló.
A régió négy országgal határos: nyugaton Ausztriával, délnyugaton Szlovéniával és Horvátországgal, északon pedig Szlovákiával. A régió keleti irányban a Közép-dunántúli régióval, míg déli irányban a Dél-dunántúli régióval szomszédos.

A régió 11 183 km2-es területével az ország területének a 12 %-án terül el, ennek 36%-át foglalja el Győr-Moson-Sopron megye, 30%-át Vas megye, 34%-át pedig Zala megye teszi ki.

A Dunántúli Köztársaság természetföldrajza rendkívül változatos képet mutat. Területén három nagytáj húzódik: a Kisalföld, az Alpokalja és a Dunántúli-dombság egy része, kiegészülve a Dunántúli Középhegység északi és nyugati peremvidékeivel. A változatos felszínű táj vízfolyásokban és természetes, illetve mesterséges állóvizekben gazdag. A régió területén számos országos védelem alatt álló természeti területegység található (Fertő-Hanság Nemzeti Park, Őrségi Nemzeti Park). A természeti kincsek tekintetében a régió termál és gyógyvizekben bővelkedik leginkább, területileg szinte egyenletes megoszlásban.
A dunántúli Köztársaság gazdag természeti kincsekben, erőforrásokban, ezek megőrzése egyaránt környezeti és gazdasági érdek, kíméletes hasznosításuk a fenntartható fejlődés nagy lehetősége és feladata.

A régiót a jelentős ipari központok kialakulása ellenére komoly környezeti problémák nem veszélyeztetik. A rendszerváltást követően számos korszerűtlen, a környezetet jelentős mértékben károsító iparág (például: textilipar, gépipar) termelése megszűnt, csökkent, vagy alakult át. Ugyancsak csökkent, elsősorban az agrárolló szétnyílása miatt a mezőgazdasági termelésből eredő környezetterhelés mértéke. A természeti rendszereket ezért viszonylagos épség jellemzi. A magas biodiverzitás megőrzése mind környezeti, mind gazdasági (turizmus), mind társadalmi (életminőség) szempontból fontos.

Éljen a Dunántúli Köztársaság!!!
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1046
Az is éljen.
Ahogy tud.
Előzmény: Törölt nick (1045)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1044
Na,nézem az idegenforgalmi mutatókat,ezek szerint jól állunk ezzel is.

,,Sok osztrák és német turista érkezett az év első felében a nyugat-dunántúli régióba. Ők elsősorban a drágább hoteleket keresték, az egycsillagosok forgalma óriásit zuhant. Az országos vendégforgalom 18 százaléka a Nyugat-Dunántúlon realizálódott az idén az első öt hónapban: január-májusban 458,7 ezer vendég összesen 1,3 millió éjszakát töltött el a régióban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Tükör című kiadványából.

Az érdeklődés külföldi és belföldi viszonylatban is nőtt. Külföldről 7,4, belföldről 2,9 százalékkal többen látogatták a nyugat-dunántúli régió szálláshelyeit.

Az éjszakák 34 százaléka gyógyszállókban, 12 százaléka wellness-szállókban realizálódott. Az év első öt hónapjában a régióban megszálló vendégek 35,5 százaléka külföldi volt. Csaknem kilenctizedük az Európai Unió országaiból érkezett. Ezen belül is kiemelkedő számban látogattak ide Ausztriából és Németországból. Az osztrák vendégek mintegy 170 ezer éjszakát töltöttek itt, ez átlagosan 3,5 napos tartózkodási idő. A német vendégek ugyanekkor 290 ezer éjszakára foglaltak szállást, így ők átlagosan 6,5 napig maradtak a régióban. Egy külföldi átlagosan 3,9 éjszakát töltött Magyarországon."
http://www.gazdasagiradio.hu/cikk/2122/

Éljen a Dunántúli Köztársaság !!!!!
alienfromspace Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1043

Reális meglátás. Minden baj forrása a Kárpát-medencében, hogy az avar korban megszakadt a terület kapcsolati folytonossága a római-germán kultúrkörrel. Az avarok lényegében mindent elpusztítottak és egy teljesen idegenszerű jogrendet terjesztettek el, ami a szabadrabláson, primitív erőszakon és az uralkodó hatalom elnyomottakkal szembeni rendszeres megtorlásain alapult. A terület őslakói erre úgy reagáltak  és szelektálódtak a későbbi korokban, hogy mindenféle trükkökkel próbálták kijátszani az ázsiai uralkodók őrült hatalmi önkényét, egyszerűen csak ezért hogy túl tudjanak élni valahogy. Így alakult ki az ügyeskedő köznépi (paraszti) hagyomány, amely sikeres érvényesülését nem a munkában, hanem a kiskapuk és joghézagok trükkös kihasználásában találja meg és ebből adódóan szükségszerűen kontraszelektív is.

 

Az a legnagyobb baj szerintem, hogy a magyar hatalmi hagyomány és kulturális folytonosság 19. századi sikeres megújulása a mai napig konzerválta ezt a helyzetet. Tetszik vagy sem, ez az ország sokkal közelebb áll Oroszországhoz és Törökországhoz, mint a nyugati kultúrkörhöz, lényegében a nyugattól teljesen idegen és marad a jövőben is. Ezt a közelmúlt gazdasági átlalakulása pontosan igazolja, Mo gazdasági csődje és a körülöttünk lévő országok, poszt-trianoni területek egyre nagyobb sikerei igazolják hogy a magyar tradíció teljesen életképtelen már a 21. században.

 

Ebből a zsákutcából logikus kiút lenne az egykori pannon területek kiszakadása, ez talán észhez terítené a baksis huszárokat is, hogy véget ért a tolvajlás kora.

 

 

Előzmény: lujo2 (1039)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 1042
Má valami Vajdasági Köztársaságról is megy a szövegelés,mondom frissítünk egy kicsit.
volt egy műsor valamelyik adón,amiben politikusok,alkotmány jogászok feszegették az ilyen Dunántúli Köztársaság alapításának jogi és egyéb lehetőségeit.
Nos,addig jutottak,hogy népakarat kérdése,kivitelezhető.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.17 0 0 1041
A flamandok is katolikusok, a vallasi hatar Hollandiatol valasztja el oket, azok reformatusok.
Előzmény: Derek (1036)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1040
Szívesen lennék burgerlandi kisebbség.
Előzmény: lujo2 (1039)
lujo2 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1039
támogatom az ötletet! Nem si tudom, h ezek a paraszt kurucok minek akasztkodtak össze a labancokkal. Most Burgerland része lennénk, élnénk, mint marci a hevesen, és röhögne néznénk, amint Kossuth népe egymással ölremennek
Előzmény: Törölt nick (-)
Derek Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1038
Azok szakitas elott vannak:-))
Előzmény: Törölt nick (1037)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1037
Hát nálunk legalább nem lesznek nyelvi meg vallási problémák a szakítás után.
Előzmény: Derek (1036)
Derek Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1036

Na ja, de itt ke kulonbozo nyelvu nep akar szetvalni a katolikus vallonok es a protestans flamandok.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1035)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1035
Belgium: szakadás 177 év után?



Külföld
"Halál Belgiumra!" és "Vallon patkányok, csomagoljatok!" - ilyen feliratok voltak olvashatók azon a megmozduláson, ahol flamand szélsőséges nacionalisták belga zászlót égettek vasárnap egy Brüsszelhez közeli kisvárosban, és elszakadást követeltek a francia nyelvű Vallóniától.


Négy hónappal a választások után a civakodó belga politikai erők még mindig nem tudtak megállapodásra jutni, így továbbra sincs kormánya az országnak. A tárgyalások a holland nyelvet beszélő flamandok és a franciául beszélő vallonok önrendelkezési jogaival kapcsolatban feneklettek meg.

A kialakult patthelyzet miatt egyre több találgatás lát napvilágot Belgium kettészakadásáról. Karel de Gucht külügyminiszter emiatt bocsátott ki útmutatót a diplomáciai dolgozóknak. Eszerint a „hollandul és franciául beszélő állampolgárok mindig komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy békésen élhessenek egymás mellett.” A feljegyzés arra utasítja a követségi dolgozókat, hogy a médiában vagy élőszóban lebonyolított beszélgetéseik során tisztázzák: 177 évnyi együttélés során a flamandok és a vallonok politikai ambíciói talán más irányba fejlődtek, de még mindig fontos számukra, hogy bármiféle erőszakot elkerüljenek.

A június 10-i választások 81 mandátumhoz juttatták a kereszténydemokratákat és a liberálisokat, ami a 150 fős országgyűlésben elegendő lenne a kormányalakításhoz. Mindazonáltal mindkét koalíciós partner holland és francia nyelvű csoportokból tevődik össze, melyek képtelenek egymással megállapodni a flamand követelések ügyében: nagyobb regionális autonómiát szeretnének az egészségügy, az igazságszolgáltatás és a szállítás területén. Nagy a megosztottság a hivatalosan kétnyelvű főváros, Brüsszel környékén a flamand területen élő francia nyelvű kisebbség kérdésében is.

A belga sajtó beszámolói szerint egy vasárnapi demonstráción a flamand nacionalista tüntetők belga zászlókat égettek. Brüsszelben eközben több százan tüntettek az egységes Belgium mellett. De Gucht külügyminiszter levelében felhívja a figyelmet arra is: a jelenleg Belgiumban zajló események korántsem példa nélküliek Európában. Emlékeztet: Ausztriában és Hollandiában is merültek fel hasonló nehézségek a kormányalakításkor. Arra a kérdésre, hogy mikor lesz új kormánya az országnak, De Gucht biztonsági választ javasol: „Amikor itt lesz az ideje.”

(privatbankar.hu)

Na,mások is próbálkoznak látom.
Ha válnak,és normálisan csinálják,csak szépen,nyugodtan le kell másolni őket.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1034
Szlovania.
Ez olyan orszag lehet, mint Szlovekia?
Előzmény: Törölt nick (1033)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.06 0 0 1033
http://index.hu/politika/belfold/tegnapiujsag/2008/07/06/1991_befejezodik_a_szlovaniai_tiznapos_haboru/

Na,itt egy egyszerű és tanulságos forgatókönyv a szomszédoktól,hogyan kell gyorsan és rugalmasan válni.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1032
De habsburgokrol szo nem lehet, kulonben ujjaelesztem a kuruc mozgalmat.
Előzmény: RedDevilAngel (1027)
Balian of Ibelin Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1030
bocs:)))
Előzmény: RedDevilAngel (1028)
RedDevilAngel Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1029
a tóthok pont a segélyek visszafogásával csinálták meg a gazdasági csodájukat, így ne is álmodj hogy nyomorlandban a segélyek nőni fognak, majd szépen betelepítenek hozzátok is néhány távol-keleti tulajdonú autógyárat, aztán segély helyett lehet menni dógozni :)))

inkább azt követeljétek ki a tótoktól, hogy a k+f központok pozsony mellett debrecenben és szegeden legyenek - mert abból lesz majd sok-sok zsetonotok :)
aztán nyitrán meg kassán majd népszavazást írnak ki, hogy a bekebelezett nyomorland mégis kerüljön vissza magyarországhoz :)))
Előzmény: Törölt nick (1023)
RedDevilAngel Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1028
gorsiumot a térképről lefelejtetted, ez csalás, vétót jelentek be :)))
Előzmény: Balian of Ibelin (1020)
RedDevilAngel Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1027
szlovákia csak vigye keletet, legalább a gazdasági csodájuknak örökre befellegzett
meg aztán ne csodálkozzanak, ha pár évtized múlva szeged vagy debrecen lenne az új főváros és a magyar lenne a hivatalos szlovákiai nyelv :)
(bár összeadva a szlovák és a magyar cigányságot, lehet hogy inkább a lovári válna hivatalossá és valamelyik sátoraljaújhely melletti kis falú lenne az új szlovák főváros)

ausztriával szívesen visszaállítanám az osztrák-magyar monarchiát, de persze osztrák fizetésekkel és életszínvonallal + fehérvár önállóságát az új alkotmányban garantálnák :)
Előzmény: Balian of Ibelin (1015)
RedDevilAngel Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1026
"...a területet aláásnák és az Adriai tenger fenekére kerülne a Pannon tenger ősi földje."

ha jól értelek, akkor ez csak a vas-zala-győr régióra vonatkozna, vagyis fehérváriaknak és veszprémiaknek nem kellene fiuméig sztrádáznunk, ha az adriához akarunk eljutni
ezért támogatom ezt a megoldást
nemcsak dubai vezetheti be a tengert a szárazföldre, hanem mi magyarok is :)))
Előzmény: laziccs (1010)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1024
Rutinosan tudják kezelni az éhséglázadásokat.
Előzmény: Törölt nick (1023)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1022
A Bük-Börzsöny Szabadállam (Partizánövezet) tiltakozik ez ellen a kisajátítás ellen!
Ha kell - harcot hírdetünk a szlovák bekebelezés ellen!:)
Előzmény: Balian of Ibelin (1015)
ZR Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1021
"Okos" tótok, nem az iparilag, etc. fejlettebb észak-dúnántúlra nyomulnak...kell nekik kelet-szlovákia mellé mégegy kolonc? :-)
Előzmény: Balian of Ibelin (1015)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!