Illetve még szívesen venném az ötleteket a sziget megközelítésére! Már most, időben szeretném elkezdeni a tervezést, csak jövőre tudunk sajnos menni, mert mire rátaláltam (és beleszerettem) a szigetre, addigra már befizettünk az idei nyaralásra.
Olvastam, hogy bérelt autóval nem igazán lehet elhagyni a szigetet (?) avagy bemenni a szigetre, ez mennyire fix szabály? Minden autóra igaz lehet általánosan? Mindenképpen szeretnénk átmenni Zakhintosra, vagy onnan átjönni Kefalóniára, bár még nem tudom, melyik lesz a bázis, vagy esetleg mindkettőn töltenénk időt. Mindenképpen repülővel mennék. Szervezett utat kevésnek gondolom a sziget felfedezésére, de sajnálnám kihagyni, ha már egyszer ott vagyunk :-(
Szia ! Ha gondolod értekezhetünk privátba, és akkor nem firkáljuk teli a falat. Mi is kint leszünk akkor Lassiban. Ha gondolod írj rám. kopter31@gmail.com. Üdv: Moncsi és Béla
Szeretnék a témában már jártas fórumozóktól pár kérdésre választ kapni! :) Nagyon szépen köszönöm, ha válaszoltok néhányra! Lassiba megyünk augusztus végén az Unitravellel. Kicsit tartok ettől az autóbérlés dologtól, valahogy biztonságosabbnak tűnik a szervezett, de az nyilván kevésbé szimpatikus paraméterekkel bír.. Első kérdésem, hogy egyénileg hogy lehet eljutni az Aenos hegyhez? Lovakat mennyire biztos hogy látunk? :) Sajnos az Unitrvaelnek nincs a programjai között ilyen hegyi túra.. Autót minimum 3 napra lehet bérelni, 1 vagy 2-re nem? Akkor..írták többen is a Tzogios éttermet, hogy mennyire jó. ez pontosan hol található? Illetve hallottam, hogy van egy világítótorony, ahonnan gyönyörű a naplemente, ez érdekelne merre van!?
Szia, két éve Unitravel-lel voltunk ha rámész a honlapjukra ki tudod számoltatni a teljes összeget. Mi motort béreltünk egész hétre. Itt eltudod olvasni a beszámolómat:
Sziasztok! Görögországban sosem nyaraltam repülővel, és érdekelne, mire számítsak, ha úgy adódik, most mégis. Feltételezem csak szervezett út jöhet szóba, hiszen ott nincs mivel közlekedni ( autót bérelni nem akarok, buszozni sem helyi járattal ), így nehézkes lenne szervezni és eljutni ide-oda. Érdekelne, hogy jellemzően hány naposak az utak ( jó lenne azért 8-10 éj ), mennyiből jön ki minden illetékkel, transzferrel, teljes ellátással egy út felnőttre és 2-4 év közötti gyerekre. Ellátás nélküli verzió is szóba jöhet, esetleg csak félpanzió. Melyik helyek jöhetnek szóba? Van-e jelentős különbség főszezon, elő és utószezon között ( ha van, akkor a repjegyben vagy inkább szállásban/ellátásban ). Köszi.
Mi anno a Personal Tours szervezésében mentünk repülővel apartmanba, önellátással, ennél olcsóbbat én akkor nem találtam, és szerintem korrektek voltak minden tekintetben.
2013 augusztus-szeptember környékén írtam egy hosszabb beszámolót, ha szeretsz olvasni, nyugodtan keresd vissza, de azért kigyűjtöttem pár infót a kérdéseidre válaszolva :)
Először is: a sziget nem túl nagy, így érdemes kicsit többet utazni, mert akkor fogsz igazán látványos dolgokat látni. Amit mindenképp érdemes szerintem megnézni az Myrtos, mivel ennél szebb strandot életemben nem láttam. A strand fehér kavicsos, és hatalmas hullámok vannak, az élmény pedig megfizethetetlen :) Ami fontos, hogy érdemes korán, délelőtt 9-10 körül legkésőbb megérkezni, mert a parkolóhelyeket és a napernyőket is gyorsan elkapkodják, ezek hiányában pedig igencsak kellemetlenül tudja magát érezni az ember :) Amit még ajánlani tudok, az a Melissani tavasbarlang (itt 7 EUR a belépő, és egy 10-15 perces hajókázást kapsz cserébe a kb. 18 fokos barlangban), illetve a közeli Antisamos strand, ami kavicsos, de nagyon szép zöld környezetben van. Ha homokos, lassan mélyülő strandot szeretnétek, akkor a Makris Gialos-t és a Platis Gialos-t tudom ajánlani, ezek egymás mellett vannak Lassiban. Ha bármelyik autókölcsönzőbe bemész, kapsz egy térképet, és ott be tudod lőni a távolságokat, illetve az utat is elég nehéz az alapján eltéveszteni. Az autóbérlés amúgy nekünk 150 EUR-ba került 3 napra, ezért a legkisebb autót kaptuk, de bőven jó volt, és az emelkedők miatt szerintem jobban is jártunk vele, mintha a robogó mellett döntöttünk volna. A benzin akkori ára 1,8 EUR volt átlagban a szigeten. Ha Lassiban végeztetek a strandolással, érdemes letérni még a Fanari útra, és megnézni a naplementét a világítótoronynál.
Összegyűjtöttem pár árat, amik szintén 2013-ban voltak aktuálisak:
Nestea 1,5 literes: 2,95 EUR, Liptont vettem akciósan, ami még nagyobb is volt 2,5-ért a Mina-ban
Silver Malrboro: 3,8 EUR
Tojás 6db: 1,6 EUR
Kockamargarin 325 gramm: 1,28 EUR
Sonka 100 gramm: 1,95 EUR
Mosogatószer 500ml: 1,2 EUR
Keksz 175 gramm: 1,45
Strandtörülköző, strandkalap: kb. 8 EUR
Búvárszemüveg, pipával: 10 EUR-tól kezdve a csillagos égig :)
Hűtőmágnes: 1,5-2 EUR
Olivás szappan: 2-3 EUR
Moussaka: 7-8 EUR
Kleftiko: 9-10 EUR
Souvlaki: 8 EUR
Gyros pitában: 3 EUR
Gyros tál: 8-8,5 EUR
Tészták: 6 EUR-tól
Görög sali: 4,5-6 EUR
Amúgy egy vacsorát mi átlagosan 20-25 EUR-ból úsztunk meg, de úgy, hogy minden alkalommal egy nagy üveg vizet kértünk csak inni, mert az italoknak szerintem horror ára van, egy üdítő kb.3 EUR, a sör is kb. 3-3,5.
Sziasztok! Tudtok-e nekem ajánlani magyar / magyarul beszélő idegenvezetőt/ vagy más hozzáértőt,aki egy kinti esküvő megszervezésében tudna segíteni? (Persze normális, megfizethető árakon..Ugyanis olvastam már itt a fórumon egy bizonyos "lehúzós" idegenvezetőről..) Köszönöm a segítséget!!