Zsifi Nem akartam keménykedni, ha ilyen volt. bocs. :))) Több körrel jutottam el az infókhoz és megpróbáltak utánna nézni Így sem minden infó teljes, csak becsült, de minél előbb szerettem volna pontosítani. Így pl. a mai napig nincs válasz az Irkutszki vámoltatás pontos feltételeiről. De egy becsült összeg, be van építve az árba. Sok minden kihagyható ha csak orosz területen szállítunk,(vám, vámilleték, ügyintéző) de mivel látható volt számomra, hogy itteni céggel nem megoldható az orosz belföldi szállítás, és nem köthető össze a személyszállítás, és a konténerszállítás ideje, esetleg több nap eltérés is lehet így nem bontottam külön csak Moszkváig.
:))) Azert annyira az sem "gyenge". Ra adasul az allat, es noveny vilag is valtozatos. En is az eszaki reszre voksoltam volna, mert itt meg tobb a termeszeti szepseg, no meg a kaland is. Honnan lehetne azt megtudni, hogy benzinkutak hol vannak???
Ez meg egeszen turheto ft kiadas, ilyen km teljesitmenynel.Persze egy buktaval sokszorosara lehet novelni ezt is. Nos igen az ido, penz.
Nezegettem a Googl-on az utvonalat a hatartol Mongoliaban. Ket jarhato ut lenne, az egyik az eszakon, nagyreszt hegyek kozott vezet itt-ott 2200m-t is meghalado magassagban.A masik delebre van itt tobb a homokos lankas resz. Melyiket valasztjuk?
Az tisztán látszik, hogy ha idővel akarunk spórolni (10-12 nap helyett 3,5 nap Irkutszk-Moszkva), akkor annak ÁRA van :(((
Egy érdekes adat azért ide kívánkozik:
5500 km a motor amortizációjával (gumi, lánc, fékbetét, motorolaj és szűrő, levegőszűrő) és üzemanyagköltséggel (6 literes fogy, 200 HUF/liter üa.) számolva 120 000 forint a Varára.
Ok Zsifi, de olyan árat nem kértem, hogy Moszkva - Irkutszk.
Mivel a konténer egy másik vonaton megy több napig és nem azonos időtartamban mint a személyvonat. Inenn Magyarországról nem tudták megmondani, hány nap az eltérés. Arra nem számoltam, hogy valahol több napot várunk. Így csak olyan árat kértem, hogy egy irány. A Záhonyt az átrakás és árkülönbség miatt kértem. Az hogy oda, hogy jut a motor vagy onnan haza az későbbi töprengés lehet. lábon , v tréleren?
Ok. De a Záhony-Irkutszkhoz megint át kell szállni...ami feleslegesnek tűnik.. Lehet, hogy mindegy, de lehet, hogy a Moszkva lényegesen más. Persze ahhoz hozzá jön a plusz 1650 km motorozás..
Bocsi, hogy beleszólok, de szerintem botorság ma 2010-es szállítási díjakat taglalni. Ha odaértek, hogy konkrét dátum és szállítandó motorszámotok lesz, szívesen segítek aktualizálni a számokat...;-)))
Egy motor 2,50 x 1,00 x 1,30 méretbe fér el.. Tehát ha alapterületet számolunk úgy egy motorra jó esetben (6 motor/ 20 lábas) cca. 500 euro.... plusz csomagolás plusz fegyveres...az cca 300e/ motor
40 lábasnál egy kicsivel jobb, mert oda 12 moci fér így záhonyig az csak 200e Az alap, hogy épp az orosz fog menni
tehát 1 motor 1 fő az min 260.000,- max 400.000,- hmmm...
Moszkva - Irkutszk: 217-350 eur között (utazási idő: 77 óra). A jegyár 4 személyes hálófülkére vonatkozik. Az olcsóbb a kínai, a drágább az orosz vonat. Minőségben nincs különbség, csak a konyha, büfékocsi nemzeti jellegű.
Motorszállítás:
Bp-Irkutszk:
20' konténer: 3200 eur (2008-as ár!)
40' konténer: 5700 eur (2008-as ár!)
Záhony - Irkutszk:
20' konténer: 2900 eur (2008-as ár!)
40' konténer: 5000 eur (2008-as ár!)
Járulékos költségek:
- csomagolási költség (kaloda, szállító keret) 25000 HUF/motornál kezdődik, és végleges ár a kialakítás bonyolultáságtól függ (ezeket a kalodákat a motorokra szabják)
- Fegyveres kíséret
- Magyarország területén : 2200 HUF/fő/óra
- FÁK területén: pontos összeget nem tudtak mondani, kb. 2000-3000 eur.
(A FÁK területén bizonyos árufajtákhoz kötelező a fegyveres kíséret, a motorok is ebbe a csoportba tartoznak)
2009-ben a Magyarországra vonatkozó árak 100%-kal növekednek, ez a megadott áraknak kb. 16-20%-os növekedésével jár, a FÁK nem tervez ilyen mértékű radikális árváltoztatást.
Konténer méretek:
20’ Dry Freight Container steel – 20 lábas konténer Belső méretei: H: 5.898 mm x Sz: 2.350 mm x M: 2.390 mm Ajtónyitó méretek: Sz: 2.340 mm, M: 2.280 mm
40’ Dry Freight Container steel – 40 lábas konténer Belső méretei: H: 12.035 mm x Sz: 2.350 mm x M: 2.393 mm Ajtónyitó méretek: Sz: 2.339 mm, M: 2.274 mm
Én úgy látom, hogy neked is Hepco TC50-es dobozod van, mi a baj vele??
Nekem tökéletesen elfér benne a kempingszerkó, az alakja meg jobb, mintha egy hasáb lenne mögöttem. Na akkor csóválná még igazán a hátulját. Így is az alu oldaldobozokkal úgy beszitált a Vara az olasz autópályán a kamion mellett GPS 140-es tempónál, hogy a sportszelet majdnem beugrott a gatyeszba...
A "gyári" aludobozok nem olyan vészesek, sőt kinézetre is egész jó, viszont az áruk az kb ott van ahol a peli. a szerszámosláda az egy kicsit gázabb...)
Ha felmész az oldalunkra megtalálsz minden infót a dobozokról (moto-cafe) De itt van pár adat: 1560-as doboz 47 literes, 7,1 kg, 56,1x45,6x26,5 cm, 47 kg súllyal úszik a vizen, 48.900,- bttó kisker, ebből van kedvesség
1550-es doboz 32,5 literes, 4,8 kg, 52,4x42,9x20,6 cm, 31,8 kg súllyal úszik a vizen, 42.000,- bttó kisker, ebből is..))
A Kappa tartóra fel lehet aplikálni, de nincs hozzá gyári konzol.