Ne keseredj el! llyen idős tájban nekem tolókocsit helyeztek kilátásba.
Aztán megismerkedtem a Bérescseppel, nagyon nagy dózisban szedtem, (az előírt háromszorosa) és hamar éreztem a hatását. Kb fél évig csökkenő tendenciával folytattam.
A kór nálam megállt, aztán még gyereket is vállaltam.
Most tornával tartom karban magam, ritkán csinálok egy rövid, könnyű kúrát, jól érzem magam.
Sziasztok en egy 32eves no vagyok nekem 14-evesen jelentkeztek az elso tunetek de csak 27 evesen diagnosztizaltak.mar 3eve kapom a biologiai tereapiat az elejen jo is volt de mar kezdenek vissza terni a fajdalmaim a nyakam medencem mellkasom hatam ossze van csontosodva elvileg lassitania kene a folyamatot de nem vettem eszre. Az orvosom meg ügyet sem vesz rola pedig hiaba mondom neki . Szarik bele hisz nem neki van baja nem o erzi a fajdalmat . Nem ertem ezt az egeseg ugyet .
Én 30 éves vagyok és mióta megszülettek az ikreim (1,5 éve) kezdődtek a problémáim. Leginkább azért kerestem fel orvost, mert 1 évig szenvedtem minden hajnalban a borzasztó hát, derék fájástól. Sokszor amíg fel nem keltem bemozgatni, addig bizony nem is bírtam visszaaludni. Nálam immunológiai terápiát próbáltak, de nem sikerült, a májam nem bírta. 6 hétig szedtem a gyógyszert, de miután abbahagytam nagyon durva fájdalmaim, elvonási tüneteim voltak 2 hétig. Most vmivel jobb és miután nekem is csak a biológiai terápia lenne hátra, -de azt nem akarom- így azon vagyok, minél előbb kiderítsem milyen alternatív gyógymóddal és tornával tudnám megállítani, ill. akár visszafordítani ezt az egész folyamatot. Megkérdezhetem neked milyen tünetek, vizsgálatok, kórtörténet alapján állapították meg ezt a betegséget???
Szerintem Szegeden nagyon jó helyen vagy. Hova jársz ott, kihez?
Azt, hogy kinek mi segít a nagy fájdalmakban mindenkinél változó és csak te fogod tudni kialakítani.
Nekem volt hogy segített a táplálkozás változás, de most egy ideje az sem ( inkább semmi sem segít úgy pontosabb )
Most "nyaraltam" két hetet Szegeden a Klinikán, ők kicsit segítettek.
Többen írták itt a Hévízi kezeléseket. Ezzel is egyet tudok érteni. Nekem sokat javított a tóban ücsörögni tetőtől talpig az onnan felszedett iszappal bekenve.
De legfontosabb a mozgás! Azt mondta a gyógytornászom, hogy először csak annyit amennyit érzed, hogy bírsz utána minden nap kicsit többet és a kicsi tényleg kicsi legyen, csak türelmesen. Ez nem egyszerű.
én 29 éves nő vagyok... négy éve vagyok SPA beteg.. de kb másfél éve diagnosztizálták ténylegesen. szedtem szteroidot és hasonló gyógyszereket kb fél évig majd jól voltam... kb fél év után is jók voltak az eredményeim... ennek 4 hónapja.. most újra elkezdődtek az akkori tüneteim. hátfájdalom, ízületi fájdalmak a csuklóban, lábfejen, stb...
megyek újra laborba stb.. én szegedre járok egyébként, nagyon tudom ajálnani..
mostanság állandóan csak aludnék, pedig én alig alszik. fáradtnak kimerültnek érzem magam. lehetséges ettől?
és mit ajánlotok ha újra előjön annyira hogy már elviselhetetlen lesz a fájdalom? szteroidot nem szeretnék újra szedni.. kezelés? esetleg étrend változás?
biologia terápiát ajánlotta az orvos viszont azt nem szeretném mert gyerekvállalás előtt állunk a férjemmel így az nem jó... esetleg hasznos öteltek, tippek, tanácsok??
Egyetértek az orvosokkal kapcsolatos véleményeddel. Hiszen ha értene, akkor úgy gondolom, hogy egy diagnosztikai eljárás kapcsán leírt SPA valószínű vélemény után igyekezett volna eldönteni, vagy kizárni azt. Ezért kérdeztem, hogy tud-e valaki javasolni valakit?
Segítséget szeretnék kérni. 1 éve szenvedek kar, váll fájdalommal, gyógyszert fizikoterápiát, szteroid injekciókat kipróbálva. Egyedül a gyógytorna kinezo szalagokkal kombinálva segített valameddig. December elejétől ismét fokozódtak a fájdalmaim. Most már a hátam, nyakam is egyre inkább fáj. Van egy 2004.-es leletem (azt hiszem scintigráfia) amin szerepel hogy SPA valószínű. Semmilyen vizsgálaton nem voltam ezzel kapcsolatban. A leírt tüneteim mint ahogy írtam kb. 1 éve állnak fenn, de mindíg is voltak problémáim, hol a derekam fájt, volt amikor a jobb kezem és néhány ujjam zsibbadt.Valaki tudna szakorvost illetően tanácsot adni, hogy Borsodban kihez lehetne fordulni. Azt látom, hogy egy vérvétellel kiszűrhető hogy ez a betegség fennáll e, és hogy fontos hogy kezelése minél hamarabb elkezdődjön. Mit javasoltok?
Velem is ez történt, csak egy év után.Azóta Salazopyrint szedek,panaszom nincs!Hatásában a biológiai terápia nagyon jó volt!Nagyon sokan évekig kapják mellekhatás nélkül.Nekem nem volt ilyen szerencsém!
Bocs, de pár napra elutaztam meleg vizes fürdőbe ezért nem válaszoltam időben.
Tehát amit korábban írtam, hogy az orvosságok mellékhatásai jelentkeznek elsőként. Volt, hogy egy évig szedtem antibiotikumot meg gyulladáscsökkentőt,(nem a bechterewre) de semmi eredménye nem volt. Le is álltam vele mert a gyomrom kezdett vacakolni amellett, hogy még volt mellé normaflor is. Én Remicade-t kapok 8 hetente. Te mit kapsz?
Ahhoz, hogy részesüljél a terápiában a reumatológusod javaslata kell. Előtte persze ki kell próbálni hagyományos orvosságos kezelést, és ha az hatástalannak bizonyul akkor jöhet szóba a bio. Meg persze CT. MR. vérvizsgálatok stb. Nem könnyű hozzájutni mert nagyon költséges dolog, de ha úgy döntenek, hogy lehet akkor Neked nem kell fizetned a TB finanszírozza. Nálam legalábbis így van. A hatását tekintve már az első infúzió után csökkentek a fájdalmaim. Mostanra az éjszakai szokásos fájások teljesen megszűntek. Nekem csak az a bajom az egésszel, hogy a mellékhatások felerősödtek. Ez a kezelés az immunrendszert kinyírja. Nagyon kell vigyázni mert minden nyavalyát elkapok. Azt vettem észre, hogy ha kell valamiért antibiotikumot szednem, akkor alig hat az orvosság. Volt úgy, hogy napi 2000 mg-t szedtem, a hatása meg semmi.
Én már 4. éve kapom a biot 22 alkalommal. Most vagyok abba a stádiumban, hogy folytassam-e vagy sem. Nem akarlak elrémíteni, de nálam ez a helyzet. Ismerek olyan embert aki már 40 kezelésen van túl és semmi mellékhatás.
Immáron 13 éve diagnosztizáltak nálam Bechterew kórt.Nemrégiben jutott a tudomásomra,hogy elég jól kezelhető biológiai terápiával.
Egy olyan személlyel szeretném felvenni a kapcsolatot email-ben aki már részesült ebben a terápiában.
Tapasztalat szerzés szempontjából.Például,hogy milyen vizsgálatok előzik meg a terápiát,meg leginkább mennyi időt vesz igénybe?(A munkám miatt sajnos nem sok ráérő idővel rendelkezem).Mi alapján kaphatom/vagy nem kaphatom a kezelést?stb.stb.