Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 455

ht

 

akkor hagyjuk. vegyuk ugy hogy meggyoztel. amugy is csak hulyeskedtem es egy magara ado roman kormany soha nem fog azzal ervelni, barmilyen jol is hangzana, hogy katonai magyar szarmazasuak...

 

nem fognak ilyesmivel ervelni. csak jol hangzott...

 

de az egyaltalan nincs kicsukva hogy 600 katonat kuldenek AZONNAL.!

Előzmény: HitetlenTamaska (452)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 454

tatuti

 

megint ugy erzem hogy vannak reszigazsagaid. de MOST az mostani helyzetbol kell kiindulni. 300 katonarol van szo. hadtaposokrol. hala istennek nem lett bajuk. de jelentoseguk sem nagy.

 

kivonasuk sokkal nagyobb port fog kavarni mint otttartasuk.

 

szerintem egy marc 31 vagy febr 28 sokkal jobb megoldas. es akkor a kozbenjarok is elmondhatjak hogy a magyarok flexibilisek...

 

tehat nem az ott leet a fontos hanem a mostani valtoztatas kellemetlen.

 

az ottleet meg vegul is 3 parti dontes volt. errol nem illene elfeledkezni.

Előzmény: Törölt nick (453)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.07 0 0 453

 

Igazából utána derül ki, hogy jobb most, vagy célszerűbb lett volna megvárni március 31-et.

Szerintem mind Orbán, mind pedig Gyurcsány tud valamit, amiért haza kell jönni.

A helyzet most hirtelen bonyolódott (Rendkívüli állapot, egyre erősödő harcok, terrorveszély növekedés)

 

Mindkettő megérezte (hála istennek !), hogy ez a helyes út.

 

Annak idején még Orbán  rosszallotta, hogy hagyjuk magunkat belesodorni ebbe a szemét háborúba,

Persze joggal vetődik fel a kérdés, hogy a Fidesz is megszavazta.

Annyit mentségükre, hogy az akkori belpolitikai helyzetben, kormány és USA együttes nyomásra megszavazták.

 

Ha akkor Gyurcsány lett volna és nem a balf@sz Megyó és Kovács, meg merem kockáztatni okosabban csinálta volna, és nem nyomta volna annyira az ellenzéket - bár USA felé helyeselte volna a háborút -  de Fidesz leszavazta volna és  kimaradunk a balhéból.

 

Ez lenne a helyes taktika.

Kormány "nyaljon" a szövetségeseknek, az ellenzék meg szavazza le.

Kormány tárt karokkal sajnálkozzon és ne nyomja az ellenzéket.

Az ellenzék elviszi a balhét, az ország meg nem lesz feketebárány.

Fordított esetben ugyanez.

 

Előzmény: alfredoo (450)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2004.11.07 0 0 452
Kedves fredi
Bevallom, hogy képtelen vagyok követni gondolatmenetedet:

Egy modern állam -vélt politikai érdekei szerint- szabályozza azt, hogy zsoldosai mely országban, mely konfliktusokban és milyen oldalon vethetők be fegyveresen.

Hogy a vállalkozó katonák sajátmagukról vallott nemzetisége ehhez képest milyen, az (határhelyzetektől eltekintve*) érdektelen.



---------------------*
Mondjuk egy iraki vagy iráni származásu, siita vllásu amerikai katona szerpeltetése Irakban bizonyos frontokon, parancsnokait meggondolásra késztetheti.

Előzmény: alfredoo (445)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 451

morgos

 

o.k.

 

mea culpa. szalad a szeker.

 

ettol fuggetlenul igazam van de ilyeneket akkor sem illik mondani...

Előzmény: morgos (449)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 450

tatuti

 

reszben(???) igazad van de tokre hulyeseg a marc 31 miatt, es plane teljesen hamis indokok alapjan, feladni egy nemzeti egyseget.

Előzmény: Törölt nick (447)
morgos Creative Commons License 2004.11.07 0 0 449
Én megértelek! De így biztos nem!
Előzmény: alfredoo (446)
morgos Creative Commons License 2004.11.07 0 0 448
-Sz-„Merthogy a gyönge sosem diktál, hanem alkalmazkodik.” Nocsak, nocsak, hogy mik vannak? Nem is tudtam, hogy az alkalmas Kovács ennyire erős! Most akkor hogy is van ez? Orbán öngólt lőtt Blairnél?
Előzmény: Probatbicol (440)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.07 0 0 447
Gyurcsány helyesen cselekedett és még köszönetet is mondhat Orbánnak.

Szép lassan kihátrál mindenki ebből az Iraki balhéból. Jobb előbb mint később, mert egyre nagyobb a káosz.

Ebből egyébként Gyurcsány jön ki jobban. Orbán lesz a feketebárány az USA szemében, Gyurcsány pedig kaphat egy pirospontot.

Csak így tovább!

Remélem, hogy most végre példát mutat az ellenzék és a kormány és helyre teszik D209 balf@szságait

USA meg bekaphatja Amerikai lap Magyarországot bírálja az iraki kivonulás miatt   NOL • Bihari László  • 2004. november 7. A The Washington Times szerkesztőségi kommentárja szerint a "hajlandók" koalíciója nem távozhat Irakból, legalábbis addig nem, amíg nem vetnek véget a gerillatevékenységnek és amíg nem lesz Irakban demokratikusan megválasztott kormány, amely képes megvédeni önmagát.

Magyarország bejelentése katonáinak kivonásáról mégis azt mutatja, hogy egyes, a hazai politikai nyomásra érzékeny kormányok fokozatosan felszámolják iraki kötelezettség-vállalásaikat. Nagy kár, hogy Magyarország arra készül, hogy kiválik az iraki stabilizálásból. A koalícióból való kilépés egyáltalán nem a demokrácia és a jólét megteremtését célzó, Amerika vezette erőfeszítések melletti elkötelezettségre vall - írta az újság.

A lap értesülései szerint kulcsfontosságú politikai személyek nyomásgyakorlása és az iraki háború általános népszerűtlensége hozták kényszerhelyzetbe Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szocialista-liberális koalícióját.

Magyarországot figyelő elemzők szerint a háború vetett véget Medgyessy Péter miniszterelnökségének a nyáron, noha az országnak mindössze 300 fős alakulata állomásozik Irakban, és csak egy katona vesztette ott életét – írja a lap. Juhász Ferenc védelmi miniszter most a következő magyarázatot adta: "Ha úgy határozunk, hogy maradunk, súlyos hazai politikai konfliktust idézünk elő, mivel a döntéssel a legtöbb ember nem értene egyet".

A jelenlegi terv szerint a katonákat márciusban, az iraki választások után vonják ki, de még ezt is alááshatja Magyarország ellenséges beállítottságú parlamentje, amely korábbi távozást követelhet.

A jó hír az, hogy Magyarország kivonulása valószínűleg nem lesz nagy hatással az iraki helyzetre. A koalíció fő támaszai Nagy-Britannia, Olaszország, Dél-Korea, Lengyelország, Ukrajna, Ausztrália és Japán.

A rossz hír az, hogy Hollandia, amely - mint a lap írja - a hetedik legnagyobb kontingenssel van jelen Irakban, ugyancsak bejelentette, hogy kivonulásra készül Spanyolország, a Fülöp-szigetek és néhány közép-amerikai ország példáját követve. Lengyelország szintén bejelentette csapatai létszámának fokozatos csökkentését.

A cikk emlékeztet egy a múlt hónapban kiszivárogtatott külügyminisztériumi memorandumra, amely a lengyel kontingens akkor még csak valószínűsített csökkentéséről megállapította, hogy az a jelentős európai részvétel végének a kezdetét jelezheti. Ha így lesz, az Egyesült Államok pótolja a hiányt. De annál rosszabb lesz Európa globális ambícióinak és a nemzetközi lehetőségeknek, amelyeket az olyan új demokráciák, mint Magyarország élvezhetnek - írta a washingtoni újság.

alfredoo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 446

morgos

 

szerintem nem is errol van szo. nem az alkalmazkodasrol. hanem peldaul arrol hogy ki tudnak e minket valtani, meg tudnak e alaazni.

 

peldaul arrol van szo hogy a forint eros lesz e vagy gyenge lesz? milyen lesz a hitelminositesunk? ki is tartja a kezeben a hitelminositest? ami azt jelenti hogy mennyit kell visszafizetni.

 

kis kocsog fogja visszafizetni vagy en? eddig kibaszottul fontos volt a forint arfolyama es a hitelminosites es/vagy a hitelkepesseg.

 

most mar nem az?

 

kis kocsogbol nagy kocsog lett? vagy gomboc?

 

sok hulyek!

 

mindannyian megfizetunk a hulyek hulyesegeert. ez nem ertheto?

Előzmény: morgos (444)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 445

ht

 

van aki PONT ebbol von le kovetkeztetest. hiszen szegeny ember vizzel foz. egyebkent is keresik az okot/urugyet/indokot hogy rohogjenek rajtunk. keresnek minden pontot ahol le tudnak minket jaratni...

 

mibol gondolod hogy nem fogjak kihasznalni a helyzetet...

 

es minden ember a sajat viccen a sajat baromsagan tud a legjobban rohogni...

 

nezd meg az utobbi eevek lejaratasi kampanyait. ennel sokkal kisebb dologgal is igyekeztunk a masikat lejaratni es vica versa...

 

persze mondhatod ilyen szempontbol tokre mindegy mit csinalunk. mert ugyis keresnek es ugyis talalnak fogast...

Előzmény: HitetlenTamaska (427)
morgos Creative Commons License 2004.11.07 0 0 444
„Merthogy a gyönge sosem diktál, hanem alkalmazkodik.” Nocsak, nocsak, hogy mik vannak? Nem is tudtam, hogy az alkalmas Kovács ennyire erős! Most akkor hogy is van ez? Orbán öngólt lőtt Blairnél?
alfredoo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 443

aj

 

szerintem meglehetost tevedsz. velem kapcsolatban szinte biztos. a kormanyzas szent ugye amirol beszelsz az legalabb akkora baromsag mint a valasztasok ilyen vagy olyan modon torteno megnyerese.

 

egyebkent en angol peldak alapjan, amik itt bosegesen fel lett meritve, nekem tetszik amikor a valasztasok idopontjat a megnyerhetoseg kriteriumai is alakitjak.

 

es hidd el tokre mindegy nekem es meeg masnak is hogy kik nyerik a valasztasokat. viszont erdekesseget es szint visz az unalmas eletunkbe egy egy valasztas.

 

kepzeld csak el hogy pb mekkora eszeket tunna osztani...

Előzmény: Állományjavító (431)
Kozmikus Baleset Creative Commons License 2004.11.07 0 0 442
Azt mondod a gyönge alkalmazkodik. Az erősebb kutya meg, ugye. Ismered a magyar történelem elmúlt 500 évét, mindig alkalmazkodnunk kellet, hogy túléljük az aktuális birodalmat. Hogy mi a helyes azt majd eldönti az idő. Magyarország nem tényező, csak egy apró érv. Volt részünk a muszlim csapásban, szenvedtünk eleget. Jobb kimaradni.
Előzmény: Probatbicol (440)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 441

pb

 

egyaltalan nem erzem hogy mas vilag lenne ha a nemetek es/vagy a franciak diktalnanak az amerikaiak helyett. az sem volt nagyon nagy kulonbseg amikor az oroszok diktaltak.

 

ha elnezegetjuk egy picit izraelt akkor az sem olyan baromira nagy kulonbseg ha az izraeliek es/vagy magyarok diktalnak egy egy korzetben...

 

kicsi kakas kicsi szemeetdombon...

Előzmény: Probatbicol (440)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.07 0 0 440

Meg fogsz lepődni: én sem kedvelem a ezt a neokon vircsaftot. Egyszerűen nem tetszik, és akkor még nem is beszéltem arról a sokféle disznóságrol, amit odahaza művelnek, olvasd csak el az ÉS heti számát.

 

De itt nem az a kérdés, hogy ők milyenek, hanem az, hogy miként festenek az erőviszonyok és a realitások ma a világban, és ehhez nekünk hogyan kellene a legokosabban alkalmazkodnunk. Merthogy a gyönge sosem diktál, hanem alkalmazkodik.

Előzmény: Kozmikus Baleset (437)
Kozmikus Baleset Creative Commons License 2004.11.07 0 0 438
Benne van. Olvasd el figyelmesen mégegyszer. Haza kell jönni mindenkinek, s itthonról nézni hogyan alakul Mezopotámiában a pokol.
Előzmény: alfredoo (424)
Kozmikus Baleset Creative Commons License 2004.11.07 0 0 437
Egy doktrina általában világos. Mint ez is. Megmutassa, demokrácia, felvirágzás és elkötelezettség. Márcsak Dean Reed hiányzik, hogy elénekelje a bobdilent. <b>"Azoknak az eredményeknek a támogatása, megvédése és megerősítése, amelyeket ezek a nemzetek hősi igyekezettel elértek, valamennyi szocialista ország közös internacionalista kötelessége."</b> Az amerikai konzervatív elitet meg hagyjuk. Militáns, korlátolt fickók, akik ki sem látnak a birodalmi gőgből. Ennek a szerkesztőségi állásfoglalásnak elsősorban Európa-ellenes üzenete van. Amerika úgy osztályozza az öreg kontinens országait, hogy ki milyen mértékben rendeli alá magát a ennek a totális elvnek. Mit ugrálnak a magyarok, hiszen csak egy halottuk van??? Ismerve a magyar belpolitikát, kicsit túl lihegtétek odahaza. Ha Orbán lenne a miniszterelnök, akkor Kovács aggodalmaskodna az alkotmányon és a kétharmadon. Őt is felhívta volna Blair, és ő is nemet mondott volna. Csak nem láttok az irracionális fóbiátók miatt, legyen az a pápai vagy az alcsúti démon.
Előzmény: Probatbicol (419)
Meister Creative Commons License 2004.11.07 0 0 436
Lett is, csak a jogutód-pártja.
Előzmény: Törölt nick (434)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.07 0 0 435

Igen, de a félelem kölcsönös volt, mertt az MSZMP is tarthatott attól, hogy az ellenzék lesz túl erős, úgyhogy a kerekasztalon mindkét fél simán belement a töméntelen 2/3-os törvénybe.

 

Aztán Antall győzött, az arányok azok lettek, amik, és rádöbbent, hogy nem fog tudni kormányozni. Vagy nagykoalíció vagy bénaság. Erre jöt a paktum, cserébe a KE posztért.

 

Előzmény: Törölt nick (434)
Derek Creative Commons License 2004.11.07 0 0 433

"Szerintem is: kizárólag az Alkotmány módosításához irnék elő minősített többséget."

Ez viszont a briteknel nem gond,mivel nincs alkotmanyuk

Előzmény: Probatbicol (430)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.07 0 0 432
Igen, ebben van valami. Mindkét világháborúban egy oldalon álltak, és a két néplélek között is rengeteg a hasonlóság.
Előzmény: Derek (428)
Állományjavító Creative Commons License 2004.11.07 0 0 431

annyit nem ér a dolog és nem abban a nagyságrendben van. belehelyezkedsz ebbe a lepjük-meg-őket-meg-kell-nyerni-a-választást logikába, amibe az egész fidesz beledilizett meg jórészt a komcsik is.

 

De van itt egy ország is, amit vezetni kell, nem mondogatunk le azért, hogy bebizonyítsuk, amit úgyis egyre többen látnak már.

Előzmény: alfredoo (423)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.07 0 0 430

Szerintem is: kizárólag az Alkotmány módosításához irnék elő minősített többséget.

 

De hát ugye, ez még mindig a rendszerváltás nyűge, amikor a politikai erők annyira bizalmatlanok voltak, hogy még a költségvetést is kétharmadhoz kötötték. Ha nincs az MDF-SZDSZ paktum, akkor az ország nem is lett volna kormányozható egy percig sem, illetve folyton kávéházi alkuk irányították volna.

Előzmény: Derek (426)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.07 0 0 429

És annak mi a jelentősége? Most ezt írta, és értékén kell kezelni, mert jelzi az ottani meghatározó politikai elit véleményét. Mit számít, hogy a lapról korábban itt mit gondoltak bárkik?

Előzmény: bean (422)
Derek Creative Commons License 2004.11.07 0 0 428

"egesz europa 40 eevig osszefosta magat a szovjet veszelytol... az oroszok meg meeg mindig ott vannak. ha ok lesznek amerika leghusegesebb baratai az jo lesz... "

 

Elarulok egy titkot ,a legkemenyebb hideghaboru alatt is az oroszok voltak amerika leghusegesebb baratai. Ugyanis az oroszoknak es ebben a szovjetet is beleertem amerika volt a negy peldakep,ok olyanok akartak lenni mint ok,nekik nem a Mercedes volt az AUTO, hanem a Lincoln es a Cadillac,nem  a Fokker volt a repulogep,hanem a Boeing.Hisz azt loptak le.Az oroszok egyszeruen szeretik amerikat.Es szukseguk van ra.es volt. Minden komoly konfliktusban az orosz es amerika eddig szovetseges volt a tortenelemben.Es az is lesz.

Előzmény: alfredoo (424)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2004.11.07 0 0 427
Kedves fredi, ugyan kinek mi köze hozzá, hogy egy önkéntes romániai zsoldos milyen nemzetiségü, és ebből mifene nagyivű következtetéseket vonhatna le bárki is?
Előzmény: alfredoo (425)
Derek Creative Commons License 2004.11.07 0 0 426

"Gyurcsány: Maradnánk, de a Parlament nem engedi.

Blair: De hát ti kormányoztok.

Gyurcsány: Na ja, de ez minősített többséghez kötött, és az ellenzék nem járul hozzá"

 

Ez nagyon is valos kep,ha Blair ilyet kerdez,mert Angliaban nincsenek minositett tobbseghez kotott torvenyek,Eleg egy fos tobbseg es a parlament akar a kiralysagot is megszuntetheti, de azt nem akarja. O dolguk ,hogy miert nem.

Magyaran amig a kormanyzo part tobbsegben van addig ott az ellenzeknek nem lehet beleszolasa semmifele kormanydontesbe,ha meg ez nincs meg akkor a kormany bukik. Vegul is ez a helyes a kormanyzas felelossege a kormanye ,donteni nekik kell es nem az ellenzekkel egyetertesben,az ellenzek azert van,hogy meggyozze a valasztokat,hogy legkozelebb onekik adjak meg a felhatalmazast a kormanyzasra ,mert ok ezt millioszor jobban csinalnak,es nem azert,hogy veluk a kormany egyeztetgessen.

Előzmény: Probatbicol (413)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 425

az csak most UTOLAG jutott az eszembe hogy romanianak lesz olyan vastag a bor a pofajan hogy kepes lesz magyar nemzetisegu onkenteseket kuldeni.

 

es ezt a teny orszag vilag tudtara fogja hozni. az osszes vilag rajtunk fog tele szajjal rohogni.

 

sok, sok hulyek!

Előzmény: alfredoo (424)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.07 0 0 424

kb

 

keresem ebben a brezsnyev doktrinat de nem talalom. talan a kovetkezo lepes a nemetorszagi jelenlet felszamolasa lesz.

 

akkor majd legalabb lehet hova igazodni...

 

meeg kialakul egy nemet orosz szembenallas aztan itt is van a minden vilagok legjobbika.

 

egesz europa 40 eevig osszefosta magat a szovjet veszelytol... az oroszok meg meeg mindig ott vannak. ha ok lesznek amerika leghusegesebb baratai az jo lesz... nem tudom kinek de jo lesz.

 

abban meg 1000% vagyok hogy romania holnaputan bejelenti hogy o a reszerol hajlando AZONNAL potolni a 300 kivonando magyar hadtapost.

 

akkor majd lehet SZIDNI gyurcsanyekat.

 

sok, sok hulyek!

Előzmény: Kozmikus Baleset (418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!