A Wizz fórumban is írta az olvtárs, eléggé rizikós a dolog. Mostanában eléggé kiszámíthatatlan a Wizz, és ha 2 órás késéssel száll fel Bp-ről akkor bukta a Ryan jegy.......... Legfeljebb lesz egy napja Milánóban....:) A Ryan jegyet Flexel vegye meg az a biztos.
Utasfelvételt szeretnék elvégezni, de a fiam (aki 14 éves) felnőttként szerepel, ezért nem engedi a helyes születési dátuma beírásakor hogy rögzítsem őt.
Szintén az ö és ü betűvel lenne kérdésem. A nevemben 2 ö betű is szerepel, használjak o betűket helyette vagy írjam ö-ként de a végén oe lesz ahogy olvastam.
Nekem ezzel az a bajom,hogy minden ujonnan vasarolt ruhat atmosok. Uzletben fel perc a proba,de egesz napot nem viselnem el magamon mosas nelkul. Lehet,hogy sokakat ez nem foglalkoztat,de engem igen. 🤣 ugyhogy inkabb fizetek borondre.
Na, pont ez az, amitől erősen függ az ár! Mármint a foglalások számától. Hogy milyen egy járat foglaltsága azt valóban jó lenne tudni! Csodálkoznék, ha neked sikerült volna...
Mi alapján változnak a repjegy árak (Ryanair)? Kb 1 hónapja néztem, akkor 100e körül volt oda-vissza út (1 fő). Később felugrott 110e Ft-ra, majd visszament 110 alá, most jelenleg már több mint 120e Ft. Várható még ingadozás, egyáltalán ezt is 'robotok' műveleik, hogy épp melyik dátumra milyen (pillanatnyi) összeget írnak ki? Nem vettem észre differenciát abban sem, ha pl a Ft erősödött az Eur-hoz képest, vagy amikor esett az olaj ára. Megnéztem a telítettséget is - odaút esetén kevesebb mint 10%-ra, a visszaút esetén pedig kevesebb mint 6%-ra vannak feltöltve a helyek.
Ráadásul azért az, hogy a beszállókártyán nem simán 8:10, hanem 08:10 szerepel, az (szerintem, nekem) egyértelműen reggelre utal. Szóval igen, hülye az utas, de attól még a beszállókártyán rossz időpont szerepel és a légitársaság is hülye.
Részben igaz, de azért élénken emlékszem arra a pillanatra, amikor reggel a szállodai ágy szélén rápillantottam és 20.45 helyett 8.45-öt láttam... p.m nélkül, persze. Nyilván habitus kérdése, de nekem is volt egy rémületes három percem... Mondjuk eszembe nem jutott volna szcénát csinálni belőle, de nem is vagyok Majka.
Azért az emberek jelentős részének nyilvánvaló volt, hogy ez csak egy informatikai baklövés lehetett. Valaki valamit elrontott egy program frissítésnél. Mindenki másképp éli meg a helyzetet - a celeb világ abból él hogy felhajtást csinál maga körül, mert ha ez csökken, akkor elmerül a fostengerben amiből él.
Hétköznapi emberként, ha ezzel a problémával szembesülnék, akkor hangzatosan mondanám, hogy 99%-ban biztos vagyok benne hogy a gép mikor fog indulni. Ezután foglalkoznék azzal a bizonyos 1%-kal, aminek a tetején ott ül az agyrágó bogár és csak arról beszél, hogy cseszd meg a 99%-os bizonyosságodat, ha lemaradsz a gépről, akkor az olyan lavinát indít el magával, amin nagyon nagyot szopkázol.
Itt aztán rájön az ember, hogy a hangzatos 99% csak 40%, vagy még kevesebb, ha elszáll a józan ész.
Ha a gép másnap indul akkor szerezhetek plusz információt a reptér kiírásaiból, vagy ha később akkor lehet ellenőrizgetni az Amadeusban a foglalási kód alapján, végső esetben a flightradaron is lehet önigazolásra alkalmas infókat szerezni. Ha meg van még két hetem az indulásig akkor visszafekszem és foglalkozok a problémával egy hét múlva.
De ne feledjük el azt a fontos dolgot, hogy akik problémáztak ezen, azok egyike sem kapott értesítést a járat módosításáról sem emailban, sem SMS-ben.
Mindez csak azt mutatja, hogy tud egy jelentéktelen hiba kihasználásával a saját privát agyrágó bogarad milyen sikeresen taszíthat világvége hangulatba.
Ez egy egyszerűen megoldható probléma lenne a légitársaságok részéről, vagy 8:25 szerepeljen a beszállókártyán vagy 20:25 és kész. Más verzió ne legyen, hogy félreértés se legyen.
Jó, lehet mondani persze, hogy az utas nézzen már rá egy menetrendre hogy ott reggel vagy este 8:25-öt lát, de hát látjuk hogy ez nem megy mindenkinek, nem mindenki gyakorlott utazó, akkor pedig a légitársaságok tudnák ezt megoldani egyszer és mindenkorra.