Keresés

Részletes keresés

Lizizumi Creative Commons License 2014.06.22 0 0 124961

Szia Zsazska!

Én erre annak idején rákérdeztem egy olyan internetes fórumon, ahol állatorvosoktól lehet kérdezni és ott azt válaszolták, hogy lehet adni, de ajánlott azért időnként tablettát is, mert szerinte nem annyira hatásos a fokhagyma, mint a tabletta. Régen tanyavilágban nem volt tabletta csak a fokhagyma. Párom mondta, hogy anyukája semmi mást nem ad a kutyáinak, a kötelező éves oltáson kívül sohasem látja őket orvos és nem is kapnak se féregtelenítőt, se kullancsriasztót, sajnálom is szegény párákat. Amikor meglátja a kakájukban a férget, akkor kapnak az ételükbe fokhagymát egészben, azok nem is nézik mit esznek, zabálják befelé az egészet.

A Cápinak csoda sora van, amikor ezeket meglátom, de a lényeg, hogy szerintem a fokhagyma nem ártalmas, csak némely kutya nem szereti, ahogy némely ember sem. Nyilván nem tudom 100%ra állítani, mert nem vagyok orvos, a kutyák meg nem tudnak beszélni. Pedig néha olyan kíváncsi vagyok a gondolataikra. :P

Előzmény: zsazska (124960)
zsazska Creative Commons License 2014.06.21 0 0 124960

Szia Lizizümi! 

Nagyon klassz fotókkal érkeztél. :) Jó látni, ahogy Cápi bandázik. 

Nyilvánvalóan panelban én sem vágynék a nagy felmelegedésre... vannak emlékeim, milyen is azt ott túlélni.

A fokhagymával kapcsolatban pedig ismét csak azt tudom elmondani, hogy jobb kerülni. Az sem véletlen, hogy ha a kutya felismeri az ételben, akkor ösztönösen kikerüli. De elmondom neked, hogy a disznók is elkerülik mind a fokhagymát, mind pedig a vöröshagymát.  Éppen ezért lehet veszélyes a házi koszt, mert a széttört, szétfőzött ételeket már nem képesek beazonosítani. 

Az, hogy a féreghajtó tabletta nem hozott ki semmit, az nem azt bizonyítja, hogy ez a fokhagyma sikerességének köszönhető. Gyakran észre sem lehet venni az ürülékben, ezért szokták laborban megvizsgálni a székletet a féregfertőzöttség gyanúja esetén. 

Előzmény: Lizizumi (124959)
Lizizumi Creative Commons License 2014.06.21 0 0 124959

Sziasztok! Rég jártam erre. A klíma ésszel használva tök jó dolog lehet, és a medencéseket is irígylem egy kicsit, de azért nem panaszkodom, jó nekem itt a pincuri panelban. :P Mi nem bánjuk, hogy nincs gatyarohasztó meleg. Mostanában összeismerkedtünk néhány szép és aranyos kutyussal, élvezzük a nagy sétákat. Sokat fotózok továbbra is.

A shar-peies spéci betegségeken túl most láttam meg, hogy a fokhagyma is szóba került, így leírom a saját tapasztalatom is, ráadásul ma a parkban is szóba került a téma. Én az elmúlt másfél évben nem adtam féregtelenítő tablettát a Cápinak, csak fokhagymát, kb havonta 1-2 gerezdet nagyon apróra vágva enyhén belesütve két tojásba, csak annyira, hogy összefogja, mert a tejfölbe hiába kevertem bele, ő kikerülte. Most két hete próbaképp adtam neki tablettát és semmi férget nem hozott ki.

zsazska Creative Commons License 2014.06.21 0 0 124958

Most olvastam egy másik Barf leírást, amiben fűszerként említi a fokhagymát.

Ezzel kapcsolatban két dolog jutott eszembe. Egyik, hogy a fűszerként használt mennyiség nyilván elhanyagolható, így azonban a gyulladáscsökkentő hatása is az lehet. A másik, hogy semmilyen forrás, szerző nincs megjelölve a cikkben, szóval nem tartom hitelesnek. 

http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=361&Itemid=79

Előzmény: Detti003 (124956)
zsazska Creative Commons License 2014.06.21 0 0 124957

Izgazság szerint én úgy tudom, hogy a fokhagymának elhanyagolható a féreghajtó hatása, illetve embereknél is csak akkor hatékony, ha nagy mennyiségben fogyasztjuk. Kutyáknál viszont a nagy mennyiség kizárt. Elolvastam a B.A.R.F. diétát, de szóval sem említi a fokhagymát. A hagymát, a paradicsomot, és az avokádót viszont kiemeli, mint kerülendő élelmiszert. 

http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=7336

Szerintem bízd az állatorvosra baj kezelését! 

Előzmény: Detti003 (124956)
Detti003 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 124956

Zsazska, köszönöm a választ! Nagyon bízok benne, hogy a gyógyszerektől meggyógyul, csak hajlamos vagyok túlaggódni a dolgokat. Fokhagymával kapcsolatban viszont sok helyen olvastam (BARF étrendben is szerepel, hogy adható), hogy természetesen csak kis mennyiségben és nem minden napos használat mellett, féreghajtó hatású is, ezért gondoltam rá, hogy kiegészítő "gyógymód" is lehet. Bár az tény, hogy a fokhagyma elég vitatott.

Előzmény: zsazska (124955)
zsazska Creative Commons License 2014.06.21 0 0 124955

Kedves Detti! 

A Shar-peijeknél sajnos ez egy nagyon gyakori probléma. Ahogy írtad, jártál vele orvosnál, így nyilván elsősorban az általa ajánlott cseppekkel és tisztítóval próbálkozz. Remélhetőleg 1-2 hét után javul majd a helyzet, és a naponkénti tisztítás is megteszi majd a hatását.

Nagyon sok féle fültisztító folyadék létezik, az általad használtat speciel nem ismerem, de ha a doki azt mondta, hogy jó a problémára, akkor használd nyugodtan.

Én, ha azt látom, hogy a szokottnál több szennyeződés van Szamba fülében, akkor Betadine oldattal kiöblítem a hallójáratot, majd szárazra törlöm, amennyire csak lehet. Ezen kívül pedig a mindennapos fülpucoláshoz Clorexyderm fültisztítót használok. Ez egy nagyon jó szer, aminek  összehúzó hatása is van, így a kialakult ödémát is csökkenti. 

Sajnos vannak olyan esetek, amikor műtéti megoldásra van szükség, de erre egyetlen fülgyulladásból még nem lehet következtetni. 

A fokhagymát én kihagynám a kezelésből. Kis dózisban ugyank kibírja a kutya, de nagyobb dózis mérgezést és vérszegénységet vált ki a kutyáknál, szóval én teljesen száműztem. 

Itt van egy cikk a kutyák számára mérgező dolgokról. Sokan nem is hinnék, hogy milyen általunk mindennap fogyasztott élelmiszerek okozhatnak súlyos problémát a kutyáknál.

http://www.haziallat.hu/kutya/taplalkozas/mit-nem-ehet-a-kutya-mergezo-etelek/2576/

Előzmény: Detti003 (124954)
Detti003 Creative Commons License 2014.06.20 0 0 124954

Sziasztok!

Sajnos Dámának begyulladt a füle a rendszeres tisztítás ellenére is. Azt mondta az orvos, hogy a meleg miatt lehetséges, hogy bepállott neki, mivel a szokásosnál is szűkebb a hallójárata. :( bakteriális és gombás fertőzése is van. Holnap kapjuk meg a gyógyszereket, de 2 nap alatt rohamosan rosszabb lett, látszik, hogy be van szegénynek dagadva. 

Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Van valami, amivel a gyógyszereken kívül is tudok rajta segíteni? Én abban reménykedek, hogy ha adok neki egy kis fokhagymát a vacsorájába, talán jelent valamit, mert ugye annak gyulladáscsökkentő hatása van. Nagyon félek, hogy meg kell műteni, mert ez lesz, ha a gyógyszer nem segít. Otifree fültisztítót használunk egyébként, az orvos szerint az jó. 

zsazska Creative Commons License 2014.06.19 0 0 124953

Szia Tünde! 

Jócskán megnőtt Gombóc :) Hihetetlen, hogy rohan az idő! 

Nincs esetleg egy kennel, vagy egy zárt kertrész, ahova bezárhatod, amíg valakit beengedsz? Ha minden alkalommal bezárnád, amikor valaki érkeziik, idővel már reflexből vonulna el, ha jönnek hozzátok, és nem kellemetlenkedhetne. Értelemszerűen így nem ölnéd ki belőle a területvédő ösztönt, vagyis ha nem te engednél be valakit, azt a továbbiakban is megkóstolgatná. 

Előzmény: Tünde_26 (124952)
Tünde_26 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 124952

Sziasztok!

Mi élvezzük, hogy nincs az a nagy meleg :) Bár a hét nagy része szabadsággal telt, és tanulással, de így elviselhetőbb volt. Mi hétfőn voltunk dokinál, a már nem is tudom hányadik oltáson. Doktorbácsi nem aratott sikert hárman húztuk be Bombit a rendelőbe. Minden rendbe van vele szép nagy fiú, kerek 25 kg :) Óriásbébi:) Az elmúlt két hétben ketten voltunk itthon Gombóccal. Most küzdünk az idegenekkel, illetve a számára idegenekkel. Eddig csak ugatta most már néha oda is kap ha valaki bejön az udvarra. Próbálom megértetne vele, hogy nem bántják anyát, akit beengedünk azt nem kell bántani :) Előre is kellemes hétvégét kívánok nektek, hozok egy nagyon kedvenc képet :)

Az Óriásbébivel :)

Shai-na Creative Commons License 2014.06.18 0 0 124951

Sziasztok! 

Molera én is úgy gondolom, hogy még várnod kellene kicsit a szteroid után az oltással.

Akkor már jöhet a meleg, klíma készenlétben! :-))))))

Zsazska sajnálom, hogy pont hűvös lett, mire melegednie kellene a víznek a medencében! 

Biztosan hamarosan jót hűsöltök majd benne! :-)))))))

zsazska Creative Commons License 2014.06.17 0 0 124950

Sziasztok! 

Szeva Shai!

Én bevallom, hogy nem élvezem a hűvöset... éppen feltöltöttük a medencét, és egyből elromlott az idő.

Molera! Klassz, hogy végre van már légkonditok! Hamarosan biztos nagy hasznát veszitek majd. 

Bevallom, hogy nem tudom, mennyit érdemes várni, de én kevésnek érzem a két hetet. Itt egy cikk a szteroid mellékhatásairól, de kiemelem neked a lényeges mondtatot, amiért én várnék még "Szteroidok alkalmazáskor nem ajánlott védőoltások beadatása sem, ugyanis az immunrendszer gyengesége miatt nem biztos, hogy kialakul a megfelelő védettség, sőt élő oltóanyagok esetén még a fertőzésveszély is fennáll."

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/3819/a-szteroidok-mellekhatasai

molera Creative Commons License 2014.06.16 0 0 124949

Sziasztok!

Klíma beszerelve, igaz, a lehűlés megérkezése után, de most már jöhet bármi, ki fogja bírni a kiscsaj:-)

Ha jól tudom, nem is kell sokat várni rá, mert talán csütörtöktől várható a melegedés. Addig élvezzük ezt a lightosabb időt, éjszaka jókat alszunk.

Elfelejtettem megkérdezni, de szerintetek szteroid után két héttel már mehet a kötelező oltás?

Shai-na Creative Commons License 2014.06.16 0 0 124948

Sziasztok! 

Remélem, mindenki megkönnyebbülten élvezi a picit hűvösebet! :-) 

Zsazska igen, párszor említetted már a tavat! :-)))))))))

zsazska Creative Commons License 2014.06.12 0 0 124947

Sziasztok!

Panni! Csodás képeket hoztál. Biztosan élvezték a vizet :) 

A paksi kutyussal kapcsolatos jó hírnek örülök. Remélem, tényleg sínen van már az élete! 

Molera! Sajnálom, hogy ennyire megviseli Kekszit a hőség, és remélem, már nem kell sokáig nélkülöznötök a klímát! 

A papiloma szerencsére ártalmatlan kis izé. Biztos voltam benne, hogy valami ilyesmi lesz az. 

Shai! Már annyiszor  mondtam, hogy már biztosan únod, de halálosa irigyellek ezeken a meleg napokon a tóért. Tényleg csak vízben lehet ezt a meleget elviselni. 

Shai-na Creative Commons License 2014.06.12 0 0 124946

Sziasztok! 

Molera sajnálom, hogy Kekszi ilyen rosszul bírja. Szegénykém akkora bundában nem is csodálom!  Örülök, hogy csak papillomák! 

Remélem, már meg is van a klíma és élvezitek is! :-))))

molera Creative Commons License 2014.06.11 0 0 124945

Sziasztok!

Ebben a melegben nem is lehet másképp elviselni, csak is vízben, vízparton:-)

Szuper képek Panni, biztos jól érezték magukat a srácok, akár vízikutyák, akár nem:-)

A paksi kutyus akkor szerencsés és esélyt kapott egy új és jobb , egészségesebb életre. ha bármi híred van róla, toljad nekünk!:-)

Mi végül oltáson nem voltunk, de Kekszivel beugrottunk, mert miért ne, ugyebár. A kis izéke  aszáján papilloma, és ha az övé az, akkor Dalmáé is az fix, mert az még hasonlít is rá, Kekszié már kevésbé nekem legalább is:-) Ez azért remek, mert semmi teendő nincs, majd szépen leszáred, visszahúzódik, elmúlik. A neten olvastam többeket, akiknél kijött az ilyen és többen említették az immunerősítést, itt a doki szerint nem kell, de szerintem kicsit megtámogatom nekik az immunkájukat:-)

Borzalmasan melege van a gyereknek, teljesen ki van, egy másodpercre sem hagyja abba a zihálást, kétségbeejtő. :( Még alvás közben sem, már egyáltalán alszik szerencsétlen.

De ha minden igaz, már csak pár napot kell kivárnia és jön a légkondi, kár, hogy ezt a hőséget még pont át kell vészelnie.

Shai-na Creative Commons License 2014.06.10 0 0 124944

Sziasztok! 

Szuper híreket hoztál a paksi sharpiról! :-))))))

Jó kis képeket hoztál, nagyon élvezhették ebben a hőségben! :-))))

k314panni Creative Commons License 2014.06.09 0 0 124943

Sziasztok:-)

Mi strandon voltunk:-) Roy egészen hasig hajlandó vízbe mártani testét:-) Angiet meggyőztük, hogy nem olyan rossz az melegben:-) Ettől függetlenül egyik sem vizikutya:-) Roy a vízi béka:-)

Szellő , Joey és AngieA kis csapat:-)

Ez  Roy , furcsa pózban:-)

A paksi menhelyes sharpi kint van:-) Elég gáz szegény, a bőrkaparék eredményre várnak, ezen kívül fülgyulladása van, a szemét már megcsinálták, alulfejlett, de az esélye megvan, úgy néz ki örökbe is fogadják:-)

Shai-na Creative Commons License 2014.06.09 0 0 124942

Sziasztok! 

Ezek a vaksi kis öregek már csak ilyenek! :-))) Ma bezzeg ki se mennek az udvarra, bent fekszenek a házban! 

Remélem, mára már szinte teljesen rendbejött Szamba sebe! :-)))

Előzmény: zsazska (124941)
zsazska Creative Commons License 2014.06.08 0 0 124941

Szeva Shai! 

Köszi szépen...szerintem minden rendben lesz majd a kontrollon.

Gigikének meg csókoltatom az az ugatgatós búráját :) Itt van nálunk Sebő, az öreg Basset, és ő is ezt csinálja folyton. 

Előzmény: Shai-na (124940)
Shai-na Creative Commons License 2014.06.08 0 0 124940

Sziasztok! 

Zsazska örülök, hogy szépen gyógyul Szamba sebe! 

Sorsi Áronkának jobbulást! :-)))

Panni örülök, hogy sikerül felhozatni a kis paksi kutyust! 

Molera várunk a hírekkel a kis semmiségek miatt! :-)

Remélem, jól bírjátok a meleget!

Nálunk nem sokat mozognak a kutyik, csak fekszenek az árnyékban, de Gigikém onnan is ugatgat! :-)))))

molera Creative Commons License 2014.06.05 0 0 124939

Jaj, kihagytam, Sorsi jobbulást Ironnak is, biztos nyom nélkül szépen be fog gyógyulni neki:-)

Előzmény: Sorsi86 (124935)
zsazska Creative Commons License 2014.06.05 0 0 124938

Sorsi! Remélem, Iron sebe is hamar behegged majd! Ez a kerítésrágás egy nagyon rossz Shar-pei szokás. Még nem is találkoztam olyan Shar-peijel, aki ne próbálta volna. 

Előzmény: Sorsi86 (124935)
zsazska Creative Commons License 2014.06.05 0 0 124937

Sziasztok!

Köszi csajok az aggódást! Szerencsére Szamba köszöni szépen, teljesen jól van. Ma megkukkoltam a szájpadlását, és szépen hámosodik, ami azt jelenti, hogy megszűnt a góc, biztosan rendben lesz a kontrollra. Azóta azonban jobban átgondolva a dolgot magam is arra jutottam, hogy a toklász lehetett a hunyó, de amikor a doki mondta, én úgy értettem, hogy a szájpadláson keresztül haladt fel az orrüregbe, és nem értettem , hogy akkor hova lett nyom nélkül. Aztán úgy okoskodtam, hogy fordítva sokkal valószínűbb, és biztos, hogy a doki is így értette, hogy az orrán szippanthatta be, és az lefelé fúródott be, és haladt át a szájpadláson, ami kedden fakadhatott ki, és ettől lett olyan rettenetes szagú a lehellete. 

Minden esetre hibátlan étvággyal eszik, iszik, és még a játékokkal is játszik, de jobbnak láttam tegnap elvenni tőle, nehogy felszakítsa a gyógyuolóban lévő sebet. Nézett is rám bután, hogy most miért nem rághatja a kedvenc kacsáját, de jobb az elővigyázatosság. 

Molera! Biztos vagyok benne, hogy tényleg valami kis semmiség lesz az a bőrizé... :) Majd várunk a hírekkel!

Szép napot nektek! 

molera Creative Commons License 2014.06.05 0 0 124936

sziasztok!

zsazska ez valóban ijesztően hangzik, de időben kiderült és tuti nem lesz semmi gond nem lesz már, főleg egy hét múlva  akontrolon:-) Addig is jobbulást és jó étvágyat Szambának! :-)

mi még nem voltunk dokinál, majd pénteken.

sorsi még nem tudok semmi újat, csak amit már írtam, szerintem amúgy ártalmatlan dolgokról van szó, de ha már megyünk, megmutatjuk:-)

panni remélem sikerül valamit intézni a paksi kiskutyának! ha tudsz majd híreket, várjuk itt:-)

Sorsi86 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 124935

Sziasztok, szia Zsazska!

Most olvasom, hogy mi történt Szambával :((( nagyon durva!!!! Sajnálom a leányzót, de remélem kontrollra minden rendbe jön!!

visszatérve Szamba kerítésrágásra, a minap Iron a drót kerítésnél sértette meg a szeme alatt a bőrt, kb. 5 cm részen :(Mondtam is a neki a gyönyörű pofájának oda :) amúgy nem hiszem, hogy meg marad a helye, de elég nagy részen sebes, betadinos öblögetés aztán remélem helyre is jön. De látnotok kellene milyen tortúrák árán tudom megtisztítani neki :) makacs kis disznó az már biztos :)) utána persze ő is rájön, hogy túlzott volt az aggodalom :)))

Molera és a te lányaid? Mi nőtt a kis húsos szájukra??

Előzmény: zsazska (124932)
k314panni Creative Commons License 2014.06.04 0 0 124934

Sziasztok,

Húú én ma tartok ott, hogy ha 1 agysejttel kevesebb lenne, tuti moha lennék.

Zsazska remélem Szamba jobban van.

Molera remélem Makesz mondott biztatót.

A paksi kutya feljutása bp re szerveződik, csak jobb esélyei lennének itt Bpen.

Remélem össze is jön majd.

Shai-na Creative Commons License 2014.06.04 0 0 124933

Sziasztok!

Zsazska ez elég durván hangzik! :-(((((( 

Azóta már gondolom, jó étvággyal megevett mindent! :-))))))

Jobbulást és gyors gyógyulást kívánok! :-))))

Molera várunk a hírekkel! :-)))

zsazska Creative Commons License 2014.06.03 0 0 124932

Sziasztok! 

Szeva Shai és Molera! 

Köszi szépen a drukkot. Csak nemrég értünk haza... húzós napja volt a dokinak, mert sorra jöttek a sürgős esetek, így nekünk várakoznunk kellett... De ami a lényeg, hogy valami nagyon rejtéjes dolog történt Szambával. Először is a foga teljesen ép, viszont az ínye, amit láttam, hogy lötyög a szájpadláson, az valóban lötyögött, így el kellett távolítani, és alatta a doki talált egy hatalmas lukat, ami felmegy egészen az orrüregig :( Igazából nem sikerült megállapítani, hogy mi okozta.... a doki szerint lehetett toklász, ami már szétrothadt a szájpadlásban, én szerintem meg lehetett szúrt seb, mert ez a mafla állandóan rágja a kerítést... majd holnap terepszemlét tartok, és átnézem a rácsot, hátha valahol szétbontotta. 

Minden esetre most ki lett tisztogatva a seb, kapott antibiotikumot, fájdalomcsillapítót, és egy hét múlva kontroll. Most itt gubbaszt, és nem érti, hogy mi a fene van... sehol a vacsora, sehol egy vizes edény, amibe mártogathatná a pofáját, de egyelőre még nem merek adni neki, még nagyon kótyagos. Remélem, ennyivel megúsztuk a dolgot, és a seb szépen összeforr majd gond nélkül. 

Molera! Akkor te sem untakozol a csajokkal :) Remélem minden rendben lesz, és csak valami tök ártalmatlan izéket növesztettek a lányok, és azt is csak azért, mert már régen jártatok dokinál! 

Szép estét nektek! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!