Keresés

Részletes keresés

inversion Creative Commons License 2013.07.25 0 0 3351

3337
"A labormérések (meg fogsz lepődni ilyenek is voltak) egyébként nemcsak a vas megjelenését mutatták ki, de a vason túli elemek is megjelentek."

Előzmény: takacs.ferenc.bp (3350)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2013.07.25 0 0 3350

Nyilván nem szénporról van szó, hanem olyan vastartalmú porról, amely az olvasztás hatására átkristályosodik, és így mágnesezhetővé válik. Ez abból is kiderül, hogy nem ég el. Ugyanis a szén egyik igen ismert tulajdonsága, hogy hő hatására meggyullad, és légnemű széndioxiddá alakul, vagyis eltűnik, esetleg némi hamut maga után hagyva.

 

Magfúzió esetén nem izzó ceruzabetétet, hanem felrobbanó lakást látnánk.

 

A hullámok zárt helyen visszaverődve interferálnak önmagukkal, és rezgéseik minimum, és maximum helyei állóhullámként mutatkozhatnak meg, ahol is a hullámhosz is láthatóvá válhat.

Előzmény: inversion (3349)
inversion Creative Commons License 2013.07.25 0 0 3349

gondoltam, ott a telefonszáma, elérhető, miért ne beszélnél vele személyesen

Előzmény: Makkoscipo (3348)
Makkoscipo Creative Commons License 2013.07.24 0 0 3348

Tőlem válaszolhat bárki, csak érthető legyen. Te tudsz magyarázatot?

Előzmény: inversion (3346)
inversion Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3346

A szerzőt kérdezted?

Előzmény: Makkoscipo (3345)
Makkoscipo Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3345

Kedves Topictársak!

 

Valaki megmondaná, hogy mi az az elektrosztatikus állóhullám?

 

Olyasmi, mint a belsőfogazású lánckerék?

 

Na meg azt, hogy hogyan lesz rezonátor a közönséges befőttesüveg a mikróhullámúban?

 

Itt hallottam, és szeretném megérteni:

 

inversion Creative Commons License 2013.07.22 0 0 3344

Teacheren kívül volt még ott személyesen valaki innen a kísérleteknél?

Kukorica J Creative Commons License 2013.02.02 0 0 3342

Itt a pontos filrészletek is meg vannak már adva.

 

Nano porfúziós bűvésztrükk

 

Már 2 napja észrevettem a videókon, de csak ma egy új videó ( 2:15-től ) erősített meg benne, hogy itt a kohászati vegyi trükkön kívül van egy sima bűvésztrükk is a bemutatókban. Amolyan Uri Gelleres. Illetve több is van, de most csak a legfontosabbat írom le, amellyel még nem találkoztam, hogy más is említett volna, de ha igen, akkor már többen vagyunk.

 

Egyes bemutató videókban (8:45) a grafitszál viszonylag nagyobb majdnem 8-10 milliméteres darabban marad és egyértelműen látszik, hogy csak azt mozgatja a mágnes és a grafitszál csak tolja maga előtt a port.

 

Tehát nagyon nem véletlen, amit viszont már mások is kifogásoltak egy fórumon, hogy miért nem teszik a por fölé a mágnest? Azért nem, mert csak a kohászatilag kezelt grafitszálat vonzaná magához.

 

Gondolom ez érthető és leellenőrizhető, de ez még nem utal szándékos megtévesztésre, mert lehet butaságból, tanulatlanságból fakadó is. Viszont más videókban, főként a gömbüveges videókban a kiöntés előtt van egy teljesen felesleges mozdulatsor, ami a trükk lényege és az nagyon nem véletlen. A kiöntés előtt belenyúl egy eszközzel az üveggömbbe és kisebb darabokra töri össze a grafitszálat. Ami ugyancsak tolja maga előtt a port, de most, hogy már több apró darabban van, és ez így nehezebben észrevehető. A grafitszál kiöntés előtti összetörése már egyértelmű csalásra, szándékos megtévesztésre utaló cselekedet.

 

Most a dolgot nem cifrázom, videó részleteket sem szerkesztek össze miatta, mert a lényeget leírtam. Nézzétek meg ismételten, erre figyelve videókat és gondolkozzatok!

Előzmény: TEACHER (3329)
Kukorica J Creative Commons License 2013.02.02 0 0 3341

Ferromagnetism in lead graphite-pencils and magnetic composite with
CoFe2O4 particles
R.N. Bhowmik
Department of Physics, Pondicherry University, R. Venkataraman Nagar, Kalapet,
Pondicherry-60014, India.
Correspondence: Tel.:+91-9944064547; fax: +91-4132655734.
E-mail: rnbhowmik.phy@pondiuni.edu.in


Abstract
This work has been initiated with a curiosity to investigate the elemental composition and
magnetic response of different grades of lead pencils (6B, 2B, HB, 2H, 5H) that people
use in daily life. Interestingly, experimental results landed with a great achievement of
observing soft magnetism in lead pencils, indicating a wide scope of magnetic tuning for
room temperature applications. A novel magnetic composite has been synthesized by
mixing different concentration of CoFe2O4 (CF) nanoparticles in 5H and 6B pencils for
studying the magnetic tailoring aspects using pencils. Our results showed different
possibilities of controlling disorder induced ferromagnetic parameters and a simple
approach of producing sufficiently high coercive magnetic composite using pencils.


Key words: Carbon-magnetic composite, Soft ferromagnet, Magnetic tailoring, Magnetic
grains, room temperature ferromagnetism.

 

teljes anyag:

 

http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1107/1107.1662.pdf

 

 

Előzmény: pert2 (3333)
Kukorica J Creative Commons License 2013.02.02 0 0 3340

Ez egy egyszerű, de parasztvakítósabb hőkezelő kemence és semmi több. Edison legelső izzói is grafitszállal működtek. Az hogy egy grafit szálat hogyan bírunk izzásra már apróság. Az izzó grafit elvégzi a megfelelő hőkezelést saját magában található vasoxidon. Közben meg mint egy villanykörte a bura miatt szép fényjelenségeket is ad.

 

Szerintem itt több fajta vastagságot is használtak. Régebben 0,5 -0,7 -et és mostanában nekem inkább 0,3 vastagságunak tűnik.

 

Egyébként kiváncsi lennék, ha a grafitszálat előtte törnék teljesen össze, akkor mennyivel csökkenne a villódzó látványhatás. Mert a videókból látszik, hogy az óvatos egyben és pontos behelyezésnek ez a lényege. A villódzás, hogy lehessen kamuzni, hogy ni-ni ez olyan mint a nap. Kerek is meg világít is, meg villódzik is.

Előzmény: TEACHER (3329)
mmormota Creative Commons License 2013.02.01 0 0 3339

"Asszem Gyurinak nincs szüksége arra, hogy az olyan csodákra vágyó laikusokon felülemelkedő géniusz mint Te, komolyabb hozzáállását kivívja."

 

Az én egyéni véleményem kb. semmit sem számít. Viszont az már elég lényeges, hogy tudományos kutatók érdeklődését sem keltette fel. Nincs szakmai folyóiratban megjelent cikk, nincsenek más laborok által megismételt kísérletekről cikkek, nincs semmi visszhang csak ufómagazin szinten. Ez azért jelent valamit, nem gondolod? Olyan témában, amelyben ha egy szemernyi valóságalapja lenne, hullana a Nobel-díj. De valahogy mégse tolonganak a kutatók, hogy megismerkedjenek a csodával. Nem veszik komolyan, a legminimálisabb szinten sem. 

Mindenki megbolondult, ez lehet az oka?

 

A hidegfúziót pl. komolyan vették. Nem bizonyult igaznak, de ezt nem lehetett biztosra venni. Nagyon kicsi volt az esélye hogy bejön, mégis egy csomó kutató foglalkozott vele, ksérleteket végeztek, egy csomó cikk született, pezsgés indult meg. Sokan még pozitív eredményeket is látni véltek. Aztán ahogy egyre komolyabban, egyre jobb szakemberek kezdtek foglalkozni vele, kiderült hogy mégsem működik.

Vagyis nem eleve tartották képtelenségnek, amit meg sem érdemes nézni, hanem a nagyon valószínűtlen volta ellenére sokan haraptak rá és kutatni kezdték. Csak a kapott eredmények alapján kellett elvetni.

 

Ez a porfúzióval nem így történt. Mit gondolsz, miért nem?

 

Értelmesen kellene beszélni, ellenőrizhető, jól dokumentált kísérleteket végezni, szakmai cikkeket írni, ahogy minden kutató teszi. Ha így is megáll a dolog, akkor talán lenne érdeklődés. Ez az ufómagazinos szöveg ami a videókon megy csak elriaszt minden normális embert. Lehet hogy te megszoktad ezt az ezoterikus "szakmai színvonalat", de ez egyszerűen nem elfogadható más közegben. 

Előzmény: TEACHER (3337)
Szelki Lata Creative Commons License 2013.02.01 0 0 3338

Teacher!

 

Remélem nem tanítasz, vagy legfeljebb éneket vagy tesit.

Mi érdeke fűződne egelynek a bűvészmutatványhoz? Minden érdeke ehhez fűződik. Ahogy mormota leírta: ebből él évtizedek óta. Pont ilyen képzetlen, de nagyon hívő "barátokra" van szüksége.

Madarat tolláról, embert barátjáról.

 

Viszont ajánlanék egy egyszerű kontroll kísérletet, ha már laborba nem jut be:

Vegyen a patikában aktív szenet, vagy öntsön kénsavat cukorra. Még talán olcsóbb is, mint a rotring-bél. Az így visszamaradt szenet tegye be a mikróba, sugározza ameddig akarja, aztán azt mágnesezze, ha tudja.

Ehh, változtass nicket. A stupil megfelelőnek látszik.

Előzmény: TEACHER (3337)
TEACHER Creative Commons License 2013.02.01 0 0 3337

A kalciumot szintetizáló tyúk mellett elfér ez is, de ahhoz hogy csodákra vágyó laikusokon kívül más egyáltalán fontolóra vegye a lehetőséget, sokkal komolyabb hozzáállás kellene. Azt mondani, hogy "előtte nem mágneses, utána mágneses, nyilván szén-vas fúzió" - bocsánat, de ez egy rossz vicc.

 

Amikor a természetes rádióaktivitást felfedezték eleinte senki előtt nem volt világos, hogy mi történik. Sokan  (még a Nobel-díjas Bohr is) úgy gondolta, hogy megdőlt az energia megmaradás. Nem lehet felróni nekik a tévedésüket, hiszen teljesen új dologról volt szó, amit nem lehetett az akkori ismert tudományos felfogással magyarázni.

Szerencsére az akkori mmmormmmoták mellett- akik csak fikázni tudták a dolgot, de érdemben a kis ujjukat se mozdították- akadtak olyanok akik megkutatták és helyesen értelmezték a jelenséget és így idővel letisztult a magyarázat.

Asszem Gyurinak nincs szüksége arra, hogy az olyan csodákra vágyó laikusokon felülemelkedő géniusz mint Te, komolyabb hozzáállását kivívja.


Tudod mit, ne vedd fontolóra ! És egyébként is mit tudnál érdemben hozzátenni ? Bejáratos vagy egy kémiai anal laborba ahol esetleg ingyen megmérnék a mintákat. ( Sajnos nem kevés pénzt kérnek el egy-egy mintáért, jól jönne egy ilyen segítség.)

A labormérések (meg fogsz lepődni ilyenek is voltak) egyébként nemcsak a vas megjelenését mutatták ki, de a vason túli elemek is megjelentek. ( A vasat azért szokta kiemelni Gyuri, mert a ferromágneses tulajdonsága révén ennek a detektálása látványosan egyszerű.) Jelenlegi ismereteink  szerint a vasnál nagyobb rendszámú elemek csak szupernóva robbanásakor szintetizálódnak. Szóval van itt megválaszolandó kérdés bőven amik közül csak az egyik a sugárzás elmaradása.

 

Ha netán rossz viccnek tartod akkor pedig ne nevess rajta.

Előzmény: mmormota (3334)
mmormota Creative Commons License 2013.02.01 0 0 3336

Most néztem egy újabb filmet, ahol említettek Geiger számlálót, semmiféle sugárzás nincs. 

Egy fizikus erre azt mondaná, ennyit erről.

Egely meg azt, hogy milyen jó, nem káros az egészségre. :-)

Előzmény: TEACHER (3332)
mmormota Creative Commons License 2013.02.01 0 0 3335

"Gyurinak semmi oka vagy érdeke nem fűződött ahhoz, hogy egy bűvészmutatvánnyal szórakoztasson el minket"

 

Nem ebből él? Csodákról ír könyveket, csodákról tart előadásokat. Időnként kellenek új csodák, mert ha mindig csak vízautóról írna egy idő után a legelszántabb hívőknek is feltűnne hogy nem vízautóval jár.

Előzmény: TEACHER (3329)
mmormota Creative Commons License 2013.02.01 0 0 3334

"Számomra is nehéz szembesülni egy ilyen profán egyszerű hidegfúzió-szerű jeleséggel, de ettől még tény marad. Továbbra is állítom, hogy Gyuri engem biztosan nem csapna be egy bűvészmutatvánnyal."

 

Saját magát is becsapja, nem csak téged. Hívő, nem pedig tudatos szélhámos. Minden csodálatos dologban hisz, szeretné hogy igaz legyen, és nem ellenőrzi a dolgokat a kellő alapossággal.

 

Pl. a minta vegyelemzése előtte-utána elemi elvárás. Ugyanúgy sugárzás mérés kísérlet közben. Egy szén->vas átalakulás annyira abszurd hogy nemigen lehet tippelni egyáltalán miféle lépésekben mehetne le, de ha tényleg megvalósulna, a magok energia különbsége miatt kellene legyen nagy energiájú sugárzás, gamma, gyors neutronok stb. Legalább egy Geiger számlálót odatehettek volna...

 

Nem is fárasztották magukat a kísérletezők azzal, hogy legalább felvázolják, milyen lépésekben lesz vas a szénből. Örültek a csodának aztán kész. A mg-os mennyiségű fúziónál olyan intenzív sugárzás lenne várható, ami már nem csak kicsit ketyegtet egy számlálót (ha lenne ott) de megbetegítené-megölné a közvetlen közelben levő kísérletezőket. Persze csodahívő embereknek ennek elmaradása sem gyanús, ez olyan jó fajta fúzió ami nem jár káros sugárzással. Lehet még jobban örülni. :-)

 

A kalciumot szintetizáló tyúk mellett elfér ez is, de ahhoz hogy csodákra vágyó laikusokon kívül más egyáltalán fontolóra vegye a lehetőséget, sokkal komolyabb hozzáállás kellene. Azt mondani, hogy "előtte nem mágneses, utána mágneses, nyilván szén-vas fúzió" - bocsánat, de ez egy rossz vicc.

Előzmény: TEACHER (3332)
pert2 Creative Commons License 2013.02.01 0 0 3333

A vasoxidot nagyon kivákóan lehet vassá redukálni szén segítségével, az acélgyártásnál is ilyesni történik, bár ott a szenet tüntetik el a vasból a vasoxid segítségével. A ceruzabék agyagot- kaolint tartalmaz, ami főleg sziliciumot és alumíniumot tartalmaz, de kívánságra bármit bele lehet tenni. Az egyes elemelket meg leginkább kémiai analízissel szokták azonosítani, előtte és utána megmérve.

TEACHER Creative Commons License 2013.02.01 0 0 3332

A ceruzabél ( kb. 1 mm3) mennyisége nagyságrendekkel kevesebb volt mint a vegytiszta grafitpor. Ha ez teljes egészében vasoxid lett volna akkor se produkálta vona azt a ferromágneses hatást ami én láttam. Arról nem is beszélve, hogy a folyamat végén a ceruzabél kivehető.

 

Számomra is nehéz szembesülni egy ilyen profán egyszerű hidegfúzió-szerű jeleséggel, de ettől még tény marad. Továbbra is állítom, hogy Gyuri engem biztosan nem csapna be egy bűvészmutatvánnyal. Több mint 20 éve vagyunk barátok és tőlem nem származik semmilyen olyan pénze amiért megérné ezt megkockáztatni.

 

Persze tudom az Egely-fóbiás ellenzék akkor se hinné el a kísérletet ha saját maga csinálná.

 

 

 

Előzmény: mmormota (3330)
Oberon Miranda & Titania Creative Commons License 2013.02.01 0 0 3331

Klasszikus iskolai mérési feladat különböző keménységű ceruzabelek ellenállásának mérése. A fajlagos ellenállás nagyon szépen függ a keménység-értéktől. Tuti, hogy nem tiszta grafit egyik sem.

Előzmény: mmormota (3330)
mmormota Creative Commons License 2013.02.01 0 0 3330

"A grafit pálca közönséges 0,5-ös Roring ceruzabél."

 

Honnan tudod, hogy pontosan mi van abbaan a ceruzabélben? Lehet benne a grafiton kívül bármi, pl. vasoxid amit a szén szépen redukál vassá...

Előzmény: TEACHER (3329)
TEACHER Creative Commons License 2013.01.31 0 0 3329

Néhány hónappal ezelőtt egészen intim közelségből láthattam a kísérletet amit hármunknak mutatott be. Mágnessel megvizsgálhattuk a grafitport a kísérlet előtt és után. A kezelést követően papírlapra tettük a port ami alá mágnest tettünk. Szépen kirajzolódtak a mágneses erővonalak. A grafit pálca közönséges 0,5-ös Roring ceruzabél.

 

Gyurinak semmi oka vagy érdeke nem fűződött ahhoz, hogy egy bűvészmutatvánnyal szórakoztasson el minket. Erre nem is lett volna lehetősége. A folyamat minden lépését közvetlen közelből láthattuk. Semmi okom kételkedni a látottakban.

 

 

Előzmény: Kukorica J (3328)
Kukorica J Creative Commons License 2013.01.26 0 0 3328

Forfúziós reaktor csak egy Uri Gellerhez méltó trükk

 

Már 2 napja észrevettem a videókon, de csak ma egy új videó erősített meg benne, hogy itt a kohászati vegyi trükkön kívül van egy sima bűvésztrükk is a bemutatókban. Illetve több is van, de most csak a legfontosabbat írom le, amellyel még nem találkoztam, hogy más is említett volna, de ha igen, akkor már többen vagyunk.


Egyes bemutatókban a grafitszál viszonylag nagyobb majdnem 8-10 milliméteres darabban marad és egyértelműen látszik, hogy csak azt mozgatja a mágnes és a grafitszál csak tolja maga előtt a port.


Tehát nagyon nem véletlen, amit viszont már mások is kifogásoltak, hogy miért nem teszik a por fölé a mágnest? Azért nem, mert csak a kohászatilag kezelt grafitszálat vonzaná magához.

Gondolom ez rendben és leellenőrizhető, de ez még nem utal szándékos megtévesztésre, mert lehet butaságból, tanulatlanságból fakadó is. Viszont más videókban, főként a gömbüveges videókban a kiöntés előtt van egy teljesen felesleges mozdulatsor, ami a trükk lényege és az nagyon nem véletlen. A kiöntés előtt belenyúl egy eszközzel az üveggömbbe és kisebb darabokra töri össze a grafitszálat. Ami ugyancsak tolja maga előtt a port, de most, hogy már több apró darabban van, ez nehezebben észrevehető.

Most a dolgot nem cifrázom sem képekkel, sem videó részletekkel, mert a lényeget leírtam. Nézzétek meg ilyen szemmel, erre figyelve is a videókat ismételten és gondolkozzatok!

Kukorica J Creative Commons License 2013.01.23 0 0 3327

Egely féle mikro népi vaskohók országa leszünk 2013.01.22.

 

Nano Porfúziós Reaktor világsiker, világszám. " Itt egy újabb ÖTLET a magyar gazdaság helyrehozására! "


első verzió, ahol még nincs álcázva a népi mikro kohó

 

.. amely számos díjat és elismerést nyert a 2012-es IFIA és iENA találmányi kiállításokon. A készülék képes bemutatni a vákuumenergia létezését a gyakorlatban. A vákuum energia környezetbarát olcsó és biztonságos energiatermelést tesz lehetővé, amelynek számos felhasználási lehetősége van, legyen az ipari jellegű vagy háztartási szinten felmerülő igény."

 

Egely Gyurit jól ismerem. A 1990-es évek elején együtt voltunk tagjai a Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaságnak. Az Egely György wikipédia szócikket jómagam indította és töltöttem fel alapadatokkal. Hasonló az alapszakmánk is. Ő hőerőgépész én meg automatizálással foglalkozó vezérléstechnikai mérnök. Nekem mondjuk több a gyakorlati érzékem, mert én valóban működő dolgokat alkottam. Sokan biztosan nem jártak még ilyen feltalálói versenyen. Én már igen. Amikor a 30-40 résztvevő közt úgy 200 díjat, oklevelet, arany, ezüst és bronz érmet osztanak ki, engem elfogott akkor is a röhögés. A Magyar Feltalálók Egyesületét nem szabad túl komolyan venni.  Ez megért a Magyar Kormánynak és Államnak cirka 150 millió ablakon kidobott pénzt. Amit esetleg valaki még is elkap kiesés előtt. Talán egy másik leírás észhez téríthetne egyeseket:

 

"A magyar elme újabb diadala a magfúzió békés felhasználása. Az energia függetlenség az egész emberiségnek egy új társadalmi forma megvalósulását teszi lehetővé. Ha ez még nem lenne elég akkor bemutatjuk az alkémiát gyakorlatban, ami azt jelenti,hogy a magfúzióval például: a szénből bármilyen anyagot, akár vasat, aranyat vagy palládiumot tudunk létrehozni.... "

 

 

Talán Gyuri mutasson már más csodát is a nézőknek. Mondjuk például rézgálicból ónt!


Még csak most kezdtem alaposabban vizsgálni a témában videókat és a képeket, de már most számos olyan gyanús dolgot láttam, ami miatt ez inkább hasonló felsülés lesz szerintem, mint az egely féle 72 ágú szélforgó. Nekem a kínai történelemben fellelhető népi kohók kissé parasztvakítósabb hazai megfelelőjének tűnik ez csak. Vas-oxid (nem mágnesezhető) + szén + sok levegőben lévő oxigén + magas hőmérséklet = vas (mágnesezhető)

 

Kicsit régen körülbelül 30 éve tanultam és így nekem fel kell újítanom a tudásomat a következőekben: Vas-szén állapotábra  Hegesztési anyagismeret  Tehát később pontosítom a most nagyon, sőt túl egyszerűen felvázolt gyanúmat. Ha jól rémlik vas-oxid is rengeteg féle van és más és mások a fizikai tulajdonságaik. Tehát az egyik mágnesezhető, amíg egy másik nem, mondjuk 20 c fokon és normál nyomáson. Ugyan ez a helyzet a vassal (acéllal) is. Szívesen veszek segítséget azoktól, akik ebben élnek és jártasak benne.

 

Egely Gyuri sajnos az egely keréknél és itt is elfeledkezett a megfelelő kontroll kísérletekről. Így felfedezte a 72 ágú szélforgót és a mikro népi vaskohókat. Persze mindenkinek joga van magából hülyét csinálni, de ha már másokat is azzá kíván tenni, ahhoz másnak is van némi köze. Tehát odadobtam ebben az ügyben is Gyurinak a kesztyűt.

Előzmény: Törölt nick (3326)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.30 0 0 3326
emem Creative Commons License 2012.05.16 0 0 3324
Előzmény: Makkoscipo (3322)
Makkoscipo Creative Commons License 2012.05.15 0 0 3322

" Nemrég készítettünk egy széndioxid-bontó készüléket, a világon először, ami kicsi, könnyű és az autó kipufogójára téve a széndioxidot szétválasztja szénné és oxigénné. Ezzel az egész üvegház-hatás probléma megoldható lenne.

És hogy áll ez a találmány most? Szabadalmaztatják, forgalmazzák?

Maga a készülék készen van, bemutattuk itthon sokszor. A teljes közöny fogadta. Most külföldön keresünk befektetőt. De az LMP-t például érdekli. Pénzük sincsen, meg hatalmuk sincsen, de legalább ők felfogják ennek a jelentőségét. "

 

 

Tud erről valaki valamit?

 

Az LMP színeiben indul a fizikusok mumusa

Egely György az etanol-adapterrel és az éjszakai feszültségcsökkentéssel kampányol Budakeszin. Tovább »

forrás: Index.hu

 

emem Creative Commons License 2012.04.23 0 0 3320

szerintem meg ez lenne a helyes válasz, a megoldókulcs csak beugratás ;-)

Előzmény: Makkoscipo (3318)
rapidcfg Creative Commons License 2012.04.22 0 0 3319

Az Egely kerék valójában egy design. Nekem tetszik a formája. Szép színes. És  igényes konstrukció. Tehát összességében egy szép termék. Persze ugyanez elmondható a testmasszás rúdról is.

Előzmény: Makkoscipo (3318)
Makkoscipo Creative Commons License 2012.04.22 0 0 3318

Arra azért kíváncsi lennék, ha valaki a vizsgán az Egely kerékre azt írná, hogy tudománytalan, és szégyen, hogy ilyet kérdeznek egy ilyen vizsgán. Majd az elégtelen vizsgát kifogásolva mi lenne a végeredmény?!

 

Ki lenne a felülbíráló?

rapidcfg Creative Commons License 2012.04.22 0 0 3317

Na még annyit hagy tegyek hozzá, hogy nem az van, hogy mint a húr részecskéi szépen kitérnek.Az ugye rezgés.

Hanem az van, hogy ezek időben és térben (egy ilyen részecske a húrból) mindenféle mágneses jellemző változik eközben és azon pont által leírt görbe pl f(r,t) hely és idő szerint változik. Van mögötte is és előtte is végtelen sok pont a húrból. Ezek burkolója pedig egy térben és időben változó felület.Azt ha elmetszük valóban trigonometrikus fv alakú.

Nem állóhullám, mert nem ugyanaz a "részecske" lesz a csomópontoknak látszó helyen.

A távvezetéket nem jó ide keverni: másik modell. Áram járta vezető környezetében kialakult

elektromágneses erőtér. Az magnetostatika.  Maxwell egyenletei amivel le lehet írni azt amiről beszéltünk.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: rapidcfg (3316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!