Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.22 0 0 313

Van statisztikád esetleg?

 

Az ügynökökről is?

,-)

Előzmény: elemes (312)
elemes Creative Commons License 2004.12.20 0 0 312

Malota László önnön létével és írásával bizonyítja, hogy a papnövendékek és a papok között is vannak buta és rosszindulatú emberek. A többségük szerencsére nem ilyen, ahogy szerencsére az írók többsége sem az.

Előzmény: kábelbúvár (310)
kisemmizett Creative Commons License 2004.12.20 0 0 311
Nem győztél meg arról,hogy a papok gonoszabbak lettek volna mint az MDP vagy az MSZMP magas rangú funkcionáriusai.
Előzmény: kábelbúvár (310)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.20 0 0 310

Nyílt levél Gyulay Endre Szeged-Csanádi megyéspüspöknek

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy nincsenek homoszexuális kapcsolatok a kispapok között a szemináriumokban, és nem rendeznek orgiákat! - írja Malota László, aki kispapból vált bestseller íróvá.

Szomorú szívvel olvastam a stop.hu internetes portálon azon nyilatkozatát, mely szerint Isten előtti testvéreként még arra is méltatlan vagyok, hogy szóba kerüljek. Mindez azért is megdöbbentően hatott rám, mert emlékezetem szerint éppen Püspök Atyám volt az, aki a 2003. március kilencedikén megjelenő Újemberben és a 2003. március huszonkilencedikei Magyar Nemzetben is írt A gyalázatosak szentélye című regényemről, továbbá 2003. március tizedikén nyilatkozott róla a Duna Televízió reggeli műsorában. Mindezeknek természetesen nagyon örültem és megtiszteltetésnek tartottam. Némi ellentmondást azonban érzek akkori és mostani hozzáállása, megnyilvánulása között…

Bízom benne, hogy csupán a véleménye változott meg, és nem a néhány hete megjelenő Szentségtelenek riportkötetem miatt alakult ki egy, a keresztény szemléletéhez nem illő ellenszenv velem kapcsolatosan.

Azért is furcsállanám, mert a könyvben jó szándékú, a mai napig hívő, őszinteségük egyfajta bizonyítékaként a teljes nevüket vállaló emberek beszélnek a katolikus egyház problémáiról, annak felszentelt papjainak ellenük és mások ellen elkövetett bűneikről, a III/III-as ügynökökről, a papi szeretőkről, a hazugságokról, a csalásokról és a papi fortélyokról. Megbocsátással is téve ezt annak az egyháznak a jobbulásáért, ami nemcsak az övék, nemcsak az enyém, hanem velünk együtt Püspök Atyámé is. Számomra fontos az egyházam és annak feddhetetlensége, ezért kérem, nyugtasson meg Püspök Atyám, nem igaz az a feltételezés miszerint a katolikus vezetésnek - beleértve természetszerűleg Püspök Atyámat is - azért állna érdekében a múlt rendszert kiszolgáló III/III-as ügynökként is tevékenykedő papok és főpapok fedezése, kilétüknek titokban tartása, mert a katolikus egyház állandó paphiányban szenved és a nevek nyilvánosságra hozása ezen létszám drasztikus csökkenéséhez vezetne!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy Ön is amellett áll, hogy az egyháziakat átvilágítsák, és hogy nincsen rejtegetnivalója papjainknak, nem sározhatja be őket a múltjuk, hiszen nem voltak III/III ügynökök közöttük!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, nincsen alapja annak a vélekedésnek, miszerint a besúgó klerikusok a jelentésekhez szükséges információkhoz, aljas módon, a gyónási titok megszegésével jutottak hozzá!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, ha így lenne, akkor ezen kereszténynek nem nevezhető, egykor pappá szenteltek a CIC. 1388. kánonjának értelmében ("Az a gyóntató, aki a gyónási titkot közvetlenül megsérti, az Apostoli Szentszéknek fenntartott önmagától beálló kiközösítésébe esik”) már nem klerikusok többé!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, csak rosszindulatú feltételezés az, miszerint papjaink között vannak olyanok, akik a Magyar Köztársaság Törvényét bűncselekmények elkövetésével megsértették, olyanok, akik ügynökként tevékenykedtek, akik ártatlan kisgyermekeket erőszakkal megrontottak, olyanok, akik a törvénytelenség minden joghátrányának kitéve felelőtlenül gyermekeket nemzettek, olyanok, akik az egyházjogot figyelmen kívül hagyva - miközben tovább folytatták papi hivatásuk gyakorlását – megnősültek!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy nincsenek homoszexuális kapcsolatok a kispapok között a szemináriumokban, és nem rendeznek orgiákat!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy nincsenek olyan kanonokok, aki szeretőjükké teszik a házvezetőnőjüket!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy nem árulják be egymást a kispapok elöljáróiknak, és nem létesítenek velük szexuális kapcsolatokat!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy nincsenek hitetlen papok, akik érdekből szenteltették fel magukat!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy hazugság, miszerint egy pap akaratlanul is önvallomásba esett, midőn a nagypénteki szertartáson – megfeledkezve arról, hogy az előtte álló mikrofon be van kapcsolva – a Szent Sírhoz való menetelen indulatosan megjegyezte magának egy a szertartást sírással megzavaró kisgyermekre célozva: "bár inkább te szállnál a sírba”!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy nem volt olyan plébános, aki anyagi ellenszolgáltatás hiányára hivatkozva fél éven keresztül a templom páncélszekrényében tartotta az egyházközséget harminc esztendőn át teljes odaadással szolgáló sekrestyésének hamvait, akinek szolgálati lakását még az illető haldoklása közepette kipakoltatta és bérbe adta!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy nincsenek olyanok, akik a perselypénzt meglopták, és a saját javaikra felhasználták. Olyanok sincsenek, akik hazugságokkal áltatták a lelki megpróbáltatásaik közepette őszintén hozzájuk forduló híveiket!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, az sem igaz, hogy egy katolikus pap a híveknek, magáról a gyanút elhárítva a szószékről betöréses lopást hazudott és a templomban fellehető nagy értékű kelyheket, ostyatartókat, monstranciákat magához véve a fővárosba utazott, hogy ezen értékeket haladéktalanul értékesítse!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy Ön eddigi életében soha nem szegte meg a pappá szentelésekor tett nőtlenségi és egyéb fogadalmait!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy egyéni érdek nélkül mindent elkövet az Anyaszentegyházért, annak megtisztulásáért!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy a 2001-ben a kislányok molesztálásával vádolt hetvenhárom éves plébános ügyével kapcsolatosan, az Rtl Klub Fókusz Plusz 2004. augusztus nyolcadikai adásában, az Ön által elmondottakat - "Ha ez nem egy állandó kapcsolatot jelent, hanem egy felszólításra valóban abbahagyja, és nem kezd újabbat akár ott, akár máshol, akkor igazi bűnbánattal, megfelelő bűnbánat gyakorlással, egyébbel elképzelhető a további munkája, hiszen botlás mindenki esetében, nemcsak ilyen, akármilyen területen lehetséges. Emberek vagyunk” – félreértettem!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, ezzel a kijelentésével kapcsolatosan, hogy a pedofília nemcsak a Magyar Köztársaság Törvénye értelmében bűncselekmény, és nem gondolja, hogy püspöki beosztása révén mentesítheti az ilyen bűnöket elkövető egyént a felelősségre vonás alól! Kérem végezetül, biztosítson afelől, hogy nem "botlásnak” tekinti, ha valaki ártatlan gyermekekkel fajtalankodik!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy teljes lelkével hisz Istenben, és az Örökkévalóságban!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy nem fog hazudni nekem a válaszaiban!

Nyugtasson meg Püspök Atyám, hogy a Szentségtelenek riportkötetemben lévő papi bűnök nem történhettek meg, és csupán a képzelet szüleményei!

Bízok benne, hogy Püspök Atyám a pappá, majd püspökké szentelése alkalmával tett fogadalmait figyelemben tartván, eddigi vélekedését személyemről megváltoztatva méltónak ítél a válaszra, és általa, jó pap módjára megszabadít kétkedéseimtől.

Addig is "Isten megtévedt bárányként” szeretettel üdvözlöm:

Malota László egykori kispap

NSZ

kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.20 0 0 309

Elég vad dumát kaptam el tán az ATV-n:

 

Simon Gábor (MSZP) aszongya, a munkaadók is bemehetnének, és a talált anyagokat is figyelembe véve alkalmaznának valakit, vagy nem.

 

Namost ettől beindult az agyam.

 

És miben kotorász6na a főnök?

Az ügynökök adataiban?

A megfigyeltekében?!

 

Nyilvános káderanyagraktár lenne a Levéltárból?

Ki tuggya, hogy az mind igaz?!

 

Télleg itt lenne a Velünk élő történelem....

 

Persze azt sem tartom kizártnak, hogy némely főnök direkte megfigyelőembert keres a cégéhez, feltűnésmentes figyelésre.

 

Sajnos kezd divatba jönni az efféle.

:(((

deltabravo Creative Commons License 2004.12.16 0 0 308
Lehet hogy szokásához híven erősen ittas álapotban volt?
Előzmény: Probatbicol (294)
Probatbicol Creative Commons License 2004.12.16 0 0 307
Amikor az ESTÉ-ben kérdezték, láttam az arcán, hogy majd megeszi a fene, hogy kimondjon egy nevet, de aztán rámerevedett egy lárvamosoly, és nem mondta ki. De ha még tizszer megkérdezik, nem fogja megállni.
Előzmény: kábelbúvár (306)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.16 0 0 306
Sokat kell kérdezni HB-t, előbb-utóbb elszójja magát....
Előzmény: dekóder (295)
dekóder Creative Commons License 2004.12.16 0 0 305
Rágd le a lábad, hogy mehess végre.
Előzmény: gyengus (304)
gyengus Creative Commons License 2004.12.16 0 0 304

na most erre hogyan válaszoljak? Ha azt mondom megyek, ugye ez önellentmondás. Ugyanakkor ha zt mondom maradok, az is, mivel igazábol megyek.

 

Csapdába estem.

Előzmény: dekóder (303)
dekóder Creative Commons License 2004.12.16 0 0 303

Mész vagy visszagyütté?

Előzmény: gyengus (301)
dekóder Creative Commons License 2004.12.16 0 0 302
Egészen beleszédültem a hasonlatba. :-)
Előzmény: Probatbicol (300)
gyengus Creative Commons License 2004.12.16 0 0 301

helooooooo

Előzmény: dekóder (299)
Probatbicol Creative Commons License 2004.12.16 0 0 300
De azért sokat segített a tisztánlátásban. Különösen ezzel a vak szakadékugró akrobatával.
Előzmény: dekóder (299)
dekóder Creative Commons License 2004.12.16 0 0 299
Sz'asz, jó, hogy benézté'
Előzmény: gyengus (298)
gyengus Creative Commons License 2004.12.16 0 0 298
jé ez igaz. Helo struccok
Előzmény: kábelbúvár (297)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.16 0 0 297

Ha téged nem, van más topic...

;-)

Előzmény: gyengus (296)
gyengus Creative Commons License 2004.12.16 0 0 296

Es mi van, ha jön az ügynöklista.

 

Ki a ...-ot érdekel, már lenézést, hogy 20  évvel ezelôtt ki kémkedett kire, amikor az ország itten rogyadozik, csak a sok vakember nem veszi észre, hogy a levágott lába helyett egy fél téglán áll, miközben készül átugrani a szakadékot?

dekóder Creative Commons License 2004.12.16 0 0 295
A Narinak sem mondott mást: "meggyőződésem, hogy a frekventált célszemélyek anyagát és a titkos adatszolgáltatók, tehát az ügynökök dossziéit nem semmisítették meg"
Előzmény: Probatbicol (294)
Probatbicol Creative Commons License 2004.12.16 0 0 294

Ugyanezt a történetet Horváth Balázs valamelyik este már nagyon óvatosan és árnyaltan adta elő az ESTÉ-ben. Tulajdonképpen kimondta, hogy nem meri felelősséggel állítani, hogy ügynökdossziékat semmisítettek volna meg, hanem "anyagokat", amelyek lehettek éppenséggel napi operatív jelentések, vagy bármi más.

 

Előzmény: dekóder (293)
dekóder Creative Commons License 2004.12.16 0 0 293

Magyar Narancs, 1998. február 5.:

 

Horváth Balázs veszprémi ügyvéd állítja, a rendszerváltás utáni első belügyminiszter látott olyan utasítást, ami a hármas főcsoportfőnökség iratainak ellenőrzés nélküli selejtezését elrendelte. Horváth Balázs szerint az utasítást Gál Zoltán, a Németh-kormány belügyi államtitkára, az Országgyűlés jelenlegi elnöke szignálta. "1990 késő nyarán, esetleg októberben került a kezembe egy ellenőrzőkönyvnél nem sokkal nagyobb füzet, amely ezt az utasítást tartalmazta. Bár rengeteg anyagot megsemmisítettek, meggyőződésem, hogy a frekventált célszemélyek anyagát és a titkos adatszolgáltatók, tehát az ügynökök dossziéit nem semmisítették meg."

 

Horváth Balázs szerint ezek a dossziék feltehetőleg azoknak a kezében vannak, akik ezeket a törvénytelenségeket különféle szinteken irányították. Úgy látja, e dokumentumok létezése összefügg azzal, hogy az egykori apparátus tagjai milyen gazdasági karriert futottak be; ebben közrejátszhattak az informális kapcsolatok.

 

"Ha megnézem, hogy a volt III/III-as főcsoportfőnökség fedővállalkozásai direkt vagy indirekt módon kiknek a kezébe kerültek, akkor elkezdek gondolkozni azon, hogy hova vagy kikhez kerültek ezek az iratok."

 

Horváth Balázs állítását Markó György egy nyolcvankilences megsemmisítési paranccsal próbálta cáfolni, ám az ügyvéd szerint a Gál-féle parancs 1990-ben, Horváth István belügyminiszter bukása után kelteződött. Alátámasztja ezt Varga László levéltáros, iratfeltáró véleménye is. Hittük, hogy lesz a dolognak valamiféle cáfolata, ám Gál Zoltánt hiába próbáltuk elérni."

Előzmény: kábelbúvár (292)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.16 0 0 292

"Lehet, hogy helytállóak Kenedi megállapításai", vagyis a Dunagate ügyben elhíresült felvételek úgy készülhettek, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok megtéveszthették a forgatócsoportot - mondta Horváth Balázs volt

belügyminiszter a Magyar Televízió Este műsorában.

 

Hozzátette: "Németh Miklós akkor miniszterelnök átadott egy listát Antall Józsefnek és Göncz Árpádnak". Horváth szerint a listán szereplő emberek nagy százalékának nem voltak meg az aktái. Horváth szerint ennek két oka lehetett: vagy megsemmisítették, vagy dezinformáció volt az egész.

 

"Tudok két olyan az elmúlt hét évben előkerült aktáról, amelyekről pontosan tudom, hogy amikor a Belügyminisztériumban dolgoztam, nem volt ott az a két akta, utólag kerültek elő" - mondta Horváth Balázs.

 

A volt belügyminiszter elmondta, hogy 89-ben az egyik szolgálatnál dolgozó ember szólt az MDF-nek, hogy nem csak a BM-ben, hanem más szolgálatoknál is folyik a megsemmisítés.

 

Arra a kérdésre, hogy napjainkban sok érintett van-e a közéletben, Horváth Balázs ironikusan csak annyit mondott: "elfelejtettem".

A politikus szerint a teljes "gépezetet" kellene megismerni. Fontosnak tartja, hogy ne csak az ügynököket ismerjük meg, hanem a tartótisztek személyét is.

hirado.hu

 

"elfelejtettem"

Ezen nem csodálkozom...

;-)

kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.14 0 0 291

A becsületesebb ügynökök szíjják +.

:(

Előzmény: Törölt nick (290)
Probatbicol Creative Commons License 2004.12.13 0 0 289
Jujj, előre kiver a víz a rémülettől...
Előzmény: kisemmizett (288)
kisemmizett Creative Commons License 2004.12.13 0 0 288
Akik eddig a magas polcon voltak ezután is ott maradnak.Megint azokon akarják elverni a port akiket eddig is vertek,üldöztek.
Előzmény: Probatbicol (286)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.13 0 0 287

Ja...

 

Kövér ügynökpolitikája: "Aztán ne az akár pénzért besúgókkal kezdjék!"

;-))

Előzmény: Probatbicol (286)
Probatbicol Creative Commons License 2004.12.13 0 0 286
Ezzel azt akarod mondani, hogy összehugyozzák most magukat félelmükben?
Előzmény: kábelbúvár (285)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.13 0 0 285

Idősebb aggódó ügynököknél pedig az inkontinencia....

;-)

Előzmény: Probatbicol (284)
Probatbicol Creative Commons License 2004.12.13 0 0 284
Sőt, az impedancia, akit folyton összekevertek az impotenciával.
Előzmény: Törölt nick (282)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.13 0 0 283

"az igazi főbűnösökről bezzeg senki nem beszél"

 

Azé volt, aki levonta a konzekvenciát.

Például a veszprémi Papp János...

Előzmény: Probatbicol (226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!