Keresés

Részletes keresés

mbd Creative Commons License 2008.09.23 0 0 357
Köszönöm!Tényleg fogalmam se lett volna róla.Valami teraszra emlékszem,meg tompa szédülésre.:)
Az egyik haverom egy szerdai Foresz buliról vonult be.Kivívta hamar a figyelmet,és kb 8 hónap után jött először haza...:))
Meg arra emlékszem,hogy ezeken a helyeken,főleg a Siótourban,teljesen családias volt a hangulat.Semmi gizdáskodás,bunyó kizárva,szinte mindenki mindenkit ismert.Összehaverkodtunk arabokkal(itt tanuló egyetemisták voltak) ,fekákkal,belgákkal,hollandokkal,ddr-es lányokkal.:)Látványnak meg ott volt pl. a tini Geszler Dorottya...
Előzmény: Fandor (355)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.23 0 0 356

hihhhhehh

Kolosy tér.... tényleg.

a villogó danceflorra nem emlékszem

Előzmény: Fandor (355)
Fandor Creative Commons License 2008.09.23 0 0 355
A Galaxis kérem szépen a Kolosy téren volt, (kb Arnold Gym / McDonáld épületek), én 1988/89-ben voltam egyszer kétszer, ott a Katona Ákos nyomta a zenét, innen üzenném neki így ismeretlenül is (mert egy barátomon keresztül történt a deal), hogy ha az 1987-ben kölcsönadott Paul Hardcastle - 19 (Destruction mix) 12" bakelitem előkerülne, akkor várnám vissza..., illetve gyanús hogy Kurtis Blow - Kingdom Blow c LP-je is hozzá kerülhetett....

Magában a helyiségben 1999-ben ismét jártam, egy techno disco működött ott, kénytelen voltam odamenni, mert egy nőre hajtottam, és bevállaltam az áldozatot (végül megtérült a befektetés, if you see what I mean...:-)))

A környéken lakom, sűrűn megyek arra, de nem tudnám megmondani hogy most mi van a helyén, most majd jól megnézem.

A Galaxis egyébként szerintem dizájnilag jól nézett ki, tán még villogó dancefloor is volt, szemben a Fortuna erősen szocreál vizuális világával.
Előzmény: mbd (353)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.23 0 0 354

Csillagfény: döbbenet, hogy meg lehetett tölteni egy Petőfi Csarnokot minden szombaton. manapság koncerteken nincsenek annyian. Összesen 2-szer voltam.

 

Siótour megvolt természetesen, na az tényleg rég volt.

 

Magisztrált Gerlóczinak is hívták az elhelyezkedése miatt is (Gerlóczi utca). Akkoriban az volt a legexkluzívabb klub. Csak nagyon ritkán jártunk oda, viszont feltűnt a hihetetlen gazdag felszereltség. Hatalmas nagy lézertükör volt a közepén. A sor mindig a Deák térig állt. Csak a májerek jártak oda a Randevúból.

 

Zuglói.... Ha nem említed a nevet, lehet soha nem jut eszembe, hogy létezett az a hely valaha. Pedig tök közel volt tőlünk.

 

Old Firenzében nem voltam sajnos, pedig tényleg ott kezdett a Jutasi a Zuglói mellett.

 

Na, a Galaxissal feladtad a leckét, mert emlékszem a helyre, előttem is van, de nem tudnám megmondani, hol volt. Nem az volt a Moment elődje? vagy utóda? teljesen összemosódik már a dolog.

 

A Fortunába egy hideg téli szerdai éjszakán hívtak fel először. Addig a Randevúba jártam és feltűnt, hogy baromi sok arc volt odaátról az Apor Vilmos térről. az igazi partyarc úgy járt, hogy szerda Fori, péntek Randevú és szombat Fori. Ha bírta.... De az ottani májerekre visszaemlékezve be kell ismerni, hogy bírniuk kellett, hisz majdnem mind szélhámos, tolvaj, betörő, strigó, vagy csak simán valami párttag szülő pici fia volt. de sok olyan becsületes dolgozó sarjat ismertem, aki felment a szerdai Fortunába és onnan ment dolgozni. ilyen megoldásaim pl. nekem is voltak. azt hiszem, soha nem lesz még egy ilyen korszaka a klubkultúrának.

Előzmény: mbd (353)
mbd Creative Commons License 2008.09.22 0 0 353
A Csillagfényben kezdtük,B.Tóth-Éliás bulikon.Aztán Balatonföldvár Siótour '86 nyarán,ott mondták a "törzsvendégek",hogy van a Várban egy hely,ahol ugyanilyen zenék mennek...
A Magisztrálban csak néhányszor voltunk.A Zuglóiba jártunk sokat,ott Jutasi zenélt eleinte.Meg néha egy kis Old Firenze.:))
Ja,meg volt még egy hely,asszem Galaxisnak hívták,de már fingom sincs merre volt.
Előzmény: Fatboy Slim (352)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.22 0 0 352

Melyikőtök hol kezdte egyébként?

Ikarus?

Csillagfény?

Magisztrál?

 

Bazz, mennyire öreg vagyok...

Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.22 0 0 351
csak gratulálni tudok az igényes munkádhoz
Előzmény: dreamer1 (350)
dreamer1 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 350

Üdv "Fortunások"!!!

Örömmel jelentem, hogy újabb menüponttal bővült a fortuna.mlap.hu !

A menüpont neve: Bakelit videók.

A menüpont alatt Bakai Mátyás '90-es évek elején az Magyar Televízióban sugárzott könnyűzenei műsorai láthatóak.

Helyenként felvillan a háttérben a FORTUNA!!!

Íme egy link a műsorhoz: Bakelit videó

Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.15 0 0 349
A legegyszerűbb a saját gépről, igen. Ha elakadtál a dologgal, akkor küldök egy részletes leírást pontról pontra
Előzmény: Di_ti (348)
Di_ti Creative Commons License 2008.09.15 0 0 348

Fatboy Slim!

 

Akkor először a saját gépemre kell letöltenem és csak utána mehet a rapidshare-re? Tök ciki, de még sosem csináltam ilyet, meg letöltést sem. Majd ha nagyon nem megy, akkor befűzöm a tesómat, hogy segítsen...

 

Ja, én meg 68-as vagyok....no comment.

 

Di_ti

Előzmény: Fatboy Slim (347)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.15 0 0 347
www.rapidshare.com a legegyszerűbb
benyomod az upload linket, megkeresed a fájlt, katt a linkre és már indul is a feltöltés. a végén ne felejtsd kimásolni a linket
Előzmény: Di_ti (346)
Di_ti Creative Commons License 2008.09.15 0 0 346

dreamer!

 

Szégyen és gyalázat, de én sajnos egyáltalán nem értek az ilyesmihez, de publikus vagyok és ha adsz valami laikusnak is használható leírást hogyan csináljam, akkor nagyon szivesen!

 

Di_ti

Előzmény: dreamer1 (335)
Di_ti Creative Commons License 2008.09.15 0 0 345

Helló Elfi!

 

Én anno a Dave barátnője voltam és együtt dolgoztunk fenn a Foriban a Csabi (Kostyál) beszervezése jóvoltából, emlékszel rám?

Én is nyomultam az Alexékkal, tavagy nyáron a Gülüvel is összefutottam a Szépvölgyi Irodaparkban (a barátnője dolgozik ott). A Kabács Karcsival még millió éve 1x találkoztam, amikor a belvárosban volt még lemezboltja, a Csepparcúval rendszeresen összefutunk koncerteken (Soult II Soul, Delegation, Tower of Power) és a Bakai féle előszilveszteri bulikon is, már ha egyáltalán bejutok a sok VIP meghívott közé...de legalább ha véletlenül összefutok vele, akkor megismer és köszön.

 

Most szombaton a Renegade-ben a Kelenföldi görisekkel is találkoztam: a Varga Attila tulaj is ott, ott volt a tesója is, meg a Nagypál Kálmán és a Kalács  is!

A Pecsa göris discoban anno mi is megfordultunk, Carlo már akkor is röhejes volt nekem....

Ezeket a bulikat én is azért imádom, mert a gondtalan fiatalságomat hozzák vissza egy kis időre...és mivel a párom közel 8 évvel fiatalabb és sajnos botlábú, csak az én lemezeim és elmondásom alapján van némi fogalma a Foriról és ezért nem is nagyon hozzák lázba az ilyen események.

 

Puszi,

Di_ti

(Edit, az Alex csak kicsinek hívott) :-)

 

Előzmény: David1969 (342)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.15 0 0 344
Engem is a kb 3-4 évvel idősebb rosszarcú haverjaim vittek fel oda először, és később is ez a korosztály "uralta" a helyet. még a 90-es évek elején is csupa kiöregededt taxis, strici, kurva és egyéb népek jártak oda.
onnan csaltak át a Fortunába a szerdai bulikra. Én már Bakaiékat csak lemezen láttam játszani
Előzmény: David1969 (342)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.15 0 0 343
Carlo sűrűn csinált faszságokat, főleg amikor szétcsapta magát valami szertől. A Vörösmartyn sokat nyomult, amolyan cirkuszi bohócnak tűnő jelenség volt. sosem tudtam, mit csinált, mivel foglalkozik, de azt tudom, hogy akkoriban minden nagyobb rendezvényen ott volt.
Előzmény: David1969 (341)
David1969 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 342
Randevúba akkor még nem jártam, valahogy úgy tűnt, hogy nálam picivel idősebbek jártak oda.
Az én haveri társaságom meg nem járt oda, így én se. Jópár évvel később jártam oda, de az már más idő volt - nem volt Bakai, és nem jártam a Fortunába se addigra.

Számomra a Fortuna volt az igazi fiatalságom jelképe, 17-20 éves korom közötti szép emlékek kiindulása...
Ami előtte és utána volt, az nem érdekes...
Előzmény: Fatboy Slim (340)
David1969 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 341
Carlora?? Egyszer összeverekedtem a kis csírával a Pecsában.
Gördiszkót szervezett (elég szar volt mondjuk), és rácsapott a csajom seggére.
Kapott egy nagy pofont, de aztán szétszedtek bennünket.

Pár éve láttam a faszfejt a Vörösmarty téren valami extravagáns ruhában egy ronda nővel. Jól megöregedett szerencsére - és rajtam ez nem látszik - szerencsére.

Egyszóval nagyon utáltam őt.
Előzmény: Fatboy Slim (338)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.15 0 0 340
Randevú?
Előzmény: David1969 (339)
David1969 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 339
Hi all!

Én is jártam oda anno... De régen is volt.

Azonban én semmiféle CD-re nem emlékszem... Két Dj volt, Bakai Matyi és az Ötvös Laci. (Ő általában szerdán)
Matyi LP-ről nyomta, Ötvös Laci meg magnóról!! Méghozzá CT506-ról, ha igaz. Akkor még csorgattam a nyálamat egy olyanért, aztán jópár évvel később vettem egyet.

A Bakai Matyinak néha szállítottam hangszedőtűt a lemezjátszóba, mert olyan helyen dolgoztam, hogy hozzájutottam komoly Ortofon hangszedőkhöz.

Annak idején a Paprika volt a portás, azóta is látom néha Újpalotán. Később a lengyel származású Peti volt a másik portás. Azok voltak (számomra) a szép idők...

Nem is tudnám felsorolni, ki mindenkivel jártunk akkor... Szali, Gülü, Ádi, Alex, Vaska Miki, Marchello, csajok, csajok, csajok...

Huh, hogy elment az idő... Na, csak ennyit akartam.
(Igaz, később a Schulcz is nyomta ott, de az már más világ volt. Akor már ment a Moment is a Csörszbe, de ott sose voltam.)

Engem Elfi néven emlegettek akkortájt azok a körök, ahol megfordultam..
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.15 0 0 338
Hú, te sem vagy mai gyerek (én is 69-es vagyok). A nevekre természetesen emlékszem, Paprika nem hétköznapi figura volt.
Carlora ki emlékszik? Él még egyáltalán?
Előzmény: David1969 (336)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.15 0 0 337
köszönöm, most mi lettünk betegek, ahogy az kell.
a beszámoló pedig 10/10.
Előzmény: Di_ti (334)
David1969 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 336
Hi all!

Én is jártam oda anno... De régen is volt.

Azonban én semmiféle CD-re nem emlékszem... Két Dj volt, Bakai Matyi és az Ötvös Laci. (Ő általában szerdán)
Matyi LP-ről nyomta, Ötvös Laci meg magnóról!! Méghozzá CT506-ról, ha igaz. Akkor még csorgattam a nyálamat egy olyanért, aztán jópár évvel később vettem egyet.

A Bakai Matyinak néha szállítottam hangszedőtűt a lemezjátszóba, mert olyan helyen dolgoztam, hogy hozzájutottam komoly Ortofon hangszedőkhöz.

Annak idején a Paprika volt a portás, azóta is látom néha Újpalotán. Később a lengyel származású Peti volt a másik portás. Azok voltak (számomra) a szép idők...

Nem is tudnám felsorolni, ki mindenkivel jártunk akkor... Szali, Gülü, Ádi, Alex, Vaska Miki, Marchello, csajok, csajok, csajok...

Huh, hogy elment az idő... Na, csak ennyit akartam.

Engem Elfi néven emlegettek akkortájt.
dreamer1 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 335

Ha van rá lehetőséged, szerintem hozzám hasonlóan még egy jópáran örülnénk neki ha feltöltenéd valahova az ajándék cd-t!

 

Előzmény: Di_ti (334)
Di_ti Creative Commons License 2008.09.15 0 0 334

Ja, és mielőbbi jobbulást kivánok a babócátoknak!

 

Di_ti

Előzmény: Fatboy Slim (332)
Di_ti Creative Commons License 2008.09.15 0 0 333

No, akkor egy kis hangulatjelentés:

 

Mi ott voltunk az öcsémmel és a barátnőmmel (nálunk a párom vigyázott a gyerekre). Kicsit "korán" érkeztünk 22.15 körül és akkor még alig lézengtek, így jutott még a CD-ből és a hidegtálból is :-), de mire Schultz éjfélkor kezdett már bőven betöltöttük a táncparkettet! Nagyon jó volt a hangulat, és nekem külön öröm volt, hogy összefutottam egy pár régi Fortunás (Guszti, Hege + akikel csak összepacsiztunk, mert névről nem ismertük egymást csak látásból) és görkoris arccal!

 

Minden "kötelező" szám lement, a "kemémy mag" énekes kiséretében: In the stone; High steppin' ; Night people; September; Big boubles no toubles; Garden party stb.

A buli előtt sikerült is dumálnunk egy kicsit Zsolttal, kérdeztem a rádióról (www.radiofortuna.hu) ami hamarosan beindul majd heti 4x webkamerás élő műsorral és jövő ősztől meg digitális sugárzásban! És szó volt egy szilveszteri partiról is, erről majd gondolom időben lehet értesülni a szokásos programajánló újságokból és talán a rádió weboldaláról is, de asszem hamarabb nem lesz Fortunás buli, sajnos.....

 

Mi 3-ig táncoltunk megállás nélkül, és ha nem lenne ilyen koránkelő a kisfiam (2,5éves és 6-6.30 körül ébred és csak én kellek ilyenkor neki) akkor zárásig maradtam volna, hogy a Party train-nel a fülemben indulhassak haza, de így is nagyon jó volt a buli és előre fenem a fogam a szilveszterire is!

 

Di_ti

Előzmény: Fatboy Slim (332)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.14 0 0 332
Ez igazán kedvező lett volna. A picink tegnap sajnos belázasodott, úgyhogy marad a legközelebbi buli
egy kis beszámolót szívesen meghallgatnék
Előzmény: Di_ti (331)
Di_ti Creative Commons License 2008.09.13 0 0 331

Megkérdeztem, a belépő 1000Ft.

Mi megyünk!!!

 

Di_ti

Előzmény: Fatboy Slim (330)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.13 0 0 330
Belépő?


Helyszín
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.09.12 0 0 329
Most szombat?
dreamer1 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 328
Újjabb gyöngyszemekkel bővült a fortuna.mlap.hu letöltések menüpontja, köszönhetően a hozzám hasonló Fortuna fanok segítőkészségének.
Lehet "menni" töltögetni! :-)
Mindenkinek jó szórakozást kívánok a zenékhez!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!