Az, hogy kell e flexibilis nem attól függ, hogy akkus vagy vezetékes... De ettől a gép valóban jónak tűnik! Merem ajánlani bárkinek aki gravírozni akar...
Igen azért kissé túlzás, főleg ha megnézed a többit is. Mondjuk én szeretem a sárkányokat, gorgókat, de itt az oszló hullától kezdve minden van. Vagy filmhez csinálja akkor ok vagy megszállott a tag és tele van a kertje ilyennel... De ötletes és egyszerű.
Sok "veszély" fenyeget, magam se tudom, hogy lesz (én vagyok a felelős szervező:-)), merthogy ez az első ilyen.
Szerintem tökmindegy, mikor viszik el, mert ha olyan, hogy ingyen nem adnám, akkor a végén hazaviszem és csak azt hagyom ott, amit úgyis kilomtalanítanék:-)
Ha van még ötletetek, hogy mire figyeljünk, segítsetek vele nekem! Én megígérem, hogy még többször írok róla, hogy mindenkinek eljusson a tudatáig:-)))
Évekkel ezelőtt csináltuk az első hasonlót, csak felesleges kerti növényekkel és az teljesen ingyenes. Kellett hozzá 2-3 év, hogy rendesen beinduljon, de most már egy egész rendezvénysorozat épült rá és nagyon nagy az érdeklődés.
Ősszel tartjuk, egyik vasárnap, amikor mindenki, akinek felesleges kerti v. szobanövénye van kihozza, a helyszínen önkéntesek átveszik, aki meg akarja, elvisz belőlük.
Engem például érdekelnek a régi karnisok. Főleg amin végződés van. Ezeket lomtalanításon szoktam begyűjteni. Például az olyan textilképeket mint amit nemrég feltettem ide, azoknak ezek a merevítőik és ezekkel van felfogatva. Egy ilyen régi tipusú sokkal jobban illik hozzájuk mint az újak. Pláne, hogy ezek a végződések vannak nagyon szépek, de irreális az áruk. Tehát ha valakinek van vagy lát ilyet az engem érdekel.
És szerintem azt is írjuk ide a topikba hol van vagy lesz lomtalanítás.
Nem tudom Pesten kívül hogy van, de Pesten a cigányok elfoglalják a kupacokat. Már előző nap ott vannak a helyszínen és ahogy van egy kupac odatelepedik valaki. Úgy-hogy ha akarsz menni guberálni engedélyt kell kérned és ha találsz valamit ha odaengednek akkor vagy megegyezel velük pénzben vagy ha jó napod van pont nem azt gyűjtik. Úgy-hogy nagyon jó ötlet ez a előtte való cser-bere vásárlás. Nálunk is be kéne vezetni. Főleg szerintem az is motiváló, hogy kinek a kezébe kerülnek a cuccai az embernek.
Mondjuk azt nem tudom, ha találok valami nagyobb dolgot ami megtetszik akkor hogy viszem el, de majd lesz valahogy...
Nagyon jó kezdeményezés. Remélem sikere lesz. Részemről a gyűjtögetést 20 éve kezdtem, lehet elmegyünk. Nálunk a héten volt a lomtalanítás. Nem volt egyszerű, de hősiesen megálltam hogy ne hozzak semmit haza. Kísértés elkerülésére nem is néztem körül.
Nem éppen Budapesten, de közel, Pilisvörösváron lesz egy csereberevásár május 16-án, vasárnap.
Nem tudom, hogy fog sikerülni, mert ez lesz az első ilyen. Az első lomtalanítás előtti nap ez, a helyi piactéren gyűlünk össze és árulunk v. cserélünk, reményeim szerint helypénz nélkül. A maradékot nem kell visszacipelni, ott lehet hagyni és másnap a lomtalanítók elszállítják.
Majd még szólok később is, ha a részletek tisztázódnak, addig is lehet otthon gyűjtögetni erre a célra.
Sziasztok! Tudtok, hol vannak Budapesten használt cikk piacok, börzék, bolhapiac. Tudom a Pecsában szokott lenni. Az milyen? Van valakinek tapasztalata? Az érdekelne mennyire van régiség vagy inkább lom?
A végén még sem csináltam nyomdát, úgy véltem már túl sok lenne. De az ötletet nem felejtem el a következőig. (talán) Bocsi, hogy nem újrahasznosítós, csak hogy mire kellett volna a nyomda.
A polisztirolhabvágót egyszer citerahúrra kapcsolt akkutöltővel helyettesítettem, annyi a hátránya, hogy a citerahúr nem sokáig bírja, de amennyi nekem kellett, az így volt olcsóbb. Citerahúrom volt otthon, cekaszhuzalom meg nem.