Senki nem írta be ide, csak a buszos fórumokon szerepelt főleg. De a BKV elbúcsúzott az utolsó Prága váltós Ikarusátol. Sajnos nem voltam kint megnézni utolsó körei közben. De emlékezzünk rá...
Mostanában sok szép dolog volt amit fotózni lehetett!
Dátumok: 2006 március 31 én dupla 50 éves UV-t Jászai Mari Tér-Közvágóhid között,2006 április 2-án Moszkván Combilit,uenap délután pecsában régi autókat,kisföldalattit.....Utánna erdei suli vót...:( tök szar gyalogolni hosszú km-eket
az erdőben....Jó azért nem vaok lusti!Néha Anyukámmal felmegyünk Széchenyi hegyre kirándulni egészen Jánoshegyi kilátóig!Na mind1!Az a lényeg mostmár itthonvagyok!És csinálhatom kedvenc hobbim a közlekedési ezközök megörökítését!:)Ja,meg csetelhetek Veletek!:)
Keddtől elkezdik belsőkörútat felújítani!Addig csinálunk fotókat,mert lassan megszűnik a régi villamosvágányok Combik miatt Móriczon hurok ugrik!Darázshernyó állítólag nembírja azt a kört...
Sziasztok!
Kedves Zaronka!
Hallottam erről a tv-ben,hogy mielőtt elkezdődne az esős időszak azelőtt vonják ki őket a forgalomból....2006 ősszel....Szerintem sincs a BKV-nak annyi busza hogy megcsinálják ezt az ötletet....Reméljük nem lesz igazad!Én is szeretnék még sokmindent lencsevégre kapni,többek között trolikat.....
Sziasztok!
Logoff!
Tiszteletem Csoki Bácsi!
Most is suliban vaok,és szünetben megnéztem topikjaim....
Nosztimenetre nem jössz március 31-én,a dupli 50-es évfordulóra 2-es vonalon?
Az időpontok:
1.1956 március 31-én vették állományba az első UV-kat 3200-3201 pályaszámmal..
2.1956 április 3-án ment először 2-es viszonylaton.....
Állítólag 9-től lesz kinn a pályán,és jódarabig megy néhány kört arrafelé.....
Ha Ziuz-ni akarsz akkor 76-os járaton bőven találsz még olyat,sőtt,találkozhatsz Solaris Trollino fiatal járművekkel is,érdemes megnézni őket,még Én sem utaztam velük,de idővel ezt is kipróbálom.....
Ha gondolod,megírom hogy juthatsz el oda....Baros térről indul,csak azt nemtom merről jössz!
1, nehogy úgy járjanak ezek a vonalak mint villamosba a 67(V) buszokkal pótolnak majd azok is maradnak és szép lassan eltűnnek a nezetékek is! ( ne legyen igazam)
2, javaslom az összes személygépkocsi forgalomból kivonását mert egyre balesetveszélyesebb a közlekedés sok baleset, gázolás, környezetszennyezés, vadveszély, megcsúszás stb miatt (ennyi erővel!)
Sziasztok!
Kedves Zaronka!
Látod áramütéses esetei egyre gyengítik a Ziu-k forgalomban maradását...
Mikor legutóbb Februárban utaztam vele,picit Én is kaptam abból a csípésból,de nem volt annyira komoly....Csak bolhából elefántot csináltak....Ők azt mondják veszélyes,a nagy esőzésben,vagy havazásban megrázza az utasokat,de ebből a statisztikából tavaly nyáron megvágott egy vezért,meg sok utast akiket megfigyelésre kórházba kellett szállítania mentősöknek.....(Meg van olyan eset amire nem emlékszem,vagy értesültem...)Ezek sem komoly sérülések szerencsére!
A BKV RT. úgy látja veszélyesek lettek ezen bizonyos esetek,így döntöttek selejtezésük mellett.... :(
Most megyek tanulok azt majd vmikor benézek hozzátok....
Sziasztok! Viszlát!
Sziasztok!
Tiszteletem Csoki Bácsi!
Szomorú hír Nálatok is!Miskolcon hamarosan pedig az összes Ikarus selejt lesz!
Man,és Neoplanok érkezése miatt!Fiatalítják a járműparkot.... :( :)
Ez egyben jó,és rossz hír a szeretett jármű miatt!
Ha van valami azért INFÓZZ kérlek!Viszont megérkeztek az új nagykörúti villamosok a Siemens Combinók,avagy a darázshernyó (ez a beceneve!)Jelenlegi ott dolgozó viliket felújítják,és a REMEK UV-K helyére akarják állítani a gyengébb időjárás érzékeny ICS-ket....Ami ha nagy havazás van a fővárosban,akkor ledöglik,és egyenlő lesz az utasforgalom a 0 val azon vonalon ahol járnak!Na mind1! :)
Sziasztok!Viszlát!
Logoff!
2006.3.10-én Aba Botond BKV RT. Vezérigazgató Bejelentette,a Ziu 9-es szériabuszok HIVATALOS KIVONÁSÁNAK PONTOS DÁTUMÁT!
2006.őszén végleg kivonják őket a forgalomból,HELYETTÜK BUSZOKKAL FOGJÁK PÓTOLNI A KIESŐ JÁRATOKAT!Még várnak a megrendelt Solaris trollibuszokra,mert PÉNZÜGYI NEHÉZSÉGEK MIATT CSÚSZIK A LEGYÁRTÁS,ÉS ÉRKEZÉSÜK!(A forgalomba állítás!)Az is megeshet,hogy újabb trolitendert írnak ki....
Ez azon fügvénye,tudják-e tartani Magukat a szerződéshez!
Tudod bizony NAGY ÉLMÉNY marad számomra is!Gazdagítja emlékeim,tapasztalataim..Legalább marad Bengáli is,mert SAJNA kegyetlen selejtezésüket kezdték meg országszerte,ahol használatban van még!
Nálatok is majd ez lesz a végük...Miskolcon is ugyanez a helyzet...
Gyülekeznek a GYÁSZFELHŐK fölöttük... :.(
(Tudom ez a rendje az életnek,régi járművet selejtezni,újat pedig helyére állítani!)
Ehez is pénz kell,idővel eltűnnek ők is bizonyos viszonylatokról....
Védett Bengálikról tudok még:
100-as Miskolc gyöngyszeme,Közlekedési Múzeum (pályaszámot nemtok!),
Ha lesz még valamilyen INFÓM megosztom Veled,Veletek!
4 DB FVV-s Bengáli,amit gyártottak még:
1.Fővárosi Villamos Vasút (FVV) Füzesi Főműhely (Kelenföldön,most üveggyár!)
2.Debrecen
Van még egy olyan hely ahol gyártották,de azt nemtom...
Vagy csak ezen két helyszínen?
Budapesten Ziu 9-es szériabusz jelen ha jól emlékszem 29 évvel büszkélkedhet!
Csak szigetelési hibája miatt akarják lecserélni őket!Néhány Emberkét megrázott már!Kezdődött tavaly nyáron...(Korábban csak 1-2 ilyen eset volt!)Folytatódott 2005 Novemberében,utánna pedig Szilveszter környékén megint!2006 Januárban jelentették be az Önkormányzatok hogy megsürgetik cseréjüket,rossz műszaki állapotukra hivatkozva!(Tipusselejtezésük bejelentése)Pár még futja belvárosunk szűk utcáskáit,elég sok hogy legyen bőven!De már ott is megjelentek fiatal járműveink: Solaris Ganz Trollinók..Vegyesüzemben dolgoznak TIPUSSELEJTEZÉSÜKIG!Addig is majd megyek még fotózni őket,hogy legyenek szép emlékeim,és képtáram gazdagítsa....
Kicsit hosszúra sikeredett,de jól kiveséztük néhány dolgot!
Nekem is van hasonló utazási élményem,SIKERÜLT mennem az egyik példánnyal egy kört!Bár már nem eredeti állapotában...Csak majdnem,csúszásgátló járólapokat kapott,de utastere maradt a régi!(Kicsit megrázott Engem is!) Nálatok nincsenek ilyen szervezetek,Akik összefognak,és megmentenek ilyen régi járműveket?
Nálunk annyi van mint nyű!Például:VEKE,MAVITTE...Ezek igyekeznek hogy minél több jármű maradjon meg az utókornak!Bár külön tészta Nálunk a Tiszteletben tartott Közlekedési Múzeum!Többek közett Magánzóként írt már Nekik Barátom,néhány jármű megmentése címmel Mail-t,választ egyenlőre még nem kapott...
Szívesen látlak ebben a topikban Téged is!Ha akarod nyithatunk neki egy külön tipokot...
Külön HáBÉ Kollágától ELNÉZÉST AMIÉRT VÉLETLENÜL KIHAGYTAM A FELSOROLÁSBÓL!
Így van...Nálatok annyival jobb a helyzet,hogy ott a kocsik mennyisége sokszorosan felülmúlja a mi ZIU-ink létszámát.Nálunk meg épp,hogy csak szükségük van rájuk,ha még elkészül 1-2 15Tr,vagy Mercedes Citaro trolibusz,akkor végük...De addig is:minden ZIU-s utazás örök élmény lesz!!
Sajnálattal hallom eme szomorú hírt,hogy a Ziu-kat Nálatok is selejtezni fogják!
Nálunk is sürgetik az Önkormányzatok a dolgot,de erre egyenlőre nincs pénze a BKV-nak,pénzügyi helyzettől függ....Ha gondolod segíthetünk a probémán...
Ha van köztünk trolibusz mániás és esetleg nem tudná:A szegedi ZIU-k pedig legkésőbb júniusban eltűnnek a forgalomból(mármint az a 2 darab,ami még 1általán közlekedik)
Javaslom, látogasd meg Hajtó Bálint homlapjának járműállományi részlegét(balint.cyberhungary.net)
Egyébként, -bocs, h beleszólok- szerintem ezt a topikot fölösleges volt megnyitni. Uis:1.Mindenki meg tudja nézni a Hajtóldalt, 2. Mire a ,,friss" selejt adatok a fórumon is publikusak lesznek, addigra már mindenki észre fogja venni az aktuális jármű ,,eltűnését"...