Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2008.10.23 0 0 632
"a gondolkodás (tépelődés, aggódás, agyalás stb) túl van hangsúlyozva mostanában."

Én inkább úgy mondanám, hogy mostanáig el volt hanyagolva.... :)

"ne tudd meg, mekkora erőfeszítésembe került, míg elértem, h néha ne gondoljak semmire."

Na ez nekem nem sikerül, mindig valamire gondolok, mert működöm... Én nem is tudom, hogy mi az a semmi. Nekem nem kell elhinned, de vannak többen, akik furcsa dolgokat mondanak....

********************************************************
"Kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy létünket két alapelemből kiindulva kell
megmagyarázni. Az agy egy számítógép, és olyan valami programozza, ami rajta
kívül van.”
Dr. Wilder Penfield, kanadai sebész, négy évtizednyi
agykutatás után
Előzmény: cyanne (630)
tigristomi Creative Commons License 2008.10.22 0 0 631
Meregtelenites.

A test fontos.

Az ember azonban nem csak testbol all. Vagy nemcsak a durva testbol. Van tudatunk is. Vannak erzeseink. Tobb keleti rendszer szerint vannak finomabb energia mezoink is.
Ez ugye eleg kezzel foghato, peldaul az akupunkturaban.
A chikungban is ezekkel mahinalnak, es eleg gyakorlatias bemutatokat lathatunk toluk.

Neha, ugy gondolom, ezekre is oda kell figyelni. Van, aki ezt erzi, es spontanul tudja, hogy szuksege van ezekre, es megtalalja a modjat, hogy feltoltodjon. Van aki eveken, evtizedeken keresztul el ugy, hogy orokosen faradt, nyugos, agyonhajszolja magat, nem piheni ki magat rendesen, es egyido utan megszokja az ember, hogy igy el.
Pedig, ha egy hetre foglalkoznanak magukkal, lehet, hogy a frissesseg, kipihentseg, tudati tisztasag, belulrol arado onzetlen szeretet, kreativitas, energiaval toltottseg olyan szintjet tudnank megtapasztalni, ami teljesen atalakitana minket.
Egy ilyen atalakulas igazabol az emberrel egyutt az ember eletet is megvaltoztatja.
Utana mashogy latja az ember a vilagot, mas embereket fog bevonzani az eletebe, a dolgok jobban osszejonnek az ember eletebe. Mondjak ugye, hogy mi vagyunk a felelosek a velunk valo tortenesekert is. Ez mégannyira igaz, amikor energiadusak vagyunk, ilyenkor tudjuk csak megtapasztalni a teremto eronket, es azt, hogy igazabol az eletunket mi alakitjuk. Ilyenkor szamit nagyon, pl. a pozitiv gondolkozas, amikor erezzuk magunkban az energiat, erezzuk, hogy igenis, mi iranyitjuk az eletunket, vagy legalabbis, eros befolyassal vagyunk ra.

Mit is kell csinalnunk? Sajnos, olyan vilagot elunk, ami ezt nem tamogatja. Ezert, ki kell iktatnunk magunkat ennek az embertelen, robot, embert felorlelo, kizsakmanyolo vilagnak a hatasa alol, es csak annyit kell csinalnunk, hogy pihenest adunk a szervezetnek, hogy onmagat megtudja gyogyitani. Az emberi szervezet, ha hagyjak, csodakra kepes, megtudja ujitani magat. Az energia rendszerunk feltudjuk tolteni, ez hat a durva testunkre is, es a tudatunk minosege, az erzeseink is teljesen atalakulnak.

Jomagam mondjuk 18-19 eve rendszeresen jogazom, igy en eleg jol latom, micsoda valtozasokra kepes az ember, es ha nem figyel oda, akkor szep lassan, hogyan tudja bekebelezni az emberi lenyt ez az elfajzott, profit ehes, az erosebb akarata ervenyesul vilag.
Anelkul, hogy barkire is raeroltetnek akarmilyen joga gyakorlatot (masreszt joga alatt sokhelyen statikus tornat, a masik helyeken meg vallast arulnak), sok mindent csinalhatunk.

A lenyeg, hogy valtoztassunk. Ha valtozni akarunk, valtoztatni kell.
Ne nezzunk tevet. Ne hallgassunk radiot. 1 honapig. Mi, nem tudjuk, hogy kihalt meg a fold masik reszen? Kit oltek meg az orszag masik feleben? Nincs eleg gondunk?
Felejtsuk el, hogy hazamegyunk, es valamit bekapcsolunk, csak azert, hogy legyen valami zaj. Merjunk szembesulni onmagunkkal, merjuk latni magunkat, ha stresszesek vagyunk, ne egy film elmenyevel nyomjuk el a problemainkat.
A teve, radio helyett legyunk csendben, vagy esetleg ha van, hallgassunk valami kellemes, lagy, megnyugtato zenet. Ezzel is banjunk finoman, hogy mi is ez. A radiobol, tevebol mindig az jon, ami. Ha cd-et hallgatunk, esetleg ket hetente megnezunk egy dvd-et, az viszont tenyleg az, amit mi szeretnenk megnezni. Egyebkent a havi 1 filmre sincs szuksege igazan az embernek.

Probaljuk ki, hogy idoben lefekszunk. Mint ahogy a legtobb gyerek. Mindig mondjak a legtobb gyerekre, milyen aranyosak. Persze, mert ok legalabb kialusszak magukat. Ha a 4-5 eves gyerekek fennt maradnanak este 11-12-ig, vagy hajnal 1-2-ig, akkor ok se lennenek olyan aranyosak. Ok is nyuzottak, idegesek, ingerlekenyek, robot kinezetuek lennenek. Van aki azt allitja, ha minden ember este 10-kor lefekudne, azzal a foldon a problemak 50 szazaleka megoldodna.
Ha tudunk, menjunk ki egy orara a friss levegore.
A pihenes alatt ne vegezzunk feltetlen eros fizikai munkat. Energiabol vagyunk, ha erzunk magunkban egy kis erot, nem kell mindjart 100 km-ert lebicikliznunk. Probaljuk egyszer megtartani ezt az energiat, es hagyni, hogy ez a finomabb energia rendszerunket toltse es tisztitsa meg, es ezen keresztul az erzeseink, a tudatunk, a tudatallatinkban levo stresszeket szabaditsa fel.
Egyunk konnyebb es taplalobb eteleket, Vigyunk rendszert az etkezeseinkbe, probaljunk meg mindig ugyanabban az idoben etkezni. Az univerzum reszei vagyunk, ahogy a bolygok, az evszakok rendszer szeruen valtoznak, ugyanugy a fiziologiank is jol erzi magat, ha rendszer van az eletunkben.

Legyunk azokkal, akikkel jol erezzuk magunkat. Keruljuk a felesleges pletykalkodast, ertelmetlen traccspartit. Ha van alkalmunk ra, neha legyunk egy estet csendben, ez nagyon jo alkalom arra, hogy kicsit letisztitsuk a gondolatainkat, es, hogy esetleg megnovekedett energiaval, kicsit talan tagabb tudatossaggal, maskepp lassuk magunkat, eletunket.

Ha van olzan technikank, amivel fel tud lelegeyni belso enunk, hasynaljuk. Pl. ha van alkalmunk, elmehetunk szaunazni. A mergek kiizzadasaval a test fellelegzik, a tudat lenyugszik. Stb.

Ennyi. Lehet ezeken finomitani, de ha ezeket megtudjuk tapasztalni, mar ezek is oriasi valtozast okozhatnak.


Osszefoglalva:
Ne engedjuk be a tudatunkba a vilag felesleges pesszimizmusat, negativitasat.
Pihenjuk ki magunkat, tapasztaljuk meg a 10 koruli lefekves szeppe varazsolo hatasat.
Legyunk rendszeresek az eletunkbe, legyunk osszhangba az univerzum mukodesevel.
Vigyunk kis csendet az eletunkbe, engedjuk meg, hogy a szervezetunk ongyogyito ereje mukodhessen, a gondolataink, eltemetett stresszeink, energia retegeink, es ezen keresztul az erzeseink szintjen is.
Keruljuk el a negativ traccspartikat.
Legyunk azokkal, akikkel igazan jol erezzuk magunkat.
Ha tudunk, legyunk a friss levegon, eljuk at a friss levego frisse atvaltoztato hatasat.
Figyeljunk oda, mit eszunk, nem kell minden maszlagot bevenni.
Ha ismerunk bevalt technikakat, hasznaljuk oket, szauna, izomlazitasos relaxacio mozdulatlan hanyatfekvesben, vagy epp 5 mely lelegzet, sohaj.
Valjunk erosse, ugy, hogy osszhangba kerulunk magunkkal, es az egesz univerzummal, azert, hogy teret adhassunk a teremto eronknek, hogy tenyleg az eletunk formaloi legyunk.

Tamas

cyanne Creative Commons License 2008.10.22 0 0 630

a gondolkodás (tépelődés, aggódás, agyalás stb) túl van hangsúlyozva mostanában.

 

ne tudd meg, mekkora erőfeszítésembe került, míg elértem, h néha ne gondoljak semmire.

Előzmény: ghepard (628)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 629
majd ha azt úgy megélem, eszembe jutsz....
Előzmény: cyanne (627)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 628
"én nem gondolok semmire: azt eszem/iszom/szívok, amit kívánok."

Ez nálam is így van, de nekem a mondat első része nem stimmel. Szerintem olyan nincs, hogy nem gondolok semmire, mert az a vég...... Szerintem az ember mindig valamire gondol és nagyon nem mindegy, hogy mire.....
Előzmény: cyanne (626)
cyanne Creative Commons License 2008.10.22 0 0 627

kár is lenne erre gondolnod.

hh hogy fogsz focizni? úgy, ahogyan most: lábbal:)

nagyanyám 90 évesen még úszni járt.

Előzmény: ghepard (625)
cyanne Creative Commons License 2008.10.22 0 0 626
én nem gondolok semmire: azt eszem/iszom/szívok, amit kívánok.
Előzmény: ghepard (624)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 625
Igen, pontosan akkor fogok felfordulni. De erre még nem gondolok, azon töröm a fejem, hogy hogyan fogok 90 évesen focizni........
Előzmény: cyanne (623)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 624
Úgy van rendben, a sajátoddal kell foglalkozni, hogy ne legyenek benned, de gondolj arra is, hogy ne kerüljenek beléd s akkor lehet nem is kellene méregteleníteni.....
Előzmény: cyanne (621)
cyanne Creative Commons License 2008.10.22 0 0 623
akkor fordulsz majd fel, ha itt lesz az ideje. vagy szted már nincs itt dolgod?:)
Előzmény: ghepard (622)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 622
"Tudom, hogy a legtöbb dolgot meg is tudod magadnak termelni, "

Hát sok mindent, pedig csak kb 160 négyzetméter van. De járom a természetet és ott sok mindent találok (cseresznye, alma, szilva, barack, körte, dió, mirabell, csipke stb.....). Idegen tájról valót nem nagyon eszem (már ami a friss zöldség/gyümölcsöt illeti, nálam a friss azt jelenti, hogy leszakítom és már eszem is, ettől nincs frissebb, életerősebb)

"de azért az internetet nem szedheted le a kertben"

Valóban. Okosodok Tőletek és mindig mindenkitől...........

"Elhiszem és egészen biztos, hogy az életmódszerűen folytatott méregtelenítés(maradjunk ennél a szónál) sokkal jobb, mint a kampányszerű próbálkozások."

Ez szintén felemelő (köszi) és erőt ad..... Ha lehúzok így mondjuk még 20 évet, ami összesen 50 volna (orvos nélkül, probléma nélkül, s még focizni is akarok addig), akkor lehethogy azt fogom hinni, hogy működik a dolog........ De az is lehet, hogy holnap felfordulok...... :))
Előzmény: drkbk (619)
cyanne Creative Commons License 2008.10.22 0 0 621
örülök, gepike, bár annyira nem vagyok önzetlen, h egy nikk mérgeivel foglalkozzam, elég nekem a sajátom is:P
Előzmény: ghepard (620)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 620
Na ez felemelő Cyanka. Vedd úgy, hogy néhány molekula, elektron, proton, lepton, kvark stb méreg eltávozott belőlem :))
Előzmény: cyanne (618)
drkbk Creative Commons License 2008.10.22 0 0 619
No persze, ez mind szép és jó. Tudom, hogy a legtöbb dolgot meg is tudod magadnak termelni, de azért az internetet nem szedheted le a kertben

"Én sose méregtelenítek úgy ahogy itt olvasgatom, némely procedúrától égnek áll a hajam..... :))"

Elhiszem és egészen biztos, hogy az életmódszerűen folytatott méregtelenítés(maradjunk ennél a szónál) sokkal jobb, mint a kampányszerű próbálkozások.
Előzmény: ghepard (617)
cyanne Creative Commons License 2008.10.22 0 0 618
nah kivételesen minden szavaddal egyetértek (gepike:P)
Előzmény: ghepard (617)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 617
"Úgy gondolom, hogy amit te csinálsz az nem méregtelenítés, legalábbis nem a mai értelemben. "
Pontosan. Én sose méregtelenítek úgy ahogy itt olvasgatom, némely procedúrától égnek áll a hajam..... :))

"Te valamilyen úton-módon függetlenítetted magad a lehető legtöbb környezeti ártalomtól. "
Na ezt valahogy telibe találtad, legalábbis attól "védem" magam, amit ismerek, hogy nem jó.......... Valahogy nagyon régen elhittem (úgy 30 éve), hogy a nyugalom, lelki béke, lelki erő, a lassú nyugalmas élet jót tesz az embernek - és eleindultam ezen a fonalon......

"Csak tudnám miből élsz :-)"
Ha a pénzre gondolsz, akkor ez is igaz. Akkor vagyok a legnyugodtabb, ha egy k... vasam sincs, mert akkor már nem kell a fejem törni, hogy mire b.... el :))
Előzmény: drkbk (615)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.21 0 0 616
Levegobol :-))))
Előzmény: drkbk (615)
drkbk Creative Commons License 2008.10.21 0 0 615
Úgy gondolom, hogy amit te csinálsz az nem méregtelenítés, legalábbis nem a mai értelemben. Te valamilyen úton-módon függetlenítetted magad a lehető legtöbb környezeti ártalomtól. Csak tudnám miből élsz :-)
Előzmény: ghepard (614)
ghepard Creative Commons License 2008.10.20 0 0 614
"Szerintem itt is igaz, ami mindenhol, hogy kinek ez jó, kinek az. "

Igen, ezt osztom. Sok függ attól is, hogy ki mit kapott (vagy nem kapott) a természettől. Például nagypapim pipázott, mint a törökök (bár nem is tudom, hogy azok pipáltak), mégis simán megélte a 93 évet (egy csonttörés után halt meg néhány napra), 90 évesen még kerékpározott......

"Ettől függetlenül nagyon szép gepi és a te eredményed is. "

Hát, köszi szépen, de mondjuk én majdnem semmit sem csinálok, csak igyekszem lelki békében és nagyon "lassan" élni (és itt ott lélegezni is nagyon lassan bizonyos saját hangok kiséretében)........

Előzmény: drkbk (610)
ghepard Creative Commons License 2008.10.20 0 0 613
Minden elismerésem. Lehet majd én is valamivel próbálkozom, ha fog kelleni...... Persze én még fiatal vagyok (csak 56 éves) és sokszor az az érzésem, hogy még nem nőtt be a fejem lágya :)
Előzmény: tigristomi (611)
drkbk Creative Commons License 2008.10.18 0 0 612
Ez igen!!
Előzmény: tigristomi (611)
tigristomi Creative Commons License 2008.10.18 0 0 611
A beontest nem magasrol csinalom, de forgok. Eloszor a baloldalamra fekszek, utana kb, 1 percig gyertyaba, utana a jobb oldalamra. Utana megemelem a hasam, es haton kb. 8 percig maszirozom a hasam. Utana meg egy nauli, hasizom forgatas is beleszokott ferni. Utana megismetlem.

Ha meg alaposabb akarok lenni, akarok csinalok egy shankalaprakshalanat (CSak reggel, ugye). Sos vizes emesztorendszer tisztitast. Itt a vizet megiszom, ami ugyanott jon ki a torna gyakorlatok hatasara mint a beontesnel. Ez viszont a vekonybelet is kitisztitja, amit a colonhidroterapia sem tud.
Az olivaolajos, grapefruitos majtisztitas masnapjan ilyet szoktam csinalni, mivel ugye az nem jo, ha az epe az emesztorendszerben marad. Errol a majtisztitasrol aki irt konyvet, a beontest o is javasolja, amit en csinalok, az ugy gondolom alaposabb.
Előzmény: drkbk (610)
drkbk Creative Commons License 2008.10.18 0 0 610
Gratulálok, szépen csináltad, remélem ez mezdemát is megnyugtatta. Azért az energiabevitel a juharfaszirup mellett mondjuk nem csökken le annyira, hiszen szinte tiszta cukor, tehát könnyen hasznosítható természetes energiához juttat. Kb. mint a méz. Ha mézes vizet ittál volna vastag citromkarikákkal,(limonádé szerűen) akkor ugyanazt az eredményt érted volna el.
A beöntés egy érdekes kérdés. A magas beöntés, ami igazán használ nem olyan egyszerű. A többi meg inkább csak a végbéli szakaszt üríti ki. Nem véletlen a colon hydroterápia népszerűsége.

Szerintem itt is igaz, ami mindenhol, hogy kinek ez jó, kinek az. Ettől függetlenül nagyon szép gepi és a te eredményed is. Van, aki lélegzik, a másik léböjtöl, vagy phönix termékeket fogyaszt.
Előzmény: tigristomi (598)
ghepard Creative Commons License 2008.10.16 0 0 609
Hát igen, már látom is. Első olvasásra nem vettem észre a pontot a nem után (s másodszor meg most olvasom). Hát igen, elnézést kérek, a ponttal már vicc..........
Előzmény: cyanne (608)
cyanne Creative Commons License 2008.10.16 0 0 608

de hát mondom, h nem.

phönixet használok, nem mágnest.

Előzmény: ghepard (607)
ghepard Creative Commons License 2008.10.16 0 0 607
Vegyem úgy, hogy tényleg hásználtál valamit? Esetleg megosztanád, hogy mire és hatott, nem hatott stb. Engem speciel érdekel a dolog, bár én sose használtam. Nálam a méregtelenítés csak a gondolaton és a légzésen alapszik. A mágnes az egy nagyságrendekkel nagyobb erő, mint a gravitáció, ezért veszélyes is lehet. De nem lesz meglepetés, hogyha ezen fog alapulni (a mágnesen) a nagyon hatásos rák elleni harc.......
Előzmény: cyanne (606)
cyanne Creative Commons License 2008.10.16 0 0 606
nem. vicc volt, gepike.
Előzmény: ghepard (603)
ghepard Creative Commons License 2008.10.16 0 0 605
Ez szép hsz. Elég arra gondolni, hogy az ember jobban érzi magát, ha huzamosabb ideig nem eszik/iszik. Én például ezt mindennap el is húzom, mert utoljára kb 16 óra körül iszom/eszem és csak másnap kb 7.30 körül eszem/iszom újból (és akkor érzem magam a "legkönnyebbnek") .....
Előzmény: tigristomi (597)
ghepard Creative Commons License 2008.10.16 0 0 604
S még használod a darabokratöröttet is? :)
Előzmény: Törölt nick (602)
ghepard Creative Commons License 2008.10.16 0 0 603
"mivel? (mágnes?;)"

Cyanka, itt a mágnes után kérdőjel van. Én is kérdezek. Esetleg próbáltál valami mágneses cuccot is valamire használni? Valami mágneses ékszer, gyenge mágnes, erős mágnes, mágnesezett folyadékot stb.....
Előzmény: cyanne (585)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!