Keresés

Részletes keresés

szürkesün Creative Commons License 2005.01.26 0 0 760

A legújabb kutatások eredményeképpen a románok tényleg a

rómaiaktól származnak, ugyanis:

az anyafarkasnak nem csak két kölyke volt, romulusz és

rémusz, hanem volt még egy románusz is, de mivel az anyának

csak két csöcse volt, igy románusz csak az apafarkas farkát

tudta szopni, innét van a dákó-román elnevezés...

Előzmény: lg18 (752)
csabiman Creative Commons License 2005.01.18 0 0 759

Alap!! La anul, la anul, veniti cu pasaportul :))

 

Most volt a BBC-n pár napja, hogy egy román 66 éves kismama gyermeknek adott életet, ezzel ő a legidősebb ismert anya a Földön jelenleg.

Előzmény: Alexander the Great (757)
Alexander the Great Creative Commons License 2005.01.18 0 0 757
Amikor meg Szeredában van a meccs,akkor azt kiabálja a hazai publikum a vendégeknek hogy "Horthy,Horthy,az oláhokat hord ki!",meg románul,hogy "jövőre,jövőre,már útlevéllel jöttök!"

Szóval nem kell félteni a székelyeket sem:)
Előzmény: Törölt nick (755)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.01.18 0 0 756
Pezseg 1 ideje a csíkszeredai hokiélet....
Előzmény: Törölt nick (755)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.01.18 0 0 754

Ma már nem félnek Romániában kigúnyolni a Ceausescu házaspárt - ezt jól jelzi a román közszolgálati tv új sorozata.

 

A tizenegy részes sorozat középpontjában Elena Ceausescu áll, akit szexuális csábítóként tüntetnek fel. Már a széria címe is sokat mondó: Drakula nagyasszony szeretője. A történet fiktív, de akár meg is történhetett volna a valóságban.

A sztori szerint egy szekus tiszt kihasználja fiatalságát, és Drakula nagyasszony - azaz Elena Ceausescu szexuális vágyain keresztül tornázza fel magát a századosi rangra. Igaz, később pórul jár a tiszt.

 

A sorozatot meglehetősen kevés pénzből forgatták, mégis a román színészi gárda elitje részt vesz benne. A film tele van szexorgiákkal, trágár párbeszédekkel, cigány nyelven zajló dialógusokkal, leszbikus jelenetekkel. (Színes Bulvár Lap híre alapján ma.hu)

Alexander the Great Creative Commons License 2005.01.10 0 0 753
höhhöhöhö,ez az igazi blama.

Feljelentést tett a román mozivállalat a Trianon-film ügyében
január 10. 21:50
[MTI]

Törvénytelennek minősítette hétfőn Koltay Gábor Trianon című dokumentumfilmjének romániai vetítéseit Mona Musca román kulturális miniszter. A tárcavezető azzal indokolta ezt, hogy az említett alkotás nem szerepel a romániai filmjegyzékben. Egy tavalyi kormányrendelet értelmében csak olyan produkciókat lehet levetíteni a mozikban, amelyek rendelkeznek minősítő bizonyítvánnyal, érvelt a miniszter a román kulturális minisztérium közleményében olvasható, amelyet hétfőn ismertetett a Rompres hírügynökség.

A héten hat erdélyi városban mutatják be a magyar filmrendező Trianon című dokumentumfilmjét. A turnét az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezete kezdeményezte. A közönség azt a változatot láthatja, amelyet Magyarországon csak az Uránia mozi tűzött műsorára. Az első négy városban hétfő estig lezajlottak a zsúfolt bemutatók, több ezren megnézték Koltay filmjét.

Mona Musca utasítására a román országos mozivállalat feljelentést tett az ügyben a belügyminisztériumnál, hogy vizsgálja ki, milyen körülmények között vetítették le Erdélyben a filmet.
lg18 Creative Commons License 2005.01.10 0 0 752

lehet, hogy már volt, ha igen, akkor bocs. Az is lehet, hogy kamu, de jó:

 

A MAGYAR KREATÍVITÁS TANÍTANDÓ PÉLDÁJA:

 

Hétvégén egy archívumból megtudtam, hogyan sikerült levédetni a Pálinka név jogát nekünk magyaroknak a szőrőstalpúak elől. Történt, hogy az EU főbiztos előtt elő kellett venni mindkét félnek a bizonyítékait. A magyar tárgyaló nem cécózott, elővette a Román Értelmező Kéziszótárat s föllapozta a Pálinka szónál, ahol ez állt: MAGYAR eredetű kifőzött gyümölcspárlat.

EU-főbiztos: Köszönjük szépen, Önöké a jog.

Állítólag a román tárgyaló szóhoz sem jutott...

hyperboloid Creative Commons License 2004.12.22 0 0 751

2005. január 1-jétől - tehát már Újév napján is - Romániában a külföldi rendszámú személyautóknak is közút-használati díjat kell fizetni, matrica formájában.

Ez nem sztráda-matrica, hanem minden útfajtára kiterjedő, kötelező díjat jelent.

 

(No comment).

 


 

Alexander the Great Creative Commons License 2004.12.16 0 0 750
A Nobel-békedíjas író visszautasította a kitüntetést

december 15. 23:40
[MTI]

Elie Wiesel Nobel-békedíjas író visszautasította a legmagasabb román kitüntetését, mert Ion Iliescu leköszönő román államfő Corneliu Vadim Tudor szélsőjobboldali román politikust is kitüntette ezzel.

Iliescu hivatali ideje lejárta alkalmából szerdán kitüntetett mintegy ötven személyiséget, köztük a szélsőjobboldali Nagy-Románia Párt (PRM) vezetőjét, az antiszemita kijelentéseiről és a holokauszt tagadásáról elhíresült Corneliu Vadim Tudort. Miután a sajtót nem értesítették előre a kitüntetési ünnepségről, nem tudósított róla. Az államfő kedd este egy külföldi újságíróknak adott vacsorán csak annyit közölt, hogy aláírta a parlament által kitüntetésre javasoltak névsorát.

Wiesel döntését azonnal közölte Iliescuval. "Szomorúsággal és csalódottsággal értesültem arról, hogy az az ember, aki elhatározta a Romániai Nemzetközi Holokausztbizottság létrehozását, kitüntetett egy olyan személyt is, akinek gyűlölködő nézetei ellentétben állnak a kitüntető, emelkedett ideáljaival" - írta levelében Wiesel.
dolphin Creative Commons License 2004.12.07 0 0 749
Ezt az Adevarul egy forumaban talaltam :-DDDDD Mar majdnem PolgarPresses szintet ut meg ....

Sa facem referendum ca ungurii
Trimis de: Marcel Zugravu la data/ora 2004-12-07 02:30:26
Se pare ca diaporei romanesti i s-a cam urcat la cap. Ne batjocoreste din afara granitelor tarii pe noi care am ramas si suntem adevaratii romani. Doresc ca pe viitor sa se faca referendum pantru dubla cetatenie si in tara noastra. Uite ca ungurii sunt destepti. De ce sa oferim dubla cetatenie unora care vin numai la profitat? Cei care sunt romani nu s-au aruncat sa-si ia alta cetatenie. Lucreaza in strainatate iar banii ii invetesc dupa aceea aici in Romania. De ce sa credem noi ca cei care au alta cetatenie ii mai doare sufletul de tara noastra? Uite dovada ca sunt contra noastra chiar, faptul ca ne impun ei pe cine sa alegem... Sunteti de acord ca trebuie sa se termine cu aceasta dubla cetatenie? Cate tari ale lumii accepta asta?

Hevenyeszett forditasban:

Mi is rendezzunk nepszavazast mint a magyarok
Ugy tunik, hogy a roman diszporanak egy kisse a fejebe szallt. A hatarokon tulrol szivatnak minket, igaz romanokat, akik az orszagban maradtunk. Szeretnem, ha a jovoben mi is referendumot tartanank a kettos allampolgasagrol. Mert lasd a magyarok okosak. Minek adjunk olyanoknak allampolgarsagot, akik csak profitalni jonnek ide? Aki roman annak nem akarodzott mas allampolgasagot felvenni. Kulfoldon dolgozik es utanna a penzet itthon befekteti. Miert higyjuk el, hogy azoknak akiknek kettos allampolgarsaguk van, meg faj a lelke az orszagert? Legjobb pedla arra, hogy eppen hogy ellenunk vannak, az, hogy meg akarjak mondani kire szavazzunk... Egyetertetek, hogy meg kellene szuntetni ezt a kettos allampolgarosdit? A vilag hany orszaga fogadja el?
Alexander the Great Creative Commons License 2004.12.03 0 0 748
A vicc a következő volt:"Minden magyarnak van román vére..vagy az ingjén vagy az autóján".
Előzmény: Alexander the Great (747)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.12.02 0 0 747
Mi a manóó:)Azért erről is essék szó:

Magyarellenes viccért büntettek meg egy román rádiót


Magyarellenes megnyilvánulásért bírságolt meg egy bukaresti rádióadót a román médiatanács. Az Europa FM rádiónak azért kell ötvenmillió lejt fizetnie, mert az egyik műsorvezető magyarellenes viccet mondott a hallgatóknak.

Nemzetiségi alapon történt diszkrimináció miatt 50 millió lejre büntette az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) az Europa FM rádiót. A bukaresti rádióadónak azért kell fizetnie, mert egyik novemberi műsorában a műsorvezető magyarellenes viccet mondott a hallgatóknak.

A testület ezúttal kihagyta a szokásos figyelmeztetést, és egyből a pénzbüntetéshez folyamodott. Magyarellenes megnyilvánulásért ekkora összeggel még senkit nem büntettek Romániában. A műsorra a CNA lakossági bejelentés alapján figyelt fel.

A jövőben is így járunk majd el minden esetben, amikor rádiós vagy tévés műsorokban megsértik az audiovizuális törvényt - mondta Gáspárik Attila, az Országos Audiovizuális Tanács alelnöke, aki külön is megköszönte a lakossági bejelentést.

(MTI)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.01 0 0 746
Lottócsaló vitte el a főnyereményt

Három éve lottócsalásért elítélt férfi ért el telitalálatot a hétvégén a román lottón. Stancu Ogica állítása szerint három éve is nyert, csak ellopták tőle a nyertes szelvényt. Vallomását tanúk is alátámasztották, a hatóságok azonban nem hittek a biztosítási csalásba keveredett, nehéz anyagi helyzetű férfinak.

INDEX

hyperboloid Creative Commons License 2004.11.30 0 0 745
Szép.
Előzmény: occy (744)
occy Creative Commons License 2004.11.29 0 0 744

A jó szekus nem aluszik,

Aludj el szépen, Kis-Magyarország!

 

 

"Verespatak: ügynöki összeköttetés
Hírszerző szolgálati feljelentés Magyarország ellen a román parlamentben
2004. november 29. 3:58


Magyar Nemzet
A Román Hírszerző Szolgálat a bukaresti képviselőházban jelentette fel Magyarországot a verespataki aranybánya-beruházás elleni „szervezkedés” miatt. Román sajtóértesülések szerint a történtek mögött a beruházó cég egyik vezetője, Ovidiu Tender milliárdos állhat, aki a titkosszolgálat fedett ügynökeként tevékenykedik.

 

Ovidiu Tender, Románia egyik leggazdagabb embere, a román titkosszolgálat fedett ügynöke a verespataki aranybánya-beruházás egyik szereplője – állítja a Romania Libera című lap.
Mint arról a lap beszámolt, a milliárdos vállalkozó Frank Timissel, az Ausztráliában kábítószer-birtoklásért többször elítélt üzletemberrel együtt – aki tulajdonosa és egyik vezetője az aranybánya-építő Gabriel Resources-nek – nemrég támogatott egy NATO-konferenciát, ahol kapcsolatokat épített ki a szövetség titkosszolgálatainak embereivel. Itt találkozott a katonai szervezet egyik őrnagyával, a holland Jan Willem Matserrel, akit később elítéltek egy 200 millió dolláros pénzmosási ügyben okirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt. Az ügyészség szerint kolumbiai kábítószerügyletekből származó pénzt utaltak át Ovidiu Tender cégének is, de a milliárdos elleni vádat ejtették.
Az ügy érdekessége, hogy a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) az utóbbi napokban lépéseket tett a verespataki beruházás érdekében.
A Ziua nevű román lap pénteki számában arról számolt be, hogy a szervezet jelentést küldött a román képviselőház vezetésének, miszerint magyar érdekek állnak a beruházás megakadályozása mögött. Amennyiben igaz a Romania Libera állítása Ovidiu Tender beszervezéséről, akkor érthetővé válik, miért annyira fontos a titkosszolgálatoknak Verespatak ügye. Ovidiu Tender egyébként a román hadsereg egyik volt securitatés tábornokának fia, és ő maga is tisztként szolgált a hadseregben.
Közeli kapcsolatban áll Ion Iliescu román köztársasági elnök nemzetbiztonsági tanácsadójával, Ioan Talpessal.
Az Adevarul című bukaresti lap szerint Talpes révén került szponzorként képbe Tender és Timis mint nagyberuházók, a román biztonsági szervek ily módon „nyitottak a civil társadalom felé”."

 

hyperboloid Creative Commons License 2004.11.25 0 0 743
(...) Romániában alig több mint egy hete egy másodosztályú futball-klub elnöke ellen azért indult eljárás, mert meccs közben a kocsijával a pályára hajtott, és megpróbálta elütni a szerinte tévesen büntetőt ítélő játékvezetőt. (...)
CSamu Creative Commons License 2004.11.13 0 0 742

http://www.ananova.com/news/story/sm_1154610.html?menu=news.quirkies.sexlife

 

Egy 43 eves roman ferfi mivel nem akart tobb gyereket, raragasztotta az ovszer a farkara.

kábelbúvár Creative Commons License 2004.11.11 0 0 740

Lemondott tisztéről egy bukaresti bírónő, akit azzal vádoltak, pornófilmekben szerepelt. A 36 éves Simona Lunguról lakossági bejelentést kapott a rendőrség, amely szerint szerepelt egy Dániában árusított pornófilmben. A bírónő tagadta, hogy ő lenne a felvételen, és törvényszéki vizsgálatot kért az igazság kiderítésére.

A vizsgálat azután megerősítette, hogy ő szerepel a pornófilmen. Lungu ezek után is tagadta szerepét, és a bírákat felügyelő magisztrátushoz fordult. A testület azonban megtagadta, hogy foglalkozzon az üggyel, mire a bírónő benyújtotta lemondását, amelyet a magisztrátus elfogadott.

INDEX

 

hyperboloid Creative Commons License 2004.11.11 0 0 739

Kolzsvár polgármestere, Emil Boc bejelentette: számos lakossági panasz nyomán úgy döntött, kitiltja a város közterületéről  a felügyelet nélküli háziállatokat. Az állattenyésztéshez megfelelő  körülményekkel nem rendelkező, lakótelepeken élő gazdák az eddigi  gyakorlat szerint szabadon engedték a teheneket, a lovakat és a  disznókat, amelyek a köztulajdonba tartozó legelőkön, de gyakran  parkokban is törvénytelenül legeltek. A polgármester tervei szerint a jószágokat a városháza  lefoglalja majd, s azokat a tulajdonosok csak a büntetés kifizetése  fejében válthatják vissza. Ha pedig a gazdák nem jelentkeznek a  megadott határidőn belül, az állatokat el is adhatja a városháza.
Emil Boc kitiltaná a városból a lovak vontatta szekereket is,  mivel azok egyrészt veszélyeztetik a forgalomban résztvevők  biztonságát, másrészt gyakran forgalmi dugót okoznak. A hivatal  rendteremtési szándéka nem új keletű, mivel a forgalmas városi  utakra szekérrel behajtó gazdák ellen már hoztak tanácsi határozat.
"Megengedhetetlen, hogy Erdély fővárosának lakosai disznókkal,  tehenekkel és lovakkal találkozzanak az utcán" - indokolta döntését Emil Boc.

 

flatmaker Creative Commons License 2004.11.11 0 0 738
occy Creative Commons License 2004.11.03 0 0 737
Előzmény: Lajos bácsi (735)
originalqszi Creative Commons License 2004.11.03 0 0 736
Gyurcsány: Több millióan települnek majd át Mo-ra kezükben magyar útlevéllel! vö. Kovács: 23 millió román munka vállaló jö Mo-ra:DDDDDDD Volt kitől tanulnia!!!!
Lajos bácsi Creative Commons License 2004.11.03 0 0 735

Nem, ez valami más.

 

 

Itt találtam róluk valamit.
Előzmény: occy (734)
occy Creative Commons License 2004.11.03 0 0 734

Magyarul nem a DDT (még magyarabbul: bolhapor) maradványai lehetnek ezek a mérgek?

Mert annak a fincsi zamata a mai napig is érződik ott egyik-másik szem krumpliban is.

Előzmény: Lajos bácsi (733)
Lajos bácsi Creative Commons License 2004.11.03 0 0 733
Bizonyára még az ősi dákoktól maradt egy kevés szer a raktárban...
Előzmény: occy (732)
occy Creative Commons License 2004.11.03 0 0 732
Rovarölő szert találtak a napraforgóolajban
2004. november 3. 8:23


MNO
A Romániából importált napraforgóolajban Magyarországon több mint negyven éve betiltott rovarölő szer maradványát mutatták ki – közölte a radio.hu a Népszabadság nyomán.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szakemberei az olajban aldrint és dieldrint találtak, amely az egyik legnehezebben lebomló vegyület. A vizsgálat megerősítette az Országos Élelmiszervizsgáló Intézet hasonló eredményét.

Az aldrin és a dieldrin az ötvenes és a hatvanas években elterjedt rovarölő szer volt, amelynek használatát és forgalmazását a világon elsőként hazánkban 1968-ban tiltották be.
RoSto Creative Commons License 2004.10.19 0 0 731

Talán a szelíd rábeszélés........

(erre jó a medve?) :)

Előzmény: occy (730)
occy Creative Commons License 2004.10.19 0 0 730

:)))

A nem bennszülött emberállomány nem annyira "aránytalanul elszaporodott" a Székelyföldön (Erdélyben), mint inkább "exportálták" oda Moldvából és Havasalföldről.

Nem tudom, mit lehetne tenni vele, mert egyáltalán nem akar visszamenni oda, ahonnan jött.

Előzmény: RoSto (729)
RoSto Creative Commons License 2004.10.19 0 0 729

És mi lesz az aránytalanul elszaporodott emberállománnyal??

( mint fő kártevővel?)  :)

Előzmény: occy (728)
occy Creative Commons License 2004.10.19 0 0 728
Ha netán ezek után végre kilőnék a Ceausescu idejében "érinthetetlen" állatokat, akkor annak is vége szakadna végre, hogy a székelyföldi parasztemberek terményét minden évben tönkretegye az aránytalanul elszaporodott medveállomány.
Előzmény: Törölt nick (727)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!