Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.04 0 0 1056

akkor jön az, hogy kárigényt kell bejelenteni értékcsökkenés címén.

ha az önkormányzat/beruházó nem fizet akkor perelni kell.

 

amenyiben jogos a követelés a bíróság megítéli... :-)

Előzmény: secperc (1053)
fater69 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1055

Már bocsi, hogy belekontárkodok, de ha csúsztatnak és hazudoznak a civilek, rém egyszerű dolga van az önkormányzatoknak, hiszen akkor ezeket az állításokat visszakézből meg lehet cáfolni néhány szakszerű, számadatokkal alátámasztott ellenérvvel. De akkor miért nem ez történik?

 

Megint halkan kérdezem: csak tán nem azért, mert mégsem akkora csúsztatások és hazugságok ezek a civil kijelentések? Ugyan már, Lacek! Ha tényleg hazudoznánk, hidd el, az senkit nem érdekelne.

 

Azért összeesküvés elméletet már ne szövögess itt nekünk, te nem vagy ennek a híve :DDD

Előzmény: Törölt nick (1051)
acel Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1054
Vki felajánlotta már petőágica&Tsai-nak az egyezkedés lehetősőget?
Esetleg elismerte hogy a kártérítés jogos és létező alternatíva?
Mi? Hogy a fővársi ö.k. xedik fellebbezést adja be hasonló ügyben, elsőfokú döntések után megkérdőjelezve a bíróság döntését példát mutatva a polgárainak?

Szóval mivel az ideális esetet te is mesének látod, marad a körömszakadtáig ellenzése a nemlétező és nemtudommikormibőlepítendő útnak. De a kár már most jelentkezik a környébeli házak eladhatatlanná válásávan. változtatási tilalommal stb.
Előzmény: Törölt nick (1052)
secperc Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1053

S mi van azokkal Kedves Laci, akik nem esnek bele a kisajátitásba, eladnák szivesen a házukat de nincs kinek, mert az út tervei miatt a környék nemkivánatos hellyé változott?

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (1052)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1052

hogy az építettő megegyezett a lakosokkal, kifizette a kártérítést elvégezte a kisajátítást azzal egy időben, és indulhat az építkzés. Tehat az időt se mi hűzzuk, hanem aki nem hajlandó egyezkedi sem.

 

ja, tisztára, mint a mesében...

 

ésakkor mivan, ha a lakos 100millert kér a 30-40millert érő házáért?

aztis ki kellene fizetni?

vagy mégis hol az üzérkedés határa?

max. mennyit kell fizetni egy 30milleres házért?

 

és mivan ha valaki 100é sem adja?

pl. petőágica&Tsai?

 

akkor megáll az élet?

vagy aki nagyon kitart az kaphat 200millert is?

Előzmény: acel (1050)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1051

Szerinted ki tudtam azóta deríteni, hova tervezik az alagút portálját?

Szerinted ki tudtam deríteni, mi lesz a Flór utcával, miért van rajta területfoglalás? Nem.

Sőt, a Flór utcával kapcsolatban most röppent fel egy új hír egy lakossági fórumon, hogy a murvás útból négysávos utat akarnak csinálni, elválasztva a kertvárost az erdőtől.

 

 

ezek jogos felvetések.

ha itt ezekről lenne szó, teljes mértékben egyetértenék, mert úgy általában jellemző az útépítéseknél a titkolózás és a ködösítés...

 

ha olyan követelések lennének, hogy ne a flórnál legyen a portál, hanem 100-200m-rel délebbre, meghogy a flór ne legyen csp. kiszolgáló út, akkor az teljesen elfogadható követelés...

 

 

de nem, petőágota és topicbéli hívei következetesen a "nemkellideezazút!" követelést szajkózzák, jó vastag csúsztatással és hazugsággal alátámasztva...

 

 

Ha te úgy gondolod, hogy ezt az önkormányzatnak és a fővárosnak vidáman, mosolyogva el kellene fogadnunk... akkor nálad nem stimmel valami.... ;-)

 

Előzmény: Pepin (1049)
acel Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1050
Az inkasszó: sajnos nem tévedés, manapság ez úgy zajlik hogy a bíróság megítéli neked a kártérítést (ha csak nincs kölcsönös megegyezés, mint ahogy néha már a kórházak előre felajánlják kártérítés gyanús ügyekben, vagyis nem kell minde esetben pereni ha a károkozó jüszándékú- ami jelen esetben nem áll fenn) és utána a károkozó nem fizet, tehát a biróságnál inkasszót kell benyújtanod ellene.

Szerintem nem én tévedtem.

Lehetne olyan hír is hogy az építettő megegyezett a lakosokkal, kifizette a kártérítést elvégezte a kisajátítást azzal egy időben, és indulhat az építkzés. Tehat az időt se mi hűzzuk, hanem aki nem hajlandó egyezkedi sem.

Persze kicsit hulyének érzem magam, mert olyanról vitatkozunk aminek a pénzügyi lehetősége szinte minimális vagy semmit sem tudni róla. Remélem hogy 5-6-10 éven belül erdei rész elsem indul.
Előzmény: Törölt nick (1046)
Pepin Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1049
Pedig megfogadtam, hogy nem szólok be. Mert utálok szitával vizet hordani.

44 éves vagyok. Abban, hogy itt meg tudtuk venni ezt a házat, egy élet munkája van. Szószerint, mert 10 évre úgy eladósodtunk, hogy a törlesztés minden erőforrásunkat felemészti. És te úgy gondolod, hogy nekem első szóra, önként oda kellene dobnom mindezt, egy szerintem elhibázott fejlesztésért?

Mert mi is folyik itt? Lehet, hogy a városnak szüksége van erre az útra. De a XVIII. kerületnek szerintem nem. A forgalmat szvsz nem fogja csökkenteni, pontosabban az eddigi forgalmas helyeken lévő forgalom egy árnyalatnyit csökkenni fog, a KKK-ra viszont bejön egy extra forgalom - meg nyilván a rávezető utakra is. Ezerszer leírtam, ez egyszerű feltételezés ugyan - de az ÖK nem hajlandó megvizsgáltatni, megméretni a forgalmat, csak szajkózzák, hogy nem lesz nagy forgalom, higyjünk nekik.
Pedig lesz. Muszáj. Ugyanis a KKK a rozsdazónát fogja feltárni - nem véletlen az eredeti neve - úgy, hogy oda bevásárlóközpontoknak ad el telket. A központok fel fognak épülni, és profitot akarnak majd termelni. Ehhez mi kell leginkább? Forgalom. Minél nagyobb.
Külön öröm, hogy értelmes vita, hatástanulmányok, mérések helyett az ÖK azt az utat választotta, hogy a kerület nagyobbik felével végezteti el a piszkos munkát, őket próbálja kamu, alátámasztatlan igéretekkel a kertvárosi rész ellen heccelni. Szerinted ki tudtam azóta deríteni, hova tervezik az alagút portálját? Szerinted ki tudtam deríteni, mi lesz a Flór utcával, miért van rajta területfoglalás? Nem. Sőt, a Flór utcával kapcsolatban most röppent fel egy új hír egy lakossági fórumon, hogy a murvás útból négysávos utat akarnak csinálni, elválasztva a kertvárost az erdőtől. Szerinted mennyire lehet megbízni itt bárkiben? Miért antiszociális bunkó az, aki ilyen körülmények között nem hajlandó semmilyen átalakítást megengedni a környezetében?

Nos, teljesen leegyszerűsítve:
- A város életre akarja kelteni a rozsdazónát. Bevásárlózónát akar belőle kinevelni.
- Ezért beáldoz egy idilli kertvárost. Erőből.
- A kertváros pedig tiltakozik.

Ha te úgy gondolod, hogy ehhez semmi jogunk... hogy önként fel kell feküdnünk az áldozati oltárra és vidáman mosolyognunk, miközben egy éles kődarabbal nyiszálják a torkunkat... akkor nálad nem stimmel valami.
fater69 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1048

Szerintem is :)

 

Viccet félretéve, személy szerint én csak azt szeretném elérni, hogy derék vezetőink ne öljenek a kelleténél több pénzt és energiát egy hibás, látszólag olcsóbb megoldásba. És a korrektség kedvéért azt is meg szoktam mondani - többek közt ebben a topicban is -, hogy az egyes hibás döntéseiknek köszönhetően milyen jogi és anyagi következmények várhatók. Ennél többet sajnos nem tehetek.

 

A hatalmi szóval hozott döntés a legdrágább, ami jelenleg létezhet. Erről próbálunk minden döntéshozót lebeszélni. Ha ezt zsarolásnak, fenyegetésnek, társadalmi érzéketlenségnek állítják be egyesek, hát... így is fel lehet fogni. Mi, civilek, az ésszerű útkeresés eszközeit látjuk ezekben a közösségi megnyílvánulásokban. Szeretni persze ezt nem kell, de időszerű tudomásul venni a civilek társadalmi erejét, és megtanulni együttélni ezzel a hazánkban egyelőre szokatlan új jelenséggel.

Előzmény: Törölt nick (1047)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1047

végülis igazad van.

ti demokratikusan szartok mások fejére, mások meg demokratikusan xarnak a tiétekre...

 

mi itt a gond?

hisz minden a legnagyobb rendben... :-))

 

Előzmény: fater69 (1045)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1046

akkora baromságokat hordol itt össze, hogy nézni is tereh...

 

1. te nem inkasszózol, azt inkább a zapek szokja...

2. ha kárigényed van, azt neked kell benyújtanod, senki nem fogja megkérdezni, hogy "óhajt egy kis kártérítést?"

(esetleg ügyvédhiénák, akik erre szakosodtak... :-))

 

 

éshamán kártérítésnél tartunk:

 

ugye ti szó nélkül fizetitek azon 10ezreknek a szabadidejét, amit ahelyett, hogy a családjukkal töltenének, miattatok a dugóban ácsorgással, és távolabbi munkahelyre felesleges utazással töltenek?

 

nézzük csak, mennyit is ér 1óra a családdal töltve?

100Ft, 1000Ft, 10000Ft?

 

hiszen ti nem vagytok olyan köcsögök, hogy be kelljen titeket perelni emiatt...

Előzmény: acel (1044)
fater69 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1045

Itt érzelmi ráhatással nem sokra mész. Látom, nem akarod megérteni, de az a jelenség, ami a XVIII. kerületi érintett kertvárosban tapasztalható, a magántulajdonon alapuló társadalmakban egy teljesen természetes és normális civil reakció.

 

Mondani akarsz valamit, de megint rosszul véleményezed a dolgot, hiszen ez pont így demokratikus. Elvégre lehetne diktatórikus módon ráeröltetni a Halmi erdőre és a kifejezetten szép kertvárosi negyedre ezt az ipartelepi feltáró utat, de ezzel szemben elmondhatjuk a véleményünket, sőt, civil kezdeményezésekkel befolyásolni is tudjuk a dolgok végkifejletét. És ha ez a forma neked nem tetszik, akkor ezek szerint te vagy a demokrácia legnagyobb ellensége!!!

 

Viszont ha ez így van, nagyon sajnállak, mert nap mint nap szembesülnöd kell azzal a ténnyel, hogy a jog biztosította keretek között civilek folyamatosan megakadályozzák az átgondolatlan, valós számadatokat nélkülöző, sok (sajnos egyre több) esetben  korrupción alapuló kiskirályi döntéseket. Ez tényleg borzalmas lehet számodra...

 

Alig merem megkérdezni, de ha a város vezetésének minden döntése jogszerű, környezetvédő, humánus és korrekt lenne, akkor hogyan is tehetnének ellene bármit a civilek? Elgondolkodtató, mi?!

Előzmény: Törölt nick (1042)
acel Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1044
ELátod ez a köcsögség hogy a ún. törvények betartásán ügyködő szervezetet perelned kell a törvény betartásáért és inkasszóznod , nem fizet önként. De tudod ezt jól te is...
Előzmény: Törölt nick (1043)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1043

Azért a lakások eladásinál légysyives a mostani ár és a KKK nélküli ár különbözetét is fizesd viszza...

 

semmi akadálya:

adj be kártérítési igény értékcsöükkenés címén az önkormányzathoz, az majd fizet...

(ha meg nem, akkor irány a bíróság... :-)

Előzmény: acel (1039)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1042

szóval ha csóró öregek vannak ott, akkor őket le lehet xarni, úgysem tudnak mit tenni csak vartyoghatnak...

 

itt a 18ban viszont pézes ifjú titánok vannak, akik meg tudnak fizetni sztárügyvédeket, így velük nem lehet lacafacázni, leperlik méf a xaros gatyát is állambácsiról...

 

hmmm, ez így télleg demokratikusss...

Előzmény: fater69 (1041)
fater69 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1041

Hát, nem biztos, hogy jó példa volt Berlin felemlegetése... Ha nem csak azzal foglalkoznál, hogy milyen műszaki megoldások vannak tőlünk nyugatabbra, hanem az adott régió társadalmi problémáival, vagy mondjuk az adott város népességstruktúrájával, gazdasági helyzetével is, nem hoztad volna fel.

 

De, mivel én egy nagyon rendes srác vagyok, elárulom neked, hogy Berlin város vezetői a fal leomlása óta egyfolytában a népesség csökkenése ellen küzdenek. A tehetősebb fiatal generáció tömegesen hagyja el a várost. Ennek köszönhetően a maradó lakosság folyamatosan öregszik, illetve az életszínvonal viszonylatában az alsóbb osztályokat képviselik. Ennek megfelelően a berlini, főleg a külső kerületi ingatlanok piaci értéke folyamatosan csökken. Emiatt nem valószínű, hogy az általad példaként felhozott kéregvezetésű út kapcsán a XVIII. kerületihez fogható gondok jelentkeztek volna.

 

Mivel láthatóan nagy "szakértője" vagy a témának, gondolom nem kell különösen részletezzem, hogy Budapest, és ezen belül a XVIII. kerületi érintett kertvárosi rész adottsága jelentős mértékben különbözik a Berliniétől, mondhatni annak pont az ellenkezője... De sebaj :)))

 

p.s.: látod, pl. erre is jó az internet, lehet olvasni, tanulni belőle, nem csak képeket nézegetni :DDD

Előzmény: Törölt nick (1038)
acel Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1040
Laci!

Ott mennyi kártérítést kaptak a közelben lakók? Vagy szerinted simán benyelték a lakásaik értékcsökkenését?
Előzmény: Törölt nick (1038)
acel Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1039
Ha jól gondolom a német példa egy kéregben vezetett alagút, nem pedig "részben- a lakosok esernyői által- fedett".

Azért a lakások eladásinál légysyives a mostani ár és a KKK nélküli ár különbözetét is fizesd viszza. úgy lesz korrekt az ajánlatod. És pont erről a különbözetről szólna vita. Ha mélyvezetésú az alagút akkor ez a különbözet sokkal kisebb. És ha ezt a különbözetet a közeli lakosok megkapnák, akkor el is tudnának menni hasonló útmentes környékre. A jlenkegi hekyzet szerint viszont erről a különbözetről az ÖK szeretne elfelejtkezni, ez ügyben szerintem még sosem válaszoltak.

Igy viszont a út megjelenése egy új családi házas barna zónát épít ki a kerület közepén, Erról a mellékhatásról sem beszél senki. Ahonnan a mostani lakók vagy elköltöznek vagy kénytelen elszenvedni a változást- vagyis a saját pénzükből épitik a köznek az utat.
Előzmény: Törölt nick (1027)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1038

Biztosan, csak nem a XVIII. kerületnek...

 

kérdezd mán meg azon tizenynyóckerületieket vazze, akiknek az ablaka alatt megy napi néhány ezer autó...

(vagy ők le vannak xarva?, nekik kuss?)

 

de akkor úgy, ahogy az a XXI. század Európájában elvárható...

 

korábban attam 1 linket: Berlin, A113

 

namost itt 2 lehetőség van:

 

1. ez mégiscsak ajrópai megoldás...

2. berlin nem ajrópába van...

 

szerinted?

Előzmény: fater69 (1037)
fater69 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1037

Hm. Már megint elszabadultak az indulatok, teljesen feleslegesen. Pedig annyira egyszerű ez az egész probléma. Fontos ez az ipartelepi feltáró út? Biztosan, csak nem a XVIII. kerületnek. Meg kell építeni bármely okból is? Ám legyen, de akkor úgy, ahogy az a XXI. század Európájában elvárható. Úgy, hogy ne sértse az itt élők személyes érdekeit, és ne rombolja tovább a környezetünket.

 

Márpedig ennek egyetlen módja van: a mélyvezetésű, fúrt alagutas megoldás. Ja, és ezt nem a civilek találták ki, hanem anno még maga a főváros, csak a szűkös anyagiaknak köszönhetően most hirtelen amnéziában szenvednek a tisztelt városvezető atyák.

 

Egyébként, csak a félreértések elkerülése végett, a magántulajdonra épülő rendszerekben nem szégyen védeni az egyéni érdekeket, ezt még az "útmániásoknak" is illik tudomásul venni. Vagy változtassanak rendszert, ha esetleg ez nem tetszene :)))

 

És még valami, amit nem árt tudni: a jog adta lehetőségek már nem érnek véget országunk határainál. Számtalan példát lehet találni, ami azt mutatja, hogy az Unio jogrendszere megvédi a magyar civileket (is) a kiskirályok hibás, diktatórikus döntéseitől. Ne ringassa magát egyetlen politikus sem tévhitben. Bizony, szükség esetén az érintett civilek meg fogják tenni a kellő lépéseket az Unios szervek felé.

 

Na, most lehet anyázni, kedves útmániások :)))

secperc Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1036

Kedves BoGar Úr!

 

Az alábbiakban idézem az 2008. 01. 23.-án irt hozzászolásodat, (588 sz.) mely nekem szólt:

 

"1, Én nem pocskonidázok! megmondom a véleményem rólad, akár tetszik neked akár nem. Hiába írod, hogy nem járatod le magad, már sikerült.
2, Nem az én verzióm érdekes! A hivatalos verzió az érdekes. És még véletlen sem a te autópályás agymenésed.
3, Beismered, hogy nem tudod milyen lesz az út, de közölted hol fog menni, és milyen széles lesz. És ezek után azt mondod, nem járatod le magad? Hát remélem, már ennél jobban nem tudod.

Tudod utálom azt, amikor tudatlanul bemegy bárki márhova, játsza az ezést, aztán kiderül, ő maga beismeri, hogy semmit nem tud, csak ugrál. És akár hogy tagadod, az amit csinálsz, nyálverés, semmi más. Meg kell mondanom, pont ugyanaz vagy, mint Laci, akit utálsz, csak a másik oldalon helyezkedsz el. Azért írtam le neked a dolgokat, hogy talán elgondolkozol rajta, de látom nem sikerült."

 

 

Akkor elmentem innen, mert meddő vitának éreztem a dolgot. Most sem jöttem volna vissza, ha  a Kedves Laci nem nevette volna ki a kedves topiktársat, aki velem együtt szintén elment erre a megmozdulásra, hogy legalább tegyen valamit azért, hogy ne ismétlődjön meg a 10 évvel ezelőtti, hátunk mögötti, nem szólós intézekedések tömkelege:CCC 

 

Ne akard, hogy objektiven nézzem a KKK-t mert az sajnos nem áll módomban, méghozzá a következők miatt: 20 éve lakom ebben a házban és a vállalkozásomat is itt vezetem. A 20 év alatt már másodszor kell megvédenünk az életterünket. 10 évvel ezelőtt 1998-ban már szerveztünk 6 héten keresztül hetente 6 db félpályás útlezárást azért, hogy a kamionokat az utcánkból kitiltsák.

A házunk már akkor elértéktelenedett, mert a falai merepedtek, és a folyamatos rezgés miatt kezdett szétesni. Annak idején készitettünk forgalomszámlálást és akkor óránként 246 db 24 tonnás kamion járt az utcánkban. Tudvalevő, hogy akkor épitkeztek az M5 bevezető szakaszánál lévő multinacionális vállalatok, és még meg volt a Hungarocamion Cinkotai úti telepe, ahová a Hungarocamion 1.600 kamionja járt át javitani. Már akkor is szóba került a mostani KKK nyomvonala, mint az M0-ás elkerülő szakaszának nyomvonala. Iszonyatos erőfeszitések mellett sikerült megakadályoznunk akkor, hogy ne itt legyen. Több kilónyi papirom van még most is róla a kerületi önkormányzattól és a fővárositól egyaránt. Végre 2 évvel ezelőtt azt is elértük, hogy a 7,5 tonna össztömeg feletti gépjárműveket az utcánkból kitiltották. Ugye megértesz, hogy nem lekesedem azért, hogy most ugyanezt a forgalmat (kb. 100-150 kamion naponta a leendő forgalomfelmérés szerint) - balról kb. 5 háznyira tőlünk - VISSZAKAPJUK?

 

Nem vagyok már mai csirke, de még öreg - rágós húsú, sokáig fővő tyúk sem:DDD - s nem hiszem, hogy egy fél emberöltőnek kell eltenie úgy, hogy állandóan hadakoznuk kell, és résen kell lennünk azért, hogy a fejünk felett, a tudtunk nélkül ne korlátozzák az egészséges élethez való jogunkat. Szivesen elköltöznék innen, ha tehetném - és nem vagyok kényeskedő kertvárosi Kedves Laci - mert magam is vidékről költöztem ide - de már régen megbántam, s elmennék ha tehetném, s ha érne a házam akár egy lyukas garast. Sajnos az értéke momentán a 0-án áll. A helyzet teljes ismeretének hiányában nem érdemes vagdalkozni. Most sem a védőbeszédemet irtam, hanem próbáltam a szubjektivitásom okát kielemezni.

 

További jó topikolást és nem igérem meg, hogy többet nem jövök, ha vérlázitó megjegyzéseket látok azokkal kapcsolatban, akik az életükért,  a létükért és az egészséges életterükért harcolnak!!!

 

 

 

 

Előzmény: BoGar (1035)
BoGar Creative Commons License 2008.06.02 0 0 1035
secperc! Kilóg itt nagyon a lóláb! Te mondod, hogy itt anyázás lett, meg személyeskedés, és mégis csak tőled olvasok ilyeneket: "Te nagyokos" "Te balga, te" Ha azt akarod, ne legyen itt anyázás, személyeskedés, akkor talán fejezd be, és nem lesz! Mert eddig se volt, és ezután sem kívánatos! Úgy hogy, kérlek, állj le, fejezd be!
Előzmény: secperc (1026)
BoGar Creative Commons License 2008.06.02 0 0 1034
Bocs, ebben a topikban én eddig nem köpködtem. Nem tudom, miért kezdesz el vele személyeskedni, de azt kell mondanom, kettőnk közül pont rád illik az igazi képmutatás. Te vagy az, aki nekimész itt az embereknek, személyeskedsz velük, eltereled a topik témáját a normál mederből és utána meg a másik felet szidod, ahelyett, hogy a felvetésre válaszolnál. Meg kell mondanom, hogy jelenleg is te szítod itt a hangulatot ellenem, és nem is értem miért teszed ezt. Azért, mert nem értek egyet veletek? És?? Akkor már neki kell menni az embernek, személyeskedni kell vele, lehordani a sárga földik? Azt hiszed, ezzel elérsz valamit azon kívül, hogy saját magad járatod le ezzel a módszerrel, stílussal?

A lényeg a jó kis balhé, egymásnak ugrasztani embereket, és jókat röhögni otthon a markodba a gép előtt.
De ezen én már nem is csodálkozom s kivánom, hogy soha ne jusson Neked több öröm az életedben....

Pedig ezen hozzászólásod alapján ez az idézet pont rád igaz! Gondolkodj el ezen!
Előzmény: secperc (1022)
BoGar Creative Commons License 2008.06.02 0 0 1033
secperc, honnan veszed, hogy a nem ott lakót nem érinti? Szerinted más kerületben lakónak nincs köze hozzá? Szerinted annak, aki közlekedne rajta, nincs köze hozzá? Jól esik kötekedned? És utána néhány hozzászólás múlva te mondod azt, hogy én kötekszem és keresem a kákán a csomót? De ha már káka és csomó, akkor nem "úgye", hanem "ugye". Kicsit meg kellene tanulni helyesen magyarul és utána személyeskedni, és kiutálni hamis indokkal a másikat. Mond, miért hiszitek azt, hogy csak nektek lehet közötök hozzá, akik a környéken laknak?!?!

Az aláirásgyüjtő iveken pedig felfedezhetőek voltak vecsési, gyáli és egyéb, környékbeli telülések lakóinak nevei, cimei, irányitószámaik ketessel kezdődőek voltak, ami egyáltalán nem vall pesti lakosokra. (kákán csomó: Jesszus! Mennyi helyesírási hiba! Nyugi! Higgadj le, és úgy írj!) Mhhmmm. Tehát nekik van közük hozzá, nekem, aki a XVII-ben lakom, nincs. Értem én, Tehát csak annak van köze a KKK-hoz, aki veled ért egyet, a többieknek meg nem?? Hogy is van ez?!?! Hogy is képzeled ezt?!?! Magyarázd már meg, miért van több köze egy vecsésinek és egy gyáli a KKK-hoz, mint egy XVII. kerületinek!
Előzmény: secperc (1019)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.02 0 0 1032
van benne jogos észrevétel, de van sok laikus marhaság és sok csúsztatás, összeesküvéselméletgyártás és demagógia...
Előzmény: secperc (1029)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.02 0 0 1031

ok, küldd át mélben a címet és a paramétereket, meghirdetem, az expressz-hún... :-)))

 

Előzmény: secperc (1028)
secperc Creative Commons License 2008.06.02 0 0 1030

MOST MEGY A HIR TV-ÉN A ZÖLDÖVEZETBEN A KKK-RÓL MŰSOR!!!

 

secperc Creative Commons License 2008.06.02 0 0 1029

A Külső Keleti Körút rövid története

 

A KKK különböző neveken valóban igen régen szerepel a közlekedési tervekben olyannyira, hogy egy időben az M0 nyomvonalaként is elképzelték. Ez viszont felveti az önkormányzat felelősségét,. Amennyiben ilyen nagyon szükség van az útra, akkor biztosítania kellett volna a nyomvonal megépíthetőségét, nem lett volna szabad építési engedélyeket kiadni azokra a részekre, amelyeket az út nyomvonala érint. Ez természetesen elmaradt. Sajnos általában az önkormányzatok rövid távú érdekeiket tartották szem előtt, ennek eredményeként adták el a P+R parkolókat bevásárló központoknak. Bíztak abban, hogy a későbbi fejlesztéseket a „nagyon fontos, szükséges” jelszavak mögé bújva megvalósíthatják.
A történet része az is, hogy 1998-ban, az akkori, szintén igen nagy lakossági tiltakozás (10.000 aláírás!) hatására egy igazán mélyvezetésű változat került elfogadásra. Ez a változat is szerepel a 2002-ben készített tanulmányban, ahogyan az alábbi ábrán látható. Ez a mélyvezetésű változat nem igényelne kisajátítást. A szükséges csatlakozások megoldottak! Az önkormányzat korábbi terveiben is ez a változat szerepelt, majd derült égből villámcsapásként jelent meg a részben fedett változat. Mi a biztosíték arra, hogy különböző okokra hivatkozva a főváros megint nem egy nyitott változatot fog megvalósítani? Semmi!
A Külső Keleti Körút főbb jellemzői
A leírt nyomvonalnak két érdekessége van. Az egyik, hogy ez a szélesség pontosan a beépített területeken nem áll rendelkezésre, sőt több helyen még a tanulmányban rögzített minimum 30 m sem, ezért 50-60 lakóház bontására van szükség. Egyelőre felbecsülhetetlen az is, hogy hány ingatlan károsodik az útépítés, majd később a forgalom következtében. Ismét felmerül a kérdés, hogyan lehetséges, hogy még a konkrétan érdeklődő lakók sem kaptak információt arról, hogy ez az út épül: ennek tudatában vásárolj, építs lakóházat a környezetében?

A másik érdekesség: önkormányzatunknak a lakók és az egészséges környezet iránti elkötelezettsége, ill. annak hiánya! Fel sem merül az okfejtésükben, hogy a Halmi erdőt egy 2x2 sávos út vágja ketté, tönkretéve Dél-Pest „tüdejét”! A megoldás itt is a mélyvezetés lehetne!
Az első ütem építésének szükségessége ismét érdekes kérdés. Ez a szakasz valójában azért szükséges, hogy naponta 40 kamionnyi szennyvíziszap Cséry-telepre szállítását biztosítsa. Vagyis a KKK-ról a teherforgalom nem lesz kizárva! Sőt: várhatóan a szükséges zöld nyesedéket szállító teherautóforgalom (100-150 db) a kertvárosi részen és az erdőn át haladna!
(Egyébként érdemes azon is elgondolkodni, hogy tényleg ide, az erdő közepébe, a lakott területtől 200 méter távolságra kell-e hozni a főváros összes szennyvíz-üledékének a felét!?) Nyomatékosan kérdezzük, ha rendelkezésre áll a vasút – évtizedeken keresztül azon szállították a szemetet a Cséryre – akkor miért is kell Csepel főútvonalain keresztül szállítani az üledéket, majd arra hivatkozni, hogy a KKK-ra is szükség van? Hol van a környezetért való felelősség?
Folyamatosan azt hangsúlyozza a kerület vezetése, hogy hatalmas átmenő forgalommal terhelt az úthálózat. Egyrészt a nehéztehergépjármű forgalom már kitiltásra került útjainkról, másrészt az M0 épülő szakaszának elkészülte után a XVI. és XVII. kerület megközelíthetősége is lényegesen megváltozik, a jelenlegi - amúgy sem túl nagy - átmenő forgalom csökken.
A KKK egyértelmű alternatívát kínál az M0 helyett, ugyanakkor egyértelmű lehetősége a Nagybani piactól észak felé – 4. út, M3, M2 – irányuló forgalmának, továbbá az Auchantól - Auchanig történő áruszállítási forgalomnak is – miközben a kerület közlekedési helyzetén nem javít!!
A Főváros által készíttetett megvalósulási tanulmányból származó ábra egyértelműen bemutatja, hogy az érintett utak forgalmának esetleges kismértékű csökkenését a KKK által a kerületbe vonzott forgalom a többszörösével haladja meg!! 

A levegőtisztaságvédelem területén a számítások azt igazolták, hogy az út megépítésével a jelenleg igénybe vett, távolabbi közúthálózatba tartozó utak forgalmából származó légszennyező anyag kibocsátás jelentősen csökken, ezzel a XXIII. és XVIII. kerületekben található lakóterületek jelenlegi légszennyezettségi állapota javul.” NEM! Sőt, éppen az ellenkezője fog bekövetkezni!!!

A KKK és az érintett kerületek
A XVII. kerület nem támogatja a nyomvonalat, mert közel halad a lakóterületekhez, a XVI. kerület sem pártolja! (Városkép 2008.II.8.) Kinek és minek?

A KKK a XVIII. kerületben
A csomópontok elhelyezkedése megmutatja, hogy a kerület belső forgalmi igényét nem tudja kiszolgálni ez az út. A KKK valóban fedetten épülne egy rövid szakaszon, azonban ezzel együtt a rávezető utak forgalma is a többszörösére nő majd. Ezeken a területeken valóban nem okoz károkat a sokszorosára növekvő légszennyezés?
A KKK egyértelmű alternatívát kínál az M0 helyett, ugyanakkor egyértelmű lehetősége a Nagybani piactól észak felé – 4. út, M3, M2 – irányuló forgalmának, továbbá az Auchantól - Auchanig történő áruszállítási forgalomnak is – miközben a kerület közlekedési helyzetén nem javít!! 
 

A KKK hatása a XVIII. kerület életére
Kerületünk legnagyobb problémája valójában a sugárirányú utak zsúfoltsága. Ezen nem, vagy alig csökkent a KKK, ami harántirányban az M0-al párhuzamosan halad. Ennek következtében a jelzett lakóterületeken belül bizonyos mértékig átrendeződik ugyan a forgalom, de nem csökken. Sőt, a kerületbe vonzott forgalom következtében inkább nő! Ezzel együtt természetesen a zajhatás és a légszennyezettség is növekszik.

Forgalomelszívás
A kerület utcáiról sem tűnik el a forgalom, csak más lesz az iránya: a KKK kiépített csomópontjai irányába halad majd. A forgalom változást bemutató ábrán látható, hogy pl. a Méta utca forgalma nem csökken, az Ipacsfa forgalma pedig – a lakótelep játszótere mellett – kiugróan megnő. A jelenleg terhelt utcák forgalma alapvetően a lakóparkok elszaporodása, valamint az ezzel együtt járó infrastrukturális fejlesztések elmaradásából adódik. A KKK ezen a problémán sem segít!

Elterelt tranzitforgalom
Annak ellenére, hogy állítólag a KKK nem alternatívája az M0-nak, a megvalósítási tanulmány számítása szerint óránként 350 járművel csökken az M0 forgalma is! Tény, hogy a forgalom folyamatosan növekszik, azonban célszerűbb és gazdaságosabb lenne a tömegközlekedés fejlesztését szorgalmazni! (pl.: a régóta beígért metró)

Teherforgalom: stop?
A KKK-t elsősorban a tehergépjárművek fogják használni, hiszen a Nagybani piac forgalmának is kell ez az út, a Cséry telepre is ezen fogják kamionokkal, teherautókkal szállítani a szennyvíziszapot és a komposztáláshoz szükséges zöld nyesedéket a főváros különböző pontjairól.

Zaj: bezárva és környezetszennyezés
Ez csak akkor lenne igaz, ha a teljes kerületi nyomvonalon zárt, mélyvezetésű (fúrt alagútban) épülne az út. A szokásos„berlini fal” szerű zajvédő falak biztosan elválasztják a kerületrészeket, de nem állják útját a rezgéseknek és a légszennyezésnek, ezektől persze a mélyvezetés sem véd meg., mert a csomópontokig is autózni kell : így a légszennyezettség nő majd, és nem csökken!

Zöldövezetek
Az „érvelés” kiválóan tükrözi az önkormányzati vezetés elképzelését. Az út azoknak készül, akik az erdőben való sétát úgy értelmezik t hogy amikor az erdőt egy 40m széles, 2x2 sávos út szeli ketté amin kamionok dübörögnek, ott majd „… jelzőlámpás kereszteződések segítik majd az átkelést …se babakocsival, se kerékpárral ne jelentsen nehézséget…” A kisajátítás pedig jutányos lesz (vajon kinek), a lakóknak azonban inkább azonnali, feltétlen és teljes kártalanítás jár!

Akinek kétsége van, keresse és ismerje meg az M0 és a Csepeli gerincút kisajátításait!

 

Sok év pereskedést fog találni!


Abban a helyzetben, amikor azt halljuk, hogy pénzhiány miatt a tömegközlekedést csökkenteni kell, valóban ez az út lenne a legfontosabb megvalósítandó feladat? Amennyiben mégis, akkor olyan mélységben és úgy kell vezetni, hogy a Halmi erdőben se legyen nyitott szakasza, és az Üllői út alatt tervezett Ferihegyi METRO vonal megépítését se akadályozza,! Mert az VALÓBAN megoldaná a lakosság és a kerület közlekedési problémáit! 

 

Zöld Sorompó Egyesület - www.korgyuru.shp.hu

secperc Creative Commons License 2008.06.02 0 0 1028

Gyere add el a házamat, kapsz jutalékot utána:DDDD

 

Nagyokos:DDD

 

Előzmény: Törölt nick (1027)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.02 0 0 1027

azért rakják le kéregbe, hogy ne a házak előtt menjen...

 

persze nektek ez is kevés, jöttök olyan kifogásokkal, hogy rakják le 20mre, hogy az építés se zavarja a helyieket, meg hogy kettévágja az erdőt, és mi lesz a nyuszikákkal...

(meg különben is: ez az egész csak az osannak épül... :-))

 

talán nézzetek szét, hogy ezt hogy csinálják a primitív nyugaton: Berlin, A113

 

 

(azt meg mellékesen jegyzem meg, hogy ti egy kis kényelmetlenség miatt aggódtok, miközben gond nélkül szedhetitek a sátorfátokat és csendesebb vidékre költözhettek (akár egy nagyobb házba), ha nagyon nincs ínyetekre egy kis plusz zaj és légszennyezés.

 

kár, hogy azon szerencsétlenek 10(100?)ezrei miatt nem aggódtok, akik a cépestis miatt kénytelenek földönfutóként elmenekülni szülőfalujukból, és szaréhugyé eladni házaikat (ha találnak rá egyáltalán vevőt)...

deháterről még beszélni se szabad ugye, mert ez nonPC...

 

hát én sokkal inkább őket sajnálom, mint a kényeskedő kertvárosiakat...)

Előzmény: secperc (1026)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!