"Ötvennel menni, ahol ötvennel lehet menni, az nem útban levés"
Ez főleg városokban abszolut nem így van.
Egy 70 alatt menő robogó pl. városi környezetben, ahol csak 50es utak vannak is nagyon rossz, mert mindenki tol, nem tudja a sofőr felvenni a város fonalát.
"Ezek egytől egyik bajban is lesznek ha a kis Rikárdó eléjük ugrik Sülysáp főutcáján 70-nél.)"
A legszebb példája ennek, amikor ősszel, kissé nyálkásabb időben mikor robogóval megyek mondjuk a +3 fokban, pár méterre a seggemben jön a kanyarban, és bele se gondol, hogy ha megcsúszom, -vagy ahogy szépen mondják, eldobom a motort, - akkor tuti nem tud se kikerülni, se megállni, és a kocsija összetörése mellett még nagy valószínűséggel a hibás is ő lesz, ha a földön csúszva elüt.
Ez tök jogos,csak hogy jön ide? Ötvennel menni, ahol ötvennel lehet menni, az nem útban levés. Kétszáz lóerős motorral sem, meg olyan járművel sem, ami padlón 16 másodperc alatt éri el a kilencvenet. De sosem padlózza senki.
A legnagyobb ilyen "útban levést" amúgy egyszerűen dugónak szokták hívni, pedig én biciklivel tudnék haladni, de hát ez van.
(Oké, amik ennél is bosszantóbbak, azok az építőipari szakembereket fuvarozó sofőrök, akik általában odáig jutnak, hogy 1) lehúzódunk, hogy kocsinak lehetőleg ne legyünk útban, 2) a biciklis majd megoldja, max. leszáll, 3) de hát én dologozoook!)
Inkább ahogy te érzed, mert én nem gondolom hogy probléma lenne hogy betartom a sebességhatárokat, és inkább nyafogok a jövőben is azok miatt akik előzni nem, csak tolni tudnak, bezzeg gyorshajtanának - de hát ha egy előzéshez is balfaszok, akkor tán nekik kéne még nálam is lassabban menniük. (Ezek egytől egyik bajban is lesznek ha a kis Rikárdó eléjük ugrik Sülysáp főutcáján 70-nél.)
Nem az a balfasz aki 50-nel megy a faluban hanem aki 50-nél tol és nem kerül ki másodpercek alatt, ha épp gyorshajtana. (Nem, nem megyek 70-nel 90 helyett az országúton ha van bárki a közelben (erre vonatkozott a legszívsebben, és a feltételes mód az eredeti hsz-ben), ezt remélem már megértetted.)
Én elég rendszeresen szoktam útban lenni, de erősen leszarom. Konkrét helyem van erre, a 71-esen Almádi belterülete, lényegében végig.
Lakott terület, ahol ugye ez a buzi ötven, az út több szakaszon széles, belátható és egyenes, ha nem lenne gödrös a széle, akár lehetne párhuzamosan is hatolni, olasz módra. Itt én megyek 55, nagyon max 60-at. A káptalanfüredi zebráknál visszalassítok 50-re, mentem már át rajtuk eleget ahhoz, hogy tudjam, mennyire nem beláthatóak. De nem ritka sajnos, hogy valaki már kilométerek óta jön a seggemben. És nem előzne meg a világért sem, mert jaj a rendőrök. Viszont tol, mert útban vagyok neki. Lehet béna vagyok? :)
Ha az ilyen nem lenne teljesen nyilvánvalóan egy frusztrált paraszt, a kérdéses több kilométernyi szakasz jelentős részén csak egy gyors libbenés és már mehetne is a fenébe (ilyen is előfordul), de hát az úgy túl egyszerű, meg bátor dolog lenne.
Ezek egyébként nem egy esetben ugyanazok, akik a lakott terület vége után sem mennek gyorsabban hetvennél. Ha nő és/vagy kézből telefonál, elengedem, aztán rendszerint mehetek mögötte pár km-t.
Nem kell ezt túlspilázni. Ne legyél útban! Bármivel is. Ha egy 100 lóerős motorral vagy útban, akkor meg telivér balfasz vagy. Ezt általában jelzik is neked.
Amúgy jellemzően elpusztulnak, mielőtt nagyot tudnának csípni. Na de mikor beszorulnak a bélés és az arcod közé, akkor úgy igazán érezheted, hogy nem vagy buzi, aki egy autóban bujkál előlük.:)
Már az is eszembe jutott, hogy igazából pont a motort kéne kivonnom a motorozásból valószínűleg, csak kocsival nem indulok el csak úgy Tótkomlósra csak azért, mert itt van viszonylag közel és még sose voltam. :-)
(Meg akkor már jönne az, hogy kabrió, és abból az olcsó is drága, meg hol tartom?)
Mindkét nap szeles idő volt, alapból is nagyon fújt a szél, oldalra is dobált. Megyek majd még jó sokat és lesz több tapasztalatom. Sisakból amúgyis szeretnék majd egy felhajthatót, de nem gondolom hogy áramvonalasabb lenne majd mint ez a HJC F70 :)