Keresés

Részletes keresés

zizinyiszi Creative Commons License 2010.08.11 0 0 2059
Úgy látom most sincs felkapcsolva kézzel, pedig megoldható...pontosan látjuk, hogyan végzi és végezte el a munkáját az elmúlt 2 évben...
A pályázat sem lett volna kiírva, ha elégedettek lettünk volna...
Nem a telefonfelvevésről van szó, hanem mondjuk arról, hogy a kukatároló csempéje kb. 2 éve nem volt fertőtlenítve lemosva, pedig heti 2 alkalommal kellene...
A kertészetet meg inkább hagyjuk, mert 2 éve semmi nem történt, most, hogy néhány hónapja idejár egy hölgy locsolni, csevegni, meg néha gazolni, azzal nincs előbbre a ház, jelenleg is áll a gaz a ház előtt az árokban, gondolom nem volt 3000 forintja, hogy vegyen egy szegélynyírót, és azzal nyírja le...pedig tudtunkkal minden eszközzel kellett volna Önnek is rendelkeznie, amikor elvállalta ezt a munkát...
És nem kötelező a tűző napon gazolni, meg lehet oldani a hűvősebb napokon is, vagy a kora reggeli, esti órákban...
Úgy tudom, a jövőbeli kertész egy forintot sem költött a pad mögötti részre, mégis gyönyörű és rendezett lett, és mindössze 4 óra alatt csinálta meg azt, amit Önök 2 év alatt nem..idén már Ön látta el a kertészeti munkákat, kb. 7 hónapja volt rá, hogy bebizonyítsa nekünk, hogy mégis működik a kertészet, de ezzel a lehetőséggel nem élt...
Az pedig, hogy Önnek a közös képviselővel is rossz a kapcsolata, az már rég rányomta a munkájára is a bélyeget...
Felesleges itt mentegetőzni, mi köszönjük a munkáját, hogy 2 év alatt szinte semmit nem ért el a ház, csak amortizálódik folyamatosan. Ezzel a munkamorállal szerintem örüljön, hogy eddig is húzta nálunk...
Nincs abban semmi különös, hogyha valakinek szüksége van egy munkára, azt gondolom, ennél már csak jobb lehet, attól amilyen színvonalat Ön nyújtott házunknak..és legalább el is fogja végezni a munkáját, és mindezt szívesen teszi. Nem másokra kellene mutogatni, mert bizonyára Önnel van a hiba, mert nem tudom hányadik háztól küldik el Önt innen a telepről.

Köszönjük..

Előzmény: fogasili (2058)
fogasili Creative Commons License 2010.08.11 0 0 2058
T.Tulajdonosok és Lakók!Köszönöm mindazt a sok jó szót amit ezen a fórumon rólam és a munkámról irnak.Valószinű igazuk van hogy nem tettem semmit a házért 2 év alatt,de önök a háttérben zajló dolgokról nincsenek informálva kellöképpen.Ugy érzem hogy 2 év alatt mindenkinek mindenkor felvettem a telefont és azonnal intézkedtem a lehetöségek szerint .Egyszerűbb lett volna leváltani mert kellett a munka másnak,mintugy beállitani a dolgokat mintha nem végeztem volna el a munkámat.A kertészetről pedig amit irogatnak ahhoz nem is tudok hozzáaszólni,mert valószinű hogy a tűző napon nem a kertészünk gyomlált.Augusztus 31-ig a munkámat el fogom végezni és a feladataimat el fogom látni tehát nyugodtan hivjanak probléma esetén.A kerti világitásnál a mágneskapcsoló romlott el a közös képviselet jövő hétre biztositotta a villanyszerelőt.Üdv.Fogas Ilona Gondnok.
Juzsi Creative Commons License 2010.08.11 0 0 2057

Teljesen egyetértek veled, csak hát őszintén szólva mit lehet várni az ilyen szülőktől?

 

Hogy elolvassák a táblát és elmagyarázzák a gyermeküknek vagy mi?

Vagy tudja magától és erre neveli a gyerekét vagy nem, ha meg nem akkor a tábla az ilyeneken nem sokat segít. Sajnos....

 

Annyira elszomorít, hogy sokan sokat dolgoztak a kerten meg a tavon, saját idejüket, energiájukat és pénzüket áldozva, továbbá az új kertészünk is már el- kezdett szorgoskodni, hozott növényeket és dolgozott a hétvégén, holott csak szeptember 1-jével veszi át hivatalosan az egészet, és van egy jó pár egész nap ráérő ember, aki semmibe veszi mások munkáját és egyáltalán nem érdekli őket, hogy mások pénzét lopják ezzel a viselkedéssel.

 

Tényleg nem értem, ne haragudjatok!

 

Szerintem meg kellene már érteni a szülőknek, hogy van játszótér, és mindenféle vitatkozás helyett végre rászoktatni a gyerekeiket arra, hogy azt használják.

 

A tó nem játszótér és nem höbörögni meg ordítozni kell, ha rászólnak hanem szépen megfogni a gyerek kezét és átsétálni a játszótérre. Vagy akkor terheljük rájuk a halak és növények költségeit, amiket a gyerekeik tönkretesznek? Mert akkor semmi probléma, ha havonta ad pénzt amiből újra ültethetjük és újra telepíthetjük a dolgokat. Kiszámoljuk, hogy havonta mi ment tönkre és ez mennyibe került és megtéríthetik azon lakók kárát, akik saját pénzüket áldozzák rendszeresen a kis tóra. Akkor az érintett gyerekes szülök szépen kifizethetik nekünk azt a pénzt amit mi ráköltöttünk és el van intézve a dolog. De így, mégis mit gondolnak magukról?

 

A másik amit nem értek, hogy a kerti tónál a világítást miért nem lehet már megcsinálni? Igazán felfoghatatlan számomra, hogy teljesen kiszámlíthatatlanul és össze-vissza ég. Nem hiszem el, hogy egy jó villanyszerelő ezt nem tudja megoldani. Mióta itt lakunk állandóan javítani kell, ezt nem is értem miért!!!!!

Ha nincs más megoldás, akkor a gondnok minden este kapcsolja fel és minden reggel kapcsolja le. Kb. 5 perces meló / nap. (persze mit is várunk a gondnoktól, majd pont most kezdi el csinálni azt amit 2 évig nem csinált).

Előzmény: lakó A épület (2056)
lakó A épület Creative Commons License 2010.08.11 0 0 2056

Izgalmas volt ma nézni, ahogy két kicsi gyerek a tó szélén bokáig a vízben vödörrel a kezében szaladgálva, valószínű halakat kerget, sokszor vizet merve, amit aztán a fűbe locsolnak, keresgélve benne a halakat! Szülő sehol!

 

Kb. 3 percig néztem őket, aztán eluntam, hogy felügyelő legyek, lekiabálni nem volt kedvem, hogy aztán jól rámkiabáljon a szülő, hogy megrémül a gyerek, mint múltkor, mikor kértük, hogy ne rohangáljanak és biciglizzenek a mélygarázsból feljövő kocsi előtt!

 

A biztonságiaknak telefonáltam, akik készségesen oda is mentek a gyerkeknek szólni, persze megjegyezvén, hogy az a szülő dolga lenne nem az ővé, jogosan!

 

kérdezném, hogy nem-e lehetne egy táblát kirakni a tó mellé, rajta amolyan használati utasítással!? Nem is azért, hogy a gyerek elolvassa, hanem minden szülő, aki majd a gyereknek is elmondja!

 

Egyébként is a kertészünk a hétvégén ültetett bele a virágokat újra!

sosoD018 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 2055

Szia!

 

Egyetértek! Nekem teljesen más a zenei izlésem gondolkodtam is egy pillanatra, hogy "ellentámadást" indítok.... De azután arra gondoltam, hogy azokhoz úgysem jutott volna el, viszont másokat meg zavart volna nagyon.

 

Mindenesetre köszönjük, nem kérünk az ingyen zenéből. Mindenki halgassa azt, amit akar, de úgyhogy másoknak az ne legyen kényszer.

Akarod? Nem akarod? Ezt kapod alapon legyen már vége!

 

Szép napot mindnekinek, és kiváltképpen csendeset.

 

Előzmény: zizinyiszi (2054)
zizinyiszi Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2054
Kíváncsi vagyok, mikor vet véget valaki a lagzi hangulatnak...mégiscsak egy lakóparkban élünk...
Juzsi Creative Commons License 2010.08.08 0 0 2053
Igen, nagyon szép lett bent a tónál a kiskert!
Végre történik valami.

Köszönjük.
shrekkkkk Creative Commons License 2010.08.08 0 0 2052

Máris szorgoskodott az új kertészünk, öröm ránézni a belső kertre!!!

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2051

Sziasztok!

 

Szeretnénk megköszönni minden kedves lakótársnak, aki vette a fáradságot tegnap, hogy megjelenljen a lakógyűlésen, vagy pedig meghatalmazást adott.

 

Reméljünk, hogy egy új időszámítás indul a ház életében.

 

Kata

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 2050

Első ütem!!!!

 

Ne feledjétek, ma van a rendkívüli lakógyűlés a mélygarázsban, 17:30-kor!!!!

Mindenkit sok szeretettel várunk!!!

 

Széket, aki teheti hozzon magával!

Kata

lakó A épület Creative Commons License 2010.08.04 0 0 2049

Kedves lakótársak!

 

Látom, hogy többen is csináltattak kis tetőt a terszukra, hogy ne essen a nyakukba a víz a másik teraszokról!

Én is gondolkoztam rajta és segítséget szeretnék kérni azoktól, akiknek már van, elsősorban árat illetően!

 

Köszönöm nagyon!

B04-05 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 2048
Szia Juzsi!

Köszönöm szépen a hozzászólásod. Nagyon kedves vagy. Amúgy teljesen egyetértek veled. Igaz, hogy csak egy bérlő vagyok de engem is zavar, hogy rossz a garázskapu stb. Remélem e közgyűlésen sikerül valamit elérnetek, hogy ez a tarthatatlan állapot rendeződjön.

További szép napot kívánok mindenkinek.

Kriszta
B04-05
Előzmény: Juzsi (2047)
Juzsi Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2047
Sziasztok!

Egyetértek én is Katával! Itt ezen a fórum semmi helye a személyeskedésnek.
Annyira sokan vagyunk a társasházban, hogy ez az 1 lehetőség van a valós problémák megbeszélésére. Itt nem lehet téma bőrszín, zenei stílus, van-e gyerek vagy nincs, ki hány éves és kivel él. MERT EZEK MIND MAGÁNÜGYEK! stb. És jó lenne egy bizonyos stílust kerülni itt (káromkodás, alpári szavak és egymás sértegetése)

És ne haragudjatok de azt nem értem,hogy amikor az Imi, meg a 10-20 fős csoportban folyamatosan ordítozó, bulizó fiatalok először földszinten, majd a 2.-on napi szinten csinálták a balhét, akkor hol voltatok? Miért csak mi intézkedtünk, szóltunk, stb? NA AZ KOMOLY PROBLÉMA VOLT!

Nem azt mondom, hogy engem nem zavar a zene-bona, de tényleg lehet személyesen szólni. Ha az nem segít akkor jönnek a további lépések, mint a fent említett hál istennek már csak volt lakók esetében. És a játszótérre is jó lenne valami megoldás, ami mindenkinek megfelel.

De vannak sokkal komolyabb problémák is!!!!

Valós problémák, amivel mindenkinek szembe kell néznie a következők:

- közös ktg + fűtés tartozások (mostanra már tudjuk,hogy mennyi mert mindenki megkapta a postaládájába!!!)
- dohányzás a liftben, folyósokon, ami tilos, mégis sokan figyelmenkívül hagyják
- nincs kész az A-B lph. garázskapu már 1 hete, a mi beállónknál már hónapok óta nincs világítás
- a belső világítások csak akkor égnek, ha az őrök felkapcsolják, ha nem akkor napokon át este sötét van
- A-B lph. mélygarázsának csodálatos javítása
- a belső beállók állapota
- a főbejárati kiskapukat nem zárja senki, hiába lett kicserélve a zár
- nem müködik a tó szűrűje 1 éve, nincs gyakorlatilag kertészünk, pedig fizetjük
- garanciális javítások nem mennek, csak nagyon nagyon lassan
- és igen van 5-10 lakó aki megkeseríti mások életét, velük szemben pedig meg vannak a mindenki által ismert módszerek (személyes kérés, portaszolgálat, rendőrség stb...) Vagy lehet írni Ákosnak is, hogy vegye fel a kapcsolatot a tulajdonossal, és próbálja meg elérni, hogy ki legyen lakoltava.

DE pont nem a Krisztáék az a kategória, akiket piszkálni kellene, valószinűleg azért lettek ők a központi téma, mert ő nagyon korrektül felvállalta nevét, lakás számát!

Inkább a valós problémákról beszéljünk, mert ezek valós problémák! És ha nem fogunk összefogni, akkor a Zara jót röhög rajtunk, mert amíg egymást marjuk legalább nem foglalkozunk velük!

És a közgyűlésre jó lenne ha minél többen eljönnétek mert borzasztóan fontos lenne, mint az SZVB leveléből is tudjátok.

Nyugodt és szép estét mindenkinek!
B04-05 Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2046
Tisztelt Chocapic!

Köszönöm a véleményét. Ha akkor lejön vagy szól nekem idáig nem biztos, hogy el kellett volna jutnunk. Remélem egyszer majd meg fogunk ismerkedni és ezt személyesen is meg fogjuk tudni beszélni.

Jó éjszakát kívánok .

Kriszta
B04-05
Előzmény: chocapic (2043)
Sziszu77 Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2045

 

Sziasztok!

 

Csatlakozom Kata véleményéhez!!!

Előzmény: Törölt nick (2040)
merci78 Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2044

 

 

 Kedves csörgö! /csörgő/!

 

A stilusod és a helyesirásod  magáért beszél! Igazad van tényleg meg kellene válogatni a lakókat!

 

Üdv mindenkinek!

chocapic Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2043

Tisztelt Hölgyem!

 

Nem azzal van probléma hogy ön,önök milyen zenét hallgatnak vagy milyen a bőr színűk!! Ez egy 340 lakásos ház ahol megfordul minden féle ember. DE miért is van az hogy ebből a 340ből 5-10 lakás tulajdonosa vagy bérlője magasan kilóg a sorból és folyamatos bosszúságot okoz a többi lakónak.Ebben sajnos ÖN is benne van mert okot ad rá hogy a többiek önről és családjáról negatív véleményt alkossanak....Hallgassa nyugottan a cigányzenéjét de olyan hangerővel hogy másokat NE ZAVARJON vele és gondolkodjon el a leírtakról.

Előzmény: B04-05 (2036)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2042
Vagy mert nem adatott meg neki az a csoda, ami egy gyermek vállalásával jár!!!!
Előzmény: Törölt nick (2040)
B04-05 Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2041
Sziasztok!

Kata teljesen egyet értek veled. Szerintem meg kellene próbálnunk békében együtt élni. Sajnos nagyon kis helyre építették ezt a lakóparkot, nagyon sok generáció lakik itt együtt ami sok konfliktushoz vezet. Nem vezet semmi jóra ha mocskolódunk és szidjuk egymást. Biztos, hogy kultúrált módon is meg lehetne beszélni a problémákat.

További szép napot.

Kriszta
B04-05
Előzmény: Törölt nick (2038)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2040

Kedves Lakók!!!!

 

Kezd nagyon rossz irányba elmenni ez a fórum, olyan dolgokba kezdünk belemenni, ami már sokakra nézve sértő. Kinek mi köze ahoz, hogy valaki miért nem vállal gyermeket, vagy milyen nemzetiségű. Lehet, hogy néhányan nem azért nem vállalnak gyermeket, mert nem szeretnének, hanem azért egészségügyi oka van. Kezd nagyon gusztustalan lenni, ahogy egymással beszéltek.

 

El kellene fogadni, hogy igenis van akit zavar a játszótéren hangoskodó gyermekek, és van akit nem. Én teljesen megértem mindkét tábort. Viszont, azzal hogy megint egymás torkának urgotok nem megy előbbre a dolog, hanem csak a lakóközösséget zilálja szét!!!! Valahogy közös nevezőre kellene jutni ezzel kapcsoaltban.

És mivel kompromisszum nélkül soha nincs megoldás, érdemes lenne elgondolkodni konkrét terveken, mindkét oldal részéről, ki mire hajlandó, mit szeretne. Azzal, hogy egymást bántjuk nem leszünk előbbre, értsétek meg!!!

 

Köszönöm.

 

Kata

B017

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2038

Sziasztok!

 

Nem kellene általánosítani, hogy aki sötétebb börű, az csak igénytelen, zajos, rossz ember lehet...Vannak itt és voltak is a lakóparkban olyanok, akik világos börűek voltak, mégis igénytelenebb volt, mint az átlag. Igenis vannak a sötétebb börűek között is normális, rendes, dolgozó emberek, akik jó nevelést adnak a gyermeküknek. És nap mint nap szembe kell szállniuk az előítéletekkel. Meg lehet nézni, hogy nem a Kriszta füstöl és vedel egész nap a játszótéren, rossz példát mutatva ezzel a gyerekei és a többi gyerekek előtt. Hanem ember feletti szinten dolgozik a gyermekeiért és saját magáért, hogy a legjobbat nyújtsa nekik. Ezek a tények.

 

Ez az a témakör, amiről senki nem szívesen beszél, szerintem ezt felejtsük is el, mert ragozhatnánk hetekig, ugysem jutnánk előbbre, és megbánthatjuk vele azokat, akik tényleg normális életet élnek. Ne feledjük el, hogy egy idegen országban mi lennénk a kivételek, akikről mindenkinek rossz véleménye van.

 

Ja és cigányzenét nem csak a cigányok hallgatnak, hanem mások is. Minden népnek megvan a maga kultúrája, jó lenne tiszteletben tartani.

 

Szép délutánt mindenkinek!

 

Kata

B017

Előzmény: B04-05 (2036)
B04-05 Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2037
Szia Kata!

Köszönöm szépen a hozzászólásod. Örülök, hogy a kislányomra így figyeltek és ha bent vagyok rá szóltok. Neki is meg kell tanulnia mit szabad és mit nem. Amúgy téged meg a Zsuzsit nagyon szeret. Őt minden érdekli szereti a virágokat és az állatokat is nagyon. Neki is van kutyája csak nagy termetű és nem lehet itt velünk. Még egyszer köszönöm.

További szép napot!

Kriszta
B04-05
Előzmény: Törölt nick (2033)
B04-05 Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2036
Tisztelt Chocapic!

Nagyon sajnálom, hogy Önt ennyire zavarja a zene. legközelebb kérem jöjjön át hozzánk nyugodtan és orvosolni fogom a problémát. Mi nagyon szeretjük ezt a fajta zenét hozzá tartozik a kultúránkhoz. Nem minden roma rossz ember, de mivel csak a rossz példák vannak előtérben ezt a következtetést vonják le mindenkiről. Úgy gondolom a gyerekeim nem rossz emberek. Megpróbálom őket a jóra nevelni. nekem nem okoz problémát ha valaki jóindulatból rájuk szól. Ők is elfogadják más véleményét de ők is elvárják ahogy mindenki más ebben a lakóparkban, hogy emberként legyenek kezelve akármilyen is a nemzetiségük. Mint már többször leírtam bárkinek a véleményét szívesen veszem ha valami probléma van én úgy gondolom teszek is ellene de ahhoz tudnom kellene róla. Nem rejtőzöm el a nevemet is kiírtam, hogy tudjanak értesíteni. Kérem tegye ezt Ön is. Így meg lehetne beszélni mindent. Én úgy gondolom nem sértettem meg senkit és szeretném ha engem se sértenének meg.

Üdvözlettel

Kriszta
B04-05
Előzmény: chocapic (2035)
chocapic Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2035

Tisztelt hölgyem!

 

Ha már azt írta hogy ön és gyermekei milyen kultúráltak akkor nem kellene ilyen hangerővel halgatni a gipsy zenét hogy az egész alacskai lakótelep ettől zeng!!!

Előzmény: B04-05 (2026)
merci78 Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2034

 

 

  Kedves Lakótársak! Én a B épületben lakom és egyenlőre csendes szemlélője vagyok ami a "játszótéren" történik. Muszáj idézőjelbe tenni, mert az már minden csak nem gyermekvilág. Úgy látom többen is szem- és fültanúja vagytok annak ami ott történik! Ahogy nap, mint nap látom a wirtschaft-ot egyre jobban távol áll tőlem, hogy szóljak. Mit várhartunk el olyan "szülőtől" aki sörösdobozba kapaszkodva, a másikban cigi háttal áll a gyereknek. De a  csúcs az volt egyik nap mikor anyuka tolta a picit biciklivel /ami milyen szerencse egész nap zenél ami miatt már a kötelet kerestem/ és a kezében a s ö rö s d o b o z!! Honnan jöttek ezek? Szegény gyerekektől ezek után mit várhatunk? Ki fogja megbüntetni őket, hogy játszótéren isznak és cigiznek, vagy szólni érte? Én sajnos biztos nem, mert nem szeretném, ha az autónkat,  a lakásunkat vagy a családomat valami retorzió érné az ilyen embernek ill. szülőnek látszó tárgytól! Jó lenne, ha azok is olvasnák a hozzászolásokat akiket érint!  és valami csoda folytán megváltoznának! Álom, álom édes álom?

 

 Szép napot mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2033
Szia!

Biztos vagyok benne, hogy Srekk nem a Te kislányodra, Krisztikére gondolt. Hiszen gyönyörű, tündéri, okos, értelmes kislány, akinek helyén van az értékrendje, és imádja a szépet, a virágokat különösen. Mi is mindig amikor virágot ültetünk, vagy bármit csinálunk érdeklődve jön oda, mindig segíteni akar. Volt, hogy néhányszor szóltunk neki, hogy ezt, vagy azt nem szabad, de megértette, és többet nem csinálta.

Nagyon értékelem a hozzáállásod, hogy így állsz a gyermekneveléshez. Én személy szerint csak sajnálni tudom azokat a szülőket, akik nem fogadják el mások véleményét, és nem látják be, hogy másnak is igaza lehet, foggal-körömmel védik a gyermekét (persze, hogy védi), de a gyerekek nagyon okos, kis csalafinta lelkek, akik a későbbiekben ezt nagyon komolyan ki fogják használni, és a szülőt hozzák majd kellemetlen helyzetbe, de persze ez megint nem a én problémám.

Öröm nézni a gyerekeket, milyen boldogan vesznek részt a virágültetésben. Szerintem rengeteg gyerek csupán még több szeretetre és figyelemre vágyik ebbe a rohanó világban, és talán ezzel próbálják felhívni a szülök figyelmét, hogy többet foglalkozzanak velük. Szépek a virágok is, köszönjük.

Üdvözlettel
Kata
B017
Előzmény: B04-05 (2026)
Sziszu77 Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2032

 

 

Zaragoza mi mást mondana, mint " bolhából elefántot...", mivel ő a legnagyobb tartozó...Azt senki nem vette észre, hogy tavaly télen került sor gáz elzárásra, csak szinte azonnal ( természetesen nem ingyen) vissza is lett kapcsolva. Folyamatosan részletfizetést kell kérni, és csak felhívni a lakók figyelmét, akik el vannak maradva több hónappal,a nemfizetésnek súlyosabb következménye is lehet...s ezt szeretnénk megelőzni.

S az az összeg, amit a postaládákba mindenki megkapott, hogy a háznak mennyi a ki nem fizetett számláinak az  összege, szerintünk önmagáért beszél...

 

Adrienn

Előzmény: B04-05 (2030)
D-214 Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2031

Kedves Tulajdonos- és Lakótársak!

 

Az emberhez nem méltő vislekedés (üvöltözés a játszótéren, csikk stédobálás, zene bömböltetés, stb.) engem is nagyon tud zavarni, igaz keveset vagyok itthon.

 

Kérdés. Ha sokakat zavar a játszótér a lakóközösség nem dönthetne úgy, hogy megszünteti a játszóteret? Mondjuk a játékokat el lehet adni és az árából parkot csinálni, és akkor a gyerkőcök mehetnek ki a közeli játszótérre és annyit kiabálhatnak amennyit akarnak. Nem zavarnak a gyerekek, nem ők tehetnek róla, hogy a szüleik így nevelik szegényeket.

 

A szülők egyébként nagyon felőtlenek. A garázsból feljőve, nem tudok olyan lassan jönni, hogy egy gyerek esetleg elém ne ugorhasson, mert nem sokat lehet kilátni a mélységből felfele vezetve... És ha baleset történik, ki lesz a hibás, az aki szabályosan közlekedik, vagy az aki nem vigyáz a gyerekére?

 

Az egyéb idiótákkal szemben meg lehet a polgármesteri hivatal jegyzőéhez is fordulni. Annak kötelessége eljárni, hivatalból, még pénzbüntetést is kiszabhat ha a felszólítás nem használ. Azt meg be lehet szedetni adóként, és akkor elgondolkozhat az idióta, hogy bömbölteti-e a zenét szombaton.

 

Más. Próbáltam e-mailt írni a Közös Kpviseletnek különböző ügyekben. Válaszra sem méltetnak. Ez aztán a közös képviselet. Csak kiit képviselnek azt nem tudom...

 

Egyet értek, hogy ne hagyjuk, hogy egy-pár idióta elrontsa a lakókörnyezetünket, ill. pihenésünket, stb. Csak a megoldást nem tudom... Ötletek? Mondjuk, sajnos ez Magyaroszág a magyar valóság... Az USA-ban vagy akár Svájcban bilicsben vinnék el az ilyen idiótákat, akik egy egész közösség életét teszik tönkre.

 

Egy ötlet mégi lenne. Nyissunk szégyenfalat... Ha valaki lát valami olyat, ami nem lakóközösségbe illik, az írja le, megnvezve azt, aki elköveti. A lényeg, hogy ne legyen személyeskedés, csak szimplán tényközlés (pl. "Az XY lakásban bömböltetik a zenét, ekkor vagy akkor, ez minket zavar" csak ennyit. De lehet fényképet is csinálni és ide feltenni. Hátha a nyilvánosség segít és elszégyelik magukat. Delehet, hogy csak naiív vagyok...

 

Üdv és további nyogodt hétvégét...

B04-05 Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2030
Köszönöm Juzsi kedves vagy. A lépcső használatban igazad van. Megyek veszek oda virágot és megpróbálunk rászokni a lépcsőre. Amúgy nekünk még jobban kell vigyáznunk mindenre mert még az elszáradt tuják is leltárban vannak amiket kivettünk, mert nem győztem kivárni amíg kapok másikat. Ahogy itt olvasom komoly problémák vannak a Zaragózánál Nem akarnak fizetni. remélem meg fogtok tudni velük egyezni mert ez így senkinek nem jó, hogy vagy a gázát vagy a vizét lekapcsolják pedig rendesen fizet. Kérlek Írd majd meg mi volt a közgyűlésen mert a gáz miatt már szóltam a Zaragózásoknak és bent azt mondták ti csináltok a bolhából elefántot. Előre is köszönöm.

Kedves Srekkkkk nem is kértem, hogy írja ki a nevét. Szerintem nem jól értelmezte azt amit írtam. Ha van valami jó ötlete gyerekneveléssel kapcsolatban kérem ossza meg velem. Attól mert még nincs gyereke amit én nem tudtam (ugyanis én nem ismerem Önt) még lehet tapasztalata hogyan kell a gyerekeket nevelni. Ön pedig ezt rögtön sértésnek vette pedig ez távol álljon tőlem.

Üdvözlettel

Kriszta
Előzmény: Juzsi (2029)
Juzsi Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2029
Sziasztok!

Chocapic: igen bérlők.

Shrekkk: Van B0.04-05-ös lakás. Ez is a Zaragoza egyik agymenésének eredménye.
Az a lakás a legnagyobb kerttel rendelkező B lph-zi földszinti lakás, ami két kis lakás összevonásából jött létre a belső kertben, és ezért ez a száma.

Nem is ez a lényeg, hanem, az, hogy tényleg akinek nem szól ne vegye magára.
Szerintünk a B0-04-5 nem is problémás! Miattuk szerintem kár aggódni, hiába albérlők. Vannak azért rendes albérlőink is - sajnos kevesen! Az lenne a jó, ha minden albérlőnk olyen lenne, mint ők! (jó hát a lépcsőt majd megtanulják használni :-)))) Meg majd a vendég gyerekseregre rászólnak néha.... De ez annyira nem vészes, mert nem rendszeres, mindennapi téma.

Az sem baj, ha nem rak ki valaki virágot, mert nincs rá ideje, pénze, de mi már annak is örülünk, ha legalább a fű le van nyírva és nem egy lomtároló a terasz / kert valakinél.
Persze virággal szebb lenne, de nem vagyunk egyformák!

Sajnos az viszont óriási probléma, hogy a Zarától bérlők hiába fizetik be a közös ktg. + fűtés előleget, nem a társasház számlájára teljesítenek, hanem a Zarának, aki nem utalja tovább! Ezért van az, hogy az ilyen lakásokon több százezer ft. tartozás van! Megjegyzem, sok tulajdonos is van, akinek szintén több százezres a tartozása!

Azt kellene elérni a Zaránál, hogy az albérlői közvetlenül a társasháznak fizessék ezeket a ktg.-eket! Az nagyon jó lenne!

Szép, csendes, nyugodt szombati napot mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!