Van egy 2005-ös évjáratú Superbem, aminek a Climatronicja szerintem kezd elhalálozni. Utastér szellőztető ventillátort csak reggel indítja egyből (gondolom azért mert még hideg van) délután a meleg utastében már nem indul egyből a vinti. Változó, hogy mennyi idő telik el az idulásig fokozattól függetlenül. Ma meg bekapcsoltam a klímát és pár km után éreztem, hogy kicsiket rángat az autó. Lehalkítottam a rádiót és kattogot egy relé. Átnyomtam econ-ra a kattogás és a rángatás is megszűnt. Ki be kapcsolgatta a kompresszort... Szóval jól gondolom, hogy csere érett lett a climatronic?
Megálltam egy parkolóban és akkor hallottam egy furcsa hangot mint ha valami vezeték áthúzna szikrázna Bele kukkantottam akkor vettem észre hogy a szíjból egy szál cafog és az bele ért egy csőbe Mondom akkor irány haza hát nem sikerült menet közben megállt mint ha kifogyott volna az üzemanyag Megnéztem a szíjat pont a fele szakadt le a másik fele meg fent maradt Leszedtem ami leszakadt a másik fele meg fent maradt Próbáltam újra indítani de sajnos már nem indult el az aksi vadi új Mikor indítók semmi furcsa hangot nem hallani bízok benne nem ugrott el a vezérlés remélem hogy csak túl okos a járgány és valami le tilt Holnap viszem szerelőhöz Amint tudok valamit meg is írom hátha valaki így jár Köszönő az eddigi válaszokat Jó utat mindenkinek
Egy kedves ismerősöm most vett egy 2013 évjárató Diesel Superb.-t.
És ahogy elvitte kozmetikáztatni a motorteret is lemosták.
De olyan jól sikerült hogy a hűtőrács tartó vason a klímáshoz tartozó feliratot valamint a mellette lévő feliratot lemosták. (Ha szembe állok a motortérrel jobb kézre elől két kis fekete alapon fehér betűs felirat. Az egyik 5x13 cm a másik 4x5 cm.
A nagyobbikon van egy kéz és pirossal át van húzva. A kisebbik "AC R134a" felirat szerepel rajta.
Ha esetleg valakinek lenne egy pici ideje és tiszta állapotában lefényképezni közelről ezt a két feliratot hogy olvasható legyen a felirat akkor meg tudnám szerkeszteni neki és pótolnánk.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
A képet vagy ide vagy az avery88@freemail.hu címre tudnátok elküldeni.
Alapjában a generátorszíj szakadásnak nem kellene ilyen következménnyel járnia. ...de nem is nagyon szabadna elszakadnia sem.
Az első tennivaló ilyenkor egy diagnosztika és kideríteni, hogy mi lövi le az indítást. Érdemes figyelni az önindító által megforgatott motor hangját is, mert abból lehet következtetni arra, hogy a motorban szerkezetileg minden rendben van-e. (...milyen sebességgel forog a motor? ...van-e kompresszió? ...hallható-e valamilyen szokatlan zaj? ...stb...)
Ezek után érdemes megnézni azt a szíjat, miért szakadt el pontosan? ...hova gyűrődött? ...valamit szétvert-e? ...stb...
Egy kis infót szeretnék kérni Van egy 2010 es évjáratú 125 kw os dizel superb Tegnap elszakadt a generátor szíja menet közben az autó megállt azóta nem indul el mi lehet a gond? A vezérlés is elmehet ilyenkor? Vagy valami letilt?
Vagyok olyan balga, hogy azt gondoltam, alapvetően legalább a vezetékelés ki van építve a gyárihoz akkor is, ha nincs benne.
Eszetlen volt anno a beszerzés, hogy jobban felszerelt Octavia helyett Superb kellett, mert ugye reprezentatív....ennek most én (és még 1-2 kolléga) issza a levét, hogy van 3-4 olyan 3 éves Superb-ünk, amikben még radar sincs.
Az utólagos oké, csak azt a gyári helyre nem illik szerelni, mert túl alacsonyan van. A lökhárítóba fúrt verzió oké, azok működnek, ha nem a legolcsóbb kínai, akkor még relatíve pontos is, csak viccesen néz ki a Superb-en. Azt mondjuk nem tudom, hogy a gyári médiára rá lehet-e kötin, hogy rádió lehalkít és azon keresztül jelez. (ebből is a legalapabb van benne, kis kijelző, de legalább BT kompatibilis.)
De ezek szerint nem ilyen egyszerű a helyzet.
Az ár relatíve mindegy, ha nem százezres tétel. Univerzális, szenzoros/vezetékesből a jobbak is megállna szereléssel együtt 50e körül.
Összevissza csipogott. Nem tudta a "30 centit".
Volt olyan is, hogy egyszercsak folyamatosan szólt menetközben.
A lényeg, hogy teljesen megbízhatalan volt.
Ez a felni szerintetek jó lenne egy 2007-es Superb-re?
"VW alufelni 80%os Firestone nyárigumikkal szerelve. Javitva sérülve nem voltak. Gumik mérete:215/55 R16 VW Sharan volt de jó több tipusra is. Osztokör:5x112 Agyközép:57.1 Et59 7Jx16"
(elméletileg a vezérlés csereperiódusa állandó, szóval attól függ, hogy 90, 120, 150, 180 vagy 210 ezres, az új szett annyit mehet amennyi a csereperiódus)
Nem tudja valaki megmondani,hogy a 2. vezérműszíj cserét mikor kell végrehajtani? Az első cserére megvolt minden,hogy 120.000km-nél,de ha ez megtörtént akkor mikor kell a következőt? Esetleg erről hol található valamiféle leírás?