sokat olvastam a kendőről még Manó születése előtt, mert szerettem volna, de végül én nem mertem bevállalni, sajnos túl aggódós vagyok :), a derekam sem ment volna talán így tönkre :) - ezek szerint valamit rosszul értelmezhettem...
elöl hordozni 6-7-8kg felett nem ajánlott, mert nagyon terheli a gátat, és idősebb korban visszaüthet. De időszakosan én is hordozom még elöl is Csongort, amikor nagyon nyűgös, úgy tudom a legjobban megnyugtatni. (de 90%ban azért vagy háton v. csípőn van)
van jópár kötés ami újszülött kortól a hordozós kor végéig használható, akár 2-3 éves gyerekkel is megfelelő.
Vannak kötések, amik kis korban nem ajánlottak ilyen-olyan okok miatt.
Az, hogy Gordonnak mi a megfelelő alapvetően a súlya, izomtónusa, mozgásbeli fejlettsége határozza.
mit értesz az alatt, hogy "újszülöttként kellene hordozni"?
hordozás szempontjából a nagy "vízválasztó" a a mászó/járó-kor (hordozási iskola szigorúságától függ, hogy melyik), az alatt minden gyerek kb. ugyanolyan, az 1 hetes és a 6 hónapos is.
de Gordon már 7 hónapos, a korrigált is 4 körül van, ennek ellenére még "újszülött"-ként kellene hordozni? csak mert a kendőnél is kornak megfelelően változnak a hordozási módok...
nekünk is ez volt,majd egyzsercsak ráállt magától.a 75.cumisüveget próbáltam,majd egy svájci vált be,abból minden nap kiitta,volt,h 2x is :)aztán átálltunk az aventes csőrösre,már abból is szépen iszik,meg néha pohárból is sikeredik :)
Tudom, ez nem a reklám helye, elnézést is mindenkitől előre: nekünk van egy új(gerincsérvem miatt mégsem mertem használni) ERGO baby babahordozónk, ha érdekel.Teszre feltettem, ilyen nem tudom, jó lenne-e Gordonnak, talán Orsi tudja....Ebben eléggé szét kell tennie a lábát,meg nagyon jó a súlyeloszlása, nem érzed nehéznak a picit, de mondom, szakmailag nem tudom, jó e Nektek az ilyen.
hát hogy eleget eszik e mennyiségre,szerintem nem,de már elejétől fogva ez van sajnos...
amíg volt tejem,rengeteget evett és hízott is,de aztán,a gyerekdokink elszúrta,mert nem koratápit kapott(ami nyomta volna) hanem HA tápot. innentől alig evett.....mennyiségre 5x eszik 200ml-t vagy 1 üveg bébikaját,vagy du. egyik etetésre 1 banánt,ilyesmi,inni kb.1-2dl
bocs,hogy belekotyogok...szerintem a rugalmas kendők jobbak-könnyebb velük bánni-könnyebb kötni
elég sok féle van belőle...nekem még az elsővel volt Nandu kendőm-de majdnem agyvérzést kaptam tőle...már egy csomót nem tudtam megkötni-rugalmassal meg nagyjából 2x bénáztam,és utána futás közben is kb egyszerűen megoldható