Le volt döbbenve, nagyon örült neki! A verseny után nyilatkozta is, hogy erre igazán nem számított, mert karácsony után 3 hétig beteg volt és nagyon érezte, hogy ez a 3 hét kimaradt az edzésekből. De nagyon boldog az eredmény miatt! Úgy örültem neki!
Korpi still seemed stunned by what had happened. “I still can’t believe it, I never would have expected this after my performance. I could have done better but I’m happy with anyway. The first jump was a double, the flip was not clean and then there was the Axel… but otherwise it was OK. I can’t believe my marks, I didn’t expect them to be so good, especially as I know what I could be capable of, there is still room for improvement. I have had a nice feeling all week, I have been enjoying the buzz.”
2005-2006 season Short Program: "Hello" by Lionel Richie Free Skate Program: Blues Collection ("Fever" by Elvis Presley, "Blues Boys Tune", "Shake It Up And Go" by B.B. Kings
Egyszer lent koriztam közönségjégen (mondanom se kell itt ingyen lehet fedett csarnokban korizni, nem ugy mint otthon ahol néha 600 Ft is elkérnek egy alkalomért..) és odajött hozzám egy idősebb nő, elbeszélgettem vele, mondta, hogy ismeri az edzőmet és ajánlott nekem egy jégtánc kurzust, mondtam, hogy hát én a finnekhez képest nudli vagyok, mert hihetetlen, hogy mennyire jol koriznak, szinte mindenki idősek gyerekek, mosolygova csak ennyit mondot rá, hogy mit csináljanak itt hosszuak a telek... Szoval a Finnek szeretnek és tudnak is korcsolyázni. Ami nagyon tetszik, hogy országos szinten bárhol is él az ember korcsolyázhat (nem ugy mint otthon, hoyg csak Pesten van igazán jo edzési lehetősége egy gyereknek), Kiira pl. tamperei, Suski Oului, Alisa Helsinki régioba lakik, és edz, Nurmankari helsinkii, LAura espooi. Regenteg korcsolyázó van, csak a klub ahol én vagyok, van a vagy 400 gyerek. Ja és van még a városban vagy 4 ilyen klub... Szinkronkorcsolya csoportból is több mint 100 van. Igyekeznek minél több versenyt rendezni (pl. Finlandia kupa) és ezeken a versenyeken telt ház is van, ugy, hogy azért nem olcso a jegy. Remélem egyszer MAgyarországon is ennyire népszerű lesz a korcsolyázás.