solan két választások után levő kormányról írt. Az egyik 0rbán(2002), a másik Gyurcsány (2006). Te pedig igyekszel másra terelni a szót, mert beégtél. Ennyi.
solan két választások után levő kormányról írt. Az egyik 0rbán(1998), a másik Gyurcsány (2002). Te pedig igyekszel másra terelni a szót, mert beégtél. Ennyi.
Mellébeszélsz, Te vizionáltál II. Gyurcsány-kormányról.
Na itt be is fejeztük a csacsogást. Két ok miatt - ez nem ilyen vitatopic/OFFolunk - és azt hogy II.Gyurcsány kormány - azt nem én vizionáltam hanem a pártod koaliciós partnere hirdette meg/és kampányolt ezzel együtt a pártoddal.
Mellébeszélsz, Te vizionáltál II. Gyurcsány-kormányról. Amíg az MSZP-SZDSZ koalíciós tárgyalások be nem fejeződnek és az új Országgyűlés meg nem választja a kormányfőt, tulajdonképpen bármi lehetséges. Akár az MSZP-MDF, vagy a nagykoala is összejöhet. Az, hogy Te (az anonim nick) már tudod a tutit, egy huncut krajcárt sem ér... :)
II. Gyurcsány-kormány még nem létezik, sőt még az sem tudható, hogy valóban ő lesz-e a következő miniszterelnök.
Hát tényleg.:) Ki lesz? A Kóka vagy egy másik Szdszes?:) És amikor együtt kampányoltak a II. Gyurcsány kormányért - akkor meg miért nem szóltak hogy ácsi mert most mi jövünk?:)
A kavar a Te fejedben leledzik. solan olvtársunk a mostani [két] kormányról (2002-2006) és annak az elődjéről (1998-2002) eresztette meg ezt az eszmefuttatását. II. Gyurcsány-kormány még nem létezik, sőt még az sem tudható, hogy valóban ő lesz-e a következő miniszterelnök.
Remélem, ez a kormány nem követi el azt a disznóságot, amit elődje, hogy a választások után szétszórja a rendelkezésre álló pénzt, igérteket oszt, kötelezettségeket vállal a következő kormányzat terhére.
Tessék szép csendesen a legfontosabb dolgokra, pl. árviz, koncentrálni és az igazi kormányzati feladatokat az uj miniszterelnökre és csapatára hagyni.
A tőled elvárható ostoba tükörtopic. Természetesen hazug címmel.
Gyurcsány nem tolvaj, majd ha a bíróság kimondja, akkor.
Mielőtt.
Nem, az elévülés nem azt jelenti, hanem azt, hogy emiatt megszüntették a nyomozást és az se derült ki, hogy egyáltalán bűncselekmény volt-e.
Nem, azt 2004-ben is visszadobta a fityeszes főügyész, még jó erkölcsbe se ütkörött. Most a választás évében beizzadta, lehet indítani egy polgári pert az egyik cége ellen.
Olyan szánalmaska vagy, értem én a felhorgadásodat, ennyit tudtok. Sebaj, már 4 év ellenzéki év eltelt nektek, a 8, 12, x-ből.:)
Nézgéelm a hozzászólásokat, és persze nem voltak komoly reményeim, mégis szomorúan látom, h a kisérlet kudarcra itéltetett.
Hogyan is képzeljük, hogy a Fideszre szavazó honfitársaink önkritikát gyakoroljanak?
Ha erre bármi esélyük lenne, nem szavaztak volna a Fideszre.
Akinek az a morál megfelelő, azok az eszmék elfogadhatóak, akik egyetértenek a "komcsizással", akiket nem zavar, hogy Bencsik újságjában mik jelennek meg, vagy éppen szívesen hallgatja Kerényi Imre beszédeit, attól nem várható el, hogy kritikusan álljon kedvenc pártjához.
Én beszélgetésekben nagyon sokszor bíráltam a baloldalt, de szinte soha nem találkoztam volna olyan Fidesz hívővel, aki a legcsekélyebb mértékben is kételkedett volna pártjának és vezérének igazában.
A Fidesznek ez az alapmotívuma. Feltétlen hit, kritika nélkül. Ezt Orbán zseniálisan felépítette, kialakította a tévedhetetlen vezér imázsát.
Persze a baloldalon is sok a "hívő", de ott gyakrabban találkozni kétkedőkkel, kritikusokkal. Más világ ebből a szempontból. Tény, hogy Gyurcsány alaposan megváltoztatta ezt, sikerült neki is "a mi vezérünkké" avanzsálni szokak számára, de benne úgy tűnik, több a józanság és az önkontroll. És talán az eszményei is tisztábbak.
Summa summárum. Ez a topic a nagy többséget tekintve reménytelen.
Ugyan, ugyan. Az elején lesz némi kiigazítás, aztán 07-től jönnek az EUs pénzek, tátott szájjal nézhetitek a fejlődést. Egyébként ugye csak Magyarország számít?:P
Nem 14. havi nyugdíj volt, az a buta idolotok kapálózása csak, van nyugdíjreform, az simán meg is lesz. Csak nem gondolod, hogy 2010-ben ez fog dönteni?:))
Az euró bevezetése meg 2010-ben meglesz, ezt is ez a kormány fogja megcsinálni, ahogy az EU csatlakozásunkat és a NATO csatit is. Hát így jártatok.
(mikola lemondott a mandátumáról, hát már ő is kihátrál az őt felemelő tehetséges mögül? most mondd:P)
Szabó G. Zoltánválasz | vissza a topikba
2006.04.24 19:44:50 (257)
Pixy alapvetően már megválaszolt neked. De a "helyzetet" nem - vagy nem csak - az előző kormány hozta létre. Az államháztartás hiánya nem a rossz gazdálkodásnak, hanem a finanszírozhatatlanul működő ellátórendszereknek köszönhető. Ezek reformjáért pedig az Orbán kormány még annyit sem tett, mint az utódja. Pedig az sem volt sok.
A költségvetés mai szar helyzetének egyik legfőbb oka a 100 napos program és társai.
Ezt az MSZP találta ki, ők terjesztették be, és a Fidesz is megszavazta ("Mindent megszavazunk, ami ad az embereknek").
Akkor most vagy az van, hogy ellenzékben az ember össze-vissza nyomkodhat, felelősség nélkül, vagy az, hogy vállalom a felelősséget azért, amit nyomok.
Ha nem tetszik, vagy nem akarom érte vállalni a felelősség rám eső részét, akkor nem kell megszavazni. Az MDF nem szavazta meg, pl.
Olyan azonban nincs, hogy jófej leszek és megszavazom, de a felelősség csak a kormányé.
De ez nem is annyira a múlt, hanem a jövő kérdése: ha láttál mai újságot (vagy elindítottad az indexet) van hirdetésként egy felhívás egy közös gazdasági stratégiában való megállapodásra.
Ez egyfelől jelzi, hogy mit ért a "gazdasági konzultáció", másfelől itt elég hamar ki kell majd teríteni a lapokat a Fidesznek is: hajlandó-e egy közös stratégia mögé odaállni (és a felelősség rá eső részét is vállalni érte), vagy marad egymagában.
"Van neki programja. Nem tudja megvalósítani, mert nem ő van kormányon. Így a hatásokat sem ismerhetjük."
Hát, nincs olyan közgazdsági szakember, aki szerint működhetne, amit Orbán megkonzultált. Vallást lehet rá alapítani, de egy ország vezetését nem.
Gyurcsánynak tényleg jó a realitásérzéke. Remek üzletember, remek ötletei vannak. A legjobb ötlete az volt, hogy annak az Apró Piroskának a lányát kell elvenni feleségül, akitől mindjárt kap is 900 milliót, hogy megvehesse a Motim-ot. De az sem volt rossz ötlet, hogy azzal a Szoilvásival kell haverkodnia, aki elintézi neki: övé lehessen kvázi ingyen Balatonöszöd és a Szalay utca. Gyurcsány egy feltaláló zseni. Még ahhoz is volt esze, hogy barátjának privatizáltassa a Tankönyvkiadót. És közben egyre befolyásosabb barátai és egyre jobb ötletei vannak. Tony Blairnek Ferihegy, Putyinnak talán a gáz üzletág. Ez igen. Ez maga a kreativitás. Büszke lehet rá. Nagyon is. A kérdés csak az, hogy mi a túrót kapunk mi mindezért cserébe. A sárospataki könyveken kívül.
Nem tudom van-e közöd bármiféle céghez, vagy mennyire ismered az üzleti életet. Ha ismernéd, tudnád, hogy adhatnak 10 embernek egyformán mondjuk 10 millát, hogy kezdjen el gazdálkodni - ugyanazon feltételekkel, és mit fogsz látni ca. 2 év után? Tízből nyolc tönkremegy, egy vegetál, elvan, és legfeljebb jó ha egy lesz, aki 10-ből 100-at csinál. Ehhez már tehetség kell. Sok ilyet láttam a gyakorlatban. Ennyit Gyurcsány vagyonáról. Én nem biztos, hogy képes lettem volna rá és sokakat láttam belebukni, vagy bele se kezdeni. Ahhoz kell a tehetstég, hogy meglásd a lehetőségeket. Erre nem mindenki képes. Kóka pályáját nem ismerem, de hidd el, nem olyan könnyű meggazdagodni még nagy hátszéllel sem. Orbán az állam csecsén próbált gazdagodni, rendkivül tehetségtelenül, átlátszóan és megfoghatóan. Puszta arroganciával. Hiába sokkal kisebb az a vagyon, amit sikerült megszereznie, a módszer sokkal elitéledndőbb, mint Gyurcsány privatizációs manőverei, aki egyébként nem az ország első embereként jutott a vagyonához. tagadhatatlanul sokkal nagyobb a realitásérzéke, üzletemberként pedig sokkal ügyesebb, és gyakorlottabb. Az majd kiderül, mennyire képes ezt a tehetségét az ország javára is kamatoztatni. Nekem az az érzésem, ki fogja tudni használni ezt az adottságát. Maga a tény, hogy próbálja mozgatni az orosz piacot pl. jele annak, hogy vannak elképzelései.
Esetleg autópályába, mittudoménmibe? Valszeg egy csomót elpazarolnak, nem vitatom. De ez egy kormányváltással nem sokat változna, tudtommal a FIDESZ sincs birtokában a Bölcsek Kövének, bár lehet, hogy lemaradtam csak a hírről.