Keresés

Részletes keresés

qwaevisz Creative Commons License 2008.10.16 0 0 3606

Mi elfogadjuk az esti meghívást, de a szombati munkanap miatt 5-re biztosan nem, inkább 6 körül tudunk felugrani, ez nem jelent problémát?

 

A napkollektor kérdése minket is egyre jobban izgat :) Tényleg ez egy olyan értelmes beruházásnak tűnik, amivel könnyen azonosul az ember a környezetbarátság és a hosszú távú értelmes befektetés miatt. Még ha rövid távon nyilván emeli is a kiadásokat.

 

AFM-nek van ilyen irányú tapasztalata? Felmérést/pályázatot írt-e már (ilyen témában), elvállalna-e ilyesmit (gondolom külső partnert nehezebb leszervezni).

 

Ami még felmerült bennem így az elején kérdésnek, hogy csak az egész lakóparkra kollektíven lehetne-e ilyen beruházást elindítani, avagy megoldható, hogy pl. csak a D meg az E lépcsőházban szavazzák meg az ott lakók 50%+1 fője, és így csak ezen épületek tetejére kerülne fel a rendszer? A kérdést úgy kell érteni hogy nagyon kívülálló vagyok a témában, és nem tudom hogy a melegvíz szabályozható-e házanként, illetve megoldható-e az amit írtam.

Bálint: a nov.5.-és szervezést nagyon köszönjük, bár én oda sem fogok tudni odaérni 5-re :), de olyan 6ra odaérek ha még tart.. bár nem írtál témákat, Gaabi felvetett párat, azokat ki lehetne majd egészíteni talán a következővel: - rövid előadás keretében elmondod mit tudtál meg most szombaton a melegvíz számításról és arról a bűvös 0.36-ról :-)

valamint ha AFM részéről valakit sikerülne hivatalosan meghívni, én nagyon szeretném számonkérni, hogy azt a fajta nulla információt, melyet ők felénk szolgáltatnak, nem lehetne e növelni.. szerintem elvárható volna egy havi kivonatú levél a házzal kapcsolatos ügyekről, még akkor is hogyha a lakók 30%-a spam-nek minősíti, kétlem hogy nagy kiadás lenne pár e-mail-t kiküldeniük, és hogy ez ne férne bele a havi házkezelési díjba.

A kivonatban jó lenne viszontlátni, hogy melyik garancuális javítás hol tart. Ha nem tart sehol, akkor hónapról hónapra megismételni, hogy még mindig sehol. Mi van az egyes boltokkal, miért van már vagy 3 ingatlaniroda :-) én úgy tudom nem szavaztunk ennyiről. MI történt a házirendet megszegőkkel. Ki nem fizet közös költséget, mennyi az ebből ház számlájára befolyt késedelmi kamat. Adott hónapban milyen számlákat kapott a ház, miket fizetett ki (közművek, karbantartások). Milyen eszközcserék történtek, mik voltak a garanciális javítások..

Előzmény: komfort (3605)
komfort Creative Commons License 2008.10.16 0 0 3605

ok, igen így igaz, tévedtem a berendezéssel, később, ha korszerűsíteni lesz érdemes, majd az akkori árak fogják befolyásolni a lakók döntéseit, szerintem melegvíz előállításnál lehet igazán megtakarítással számolni,

a hétvégi meghívást, (vagy, bármikor is belehet jönni hozzánk), a most beköltöző Bálint, és a már itt lakó többiekkel azért gondoltam, hogy személyesen is könnyebb tisztázni, amit a fórumon már már a végletekig ragozunk, de ez talán nem egész estés téma lesz, inkább a sörözgetés, -vagy ki mit iszik, mit fogad el - pl. én könnyebben elfogadok minden véleményt ha ismerem az illetőt, ( ráadásul úgy gondolom, akit ismerek ott látom is mindegyikük fiatal, könnyebben alkotnak véleményt, és szókimondóbbak)

ebben én nem látok kivetnivalót, összeesküvés elméletre utalást akár ki is kérhetném, de ha személyesen megismerjük egymást valószínű ezt nem gondolod máskor ( ha nem most, akkor máskor is fel lehet jönni),  

Előzmény: sg2 (3604)
sg2 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3604

Gondolom elírás volt, de ne keverjük a napelemet a napkollektorral. A napkollektor melegvízet állít elő (vizet melegít, mást nem tud), a napelem pedig áramot termel. Nekünk előbbi is megfelel, és laikusként csak gyanítom, hogy a jelenlegi fűtési/melegvíz előállító rendszerünkhöz jobban is illeszthető (egy-két melegvíz tartályból megy mindkettő, ennek a melegítésére kellene rásegíteni). Ezernyi probléma, kérdés merül fel ezekkel kapcsolatban is, amihez én már nem értek.

 

Finanszírozás: a pályázati lehetőségeket nem ismerem, de ha tudunk várni 4-5 évet, akkor egy társasházi lakástakarékpénztári megtakarításból is finanszírozható egy ilyen beruházás. Kb. 15 milliós költséggel számolva, 250 lakásnál ez kb. 400 Ft-ot jelent lakásonként, havonta, az első 4-5 évben (aki 5 év múlva elköltözik, az 20000 Ft-ot dob ki, de mennyivel ér többet a lakása?), utána pedig kicsit többet, de max. 1000 Ft-ot havonta, még 6-7 évig (a hitel törlesztése), amikor viszont már üzemel a kollektor. Tehát érdemes utánajárni.

 

Talán érdemes lenne ezt a témát a másik, látogatottabb fórumra átvinni.

 

Hétvégén nem leszek itthon, de szívesen mentem volna. A számítási módszerekről, költségekről, érdekekről, összeesküvéselméletekről csak okosan...

Előzmény: komfort (3603)
komfort Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3603

megújuló energia felhasználás már itt a cégnél, a kimondottan ingatlan fejlesztő kollégák ( többen építészek) asztalán van ilyen, foglalkoznak vele,

A terveztetés előtt tanulmánytervet kell készíttetni, mert a látszat ellenére, azért ezek drágák ( napelem, hőszivattyú, vagy szélerőmű engem (ez utóbbi nem vonz annyira)), még akkor is, ha pályázatokon lehet szerezni vissza nem fizetendő pénzt. Előző lakóhelyemen készült ilyen tanulmány, valami 10 évig lakásonként 6-7 ezer forintot kellett volna fizetni, és mondjuk utánna lett volna olcsóbb, de akkorra eljön éppen a gépek kötelező karbantartása ( hőszivattyú) utolsó csavarig szétszedni felújítani, ( mint egy autót, vagy gázmotort), ezt majdnem annyiért csinálják mint egy újat, az igazi előny persze a környezetre való hatásában van ezeknek, napelem pedig csak bizonyos százalékban segít a melegvíz ellátásban....ebben több a ráció! Úgy néz ki napos órák száma növekszik, itt nálunk tiszta a tér, nincs árnyékolás a házaink fölött, pályázaton kell indulni (előtte tanulmányterv valamennyiért), neten lehet példákat találni

a meghívás áll, én sem gondoltam, hogy csak "szakmázunk", akinek jó a hétvége, hogy találkozzunk hívjon fel beszéljünk, valószínű, hogy mindenkinek van elérhetősége itt a cégnél értékesítésen, garancián, de miután csak az E épületben vagyok ismerős, hát itt bent nem mennék utánna, -meg nincs is értelme-, engem könnyen el lehet érni! Szombaton délután mondjuk 5-kor várlak titeket kimondhatalan nevűek, és Bálintot persze

fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3602
Emberek! Végre konstruktív baráti a légkör! Köszönöm Dávid! Dvera: A napkollektor tényleg nem hülyeség, és erre inkább csengetek ki pénzt, mint luknesz-teremre. (kérdésem: a 14 millió a támogatáson felüli önrész? Az a panel nagyságrendileg mennyivel kissebb-nagyobb-másabb? András biztosan ért ehhez) A melegvíz mizériával kapcsolatban: Amíg az SZB-k nem is szólnak a KK-nak, hogy MI ezt szeretnénk megcsináltatni -értsd leellenőrző számítást végezni -addig MI itt tényleg csak jól elbeszélünk. Én ennyit tudtam tenni, hogy Péter úr által "tippadó" -nak minősített SZB "ismerős"-t megkérdeztem, Ő elmondta náluk hogy számolták ki a szorzót. Ez nem kötelező jellegű, ettől még nem kell palotaforradalmat sejteni hurrogóéknak, nem kell közgyűlési határozat, se írásos szavazás. Majd -ha a számolással pontos kép rajzolódik ki- fel lehet tenni a kérdést: maradjon a régi módi? Vagy legyen ez alapján? Kérem szavazzatok. Annyi kell, hogy lássuk már be: egy társasházban nem történhetnek találomra meg becslések szerint súlyos kifizetések. Mindannyiunk érdeke a tisztán látás, e nélkül a másik fél sem várhatja el a fizetési morált és a korrektséget (volt aki pert nyert ez ügyben : lakóként megtagadta a közösbefizetést, mondván nem volt tiszta a fűtés és melegvíz kalkuláció -a vége per lett, és bebizonyította az igazát)................................ Tényleg jó lenne a közeljövőben összeröffenni:-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3601
A metroban is benne volt, és abszolút nem hülyeség:

nap
qwaevisz Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3600

most hogy mondtad megnéztem, és tényleg. mondjuk nagyon nem hurrogtak le :-) csak 1 ember talán.

nem is olyan rég volt hiradoban hoyg egy panel ház készített ilyet 14 millióért, és 30-60%-ot spórolnak meleg víz költségen évente. a számokra (mint mindig) pontosan nem emlékszem.

dvera Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3599
Nézd meg a tematikus fórumon, a "Lakberendezés, műszaki ötletek, kert" topik első hozzászólását, én vetettem fel először az ötletet, de úgy le lettem hurrogva, hogy aztán inkább nem is hoztam fel többet... :(
Előzmény: qayxsw (3598)
qayxsw Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3598

Q betűvel kezdődik és a billentyűzeten sorba kell nyomogatni a gombokat egyszer lefelé, utána felfelé. Értelme nincs, megjegyezhető és kimondani még nem próbáltam.  :o)

 

Köszönöm/jük a meghívást, bár én nem biztos hogy jó társaság lennék fűtés számítási problémákban, ezt meghagynám a férfiaknak.  :o)

 

Az még eszembe jutott, hogy (olyan klassz lapos tetőink vannak), szerintetek van  annak realitása (nem értek hozzá tényleg), hogy napenergia felhasználásával termeljünk pl. melegvizet, vagy a mi rendszerünket nem lehet bővíteni ilyennel?!

Előzmény: komfort (3596)
qwaevisz Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3597

szerintem én írok kimondhatalan néven, nem Bálint :-)

 

(diákjaim szokták azt hinni hogy valami spam e-mail címet adok meg nekik mikor felvésem táblára, pedig levédett domain is már meg minden :-) )

komfort Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3596

na "odaát" sem "holliday", -volt ott mit törölni-

ugyanolyan kimondhatatlan néven írsz mint Bálint ( "g"-vel kezdődnek, mi a bánat az? ha van kedved gyere el hozzánk, megismerkedünk, jöjjön nyugodtan a barátnő is, vagy feleség?

Előzmény: qayxsw (3593)
komfort Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3595

nincs valami félreértés? az én kutyám öregecske pumi ( gyöngyszürke) kockakutya, mert kb olyan hosszú a lába mint a gerince, -ha erről beszélünk-, hatalmasnak egyáltalán nem mondható, inkább közepes testalkatú( esetleg a yorkshire nézőpontjából )

az energia felhasználást illetően a hivatalos számítás, az  egyáltalán nem így néz ki, az képlet, és a beírandó értékek egy kevés mozgásteret adnak a számítást végzőnek...

AFM-nek tény adatok felhasználásával kell költségeket kiszámolni, és ezek alapján a díjakat kialakítani, ez, - hogy őszinte legyek- ő dolguk ( SZB nyilván megnézi)

sejtettem, hogy többen ismernek,

lényeg, hogy akár már hétvégén valamelyik délután összejöhetünk nálunk, tehát Bálint és Dávid gyertek, -persze áll a meghívás  hozzátartozókra is, kérdés jó az időpont?, -egyébként szívesen látok mindenkit aki becsönget, remélem elférünk, feleségem még nem tudja ezt, de nem lehet gond...ismerem

Előzmény: fenyőbútorasztalos (3591)
qwaevisz Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3594

Bálint, András! Szerintem tényleg - ha van időtök - üljünk le ezen a rövid hétvégén egy pár finom sör mellé, és személyesen beszéljük át ezt a vízfelmelegítés témát. bevallom őszintén, én azt hittem értem, de akkora lett a szerintem a hozzá nem értő emberek (másik fórumon is többen kommentálák) számítási módja közti különbség hogy elvesztettem a fonalat :-)

Abban Bálint (bútorasztalos) is egyetért hogy Neked van kellő szakértelmed, nem a portásnak, gondnoknak, nem az XY AFM ügyintézőnek, csak szeretné pontosan tudni a számítást, és fél attól, hogy a felhalmozott plusz pénz nem oda kerül talán ahova kellene (?? de lehet hogy nem így gondolja :-D, szóval inkább ugy mondom hogy van ilyen érzésem).

Talán eljutott arra a szintre a beszélgetésetek hogy vagy lezárjuk vagy megoldjuk, de fórumon szerintem már korábban is felesleges volt.

 

Minden más nem a Mandalához kötődő dolgot meg szerintem feleslegesen feszegetünk (gondolok itt centerházra). Az én véleményem az, hogy a CÉG-et András ismeri, sok munkatársa van ott, biztosan sokmindenbe belelát. Abban is egyetértünk talán, hogy Bálint pont a másik oldalt ismerte meg. Végeredményben pedig olyanról folyik a vita, amelyben mindenki közvetve érintett :-)

 

És szerintem abban sincs vita, hogy az AFM nem szociális intézmény, elég nagy haszonkulcsal dolgozik, de ugyenezt teszi minden más intézet is, az is, akit most a Centerház kapott meg. És talán azon sem kellene vitázni, hogy ahol pénz, ott korrupció van, Bálinttól tudom sok ilyet hallott centerház kapcsán, és nagy naívság lenne azt állítani, hogy nem igazak, és ha levonjuk belőle a közvetettséget, még akkor is biztosan marad ott nem tisztességes mozzanat. Azt pedig végképp le kell szögeznem (mert igazságérzetem így kívánja), hogy ahogy én ismerem Andrást, ha valakinek nincs köze ahhoz, hogy a CÉG kapcsán negatív vélemények születnek, korrupció, benfentesség jön szóba, az András maga.

qayxsw Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3593

Ne mond hogy neked édes mindegy és nem teszel megjegyzést, mert tettél és arra reagáltam.

Olvass figyelmesebben, ha már a másik fórumra is benézel (aztán mégis ide írogatsz reagálásokat?!), mert elbeszélünk egymás mellett.

 

(a kulturális szintben pedig igazat adok, kezdem hanyagolni lassan az indexes fórumot, mert nekem is rossz kedvem lesz, amikor a pesszimizmus árad az itteni legtöbb írásból, ettől én viszont sokkal de sokkal vidámabb ember vagyok  :o)

Előzmény: qwaevisz (3590)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3592
(zárójelben: súlyos pontatlanságot írtam, figyelmetlenségemből adódóan. A-fm szerint 0,36GJ felel meg valamiért 1m3 használati melegvíz előállításához)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3591
Kedves komfort! Kutyájához gratulálok, elég szép nagy állat, sok mozgásigénye lehet -hamarost jön az én pici Yorkshirrem is. Még jó hogy mi legalább nem esünk majd egymásnak "kutya ügyben". ..............................................................................A levezetett "valószínű" (??) számítási mód -ahogy Péter úr is megfogalmazta- egy sokismeretlenes egyenlet, teli változókkal. .......................................................................................Én a leellenőrző számolással pontos képet szeretnék. Ki kell számolni adott időszakra a kazán hatásfokát a bejövő gáz hőérteke (a számla alapján) és kimenő két hőmennyiségmérő által mért hőmennyiség alapján (utóbbit elosztjuk az előzővel). (Tudom, hogy nem lehet tudni előre mikor olvas le a gázművek, de kellően hosszú időszaknál az emiatti hiba már elfogadható értéken belül lesz, ráadásul Péter úr végzi a leolvasást.) A kazán hatásfoka valszeg tényleg 80% körül lesz, de így legalább biztosak lehetünk benne. Ezután megnézzük az adott időszakra fogyasztott melegvízhez felhasznált hőmennyiséget, hozzáadjuk a veszteség százalékát és leosztjuk az ebben az időszakban mért melegvízfogyasztások összegével. (Igen a melegvízóra leolvasásokat össze kell hangolni a hőmennyiségmérő leolvasásával, hogy ebből ne legyen pontatlanság.) ..................................................................................................................................... (figyelte...?).................................................................................................................. Egy olyan világban aztán végképp semmi kedvem élni, ahol egy grénium döntené el, kit lesz kegyes befogadni a ház. Továbbá: az említett sajnálatos eset egy flepnis albérlővel történt, a takarítást pedig nagyon helyesen Péter úr ráhárítja a lakás tulajdonosára. Egyéb analógia köztem és közte...?.................................................... Hogy ki heccelődik kivel, az sem az én dolgom, címezze annak aki ebben illetékes, . A többit nem igazán értettem, talán mert nem érzem érintettnek magam, nem is vagyok egyébként érintett. Centerrel kapcsolatban: Ön EGYÁLTALÁN nem lakik ott, nem is tartózkodik, mégis fél valamitől, ami félelmét osztom is, kérdés ebben ott ki volt felelős. Feltételezem nem végzett reprezentatív felmérést a házban, csak egy benfentes ismerősére hagyatkozott, és ebből keletkezett a szovjet típusú vicc poénja (nem osztogatnak, csak fosztogatnak...).......................................................... Szíves meginvitálása jól esik, sort kerítek rá, rajtam nem fog múlni.
Előzmény: komfort (3589)
qwaevisz Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3590

kedves Hölgyem/uram! nem kértem köszönetet a hozzászólásomért, bár sok kúltúrában mindent megköszönnek.

amit ír, őszintén megmondom, először csak nevettem rajta, mivel újabb bizonyítását adta az összemberi hülyeségnek.

én kérek elnézést, hogy a lopás nem fér bele az ekölcsi világomba.

 

éppen a hozzászólásával támasztotta bennem alá azt a tényt, hogy a lakóközösség hangos része gyakorlatilag bármit el tud érni. még akár a lopáshoz is tapsol.

 

nekem igencsak lényegtelen hogy ki mivel mikor hogyan és mit tesz és cipel. megjegyzem én is volt, mikor költöztem, haverokkal dobozokat cipeltünk kb. 400 méterről 10 körben. jó volt, nagyon örültem hogy saját lakásomat sikerült becsületes (értse: ahol nem lopni kell) munkával megszerezni, örültem a költözésnek, és a helynek is. ezt csak azért írom, mert kérdezte roppant irodalmi módon, hogy mi is az, aminek én örülni tudok.

ami hidegen hagy, az az hogy Ön hogy cipekedik. nem is igazán értem, miért hozta fel, mivel én nem tettem erre nézve semmilyen megjegyzést.

 

bízom benne, legközelebb azon emberekkel foglalkozik csak, akik Önnel azonos kúltúrális szinten vannak

Előzmény: qayxsw (3587)
komfort Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3589

figyelmesebben, vagy felkészülten kell tudni, miről akarunk beszélni, ....

amiről írtam, hogy "nem tudom mi alapján történik", az magára a számítási módra vonatkozott,...az pedig nem ugyanaz mint a "szorzó"!!!! Valószínú, hogy, éves gáz-, és kazánházi elektromos energia összesítése után, valamint a kazánok működéséhez szükséges sótabletták, pótvíz felhasználás stb. költségeit összevetik az előállított HMV mennyiséggel, valamint a kiadott hőmennyiségekkel a  vízre, fűtésre, és ha tudjuk, hogy 1 m gáz elégetésével mennyi hőmennyiséghez jutunk könnyebb számolni, szorozni ( figyelte!?) 

aztán: a magánélete nem jön itt szóba, de az megérdemel egy megjegyzést, hogy eljön a postaládához, így megnézi a lépcsőházi égőket, az út mellett a kertet és ez elég ahhoz, hogy eldöntse én "hová húzok"! mi a baj a Mandalával, ahhoz pedig, hogy a lakását, hogyan használja, az valamilyen mértékben számít, pl. volt itt egy fegyverbuzi albérlő, szomszédok szóltak időben ( fórumon is)....miközben a tulaj nyilvánvalóan nem volt itt közöttünk, ráadásul 3 napig sikálták helyette a folyosót a vértől ( mármint a tulaj helyett, általában a  bérlőket nem lehet számonkérni semmiért, ha csak valami nagy gazságot nem követett el),

közös képviselet hozzájárulása, vagy csak tájékoztatása nélkül nem kellene bérlőket befogadni

A normális "együttélés"-hez, és "együttműködés"-hez lett volna kedvem. Nem ment, inkább hülye módon "bűnös" AL-es láttattak bennem, (főleg maga) -óvoda középső csoportból ez maradt-, mások indiszkrétek voltak (önös érdekek, aztán, hogy belesodródok kellemetlen helyzetbe, az az én problémám!) Nem sérteni akartam, de ezt érzem!

aztán: igazán csak heccelődés folyik, mindenki-mindenkivel, apró provokálások, nem hinném, hogy ez a jó irány

Centert illetően igazam van, (lesz, ha odajutunk)

Egyébként ha beköltözött, nyugodtan jöjjön fel hozzánk, ha még jó idő lesz kiülünk egy sörrel, vagy jó borral, és biztos, hogy személyesen könnyen végig beszéljük ezeket

 

Előzmény: fenyőbútorasztalos (3586)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3588
Én pedig direkt rákérdeztem, van -e más kocsi, és nem mondta hogy "van". Ezek szerint tovalopták? Hát már itt tartunk...????
Előzmény: qayxsw (3587)
qayxsw Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3587

Köszönjük szépen az építő jellegű hozzászólást.

Mond, Te tudsz örülni valaminek is?

Mert én tudtam, amikor nem kellett kb. 2 hónapja nehéz dobozokat kézben cipelnem, mert a portás srác odaadta azt a bizonyos kézi kocsit.

De biztosan nem kellett volna igénybe vennem és Te boldogan nézted volna végig az ablakból, hogy felszenvedjük a lakásunkba.

Bocs, hogy ezt az örömet nem adtam meg...  keress magadnak más örömforrást.

 

Előzmény: qwaevisz (3584)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3586
Kedves Komfort Úr! Nem jogosítottam fel, hogy személyeskedő levelében bármit is kikérjen magának. Megkérdezhetem, hogy a lakásomban való jelenlétemhez, az életem rendezgetéséhez, a magánéletemhez Önnek mi köze? A melegítési szorzóra nem Ön válaszolta hogy "pontosan nem tudom, mi alapján, gondolom szakhatósági előírások, stb-k alapján...)?? Továbbra is kiváncsi lennék, miért lenne 1 GJ hőmennyiség azonos 1m3 víz felmelegítéséhez szükséges energiájával??? Miért is nem tud változni ez a szorzó...? Uram, én nem azt szeretném, hogy VÁLTOZZON, hanem azt szeretném, hogy egy nem túl bonyolult összeadásokból és osztásokból levő számtani művelet során kapjuk meg a TÉNYLEGES szorzószámot!! Utána pedig majd a lakók eldöntik, akarnak -e "tartalékalapot" fizetni. Csak annak mondom, aki esetleg kiváncsiságból olvassa ezt a hozzászólásomat: AZ ELTÉRÉS AKÁR 300-500Ft IS LEHET /m3!!!Sajnálom hogy még mindig nem érti, furcsállom hogy más házaknál (dettó hasonló adottságokkal) ezért nem kell egy bizonyos "kötekedő" lakónak a száját tépnie. A közös pénzen vásárolt kézikocsival kapcsolatban az a személyes problémám, hogy csak bizonyos tárgyak cipelésére alkalmas, egy lapos többkerekű kocsit jobban ki lehetne használni. Talán meg lehetett volna kérdezni minket, ilyet-olyat-amolyat vegyen -e az erre illetékes. de javítson ki ha ezt helytelenül gondolom. A farzsebes illusztráció Önben erősen pejoratív érzéseket keltett, természetesen ezzel nem kriminalizáltam semmit se, hagyjuk is ezt a témát, mert homlokegyenest másképp látja az akinek a szekere odahúz, és másképp látom én aki meg szereti a piaci alapokon nyugvó "NAÍV" viszonyokat ...hogy az Ön CENTER-rel kapcsolatos félelmeiről, annak valódiságáról már ne is szóljak. A "levele" első taktusára engedje meg hogy inkább ne reagáljak, ennyi primitívséget én sem nézek ki senki felebarátomból, Ön se sértsen meg ezzel. És ha ezt az alapvető tiszteletet -mint ismeretlen szomszédjának- megadja, akkor örömmel iszok önnel bármit, és szívesen elbeszélgetek Önnel bármikor bármiről...
Előzmény: komfort (3585)
komfort Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3585

örömmel vesszük, ha életvitelszerűen használja a lakását, miután most úgy döntött, hogy  beköltözik,  mert az alatta-felette elhelyezkedő lakások fűtés költsége esetleg kedvezően javul idén télen, mivel azoknak nem kell a "födém", vagy a fölötte lévő esetében a "padló" eltérő hőmérsékletét kiegyenlíteni saját költségen - feltételezem fordított esetben minden fillért, ( most már csak 5 forintokat) felemlegetett volna, pár fok eltérés is kemény wattokat jelent  ... 

mindegy kivártuk, - bár a költözéshez vásároltatott  ( én pénzemből is, pláne úgy, hogy tavaly mi még kézzel cipekedtünk) kocsival sincs megelégedve, a " szorzó"-ról nem is beszélve - és nagyon valószínú, hogy lépcsőházban, folyosón, udvarban, garázsban, utcán, környéken összefutunk, megismerkedünk.

Komolyan mondom személyesen fogok tenni még egy kisérletet, hogy elmagyarázzam miért is nem "tud" változni ez a szorzó!  Nevezhetnénk KONSTANS-nak is, de az egyszerű számtanban jó ez szorzó szó is. ...Ha hajlandó szóba állni velem AL-essel

Ha pedig tudja, hogy kinek a farzsebe nem eléggé átlátható, jelenteni kell, mielőtt bűnpártolásba esne. Ha pedig nem ismer ilyen(eke)t, akkor mi, többi lakók mit gondoljunk komolyan?

Előzmény: fenyőbútorasztalos (3583)
qwaevisz Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3584

kérném lopjon már az egyik erkölcsökben gazdag lakótársunk három kamionnyi téglát, némi színesfémet, esetleg egy munkásbrigádot hozzá, és építsünk a kertben egy tesco-t, mert állat praktikus volna, használná mindenki, meg aztán végülis nem is bánatná senki szemét, hiszen ingyé van.

 

aztán ha belejöttünk a lopkodásba mi is, akkor ennek mesterei összelophatnának 3-4 burjánzó fát, egy szökőkutat meg némi kaput sorompókkal (avagy a nélkül :-)), de az is jó volna ha visszaadnák a tolvajok ezeket

fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3583
Azon ne vitázzunk, hogy egy farzsebbe megy a sok apró meg a resztli, és azzal együtt másfél -én nem tartottam etikusnak azt sem hogy felindexáltatta a saját javadalmazását 7%-al, de megszavazta a többség. Igazad van kedves Gábor: Én leszek az első aki felemelem a szavam ha ezt májusban ismét megkisérli. Na figyeld, mit szól majd a "klikk", aki nincs... A 3 hetes csobogó pauza nekem is karcsú, valójában nyár közepe óta nem működik (ki is van függesztve a lépcsőházban egy tájékoztató, azon van aktuális dátum) Ez csak egy tétel, tényleg ez legyen a legkevesebb, meg a mohás fű. De komolyan, ha énnekem megbízásom volna havi 10 bútor leszállítására, és folyton késésben lennék, és a szegény árvák emiatt nem tudnának hova pakolni, nem hiszem hogy elfogadnák tőlem azt a magyarázatot, hogy "tetszik tudni még ezen kívül bevállaltam ezt meg azt meg amazt, és emiatt késik, bocsi, de igyekszem, megteszek minden tőlem telhetőt, szólok a Lajosnak meg a Pistának hogy igyekezzenek, és különben is felírtam a lajtstromba, megsűrgetem a dolgot, tehát nyugi..." Csordaösztönnel kapcsolatban: ez nem teória, így működik a társadalom. Még kisérletet is folytattak erről, bárkit meg lehetett zavarni, ha a többség a pirosra kéket mondott, 4-szerre a megfigyelt is kéket mutatott. Zárójelben. Ha senkinek nem tűnik fel hogy egy bizonyos szolgáltatás aránytalan, akkor nem emel szót ellene. Pláne, ha még le is hurrognak. (elmondtak engem "bomlasztónak" "puffogónak" meg mittudomén még minek, sőt segítőkészség helyett illetékes "személyes véleményt" formálva ellenvitatkozott) Igazad van: a fórum egy virtuális lépcsőházgyűlés, se több se kevesebb:-)
sg2 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3582

Nekem nem jó védeni a gondnokot, és meggyőzni téged, mert előbb-utóbb megint jön majd valaki, és hozzám vágja, hogy biztos én is az AL-nek dolgozom :)  Viszont nem szeretem, ha félinformációk alapján állítanak valamit valakiről, és más meg ezek alapján ítéli meg. Én is küzdöttem már vele (B épület ajtaja...), sokáig tartott, végül lett eredmény.

Azt én is látom hogy az építőiparban a garancia jellemzően nem egy kedvelt műfaj (nevetséges, de ma már annak is örülni kell hogy egyáltalán felépül a ház, lásd. mellettünk a Hétvezér park _hét_ épületéből az első építése mióta is áll?), a kötelezett igyekszik a legkisebb kiskaput is megtalálni hogy ne kelljen ezzel foglalkozni, és ha nincs valami ütős lap a kezedben, akkor elég nehéz a helyzet. Persze ütős lap mindig van, mert perelni mindig lehet, csak tovább tart, jóval drágább, és ugyanúgy kétséges az eredménye mint a sima natúr várakozásnak.

 

Jól hallottad.

 

Előzmény: qwaevisz (3581)
qwaevisz Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3581

csak három hete romlott volna el a szökőkút? most nem tudok naptárat, de én régebb óta nem hallom a csobogást.

az szép, hogy ő sincs megelégedve a garanciális hibák kezelésével, mint ahogy én sem vagyok megelegedve az orrvadászok brutalitásával és a nagy iparmágnások környezetszennyező gyáraival, az őserdők írtását nem is említve.. csak hogy én is mondjak egy példát: lakásunk mellett 7-8 hónapja be van jelentve, hogy penészes a térkő.. szém számmal élnek benne állatkák, nyáron elég büdös is volt, stbstb. még híre sincs a javításnál, mikor rákérdeztem az volt a válasz, szerepel a hibalistán..

.. de mind1, szerintem kiveséztük a témát :) a gondokunk olyan amilyen, mint mindenkinek, megvannak jó és rossz tulajdonságai, és mint mindenkiről lehet véleménye mindekinek róla, aki valamelyest ismeri. nem szükséges meggyőzni engem (nem is egészen értem miért jó ez neked), és nekem se célom mást meggyőzni.

 

a szökökút egy példa volt.. ha 10e ft-on múlna az általam problémaként felsorolt dolgok megoldása, akkor én fizetném ki a teljes közösség számára anoním módon

 

az ügyviteli díjat pontosan nem tudom, de a közgyűlése kapott elszámolásban szerepel.. lehet hogy csak 1.3.. de régen volt kezemben, ha hülyeséget írtam akkor bocsánat (de nagyságrendben nem hiszem hogy nagyot tévedtem)

 

a vérfolttal kapcsolatban személyesen semmit nem tudok, mesélte egy barátom akinek mesélte egy barátja :-) szoval ha még az igazat mesélte mindenki akkor is nálam már picit színesebb :) .. de amit én hallottam abban meghalt valaki..

Előzmény: sg2 (3580)
sg2 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3580

A szökőkútról én pont tudok, mert ott voltam amikor valaki rákérdezett a gondnoknál. Két (most már inkább három) hete romlott el, a gondnok akkor bejelentette az építtető felé. Tudod mi mondott? Hogy nincs most megelégedve a garanciális hibák kezelésével az építtető részéről (aki ahogy te leírtad, valahol ugyanaz a cég mint aki őt foglalkoztatja), mert a Mandala 2. átadás miatt is túl vannak terhelve, lassú az intézés, de ez az ő bajuk lesz egyszer, mert azzal hogy be van jelentve a hiba, a garancia ennyivel is később jár le nekünk, így előfordulhat hogy egyszer nekünk még garanciális lesz az építtető felé, az építtetőnek az alvállalkozó felé pedig már nem. A szökőkút fenntartási költsége egy tervezett költség, nyilván ha nem megy a szökőkút, és emiatt nincs is fenntartási költség, akkor az erre tervezett összeg sem költődik el.

Az ingatlankezelő önkéntes tájékoztatása biztos hogy gyenge, de a 1,5 milliós havi ügyviteli költséget honnan vetted?

 

Nem tudom mit hallottál, valószínű az mind igaz.

 

Előzmény: qwaevisz (3578)
sg2 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3579

Folyamatban van a nyomozás, mi nem tudunk semmit.

Előzmény: -sanci- (3577)
qwaevisz Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3578

semmi különösebb gondom nincs a gondokunk munkájával, sőt, szerintem (és mások szerint is) nagyon szerencsések vagyunk vele. A munkáját elvégzi alaposan és tisztességgel (ezért tényleg jár a köszönet neki). Az nem az ő hibája, hogy a munkáltatója, a garanciális iroda és a közös képviselet mögötti cég valójában 1 cég 3 névvel, így nem fogja a házképviselet az ő általa kezelt javak garanciális gondja miatt "perelni" az építettőt (perelni = értsd kiállni az igaza mellett, szoval nem kell rögtön bíróságra menni). Amit én hibájának tudok be: hogy ezzel ő is tisztában van, de mondja amit mondania kell, és minden mondata mögött azt látom, hogy "ti dolgotok, ti fizetitek, te döntésetek, stb", mikor valójában nagyon erőteljesen befolyásoló szerepben tűnik fel (bár legtöbbször okos dolgokat, tanácsokat ad, és nyilván tegye ezt ezentúl is..szóval vegyes érzések vannak bennem) de túl sok magyarázkodás van a sorompó, a lámpák, mozgásérzékelők körül. Vagy tud valaki bármit is a szökőkútról? A fenntartási költsége (havi asszem 10e Ft) szerinted rajta lesz az év végi elszámoláson? Jó, ez nevetségesen kis összeg egy évi 44 milliós költségvetésben.. én inkább a fair játékot hiányolom, a tájékoztatás tejes hiányát, mert az infok átadása vagy a gondnoknak van kiadva feladatnak, és akkor ő csak egy szóvívő, a személyes véleménye ez által erősen megkérdőjelezhető a szememben (saját vélemény), vagy pedig elmond pár dolgot, és a ház képviselete NULLA információval lát el minket havi másfél millió ügyviteli költségért.. melyik a jobb?

 

amugy tényleg, mi történt a folyosón? mert hallottam nagyon furcsa dolgokat..

Előzmény: sg2 (3576)
-sanci- Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3577

Úristen, mi volt ott, verekedés?

Előzmény: sg2 (3576)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!