Keresés

Részletes keresés

Psziche Creative Commons License 2011.07.18 0 0 280

Ha a Font Mágica-hoz elmentetek, akkor egy füst alatt láttátok a Placa Espana-t és a Katalán Múzeum épületét is, nem?

Sőt a Caixa Forum is útba eshetett. Tényleg egész sok helyre eljutottatok a városban. Én ha elkezdek fotózni egy épületet, akkor nagyon keservesen haladunk tovább. :-)

Köszi a képeket, úgy látom, már egészen nézhető a Katedrális homlokzata (legalábbis az alsó része). A túrista filmemben totál be volt csomagolva zöld hálóba és állványokba, és azt mondták, 2010. előtt biztos nem lesz kész. A spanyolok meg ugye lassúak, igaz, a barcelonaiak katalánok, de mégis rokon nép. :-)

A Casa Batlló belépődíját már én is kinyomoztam, nem semmi, valószínűleg azért ilyen drága, mert audiokommentár is jár hozzá(?), ha kell, ha nem a kedves vendégnek. Bizony be kellene menni oda is, és a Casa Milába is (oda elsősorban a kémény-szobrok miatt), a Palau Güell belső terei meg már képeken is olyan jól mutatnak.

/Majd biztos fogok még kérdezni./

Előzmény: vvcsilla40 (279)
vvcsilla40 Creative Commons License 2011.07.18 0 0 279

Igen, a La Font Mágica-t értettem. Sajnos a Güell park kimaradt, a katedrális meg így néz ki most:

A Casa Batllóban voltunk bennt, 18,15 a jegy,de nagyon megéri!

Előzmény: Psziche (277)
Psziche Creative Commons License 2011.07.18 0 0 278

Anyukám volt anno szeptember közepén a Costa Brava-n. Hogy milyen volt a tengervíz, azt nem tudja, mert kabátos, hűvös, őszi idő volt, ólomszürke éggel, így hát eszükbe sem jutott fürdeni. Még az is nagy csoda, ha nyár közepén lehet itt strandolni, nem októberben!

Előzmény: blaze73 (275)
Psziche Creative Commons License 2011.07.18 0 0 277

Akkor most rövidre fogom:

Örülök, hogy nagy élmény volt számotokra, és megértem, hogy vissza akartok menni, mert másfél nap tényleg nagyon kevés erre a fantasztikus városra, de szerintem a mi egy hetünk sem lesz elegendő. Az idő rövidségéhez képest azért elég sok mindent megnéztetek. A Güell Parkot nem felejtetted ki a felsorolásból? A "vízesés" alatt a Ciutadella Parkban lévő Cascadát érted vagy a Montjuic hegyen a Katalán Nemzeti Múzeum előtti La Font Mágica-t? A Casa Batlló-ban vagy Milá-ban nem voltatok belül? Miket renoválnak jelenleg? A Katedrális homlokzatát lehet már látni?

Előzmény: vvcsilla40 (274)
Psziche Creative Commons License 2011.07.18 0 0 276

Nem hiszem el, írtam egy csomót, és elszállt. Elfelejtettem a ctrl c-t. :-((

Előzmény: vvcsilla40 (274)
blaze73 Creative Commons License 2011.07.18 0 0 275

október elején még mennyire lesz fürödhető a tenger, bárkinek erre vonatkozó infója ? :)

vvcsilla40 Creative Commons License 2011.07.17 0 0 274

Igen, arról valóban nem tudok,mert ott épp nem voltunk.Szóval a szállás Malgratban volt, elég tűrhető,árának megfelelő.

Az idő:26-28 fok volt szinte végig, kellemes.Fürödtem a tengerben is, de inkább a szálloda medencéjében, az melegebb volt pár fokkal.Egyik éjjel esett, másnapra eltűnt minden nyoma az esőnek:)És egy délelőtt is esett, az lassú eső volt, majd egy fél napig tartott...

Kirándulások, csak röviden:

Egy nap Blanesben, a botanikus kertben, gyönyörű volt,érdemes elmenni.

Egy nap bementünk Barcelonába, de az kevés volt, ezért ott döntöttünk úgy, hogy utolsó előtti nap is bemegyünk, és ott alszunk.A következőket tudtuk így a másfél nap alatt megnézni:Casa Mila, Casa Batlló,La rambla, Piac, Barca stadion, Sagrada Familia,Gótikus negyed, Katalán zene palotája, Katedrális, Arc de Triomf, Torre Agbar, szökőkút, Parc de la Ciutadella, azt hiszem, ennyi. Még egyszer visszamegyünk, mert csomó dolgot meg szeretnénk még nézni.

Ha valami részletesebben érdekel, akkor írj,szivesen válaszolok.

Összeségében is kérdezted:

Fantasztikus élmény volt számomra, ezek az a Gaudi épületek csodálatosak, a közlekedés nagyon jó, és áttekinthető, térkép nélkül is szinte tudtam, ha gyalog barangoltunk, hogy épp hol járunk.A belváros szinte tényleg gyalog bejárható.

Egyszerűen kihagyhatatlan program ez a Barcelona!!! Mindenkinek ajánlom!!!

Előzmény: Psziche (273)
Psziche Creative Commons License 2011.07.16 0 0 273

Én tudnék kérdezni Barcelonáról, de mivel ti csak nagyon kevés időt töltöttetek ott, ezekre úgysem tudnál válaszolni (pl. Mi a helyzet a Szent Pál Kórház renoválásával?).

Viszont leírhatnád, hogy telt a nyaralás, miket láttatok, milyen volt az összbenyomás. Időjárási oldalak szerint elég szar idő szokott lenni mostanság arrafelé (21-26 fok közti maximum hőmérséklet, hetente 2-3 esős vagy zivataros nap), mondhatni a strandidő ritkaság, gondolom, nem csak Malgrat de Mar-ban voltatok.

Szívesen elmennék egyszer egy olyan útra is, hogy pl.: Girona, Tossa de Mar, Figueres, Roses, Cadaques-Port Lligat. Csak nem hittem volna, hogy ennyire rusnya az időjárás a Costa Bravan, mert eddig sose néztem utána.

Előzmény: vvcsilla40 (272)
vvcsilla40 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 272

Megjöttünk, nagyon jó volt, de a Catalónia Aragonban foglaltunk inkább, 2 percre volt a Clot megállótól, ami közvetlen kivitt a reptérre. Ha valakit érdekel további infó, írjon,szívesen válaszolok, amire tudok.

Előzmény: vvcsilla40 (271)
vvcsilla40 Creative Commons License 2011.06.28 0 0 271

Volt már valaki Barcelonában a Renaissance Barcelona Airport-ban? Arra lennék kíváncsi, hogy milyen a transzfer...amit ingyen hirdetnek a bookingon...A repülőnk 9-kor indul reggel, ezért az eredeti szállásunkról bejönnénk ide utolsó este aludni.Szerintetek ez jó ötlet lehet?Malgratban leszünk, de nehézkesen tudom a transzfert megoldani,ezért arra gondoltam, előző este bejönnénk városnézőbe Barcelonába, és itt aludnánk...

tavasz21 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 270

Délebbről jöttem meg nemrég, de a szupermarketek árai nem hiszem, hogy változnának nagyon. ÉLmény bevásárolni ott, olcsóbb mint itthon. A gyümölcslevek azok amik sokkal jobbak és olcsóbbak mint nálunk. Sajt, hus is olcsóbb szerintem, gyümölcs is. Legnagyobb különbség a lapos barack. Ott 1,6 euro, nálunk 900 körül van a piacon.

Többiről nem tudok nyilatkozni.

Előzmény: Gyöngyiböngyi (268)
Frank Frink Creative Commons License 2011.06.25 0 0 269

Sziasztok!

Ismeri valaki ezt az apartmant?

http://www.apartime.com/barcelona-apartments/studio-with-terrace-1.html

Vagy a környékét (Antoni Market)?

Gyöngyiböngyi Creative Commons License 2011.06.07 0 0 268

Sziasztok!

A férjem valszeg Barcelonaban kap állást és ki kell majd egy idő után költöznünk. Két gyermekünk van 12 éves a fiunk, 10 a kislányunk. Itthon Pesten kertes házban lakunk, nyugodt csendes, biztonságos környéken. Mit javasoltok, hol keressünk hasonló szállást ?- bérelni szeretnénk - illetve árakra lennék kiváncsi. Rezsi: gáz, víz, villany stb... Átlagban tej, kenyér, sajt, felvágott, szalámi, csirke, marha, rizs, gyümölcsök stb mennyibe kerülnek? Hálás lennék linkekért is, ha ugy egyszerűbb! Ha valaki aki ott lakik privátban vállalná a levelezést  velem nagyon sokat kérdeznék még....ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!

toncscsi Creative Commons License 2011.06.05 0 0 267

Szia!

Igen, ő az! Reggeli természetesen benne van az árban. Svédasztalos a reggeli. A hely a lehető legjobb, mint említettem 2 perc sincs a Rambla, 10 perc sincs a kikötő. És, hogy csendes-e a hely? Ez mindig az időponttól (nincs-e valami népünnepély?) illetve attól függ, kik a szomszéd szoba lakói. Mi nagyon jól ki tudtuk pihenni magunkat! Ja! És kb. 15-20 perces séta a tengerparti fürdési lehetőség!

Előzmény: blaze73 (266)
blaze73 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 266

ez lenne az ?

http://www.hotel-romareial.com/site/hotel.php

Mennyi volt a szoba, volt benne reggeli ?

Csendes, jó a hely? 

Én az agoda-n találtam most meg 65 EUR 2 főre, de nem írja ebben van-e reggeli vagy csak a szoba...

Előzmény: toncscsi (265)
toncscsi Creative Commons License 2011.06.03 0 0 265

Barcelonai szállásügyben.

Tavalyelőtt mi a Hotel Roma-ban szálltunk meg, a booking.com-on keresztül foglaltuk. Nagyon jó helyen van, egy átjáró a Rambla, a tenger kb. 200 méter ill. a Colombus szobor. Innen indulnak a sétahajók is, ami pl. bennevan a Barcelona card-ban is, élmény volt a tengeren hajózni. Ha fürdeni is akarsz Barcelonába, a Rambla végén balra fordulva kb. 15 perces sétával kijutsz a strandra. (mi sajnos csak későn találtuk meg) A Rambla végén lévő szigeten van egy üzletközpont, annak (nem a híd felőli) végében van egy olyan étkezde, ahol akkor 9.50-ért annyit ehettél, amennyit akarsz. Vegáknak ajánlom, mert húsárú nincs benne (pizza van húsnélküli), de fagyi, kávé, gyümölcs igen!

Kellemes utazást! 

Előzmény: delko1 (264)
delko1 Creative Commons License 2011.06.02 0 0 264

Sziasztok!

Barcelonába keresek olcsó szállást a központban vagy a tengerparton 06.15-06.17-ig

blaze73 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 263

októberre 2 főre keresek korrekt szállást Barcelona-ba.   Okt8-13 5 éjszaka.

előre is köszi :)

Barcelona szállás Creative Commons License 2011.05.19 0 0 262

A hotelek drágák,a hostelek mar mind foglaltak.

Ha Barcelonába jönnétek nyaralni,keresek nektek kiadó szobát,reptérről hozlak viszlek.

Ha bármiben segithetek,irjatok vagy hivjatok:

leeoldal@gmail.com

0034 691 72 32 68

Balázs

Cleócska Creative Commons License 2011.02.22 0 0 261

Köszi a segítséget!  Május 8.: Barc. - Espanol meccs, remélem kitesznek magukért. Mégegyszer köszi!

Előzmény: gjosi (260)
gjosi Creative Commons License 2011.02.21 0 0 260

Hy fórumozók,szia Cleócska!Nézz rá erre!

www.szabella.hu

Ha legközelebb szeretnél meglepit, ők komplettet adnak(utazás,szállás,belépők,városnézés...),csak időben foglalj!

Mostanra jó hotel közel a Barca-stadionhoz,egész jó áron,4****

http://www.booking.com/hotel/es/hotelsenatorbarcelonabarcelona.html?aid=304142;sid=e1cb9f386549d58e675cf6ff35af8b19

vagy

http://www.booking.com/hotel/es/madanis.html?aid=304142;sid=e1cb9f386549d58e675cf6ff35af8b19#map

és -Turisticos Medanis   -Medanis Liceo

Magyar tudás bizonytalan,de kézzel-lábbal megy a spanyol is!!

Remélem tudtam segíteni. Jó utat,és jó szurkolást!Egyébként melyik meccsre mentek,kivel játszik a Barca?

Előzmény: Cleócska (259)
Cleócska Creative Commons License 2011.02.20 0 0 259

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Tud valaki ajánlani Barcelonában, lehetőleg a foci stadion közelében szállást? Magyar családnál, vagy ahol tudnak magyarul? Jól jön minden tipp, hasznos tanács a szállásfoglaláshoz is. (Férjem szülinapi ajándéka a Barcelona meccs: jegy meg van, utazás rendben, már csak a szállás hiányzik!) Köszi előre is.

Dinky_hun Creative Commons License 2011.02.17 0 0 258

Sziasztok,

Ajánlom szálllásfoglalásra a booking.om-ot, semmi előleget nem vonnak le.

Egy kis Hotelt választotunk nagyon jó áon: Petit Hotel. Már fel is vették a kapcsolatot velünk, hogy erősitsük meg a foglalást.

Nekem gyakorlati kérdésem lenne attól aki már volt Barcelonában:

- Mennyi időt vesz igénybe egy kirándulás Montserratba?

- Mennyi időt számoljak kb. a Montjuic kirándulásra?

- Mennyi időt számolja kb. Citadella parkra ?

Köszi

Erika

rebkaa Creative Commons License 2011.02.09 0 0 257

Szia koteczki,

Bocsánat, hogy nem voltam képben, de amikor írtál én éppen sítáborban voltam.

Nagyon rendes vagy, hogy kutakodtál, így utólag is köszönöm.

Nem tudom, hogy mitől szaladtak el az árak a Wizz-nél mostanában, de olcsót nem találtam áprilisra. Mi egriek vagyunk, nekünk Pozsony nincs annyira közel, de még máskor nem lehetetlen. Végül április 3-7-ig 4 napra Sziciliába foglaltam, de nem városnézés lesz, hanem Vulcanó, Stromboli és Etna túra. A férjem nem sejti az uticélt, de megnyugodott, amikor mondtam, hogy bakancs, hálózsák kell.

Legutóbb Rómában elég volt neki a templomból ki, templomba be.

Na, azért Barcelona nincs elfelejtve. A nagylányommal folyamatosan nézzük a jegyeket, nekünk NAGYON_NAGYON tetszett.

Előzmény: koteczki (254)
kicsiClaire Creative Commons License 2011.02.09 0 0 256

Sziasztok!

Olyanok segítségét kérném, akik már foglaltak a z oh-barcelona weblapon keresztül. Nektek is levette a szállás díjának megfelelő összeget a bankszámláról? Engem ez egy kicsit meglepett, mert más, hasonló oldalakon nem ez volt a gyakorlat, csak "lefoglalták" az összeget, de nem nyúltak a számlához. Mit jelent ilyen esetben az, hogy a lemondás ingyenes? Visszafizetik a szállás díját? Előre is köszi  a segítséget.

koteczki Creative Commons License 2011.01.16 0 0 255

Az lemaradt hogy ez a www.ryanair.com

Előzmény: rebkaa (250)
koteczki Creative Commons License 2011.01.16 0 0 254

Rebkaa !

Találtam Neked jó áron jegyet Gironaba. Persze nem tudom, hogy pontosan mikor mennétek és hány napra csak egy példa április 3-7  47,98 EUR összesen a jegy. Ebben csak kézipogyó van. Igaz, hogy ez Pozsonyból indul és Gironába érkezik. ( nekünka Pozsony sokkal közelebb van, de ha jól gondolom, Ti bp-ről mennétek, ugye ? ) Gironából vonattal vagy busszal lehet menni a városba. Valamelyiket már megnéztem az + 21 EUR oda-vissza. Talán  még így is jó ár nem ? Nézd meg, hátha találsz valamit.

Előzmény: rebkaa (250)
nettomazsola Creative Commons License 2011.01.16 0 0 253

Gironaban erdemes eltölteni 1 napot. nagyon szep! aludjatok ott es masnap delutan menjetek Barcelonaba.

Előzmény: koteczki (252)
koteczki Creative Commons License 2011.01.16 0 0 252

Köszi, van igen, de nem akkor amikor én akarok menni :-(((

Ryanair-nél vannak most jó árak, de éjfélre érkezik meg Gironába és egy kisgyerekkel még onnan eljutni a szálláshoz, szerintem nem túl jó ötlet. Bár lehet ám hogy csak én parázok, gyerek jobban bírná, mint gondolom. Ugye Rebkaa ?

Előzmény: malazs (251)
malazs Creative Commons License 2011.01.15 0 0 251

Malévnél van 29900-ért, azt hiszem ez nem rossz ár.

Előzmény: koteczki (249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!