Keresés

Részletes keresés

Ariannka Creative Commons License 2015.02.03 0 0 3577

Kedves Doki!

Köszönöm a választ. Kaphatok egy pontos címet hová postázzam?

Csak zárójelben: Közben elkezdett narancssárgán világítani,illetve ad egy hangjelzést és utána hármat villog. Rosszabb a helyzet vagy jobb? :)

Előzmény: robotdoki (3572)
laco___ Creative Commons License 2015.02.02 0 0 3576

Hello robotdoki.

Köszönöm a gyors választ.Valahol én is így gondoltam,hogy ha kell akkut cserélni az még elvileg nem járhat garancia vesztéssel,tehát gyakorlatilag sem.Tovább semmiképp sem bontanám.

Üdv!

Előzmény: robotdoki (3575)
robotdoki Creative Commons License 2015.02.02 0 0 3575

Szia Laco____!

 

Ha leveszed a fedelet azzal még nincs garancia vesztés. Cserélhetsz akkut és kopó alkatrészeket(kefe, oldalkefe, szűrő). Csak ne szedd szét tovább, mert az kiderül.

 

Üdv:Robotdoki.hu

Előzmény: laco___ (3574)
laco___ Creative Commons License 2015.02.02 0 0 3574

Tisztelt robotdoki

 

Kissé lehet bugyuta a kérdés,csupán azt szeretném megtudni,hogy ha levesszük (csak)az akkufedelet,attól még megmarad a garancia?(Ha darabjaira lenne szedve akkor gondolom természetesen elveszne a gari).

Előzmény: robotdoki (3572)
Frans Creative Commons License 2015.02.02 0 0 3573

Szia Doki!

Hát nem forog a szerencsétlen, ennek okán megnéztem a feljegyzéseimet,épp múlt hónap 21-én volt egy éve hogy darabjaira volt  szedve a kefe modul áttétel rendszere. Akkor végeztem mélyebbre ható fizikális karbantartást rajta.

Lehet hogy megint ráférne egy alaposabb takaritás a meghajtó modul környékén?

Előzmény: robotdoki (3570)
Ariannka Creative Commons License 2015.02.02 0 0 3571

Kedves Segítőm!

 

Van egy Roomba 660-as porszívóm. Tavaly áprilisban kaptam. Havonta ki szoktam tisztítani az útmutató szerint. Most kicsit alaposabban tettem,mert nem vettem észre és "begyalogolt" a fürdőszobámba  és féltem,hogy vizet kapott. Tisztítás után a töltőjére tettem,amikor kiírta,hogy ERR3. Azóta se kép ,se hang. Mi lehet a baja? Nem tölt, nem világít,nem reagál semmire.

 

Várom bárki segítő ötletét.

Előre is köszönöm!

Frans Creative Commons License 2015.02.01 0 0 3569

Üdv.Doki!

555-s robotom kettő éves, és elkezdte elhagyni az összegyűjteni valót. Nem rakja fel a szöszmőket a  tartályba csak rárakodik a kefére.

A porszivó része működik mert nyomja a levegőt a hátsó felén.  Lehet hogy megérett egy kefe garnitúra cserére?   Az viszont tény hogy nem látom hogy egyáltalán  forog e a kefe modul.

Csak a feltekert hajszálakból gondolom igen. Mit tanácsolsz? Cseréjek keféket? Vagy komplikáltabb a helyzet?

Köszönettel  várom a tanácsodat.

 

 

a-gi Creative Commons License 2015.01.29 0 0 3568

Itt írtam, hogy nem rég vettem irobot roombát,meg vagyok vele elégedve.Néha pár helységet kitakarít egyszerre és még utána se ürítem ki a tartályát. Pedig az enyémen van portartály telítettség kijelző. Jó olyan 30-40m2 -nél többet  ilyenkor nem csinál meg.Viszont volt már olyan, hogy mivel hosszú a hajam, ezért rátekeredett  a kis keféjére és kissé nehezen szabadítottam ki.Hozzá teszem ez nem akadályozta abba hogy elvégeze a munkáját. :)

k.b. Creative Commons License 2015.01.26 0 0 3567

Nem érzem problémának, hogy cipelni kell mivel nem állunk mellette, hogy mikor végez. Betesszük, hogy csinálja a dolgát aztán ha arra megyünk ahol van és csend van akkor áttesszük másik helységbe vagy megy vissza a helyére. Ráadásul így becsukott ajtónál takaríthat és tapasztalat szerint az ajtók mögött iszonyatos mennyiségű por össze tud gyűlni.

Előzmény: TarrG (3565)
laco___ Creative Commons License 2015.01.26 0 0 3566
Talán azt gondolom,hogy mind a kettő takarítási rendszernek van előnye és hátránya is egyaránt.
Előzmény: TarrG (3565)
TarrG Creative Commons License 2015.01.25 0 0 3565

Na mi épp ez miatt vettünk inkább szisztematikus robotot. Pedig nekem is a 620-as Roomba volt a favorit. De magamat ismerve, elég hamar megunnám, hogy három helyiségbe külön külön hordjam a robotot és az egész takarítás így eltartson órákat. Mi ma is indulás előtt beprogramoztuk nagyjából negyed órával későbbi indulásra. Elmentünk szánkózni, hóembert építeni, mire vissza értünk, már fel is töltődött a robot. Annyi a napi/kétnapi feladat vele, hogy kiürítjük a portartályt és leszedjük a hajszálakat a keféről. 

Előzmény: k.b. (3564)
k.b. Creative Commons License 2015.01.24 0 0 3564

Üdv!

 

A feleségemnek vettem karácsonyra egy 620-ast a topicgazdától. Nagyon örült neki. Egy-két tapasztalatot megosztanák.

Egy 90 nm-es lakásban használjuk. Van 3 szoba+ nappali egy hosszú folyosóval ill.fürdő. Mielőtt meglett nem ismertem ezeket a technikákat csak olvasásból, így az összeszedett infókból esett erre a márkára a választás. Először féltem, hogy nem égek-e be vele az asszony előtt, de kiderült, hogy jó választás volt.

Mondjuk arra rá kellett jönni, hogyan dolgoztassuk. A dokkolót a nappaliba tettük. Először nekiengedtük az egész lakásnak a dokkolóról, de az nem volt jó (nem olvastam részletesen el a blogot). Volt olyan, hogy betévedt a fürdőbe, bekeveredett az ajtó mögé és bezárta magát a helységbe ahogy löködte az ajtót. :-). Szóval ez nem volt jó. Utána elkezdtük hordani helységről-helységre ahogy kell, de nálunk az jött be, hogy először a nappalit a folyosóval megcsinálja és visszamegy a helyére mikor végzett, majd utána elvisszük a kisebb szobákba. Aztán mikor az utolsóban is végzett a "dock"-al visszaküldjük a helyére. Elég hamar visszatalál a legtávolabbi pontról is.

A nappaliban van veszélyes hely, sok székláb ahová egyszer sem keveredett bele, simán kijön néhány ütközés után. Aztán van egy hosszú szőrü szőnyeg amit nem szeret, viszont fekete csíkos minta van a széléhez közel így nem megy rá. Először féltem is ettől a szőnyegről, mert nem volt raktáron az eladónál világító torony amit még szerettem volna a szőnyeg miatt venni, de a minta megoldotta a problémát. Szóval a feketét figyeli. A Tv állvány is fekete, ennek is elég keményen nekimegy, nem igazán látja.

Volt olyan, hogy a bejáratnál a lábtörlőt odaráztam neki és észrevette, kiemelt figyelmet fordított a helynek a kék lámpával. Pörgött rajt.

POlctakarítás után után a kanapéra is hullot kis szösz amit hülyeségből ezzel szedtünk össze és innen sem esett le. Jó móka mikor hirtelen lelessít és visszafordul a széléről

Először mikor bekapcsoltuk a feleségem nem sokkal előtte porszívózótt és az után is szedett össze port.

Szóval jó vétel volt, csak ajánlani tudom annak aki ilyenben gondolkodik.

laco___ Creative Commons License 2015.01.22 0 0 3563
Szia freya13
Szívesen.kíváncsian várom hogy mit választasz,gondold át jól,és majd oszd meg a fórumon.Ha van kérdésed nyugodtan írj a fórumra vagy korábban megadtam az email címem,azon is elérsz.Bár úgy gondolom hogy Robotdoki az aki mindenre tud választ adni.Ha irobot mellett döntesz és azon belül bármelyik modellt is választod,csalódás egész biztosan nem fog érni.
Előzmény: freya13 (3562)
freya13 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 3562

Szia laco___!

Aranyos vagy, hogy még egy ilyen tesztet is csináltál miattam. :) Köszi szépen! Valószínű, hogy a Roomba lesz a nyerő, de még nem tudom, hogy melyik legyen. Úgy gondolom, hogy a virtuális fal talán jó lenne hozzá, igaz azt meg lehet külön is venni. Az egyik weboldalon van 760-as, az nagyon tetszik, de ebben sincs portartály telítettség kijelző. A 770-es már ezzel is rendelkezik, de az már 157.900 Ft. Ez azért már elég drága, így lehet, hogy 620-as lesz belőle és rendelek hozzá virtuális falat. Vagy 630-as, mert az 97.900 Ft-ba kerül ugyanabban a webshopban. A portartály miatt csak azért aggódom, hogy nehogy baja legyen a robotnak, ha esetleg telítődne, mivel a rendes porszívóé is eléggé tele van. Igaz nem minden nap porszívózok, így ha a Roombát napi rendszerességgel használom majd, akkor lehet, hogy nem lesz tele. Eleinte azért inkább figyelem majd a portartályt.

Én is sokat olvastam a Neato-ról is. Az én esetemben talán azért lenne jobb választás a Roomba, mert az egy helyen többször is áthalad, és a sok kutya- és macskaszőr miatt ez a módszer hatékonyabbnak tűnik.

Előzmény: laco___ (3561)
laco___ Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3561

Szia freya13

 

Nos nekem még nem volt olyan hogy tele lett volna a porszívó tartálya,és amikor egy 80m2-es házat takarítottunk(írtam is hogy az személyes tapasztalat volt),így van,az első pár takarításkor nézegettük a portartályát.Ám ahogy írtam is,szerintem be fog állni egy szintre majd,hogy nem lesz 1 tele tartálynál többed ha rendszeresen takarítasz.Így annak nézegetése idővel el fog múlni.Ha mégis szeretnéd tudni mennyi kosz gyűlt össze menet közben,már van olyan modell ami ennek kijelzőjével rendelkezik.Csináltam egy tesztvideót itthon ma este,csak sajnos technikai akadályok miatt nem tudom most feltölteni.Egy fekete 3mm vastag fekete táblanyomott műanyagot hoztam haza,leragasztottam a konyhába,és gond nélkül áthaladt rajta többször is.Szerintem a fekete csempével tuti nem lesz gondod az én megítélésem alapján.Ha 620 vagy 630 szériában gondolkozol az teljesen mindegy,takarítási minőségben ugyanazt kapod.Én azért vettem 630-at mert úgy gondoltam hogy egy virtuális fal hátha kell,de nagyon nem használom.A 620-hoz megtudod venni utólag is. 650-ig azért nem mentem el mert a lakásban van riasztó,és takarítani nem tudok ha nem vagyok itthon mert a porszívó elindítaná(mármint a riasztót).

Írtad,hogy a Neatoról nincs tapasztalatod.Élőben nem láttam de rengeteget olvastam róla.Ha most kellene robotporszívót vennem én ismét Roombát vennék.Persze kinek mi tetszik.A döntés a tied.

Előzmény: freya13 (3555)
freya13 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3560

Szia Robotdoki!

Egyre inkább hajlok a Roomba vásárlás felé, de még nem tudom, hogy melyiket válasszam. Az én esetemben talán a 620-as is elég lenne, bár van ahol lehet még kapni 630-as vagy 760-as modellt, azok is tetszenek. A 800-as széria már nagyon drága, bár biztos nagyon szuper. Igazából mire este hazaérek már nem sok kedvem van porszívózni, pláne az egyéb teendők elvégzése mellett, ezért szeretném, ha azt megcsinálná helyettem. Viszonylag sok a kutya- és macskaszőr nálunk, remélem, hogy meg tud birkózni vele, és nem fog hamar elromlani emiatt. Arról már hallottam, hogy az iRobot szervizháttere igen jó, a többiekéről semmit sem tudok. Ez is a Roomba felé billenti a mérleg nyelvét.

Megnéztem a képet, gyanítom, hogy nálunk is hasonló lesz a helyzet.

Előzmény: robotdoki (3559)
Nelson71 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3558

Úgy tudom a feketét azért "nem látja", mert elnyeli a fényt, mivel az érzékelőhöz nem jut visszaverődő fény, ezért okoz ilyen problémát a robotnál. Nekem a fekete hangfalaimnak menne neki, ezért  valamilyen akadályt teszek elé, vagy valamilyen fényvisszaverő matricát kéne ráragasztanom, ami kizárt, hogy elcsúfitsam vele a hangfalakat :)

Mivel az érzékelői elöl vannak, ez szőnyeg esetében - szerintem - nem jelenthet problémát.

Ha nem így van, majd kijavítanak. :)

Előzmény: freya13 (3556)
laco___ Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3557

szia Freya13

 

Most dolgozom nem nagyon tudok válaszolni,de este írok részletesebben.Ha gondolod egy két mailt válthatunk,akár részletesebben át tudnánk beszélni ezt azt.

lackoko1@gmail.com a címem

Előzmény: freya13 (3556)
freya13 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3556

Köszönöm a válaszodat. Nem okoz gondot, ha szobáról-szobára kell hordoznom. Mondjuk másképp nem is működne a dolog, mert mindenhol küszöb van, és ezen kívül el is kell kicsit pakolni előle porszívózás előtt.

Valahol azt olvastam, hogy fekete szőnyegen a Roomba  600-as szériája nem működik, úgy rémlik talán a mélységérzékelője miatt, de ebben nem vagyok biztos. Állítólag a 700-as szériánál már nincs ilyen gond. Nálunk az egyik szobában sötétkék padlószőnyeg van, ami ugyebár nem fekete, de elég sötét. Ezért kérdeztem, hogy van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata. Kipróbálni sajnos nem tudom, mert vidéken élek, így erre nincs lehetőségem.

A vásárlással kapcsolatban azt olvastam az iRobot.hu-n, hogy a jótállási időt kizárólag az iRobot hivatalos márkakereskedői hálózatán belül megvásárolt termékekre tudják garantálni. A honlapon feltüntetett kereskedőknél nem láttam már pl. a 630-as változatot. Ezek szerint csak olyat vehetek meg, amit ők forgalmaznak? Ráadásul 1-2 oldalon akciósan is kínálnak Roombát, de ezek szerint, ha itt venném meg, akkor a jótállási idő rövidebb lenne?

Mindenképpen ki fogok porszívózni az első használat előtt. Biztos vagyok benne, hogy bőven lesz még mit összeszednie ez után is. Legalább meg tudom mutatni a szkeptikus családtagoknak és barátoknak, akiknek az első reakciója az volt arra, hogy robotporszívót szeretnék, hogy "minek az?". Az egyik kollégám még azt is mondta, hogy egy ismerősének volt, és szerinte semmire sem jó. Mondtam neki, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen típusról beszélünk, mert van aki a Vileda Virobijáról is azt hiszi, hogy majd kitakarítja helyette a lakást, mivel takarító robotként árulják. Aztán meg jön a nagy csalódás.

Előzmény: TarrG (3553)
freya13 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3555

Kedves laco__,

köszi a gyors választ. Kb. 80 m2-en használnám a porszívót. Az nem okoz nehézséget, hogy átvigyem egyik helyiségből a másikba, úgy is  el kell pakolni az útból porszívózás előtt egy kicsit, hogy megkönnyítsem a haladását. Ráadásul mindenhol küszöb van, szóval a világítótornyokra nincs szükségem. Nálam a legnagyobb probléma a macskaszőr és a kutyaszőr, mivel sokszor estig dolgozom és már nincs energiám porszívózni, amikor hazaérek. Emiatt lenne nagy segítség, mert a napi porszívózást elvégezné helyettem. A hosszú hajjal lehetnek gondok, mivel majdnem derékig érő hajam van, de szerencsére nem hullajtok belőle annyit, mint a macskák. :) Azt hittem, hogy a PET változat rendelkezik pl. extra szívóerővel, vagy nagyobb portartállyal, azért annyival drágább. Ezek szerint nekem elég lehet az alapmodell is, ha a keféjük egyforma. A portartály telítettséget azért kérdeztem, mivel ahogy írtad is, eleinte biztos rengeteg port, szőrt fog összeszedni. Emiatt eleinte nézegessem takarítás közben, hogy tele van-e már? Mi a helyzet akkor, ha még azelőtt lesz tele, hogy kitakarítaná a szobát? Akkor megáll? Az általad leírtak alapján hajlok a Roomba vásárlás felé, igaz a Neato-ról még nincs információm, hogy a kutya- és macskaszőr problémával hogyan birkózik meg. 

Előzmény: laco___ (3552)
laco___ Creative Commons License 2015.01.20 0 0 3554

Igen,azt még leírhatnád,hogy hány m2-en használod,vannak-e küszöbök mert ha vannak akkor megdőlt az egész lakásos takarítás.

Speciel nekem 46 m2-es lakást takarítja egyben,és világító torny nélkül képes rá.Azt hiszem a gyár is úgy adta meg,hogy az 60 m2-ig lehetséges ez.Szóval ezek az infok még jól jönnének.

Van egy rövid tapasztalatom,gondolom most megosztom.Nem rég hétvégén buli volt nálam ami igen jól sikerült,elhajlott az este(pótszilveszter).A történet a következő:a fürdőben felborult a mosópor(nem a folyékony),és széthordták a vendégek lakásban.Persze volt belőle mindenhol,és rendesen bele is taposták a szőnyegekbe.Következő nap rendrakás,porszívózás.Gondoltam is erre kíváncsi leszek hogyan is szedi ki az irobot.Addig jött-ment míg mindenhol felszedte.Persze sokadjára,de akkor sem kellett tovább üzemeltetni mint egy átlagos porszívózáskor.

Hozzá kell tennem szerintem bármilyen porszívóval egyszer áthaladva kevés lett volna úgy gondolom,illetve úgy láttam ahogy bele voltak döngölve a mosópordarabkák a szőnyegbe.

Előzmény: freya13 (3551)
TarrG Creative Commons License 2015.01.20 0 0 3553

Én láttam még 630-ast. 10e ft-al drágább. (110e)

Freya13 szerintem azt döntsd el, hogy mit szeretnél. Egy gombnyomásra kitakarítsa a lakást a robot, vagy szobáról szobára hordozod? Neato előbbit, iRobot utóbbit tudja. Persze vannak világítótornyok az iRobothoz jó áron, de azt el kell helyezni, elem kell bele.

Sötét foltokról én még nem hallottam. Szerintem hülyeség. Egyrészt kamerája sincs. Mivel érzékelné hogy sötét a szőnyeg? Meg túl nagy márka, hogy ilyen bakit elkövessen.

Amúgy legelső használat előtt porszívózz fel a normál porszívóval. Utána kapcsold be a robotot. Meg fogsz lepődni, hogy mit szed össze porszívózás után.

Előzmény: laco___ (3552)
laco___ Creative Commons License 2015.01.20 0 1 3552

Üdv freya13,tisztelt fórumozók

 

Akkor kezdeném az elején.Egy éve ugyanilyen döntés előtt álltam,végül az irobot mellett döntöttem.Olvasgattam mindenfélét,magyar és külföldi oldalakat,teszteket,gyűjtöttem a tapasztalatokat.Mind a két modellnek amit említettél szerintem van erőssége és gyengesége egyaránt.Mivel irobot tulaj vagyok ezért nem akarom a Neatot lehúzni mert úgy gondolom,hogy a fórumon páran megköveznének talán jogosan is.

No de egy-két válasz a kérdésedre:az én szőnyegemben is van egy sötétkék kocka,azon gond nélkül áthalad,egyszer sem okozott neki gondot.A járólapomban nincs fekete sőt még sötét szín sem,így annak tapasztalatát nem tudom leírni.

A kefék csak a hosszú hajszálakat tekerik fel,tehát véleményem szerint a rövid szőrrel nem lesz bajod,az a portartályban fog landolni.

Portartály telítettség:miden robotporszívónak az első pár takarítás az igazi megmérettetés.Akkor gyűjti össze a legtöbb koszt,port,szemetet.Utána beáll egy bizonyos szintre a por mennyisége.Gyakorlatban a következőképp néz ki mely tapasztalat:egy 90 m2-es házat egy 620-as roomba takarít(prímán).Az első takarításkor 3 puttony szemetet gyűjtött össze.Mostanra beállt a rendszeres takarítástól a mennyiség,így nincs egy puttony sem(kb háromnegyed).Tehát nem kell figyelgetni a portartályt,viszont rendszeresen kell használni de ezt minden gyártó el is mondja.

A PET verzió véleményem szerint csak annyit jelent,hogy kapsz hozzá virtuális HALO-t,de a kefe rendszer ugyanaz mint a nem PET robotoknál.A 620-as szériánál is írják,hogy kisállatszőrre is jó.Végül a szériákról.Nekem 630 van ezt már nem gyártják(szerintem),de a színén kívül megegyezik a 620-al.Az enyémnek a teteje nem fehér hanem szürke(a színekkel különböztetik meg a típusokat),és kaptam hozzá egy tartalék szűrőt és egy virtuális falat.Persze drágább is volt a 630 mint a 620.Egy a lényeg:5-ös szériát ne vegyél.

Egy év használat után bátran elmondhatom,hogy a gépen semmi kopás,elhasználódás nincs.Nem kellett rajta cserélni semmit,sem keféket sem aksit,semmit.Ugyanúgy takarít mintha tegnap vettem volna.

Számomra ez azt tükrözi,hogy egy nagyon jó minőségről van szó.

Röviden ennyi,és ha esetleges módon valamiben tévedtem,vagy valaki máshogy lát bizonyos dolgokat mint én attól elnézést kérek,ezek az én személyes tapasztalatom.

 

 

Előzmény: freya13 (3551)
freya13 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 3551

Sziasztok!

Robotporszívó vásárlás előtt állok. Olvasgattam a fórumot, videókat néztem, így sikerült a kört leszűkítenem két típusra: a Roombá-ra és a Neato-ra. Nem tudom, hogy nekem melyik lenne a jobb. A legnagyobb probléma, hogy a házban rengeteg a macskaszőr, és kutyaszőr is van bőven. Jó lenne tudni, hogy melyik lenne ez esetben a hatékonyabb. Cserépkályhával fűtünk, így a por mennyisége sem elhanyagolható szempont. A szobák kissé zsúfoltak, így lehet, hogy a Roomba jobban boldogulna. A sok macskaszőr miatt is hajlok a Roomba felé, mivel az többször átmegy ugyanott. Nem vagyok benne biztos, hogy a Neato össze tudná szedni úgy, hogy csak egyszer haladna át egy ponton. A Neato-nak viszont nagyobb a szívóereje és a keféjét talán könnyebb takarítani. Úgy hallottam, hogy a Roombá-nak gondot okozhatnak a sötét színek. Nálunk a padlószőnyeg sötétkék színű, a konyhában, a fürdőszobában és az előszobában pedig fekete szín is van a mozaikpadlóban. Boldogulna ezekkel? Az is érdekelne, hogy ha olyan modellt veszek, ami nem jelzi, a portartály telítettségét, akkor honnan tudom, hogy megtelt. Takarítás közben is ellenőrizgetnem kell? Az olvasottak alapján eleinte biztos megtelne. A Roombá-nál láttam „PET” verziót, de az elég drága. Ez sokkal jobban össze tudná szedni a macskaszőrt? Az irobot.hu-n szereplő márkakereskedők többségénél ugyanazok a modellek vannak, de máshol láttam ezeket is: 630, 660, 760. Ezek már kifutó modellnek számítanak? Szóval, ha valakinek van ötlete, hogy esetemben melyik lenne a hatékonyabb, azt szívesen venném, mert elég tanácstalan vagyok.

Nelson71 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3550

Helység méretétől függ.  Úgy 30 perc körül. Persze nem mindegy hogy a 35 nm nappali vagy egy 12 nm szobában kell takarítania. A nappaliban tovább dolgozik.
Képes kitakarítani például a nappalit, a konyhát az étkezővel plusz a nem kicsi folyosót. Mindezt 2 toronnyal. Alapos munkát végez, sose mértem stopperrel de olyan 1.5-2 óra.  Asszem 4000-es akksija van. Új akksi cserénél úgy éreztem képes lenne az egész utcát kitakarítani és csak a portartály megtellése akadályozná meg ebben.

Előzmény: a-gi (3549)
a-gi Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3549

Neked 625-ös mennyi ideig takarít egy helységet?

Előzmény: Nelson71 (3543)
a-gi Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3548

Köszönöm Robotdoki :)

Egyébként most próbáltam ki a hálóba,na ez abszolút kis helység.És ahogy írtad le is állt :) Viszont ilyen kis prémszőnyeg szerű van ott, fel kellett vennem mert csak gyűrte.

Amúgy miket beszél? Mert nem értem.

A háromszöget és benne felkiáltójel azzal tegnap mint említettem a relax széknél találkoztam vele.

 

a-gi Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3546

Sziasztok!

Köszönöm a hozászolásokat!:)A relax szék lábát lemértem 2,5cm a magassága. Valószínűleg ez már magas neki.Úgy döntöttem, felteszem majd. Így járok az ebédlő asztal székeivel is, mert az egyik részénél a fal részéhez közel van (kisebb beugrok vannak). Így a kettő sok neki.Bár lehet ha bizonyos szögbe rakom majd az asztalt ,venni fogja az akadályt.

A konyhaszekrényhez visszatérve, ha sokat próbálkozik és nem tud kijönni úgy hogy egyedül van ott lemerül?Nem lesz neki így baja?

TarrG Creative Commons License 2015.01.15 0 0 3544

Tedd fel a relax széket az ágyra addig. Mi ezt tesszük. Vagy a másik megoldás, bár a roomba véletlenszerűen közlekedik, így nem biztos hogy beválik, hogy másik irányba forgatod a széket. Így nem szenved a lábbal.

Szisztematikus robotot át lehet ejteni ezzel a trükkel. Legalább is sima zig-zag mode-nál.

De a leghatékonyabb megoldás, felrakni addig valahová. A konyhaszekrényednél szerintem az lehet a baj, mint amit írtam, hogy a szűk helyen az érzékelői szívatják meg a gépezetet. 

Előzmény: a-gi (3542)
Nelson71 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 3543

Érdekes, bár nekem csak a sajátommal van tapasztalatom. 625-ös, és simán viszi a konyhát a "szívatós" lent hagyott székekkel. És még elképesztően szűk helyről is képes kijönni. Igazi szabaduló művész. Ettől függetlenül mi feltesszük a székeket az asztalra, igaz ez macerásabb. Nekünk a bárszék lábaival van hasonló probléma, így azokat elviszem más helyiségbe takarításkor. Sajnos azért vannak akadályok a számára, így ki kell tapasztalnia mindenkinek, hogy az otthonában mit kerüljön el a robot vagy mit pakoljon el előle.

Előzmény: a-gi (3542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!