Keresés

Részletes keresés

zsu999 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 938
Húúúúúúúúúúúúú!!
Nagyon jó kocsi!!!!! Nem tudom még, mert ahogy írtad a 65.-$/ nap egyedül elég húzós és meggondolandó. Átszámítva majdnem 300.000.-ft lenne nekem 20 napra. Nem rossz!!!!!

Melyik kölcsönzőnél bérelted és hol? Caracasban vagy valahol pl: reptéren?

Sajna nem találok a neten olyan oldalt ahol árak is vannak. Egyedül Isla Margarita honlapján találtam egy autókölcsönzőt ahol 30.-$ és 50.-$ között volt az ár.
Az egyik ismerősöm szintén ott az idén augusztusban 56.-$/ nap bérelt egy Nissant.

Én viszont egyedül utazom és egyedül kell állnom a kocsibérlést is. Az 50.-$ még elmenne, de 65.-$ már elég gazdaságtalan, mert a benzint is még hozzászámolva kissé kipusztítaná a pénztárcámat.

A szállásról nem is beszélve. Egyedül viszont elég rizikós lenne busszal utazni, független attól, hogy beszélek spanyolul, de azért biztos lesírna rólam, hogy nem vagyok venéz. Na még van időm, hogy kikalkuláljam a gazdasági részét az utamnak, mert a repcsijegyet is csak árilis-május táján kezdem intézni. Van ismerősöm egy jegyirodában és azt mondta, akkor ráérek benni hozzá aztán lefoglaljuk és ráérünk juliusban vagy augusztusban megvenni, mert akkor vannak a kedvezményes jegyek.

Én a tengerpartra szeretnék menni. Semmi hegymászás vagy vizitúra nem jöhet.
Maximum egy kis környékbeli kirándulás. Na és szeretnék találkozni Caracasban a barátaimmal. Van 4 is.

Előzmény: Locadia (935)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 937
Szia Locadia!

Elsőként: Teljesen egyetértek azzal amit írtál.

Venezuela!!!! Én egy filmsorozat által szerettem bele vagy 3 évvel ezelőtt, de eddig még nem tudtam annyit összegyűjteni, hogy odautazzak. Ha minden igaz akkor 2007. szeptemberben megyek! Már nem pénzkérdés hanem elindulás. Sajnos szeptembernél előbb nem nagyon tudok menni, de akkor már 100%, hogy utazom.

Időközben lett néhány barátom és ismerősöm ott főleg Caracasban és itt a forumon még megismertem Etus-t is. Nagyon örülök neki, hogy megismertem, mert sok olyan információhoz jutottam vele amit az ott élőktől kicsit bonyolultabban tudtam volna meg.

A barátaim is írnak mindent ami az ottani helyzetről szól.

Csak egy idézet az egyik barátom leveléből amit 1 hete kaptam:

,,Mi sueldo solo me permite cubrir necesidades básicas, Comida, medicinas, una o dos idas al cine por mes y una comida al mes en un pizza hut o en un Mc donalds, incluye uno que otro paseito a un centro comercial, pero de ahí a más nada."

Ez nagyjából arról szól, hogy: a havi jövedelméből élelemre, gyógyszerre havi 1-2 mozira, havi egy pizza hut vagy Mc donalds-re telik.....

Azért én is beleszerettem ebbe az országba, pedig én még nem jártam ott.

Jössz jövőre velem??? Persze csak vicc, de ha van kedved jöhetsz velem is.
Előzmény: Locadia (934)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 936
Szia like eating glass!

Nos a Chavez-hez csak annyit, hogy én mivel tudok olvasni spanyolul és olvasok is minden nap az www.univision.com web oldalon, tapasztalom, hogy bizony Etus-nak igaza van. De van néhány barátom Caracasban- Maracay-ban Carabobo-ban is és ők is azt írják, hogy nagyon nehéz élelemhez jutni időnként. A Chaveznek nem jó híre van a világban sem. Nem akarok itt politizálni, mert nem az én asztalom és mivel még nem jártam Venezuelában így csak az ottani barátaimtól van infóm.

http://www.univision.com/content/content.jhtml?cid=1011894

Enlaces Relacionados címszó alatt sok riport van vele.

Itt lehet olvasgatni Chavezről.

Etust pedig nem hagyom bántani, mert vele kapcsolatban még csak jó tapasztalatom van és szerintem nem érdeke, hogy hazudozzon. Eddig csak segített mindenkinek és sosem írt olyat, hogy az ne lett volna hihető. De a napokban láttam egy Venezuelában készült dokumentum filmet ami az ott élő magyarokról szólt és ott sem mondták, hogy luxus körülmények között élnek. Aki dolgozik a világ bármely országában az megél. Senkinek nem teszik az ajtajába a pénzt. Kinek több-kinek kevesebb van.

A politikát légyszives máshol osztogasd. Itt olyan emberek beszélgetnek akik szeretik Venezuelát és akár túrista akár ott élő ember az országról beszélget és nem fő témája a politika. Az hogy megemlítik, egy dolog.

Veled is szivesen beszélget itt bár ki ha tanácsokat tudsz adni olyanoknak akik szivesen mennének oda, mint én is.

A politikai helyzet még eddig nem tántorított vissza attól, hogy oda utazzak és aki már járt ott és a tapasztalatait megossza azokkal, akik menni szeretnének. A te ottani tapasztalatodat is szivesen meghallgatom, mert nem vagyok részrehajló. Tehát ha te is írsz arról, hogy ott mi hogyan van akkor azt szivesen fogadom. Te is Caracasban laksz?

Előzmény: like_eating_glass (921)
Locadia Creative Commons License 2006.11.18 0 0 935
Ilyen kocsit béreltünk és vacsi új volt.
Előzmény: Locadia (930)
Locadia Creative Commons License 2006.11.18 0 0 934

Csak annyit jegyeznék meg halkan, hogy szerintem Etus írásai egyáltalán nem ijesztöek, legalább is engem nem ijesztett el az utazástól.  Lassan két éve, hogy ezt a fórumot olvasgatom és sok hasznos tanácsot kaptam az ide utazással kapcsolatban.

Ez egy utazási fórum és mint olyan hasznos.

Nem gondoltam, hogy vissza fogsz jönni, de ha már itt vagy és tényleg Caracasban élsz, igazán segíthetnél az ide utazni szándékozóknak tanácsaiddal.

Ha nem 7 pecsétes titok, legalább elárulhatnád a nemed.  Mivel nem vagy tejivó férfinak gondollak.  (a család ahol laktam egy 5 gyermekes kis család volt és komoly gondot jelentett a tej beszerzése szegényeknek.  Azok a tejek amiket Te látsz (ha látsz) azok nem "leche completa" hanem egy  vízízü lötty dupla áron adva)

Nagyon szeretnék visszamenni jövöre a választások után.  Beleszerettem ebbe az országba és szívem vissza kivánkozik. (Szerelem elsö látásra)

Előzmény: like_eating_glass (933)
like_eating_glass Creative Commons License 2006.11.18 0 0 933
Etus: Igazság szerint nem iszom tejet, úgyhogy nincsenek preferenciáim, csak látom a szupermarketben a tejet a polcon – elhiszem nincs az a típus amit szeretsz.

Amúgy Caracasban.

Kútfúró: gondolom nem innen írsz, ha az indiánokban látod Chávez bázisát, és azt hiszed hogy nagy államosításokat csinált :) Amiből élnek, az olaj, az a 70-es évek óta állami. Korrupció meg szintén nem Chávez miatt van, hanem mert ez Venezuela – a demokráciádban ugyanilyen volt.

Locardia: jól látod tényleg azért jelentkeztem be, hogy megírjam azt a hozzászólást, mert soknak tartottam amit Etus ír, és akik Magyarországról kézpénznek veszi ezt a hangulatot, és mondjuk nem mer ide utazni. (a szánalmas nickem meg a szám címe amit éppen hallgattam :))

Oké, béke mindenkinek, én sem akarom kelteni a feszültséget, maradjon ez utazási fórum továbbra is, annak van értelme.

Gonzalo Creative Commons License 2006.11.18 0 0 932

Hello *como comer el cristal*!

Nekem sok venéz barátom  van, akikkel tartom a kapcsolatot.  Nem tudom, hogy mit akartál elérni ezzel a hozzászólással, de én biztos forrásból értesülök a napi dolgokról. Inkább nekik hiszek, mint neked akit nem is ismerlek.

Nem ártana azért egy kis bemutatkozás, ha egy fórumba csak úgy betoppansz ismeretlenül, ez inteligencia kérdése.

http://www.eluniversal.com/2006/11/09/pol_inf_09A801993.shtml

Locadia Creative Commons License 2006.11.18 0 0 931

Mi is amikor busszal utaztunk, akkor állandóan leállítottak és ellenöriztek meg szívattak a guardiasok.   A buszban tényleg nagyon hideg van, én vittem egy nagy türcsit és azzal takaróztam be.

Látod én a füldugót otthon felejtettem és a zenétól egész úton fájt a fejem.

A buszok tényleg sürün mennek a lekésés nem probléma, jón egy másik. A komfortosabbakkal érdemesebb menni, megéri a plusz költséget.

Én most voltam másodszor ebben a gyónyörü országban és ha lesz pénzem akkor megyek ismét. Sok barátra leltem és nagyon jól éreztem magam.

Chavez meg mongyon le. 

Előzmény: kútfúró (926)
Locadia Creative Commons License 2006.11.18 0 0 930
Mi négyen béreltünk egy Nissan Sentrat 65 $/nap volt, de nem emlékszem, hogy mennyi depositot  kértek. 
Előzmény: zsu999 (908)
Locadia Creative Commons License 2006.11.18 0 0 929

December 3-án lesznek a választások.

Előzmény: R-U-D (928)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.17 0 0 928
basszus.... mikor lesz ott a választás pontosan? semmi kedbem valami forradalom közepébe megérkezni....
Előzmény: Locadia (927)
Locadia Creative Commons License 2006.11.17 0 0 927

Hali!

Én 3 hete jöttem vissza Venezuelából.  A helyzet most ott elég nehéz.

Amit Etus írt a tejjel és cukorral kapcsolatban az úgy van és a merkalokon sincs semmi. Fél évet töltöttem kint és amit láttam, az enyhén szólva siralmas volt. Az ismeröseim ahol laktam a közép osztályhoz tartoznak és nehezen élnek, egyik napról a másikra. Alig várják decembert hogy szavazni tudjanak. Nem kérdés, hogy kire fogják adni a voksukat. Ez nem egy politikai fórum de megértem az embereket akik ott élnek és végre meg szeretnének szabadulni Cháveztöl, mert tarthatatlan állapotok uralkodnak ott.

Látom, hogy azért jelentkeztél be a fórumra, hogy megírd ezt a hozzászólásodat. Szánalmas vagy ezzel a fika nickkel, amit alkottál.

kútfúró Creative Commons License 2006.11.17 0 0 926

Szia R-U-D !

Na aggódj a buszmenetrend miatt! A jelentősebb városokba szinte óránként indulnak buszok / sok a busztársaság, egy helyre egyszere több is indul különféle komfortfokozattal / Egy a fontos! Meleg ruha és füldugó !

Busszal bármely napszakban tudsz közlekedni! Éjjel is !!! Csak aludni nem tudsz, mert mindíg felébreszt a milicia. Egy éjszaka min. három ki-be pakolás. Ezen élveznek.

Etus Creative Commons License 2006.11.17 0 0 925

Egyet értek azzal amit írtál.

Előzmény: kútfúró (922)
Etus Creative Commons License 2006.11.17 0 0 924

Szia!

Nem ígérek semmit, hogy megérdeklödöm a busz indulását, mert telefonom érdeklködni majdnem lehetetlen és nincs idöm elmenni, az az igazság. Ha mégis megtudom, akkor megírom feltétlen.

Nekem azért van cukrom -mégis a kávét cukor nélkül szeretem- mert amikor néha van a boltokban akkor kapsz 1 kg-ot/koponya.

Remélem, hogy ebben megerösít like_eating_glass kolléga is, ha egyáltalán Venezuelában él.

Előzmény: R-U-D (920)
Etus Creative Commons License 2006.11.17 0 0 923

Szia like_eating_glass!

Természetesen van minden az itteni szupermarketben. Ez most komoly, hogy nem tudsz tejet venni Caracasban?! - nagyon érdekes amit írsz. Nem tudom, hogy Te hol élsz? Én Caracasban és csak arról tudok beszámolni ami itt van.

A tej nem a fö probléma, csak megemlítettem. Egyébként én pont szemben lakok egy "panaderiával" és  mikor megjön a tejes kamion, akkor átmegyek és képzeld el, hogy NINCS olyan tej amit szeretnék. (descremada, semidescremada, light stb.) Most, hogy Te ezt hiszed vagy nem nem érdekes, de ez az igazság. (van hozzám közel: CADA, Madeirense, Gamma, Plaza, La Zurita és egyikben sincs).

A merkalok azok, amik néha üresek, de ellenzékiként ott vásárolni pofátlanság, nem? - nem szoktam merkalokra járni, de nem azért mert "ellenzéki" vagyok, hanem mert nincs a közelben egy sem.

És valahogy azt a hangulatot sem érzem, amit magad körül látsz.- Ha nem érzed, hát nem érzed. Rengeteg ismerösöm van itt és ha hiszed ha nem a hangulat amit látok magam körül, ahhoz nem kell szemüveg.

Politizálni meg nem szoktam egyébként csak a véleményemet írtam le. Ez egy szabad fórum ha jól tudom.

És ez az, ami miatt minden komolyan vehető kutatás szerint Chávez 60%-on áll – nem pedig valami csalás miatt.- Te komolyan gondolod, hogy ez a valóság? A csalással kapcsolatban jobb, ha nem nyilatkozom, mert nem fog neked tetszeni.

Fura hogy kelted itt a feszültséget, meg az apokaliptikus hangulatot. - Én egyáltalán nem keltem a feszültséget, hanem normális hangnemben beszámoltam itt a fórumon, hogy milyen az élet itt.

Nem tudom, hogy ki vagy (öszintén nem is érdekel), de ezzel az egy hozzászólással amit itt beírtál nem hiszem, hogy sokat mondtál volna, hogy milyen itt az élet. 

Ha Te chavizta vagy az a Te magán ügyed és a véleményed is. Nyugodtan írj továbbra is ide, de lehetöleg azt ami tényleg itt van.

Üdv: ETUS

kútfúró Creative Commons License 2006.11.17 0 0 922

A Chavezpárti hozzászóláshoz:

A világ nagyos sok pontján beigazolódott, hogy a demokrácia egy igen rossz rendszer,DE jelenleg nincs jobb.

Aki már élt diktatórikus rendszerben, az nagyon jól kiismerheti magát a jelenlegi Venezuelában. A szociális gondoskodásnak feltüntetett ingyenáram, ingyenbenzin, ingyenbódé csak a  periférián élők szavazatainak megvásárlásához elég.

Az indiánok várják a Chavez áldást, de nem tesznek érte semmit. Virágzik a korrupció, nincs jövőkép , hacsak a katonai ellenőrzőpontok sűrítését nem számítjuk annak. Ha már amúgy is felgyújtják az erdőt, miért nem termelnek a helyén valamit.

Teljesen tipikus bolsi ideológia. Államosítani kell az ipart és a bányászatot. A lényeg az ,hogy valakitől el lehet venni valamit, majd azt fel lehet élni. Így dőlt be a szocializmus is, az értékteremtés és fejlődés piacán.

A chevezizmus igazi lényege: Vedd el a gazdagoktól és add oda a szegényeknek, majd amikor már nem lesz mit szétosztani, vedd vissza a szegényektől.

Menj és tapsolj a pátgyűlésen , hátha kapsz valamit!

Elvnemtársi üdvözlettel !

like_eating_glass Creative Commons License 2006.11.17 0 0 921
Nem akarok ebbe belemenni, de egy kicsit túlzás ameddig az anti-chavizmust viszed Etus.

Természetesen van minden az itteni szupermarketben. Ez most komoly, hogy nem tudsz tejet venni Caracasban?!

A merkalok azok, amik néha üresek, de ellenzékiként ott vásárolni pofátlanság, nem?

És valahogy azt a hangulatot sem érzem, amit magad körül látsz. Nyilván nem érintkezel azokkal, akiknek tényleg gond volt a kaja „a régi szép időkben”, és most már kevésbé az.

És ez az, ami miatt minden komolyan vehető kutatás szerint Chávez 60%-on áll – nem pedig valami csalás miatt.

Azt nem írom, hogy rend van béke és nyugalom, mert ez Caracas, a megvalósult anarchia, ahol épp Chávez próbál valami rendet teremteni, kevés sikerrel.

Fura hogy kelted itt a feszültséget, meg az apokaliptikus hangulatot.

A hozzászólásodat olvasva ez a cikk jutott az eszembe:

Ismét puccs készül Venezuelában?

http://www.venezuelanalysis.com/articles.php?artno=1878

R-U-D Creative Commons License 2006.11.17 0 0 920

Szia Etus!

Sajnos nem talalok kezzelfoghato menetrendet azon buszokrol, amelyek Ciudad Bolivarba mennek. Tudom, hogy nagy keres, de nem tudsz esetleg segiteni ezugyben? 2-an delutan erkezunk Caracasba es a legkorabbi busszal mennenk tovabb. Viszont abba a hibaba nem akarok esni rogton elso nap, hogy lekesek valami buszt ami idealis lenne. Tehat csak annyit kellene megtudni, hogy mikor es honnan megy a busz.

Hozzunk neked teli szalamit, turo rudit?

Egyebkent mi az, hogy nincs cukor? Igy nem fogok tudni joizuen kavet inni. Lehet, hogy inkabb lemondom az egesz utat...

Előzmény: Etus (915)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 919
Szia!
Köszi megkaptam az e-mailedet és válaszoltam is rá.
Majd hívlak!!
Előzmény: kútfúró (918)
kútfúró Creative Commons License 2006.11.17 0 0 918

Szia zsu999 !

Egy-két napja az email címedre elküldtem a telefonos elérhetőségemet.  

Etus Creative Commons License 2006.11.17 0 0 917

Szia!

Az út semmit sem változott, ugyan úgy van, mint februárban. Ezt nevezik "La Trocha"-nak. Hihetetlen, hogy mennyi ideig tart le az út a reptérre, vagy vissza. Én kb. 2 hónapja mentem le ismerösök elé a reptérre és az egész napom ráment. (11-kor indultam el itthonról és este 10-re értem haza). Amikor nagyon esik az esö, akkor van, hogy le is zárják az utat és nem lehet lemenni vagy feljönni. Az esözések miatt elindulnak a kisebb-nagyobb sziklák és az utat eltorlaszolják. 

Én csak akkor megyek le, ha nagyon muszáj de 2-szer is meggondolom.

A választásra nagyon készülnek/ünk, és reméljük, hogy pozitiv lesz.

Hát nem tudom, de ha nem nyer Chávez, nem biztos, hogy simán átadja utódjának a "hatalmat"........

Minden bizonytalan, az emerek pánikszerüen vásárolnak élelmet, hogyha jönnek a zord napok. Itt ilyen sajnos van, nem is gondoltam volna, ha nem tapasztalom a saját börömön.

Egyik napról a másikra a boltokban üres polcok lesznek és nincs semmi.........

Például a tejre vadászni kell már fél éve legalább, mert NINCS csak tejpor, vagy lefölözött (leche descremada) tej amit én nem szeretek, de hát sok választás nincs.

Egy idöben nem volt kávé (most van, kopp-kopp) viszont nincs cukor. Ezek a problémák nem óriásiak, de megkeserítik a minden napokat.  Állandóan felfedezö úton van az ember, ha lát valamit akkor nyomban megveszi (persze, ha van miböl), mert ki tudja, hogy holnap lesz-e?

A turistáknak nem is tünik ez fel, mert nem élik át ezt. Hotelekben éttermekben megoldják valahogy.

A tüntetések minden naposak ez már nem is újság.  A szavazás december 3-án lesz és felkérnek mindenkit, hogy aki nem chavizta az fehér polóban, ingben szavazzon, hogy a világ lássa, hogy mennyien vagyunk aki nem Chávezt szeretné tovább elnöknek. Mindenki fél, hogy megint csalások lesznek de a tömegból azért csak látszik, hogy kik azok akik fehérben vannak és a világ szeme remélem erre is fog egy kicsit nézni.........

Én optimista vagyok és remélem, hogy minden jó lesz.

Előzmény: kútfúró (916)
kútfúró Creative Commons License 2006.11.16 0 0 916

Szia Etus !

Mi történt időközben a reptérre vezető út hídjával? Én még a mellette újonan épített kanyargós úton közlekedtem februárban.

Amúgy változott valami időközben? Milyen a vállasztási készülődés? Canaimánál az idegenvezető nagy tüntetéseket jósolt.

Etus Creative Commons License 2006.11.16 0 0 915

Igen!

Itt Caracasban 2 nagyobb busz pályaudvar van, az egyik a LA BANDERA és a másik az EL ORIENTE! Ezen kívül vannak kisebbek, ahonnan luxus buszok (autobuses ejecutivos) vannak, amik lényegesen drágábban de kényelmesek.

(Pl. Expressos Ejecutivos, Pelican Express, Rodovia etc.) 

Előzmény: kútfúró (913)
Etus Creative Commons License 2006.11.16 0 0 914

Szia kútfúró!

Ezt mondom én is, hogy érdemes beváltani a reptéren, mert aztán már nem olyan könnyü. Most is 2500 az ára a dolcsinak feketén, nem változik egy idö óta. (2004-ben egyszer volt 3500 is az ára de csak 2 hétig).

Előzmény: kútfúró (912)
kútfúró Creative Commons License 2006.11.16 0 0 913
Bocsi!  Puerto Ayacuchóba mentünk a LA BANDÉRA-tól. Bolivárból vissza az ORIENT, vagy valami hasonló.
kútfúró Creative Commons License 2006.11.16 0 0 912

Ahonnan mi mentün azt a LA BANDÉRA névre hallgatott.

Hajóval mentünk fel a folyón Canaimából a vízesés alatti táborhoz. Az utazás felért egy raftingtúrával, csak mi felfelé mentünk. Zúgón felfelé is tudnak ugratni. Minden cucc szemeteszsákba mentve és erősen kapaszkodni. A csónak alja mindent kibír, sokszor érezni a koppanást a köveken.

Reptéren váltottunk pénzt . 2500 volt akkor az árfolyam. Nem kell rögtön az elsővel üzletelni, jönnek szépen sorban.

Sehol sem kértek dollárt. Ha kifogy a bolivárod , akkor nagyon rosszul váltanak.

Megéri a reptéren többet váltani. Ha megmarad, feketén némi nyereséggel visszaváltják.

Etus Creative Commons License 2006.11.16 0 0 911
Terminal de autobuses "ORIENTE"
Előzmény: R-U-D (910)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.16 0 0 910

5 kerdes:

Melyik buszpajaudvarrol indul a busz Ciudad Bolivarba?

Angel Fallst hajoval vagy repcsirol neztetek? (januar februar szaraz evszak, es sokszor nem lehet oda hajoval menni)

Valtottal penzt? Hol volt szukseg nemi bolivarra? Es hol valtottal?

Előzmény: kútfúró (897)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.16 0 0 909
Ezt most - ma találtam a www.univision.com oldalon.
Ez a Chavez ellenfele december 3.-án

Opositor se acerca a Chávez en Venezuela
Sondeos pronostican elecciones cerradas

AFP
El opositor Manuel Rosales está cada vez más cerca del candidato reeleccionista Hugo Chávez, en Venezuela.
Agencias

15 de Noviembre de 2006

¿Será reelegido Hugo Chávez? Opina

CARACAS, Venezuela - El veterano político Manuel Rosales, está cada vez más cerca del presidente venezolano y aspirante a la reelección, Hugo Chávez, y emerge como un rival de cuidado en los comicios del 3 de diciembre, según los últimos sondeos elaborados en distintos puntos de Venezuela.

Cada vez más cerca

Este hombre de 53 años y cabellos grises sigue a la zaga del mandatario que encabeza la mayoría de las encuestas con una ventaja cada vez menor de su fracturada oposición, construida como una alternativa para aquellos que perciben que el gobierno de Chávez es cada vez menos autocrático.

Con apenas seis puntos de diferencia, Rosales cuenta con el 42 por ciento de la intención de voto de cara a las elecciones de diciembre próximo y Chávez con el 48 por ciento, afirmó un estudio realizado por la encuestadora estadounidense Penn, Shoen and Berland, entre el 6 y 10 de noviembre a mil personas en 250 lugares de Venezuela.
Előzmény: zsu999 (906)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!