Rég volt ilyen felhőtlen háromnegyed órám mint ma de a rádió hatos stúdiójában. Havonta egy alaklommal vasárnap de a gyerek kuckó adássorozatban élő műsort sugároz innét az MR3, "Bonbon matiné" címmel. Ma a Kaláka együttes adott műsort. Minden gyerekes szülőnek ajánlom a sorozatot. A belépés ingyenes. Egy jelképesnek mondható jelszavat kell kérni a belépéshez. A bonbonmatine.hu oldalról minden részlet megtudható.
A Magyar Királyi Televizióban: Barbaro az A38-on. Élőben is hallottam, egészen jó így is. Első alkalommal kicsit idegesített BM az új énekes, de úgy tűnik most már kezdem megszokni. Nem is olyan rossz ez a gyerek.
The Braindogs: Tom Waits est (Ripoff Raskolnikov, Ian Siegel, Kiss Tibor és Varga Livius, Frenk, Varga Laca), márc 25 Corvintető, a banda egész jónak tűnik,(:) a helyet esteleg ismeri valaki?
Nemrég érkeztem haza Balatonboglárról a tehetségkutató rockfesztiválról.Öröm volt hallani a sok lelkes ifjoncot. A rock tényleg örök és elpusztíthatatlan.A végére öreg Hobo nyomott egy nagggyon jó koncertet.
Tegnap este egy régi vágyam teljesült: egy teljes Wagner operát módom volt élőben végighallgatnom. Szegeden a szimfónikus zenekar új művészeti vezetője - Kesselyák Gergely - vezénylésével bemutatta A walkür-t koncertszerű előadásban. Én nem vagyok egy opera-rajongó, de ez azért régi vágyam volt, hogy lehetőség szerint épp ezt végighallgathassam élőben. A hírek szerint másnak is lehetett ilyen vágya mert szinte az ország minden részéből érkeztek rajongók. A produkciót megítélni nem merem (tudom), nekem nagyon tetszett. Mindenesetre mindegyik felvonás végén és persze főleg a mű végén óriási volt a tetszés nyilvánitás, tehát v.sz. másoknak is tetszett. Kesselyák már a múltkor is nagyot tett egy R.Strauss Hősi élet-vezényléssel, ez pedig igazi ínyencség volt, legalábbis nekem. Többször hallgattam a Solti-féle 60-as évek elejei Ring felvételt lemezről (DECCA-Teldec), szövegkönyvvel a kezemben, de meg sem közelitette ez a fajta konzerv-hallgatás azt az élményt amit ez az élő előadás adhatott (pedig Solti bizonyosan nem volt rosszabb karmester a felvétel idején mint most Kesselyák). A legmegdöbbentőbb az volt számomra, ahogy a zene, a kíséret azonnal rezonál, kommentálja, hangulatfestéssel lereagálja a szövegben elhangzó gondolatokat. Kristálytisztán érthető, követő, hogy éppen mit miért és éppen úgy írt le Wagner illetve valósították meg az előadók. Több helyen utána olvastam a Ring teljes cselekményének különböző opera-kalauzokban, de több esemény kiváltója, mozgató rugója homályban maradt, nem értettem, hogy miért éppen azt és úgy. Ebből az előadásból épp ezekből a homályban maradt foltokról derült ki, hogy miért is úgy írta meg Wagner, mi volt a mögöttes tartalom egy-egy cselekmény, esemény mögött. Nekem ezért ez az előadás nagyon sokat adott és feledve a színház iszonyatós kényelmetlen székeit, teljesen bele tudtam fekedkezni a műbe. Zene (és egyáltalán bármilyen művészet) pedig ennél többet nem adhat. Kívánom mindenkinek, hogy így teljesüljön minden kívánsága!:))) AJ
Tegnap este a Müpában: Barbara Dennerlein orgonaestje: kislány az orgonánál fehérebb a zongoránál, egyébként meg barna. Közben Balázs Elemér dobon, Juhász Gábor gitáron, Zana Zoltán pedig tenor szaxofonon játszik. Aztán egész kellemes este kerekedik.