Keresés

Részletes keresés

abudka Creative Commons License 2005.02.13 0 0 245

SZia

 

Holtalálható az a tó? Mert mi is szívesen sétálnánk arra a babánkal.

Előzmény: peetr04 (244)
peetr04 Creative Commons License 2005.02.13 0 0 244
Hello Abudka

Én nem ismerek sok dokit itt, de a sajátommal meg vagyok elégedve Dr. Bánovics István. Habár szerencsére nem vagyok nagy beteges így ritkán látom.

Más...
Voltunk ma kint a tónál, tök szép ilyenkor befagyva is. Azon csodálkoztunk, hogy nem sokan vannak, ha jól emlékszem 3 embert láttam még rajtunk kívül. Igaz reggel volt azaz 10 óra. Kutyaiskolából hazafelé gondoltam majd megnézem, hogy hogyan koriznak, de korisok nem is voltak.

Kellemes hétvégét mindenkinek.

Péter
Előzmény: abudka (243)
abudka Creative Commons License 2005.02.13 0 0 243

SZiasztok

 

Január elején költöztem Tárnokra, és szeretnék csatlakozni hozzátok. Tudtok nekem ajánlani egy jó háziorvost és fogorvost?

 

Egyébként van egy 2 hónapos kisfiam, így engem is érdekelne a baba-mama klub. Vajon ilyenkorú gyerekek is járnak oda?

Buksi Creative Commons License 2005.02.11 0 0 242

Üdv itt közöttünk!

 

Qkkants be gyakran, legyen egy kis élet ebben a topikban!:))))

 

 

Buksi

Előzmény: peetr04 (241)
peetr04 Creative Commons License 2005.02.11 0 0 241

Sziasztok!

 

Most látom csak, hogy van ilyen topik is. :))

 

Mi is tárnokon lakunk, azaz kicsit helyesbítve tárnok szőlőhegy annak is a legtávolabbi pontján. Két éve lakunk már itt és nagyon szeretünk itt lenni, de a szomszldon kívül nagyon tárnokiakkal még nem találkoztun, mivel ritkán megyünk be a központba. Ha be is megyünk akkor is csak orvoshoz, postára vagy az önkormányzatra.  így nagyon azt sem tudjuk hogy mi van tárnokon, ezért örülök neki, hogy rábukkantam erre a fórumra, legalább lessz elképzelésem róla, mi foglalkoztatja a tárnoki embereket.

 

Üdv.:Péter

Mojo Creative Commons License 2005.02.10 0 0 240

Egy választóm már lenne.:)

Persze ígérgetni könnyű. Abból már van is elég.:)

Maradok inkább a kaptafánál. Azaz a stoppoló fánál, ugyanis most ippen zokniból csináltunk a gyereknek Főkukacot a farsangra. Mer' hogy Nagy Ho-ho-ho-horgász lesz!:)

Előzmény: Minna (239)
Minna Creative Commons License 2005.02.10 0 0 239
Nem akarsz indulni a 2006-os választásokon? :)
Előzmény: Mojo (238)
Mojo Creative Commons License 2005.02.10 0 0 238

A nagy paripa vesszejét fognak ott építeni!:)))))

 

Elég lassan haladnak a dolgok. Arra gondolok, hogy már lehetne új utakat nyitni, közművesíteni a Liget és köztetek lévő szabad területen. + egy lyó kis központ is van tervezve annak az új résznek.

Ezzel gyakorlatilag egybeépülne a Falu és Liget. A Benta völgye pedig lehetne szép parkos terület, ahová öröm kisétálni a gyerekekkel. Kis sétányok, padok, játszótér...

No szemét, átjárhatatlan dzsumbuj!

Előzmény: Minna (237)
Minna Creative Commons License 2005.02.10 0 0 237
A vonatot csak nagyon tiszta időben halljuk, ritkán.

Más: nemrég hallottam, hogy velünk szemben az új, edzőpályának kialakított helyen (aminek a tereprendezésére, füvesítésére ráköltöttek egy csomó pénzt szerintem) most éppen bölcsit terveznek nyitni. Nem tudom melyik részére gondolják, mindenesetre nem vagyok boldog tőle. Ez autóforgalommal, parkolással, egyebekkel fog járni, persze nyilván nem lesz olyan vészes, de azért mégsem ugyanaz. Egy pozitívuma lehetne, ha megcsinálnák az utat is hozzá.
Hiába, ez az én vesszőparipám....
Előzmény: Mojo (236)
Mojo Creative Commons License 2005.02.10 0 0 236

:)

Mi Zámort nem érezzük, de évente kb. kétszer, amikor olyan légmozgás van, a battai finomító "illata" rátelepszik a falura. Az királ!:)

Nálatok hallatszik a vonat?

Előzmény: Minna (235)
Minna Creative Commons License 2005.02.10 0 0 235
Ez Murphy, nyáron is mindig akkor éget valaki, amikor kiteregeted a frissen mosott ruhákat. Azt bírom, amikor ősszel égetik órákon keresztül a tök vizes faleveleket, meg ágakat, és égni nem ég, de füstöl mint az állat.
Mi nagyritkán Pusztazámor felől érzünk érdekes szagokat, meg az Önkorm mellett van egy ház, ahol még tartanak pár állatot, na ha onnan fúj a szél, akkor elég kellemetlen kint lenni.
Hiába, a falusi élet szépségei :)
Előzmény: Mojo (234)
Mojo Creative Commons License 2005.02.10 0 0 234

Le a tárnoki szemétégetőkkel! Nem elég, hogy néha tavasszal, ősszel égetnek szemetet, meg néhány okos kiszivattyúzza a fekáliát a vizesárokba, most páran szeméttel rakják meg a kazánt fa helyett. Így hát annyi kemikáliát szívhatunk be a lyó kis füsttel együtt, mintha egy vegyi üzemben élnénk.

Gratulálok!

Sajna, a szemétégető bunkók nem olvassák ezt a topicot. Sőt, asszem egyáltalán nem olvasnak.

 

Amúgy nincs rossze kedvem:), csak nem szeretek úgy hazaérni, hogy kiszállok a kocsiból, és be kell menekülni a házba a büdös elől.

Buksi Creative Commons License 2005.02.10 0 0 233

Szióka!

 

Legalább életben tartjuk a topikot!:))

 

Petiéknél az oviban szerencsére nincs semmi probléma, holnap farsang lesz. Egész héten úgy kelt, hogy hányat kell még aludni péntekig??:)))

 

Örülök, hogy találtatok olyan orvost akiben megbíztok, mégha egy kicsit messzebb is van!!!

 

Majd megnézem a Gekko-s honlapot, kíváncsi vagyok, már sokfelől, sok jót hallottam róluk.

 

 

Vigyázzatok magatokra, mielőbbi gyógyulást kívánok:

 

Buksi

Előzmény: Minna (232)
Minna Creative Commons License 2005.02.10 0 0 232
Szia Buksi!

Jól ellevelezgetünk itt ketten :)
Úgy látszik Tárnok kihalt. Az oviban a csoportban 1 azaz 1 darab gyerek aludt ott, mindenki beteg. ma már a fiam is köhög....
Dokit végül nem Érden, hanem Budán választottunk, a Sasadi út végén a Farkasréti temetőnél rendel. Még ez volt a legközelebbi, nem kell bemenni nagyon a városba. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Gekkóba nyár óta járunk hetente egyszer. Nem olcsó, de úgy látom megéri, mert sokat fejlődött a gyerkőc. Mozgás és egyensúlygondjai voltak, nem vészes, csak a korához képest kicsit lassabban megy minden, na meg a finommozgásokat kell fejleszteni nála (pl. ceruza fogás, rajzolás - amit utál amúgy), mert az meg később a tanulásnál lesz nagyon fontos.
Nem tanítják a gyereket, nem zseniképzőről van szó, hanem az alapvető képességeket fejlesztik szakemberek, célzott játékokon keresztül. A www.gekkonet.hu-n van fent információ róluk.

Üdv, Minna
Előzmény: Buksi (231)
Buksi Creative Commons License 2005.02.04 0 0 231

Szia Minna!

 

A La Notte száma: 23/362-865

28-as pizza 750,-, a 32-es pedig 810 (+ 450 a házhozszállítás).

Mi szeretjük, jó a tésztája, azt szeretjük, ha van mibe beleharapni.:))

 

A baba-mama klubba mi is nagyon régen voltunk, még Petivel, annak meg már van vagy 3 éve. Nem hinném, hogy ismernék onnan bárkit is, hacsak nem szültek újból azok másodjára-harmadjára akik akkor jártak oda, amikor mi.

 

Milyen ez a Gekko képességfejlesztő? Sokat olvastam róla a neten, meg újságokba, de még nem voltunk ilyen helyen!

 

Ha jól emléxem, akkor Érden kerestetek gyermekorvost, találtatok jót??

 

Buksi

Előzmény: Minna (230)
Minna Creative Commons License 2005.02.04 0 0 230
Szia Buksi!

A csatornával már rendben vagyunk, itt a Sport utcát kivéve mindenhol van. A Honfoglalás utcában azt hiszem eleve úgy adták el a telkeket is, hogy ha az utcában 70%-ban felépülnek a házak, akkor kötelesek aszfaltozni. Most kb. 1 telek üres már csak, ez már nyáron is így volt. Én már azzal is beérném, ha valamivel feltöltenék a gödröket.

Baba-mama klubba nem járunk, gondoltam rá régebben, de most pl. Tücsökzenére járok a lányommal a Campona mellé (az új "kultúrházba"), keddenként a Gekko képességfejlesztőbe viszem a fiamat a XI. ker-be, úgyhogy ezzel most elvagyunk. Szeptembertől meg már a kicsi is megy oviba, én meg dolgozni. A szomszédunkban hasonló korú gyerekek vannak, velük járunk össze "babázni".
Kik vannak a klubban? Én bevallom, a védőnővel még 2 mondatot nem beszéltem, mióta itt lakunk (ő sem keresett bennünket soha, pedig 5 hónapos volt a kicsi, mikor ideköltöztünk - ez fura is volt kicsit) A doktornéninket is leváltottuk a tavalyi 2 hét kórház óta. Az új dokinéni ugyan nincs közel, viszont kevesebbet beteg a gyerek és én is megnyugodtam végre :)

Meg tudnád adni a La Notte számát? Mennyiért hoznak pizzát?

Üdv, Minna
Előzmény: Buksi (229)
Buksi Creative Commons License 2005.02.02 0 0 229

Szia Minna!

 

Jó újra látni!:)

 

Pizzát mi is Érdről szoktunk rendelni a La Notte-ből. Az jó szokott lenni.

 

Mindig azt mondják, hogy akkor aszfaltoznak, ha már van csatorna, csatornázni meg akkor tudnak, ha pályázaton nyernek pénzt hozzá és itt be is zárul egyelőre a kör...:(

 

A mi utcánkat már leszórták kövel is tavaly, de a sok nagy teherautó (építkezéseknél), teljesen kikátyúsítja, tiszta hepe-hupa, főleg az utca eleje a be- és kikanyarodásnál.

Tavaly tavasszal hoztak követ és a lyukakat betömködték vele, s bízom benne, hogy így lesz ez idén is, mert ha nem kapaszkodnék a kormányba, lehet kiesnék a kocsiból és kikerülni sem lehet a gödröket.

 

Nem szoktatok baba-mama klubba járni???

Előzmény: Minna (228)
Minna Creative Commons License 2005.02.02 0 0 228
Sziasztok!

Igazad van teljesen, én is benézek néha és sehol senki.
Mondjuk túl sok újdonsággal nem tudok szolgálni. A focipálya környékén az új utcák - így a miénk is - kapott utcanévtáblát végre. Ez mind nagyon szép is, csak elpbb rendes út kéne hozzá, annak jobban örülnénk. Gyakorlatilag elmerülünk a sárban, a gyerekekkel képtelenség akár sétálni is elmenni, mert nyakig sárosak leszek.
Még csak halvány ígéretünk sincs, hogy mikor lesz utunk.
Szerintem az is szégyen, hogy az Önkormányzat előtt, a Sport utca sarkán is egy óriási gödör virít, áll benne a víz meg minden. Kocsival is szinte kikerülhetetlen.
Biztos fontos volt a Szőlőhegyre megépíteni a "sztrádát", gondolom valami fontos ember lakik arrafelé...
Rendelt már valaki pizzát a cukrászdából? Milyen? Már hiányoltuk, hogy nincs semmi a környéken, persze Érdről hoznak ki felárért, de egyszer nagyon megjártuk, mert totál romlott volt a sonka rajta, az egész ment a kukába, a család meg itt állt farkaséhesen. A nevezetes úszónőnkről elnevezett intézményből rendeltük - persze azóta sem!

Na jól kipanaszkodtam magam!
Üdv mindenkinek, aztán írjon már valaki tényleg!

Minna
Előzmény: Buksi (227)
Buksi Creative Commons License 2005.02.01 0 0 227

Kedves tárnokiak!

 

É B R E S Z T Ő!!!!!!

 

Eltelt egy hónap és senki sem járt erre?  Ennyire azért nem vagyunk elhavazva!:)

Senkivel nem történik semmi sem???

Buksi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 226

Minden kedves tárnokinak örömökben és sikerekben gazdag boldog újesztendőt kívánunk!

 

 

Buksi, Mojo, Peti, Dávid

 

 

 

 

Buksi Creative Commons License 2004.12.24 0 0 225

Úgy szép a Karácsony,

ha szeretet övezi,

ha minden ember egymást

szeretettel öleli.

 

Úgy szép a Karácsony,

ha az angyal hozza,

ha a gyermek arcán ott

a tiszta fényű csoda.

 

 

Minden kedves topiktársnak békés Karácsonyt kívánunk:

 

Buksi, Mojo, Peti, Dávid

 

 

 

 

+ egy kis vidámság! :)

 

 

Klikk a szarvasokra!:))

molnartiby Creative Commons License 2004.12.22 0 0 224

Sziasztok!

 

Karácsonyi ünnepségek a szokott helyen lesznek (rendelő előtt), a híresztelésekkel ellentétben.

Menjünk el minél többen!

 

 

Tiby

 

Buksi Creative Commons License 2004.12.19 0 0 223

Sziasztok!

 

Kellemes vasárnap délelőttöt Mindenkinek!  Nagyon el vagytok veszve!! :(

 

 

Buksi

Buksi Creative Commons License 2004.11.26 0 0 222

Most olvastam a Tárnokhírben, hogy a vasúton túl lakók is befizették tavaly tavasszal az előleget és mai napig még mindig nem történt semmi sem. Az illetékes elvtárs azt mondta, hogy ha minden jól meg talán jövő tavasszal elkezdik a telepítési munkákat. :(

 

Előzmény: molnartiby (221)
molnartiby Creative Commons License 2004.11.26 0 0 221

Köszi az infót!

 

Na látom +érte volna várni vele :-(

 

Nálunk 20ropi volt a bekötés és most is 8000 a havidíj a 384/128-ra.

 

 

Előzmény: Buksi (220)
Buksi Creative Commons License 2004.11.25 0 0 220

Szia tiby!

 

Most az összes díj (bekötés, szerelés, a modem vagy mi, a kábel) volt 3.000,- Ft. Az internet havi díja 6.875,- Ft 24 órás korlátlan hozzáféréssel, mind időben, mind letöltött adatmennyiséggel.

 

 

Buksi

 

Előzmény: molnartiby (218)
molnartiby Creative Commons License 2004.11.25 0 0 219

A legelső nagy vihar alatti áramszünet kicsit +hülyítette a kábelmodemet, resetelni kellet, hogy újra szinkronizáljon...

 

(ezt csak mellékesen mondom)

 

molnartiby Creative Commons License 2004.11.25 0 0 218

Szia Buksi!

 

Akkor elég jól lementek a bekötési díjjal.

Annó 20ropi volt a csatlakozás.

Internetre mennyi a havi díjad? (8000.-?)

/mintha emelkedett volna valamit a sávszélesség, de lehet, hogy csak érzéki csalódás/

A Fibernet állítólag nem emeli, szemben a többi ADSL-szolgáltatóval.

 

 

Előzmény: Buksi (217)
Buksi Creative Commons License 2004.11.24 0 0 217

Sziasztok tárnokiak!

 

 

Régen jártam erre, és örülök hogy nem süllyedt el nagyon.

 

 

Egy ideig nem volt netünk mert a fibernet akciójára mi is átpártoltunk a kábeltévéhez. Az AM mikrót, meg az axelerot lemondtunk, és most már van kábeltévénk és azon tudunk internetezni is. Kb. két hét alatt kötötték be, összesen 6.000,- Ft-ot fizettem, 3.000,- Ft volt a csatlakozás és 3.000.- Ft volt az HBO dekóder (ha visszaadom, visszakapom). Ez elég baráti, szerintem. :)

 

Havonta kb. ugyanannyit fizetünk, mint eddig, csak most néhány csatornával több van, + HBO, és korlátlan az internet.

 

 

Szebb, szélcsendesebb napokat!

 

Buksi

 

 

 

 

H.László Creative Commons License 2004.10.21 0 0 216

 Szevasztok tárnokiak!

 

 Nagyon nagy a csend mostanában errefelé. Senkinek nincs semmi közlendője.

 

 A korábbi hozzászólásomban gázszerelőt kerestem Tárnokon, végül sikerült szerezni, és már vígan megy a fűtés.

 

Most más tárgykörben keresek szakembert:

 

 Tud valaki Tárnokon olyan építészmérnököt, aki foglalkozik családi ház tervezéssel.

Szeretnénk bővíteni a házunkat, esetleg tetőtér beépítés lesz, ehhez keresek olyan szakembert, aki ezt meg tudná úgy tervezni, hogy az önkormányzat műszaki irodája elfogadja, és megadja az építési engedélyt.

 

Valamint valószínüleg szükségem lesz egy statikusra is, mert meg szeretném nézetni vele, hogy elbírja a ház alapja a tetőtér beépítést. Használt családi házat vettünk, nem tudom, pontosan milyen az alapja.

 

Egyelőre ennyi.

 

Kösz,

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!