amikor mar bent vagytok Bxlben akkor meg mar. Midin tudtok venni vagy a Kioskban, vagy az automataban 10- es jegyet, mert valszeg azzal jartok a legjobban, mivel egy oran belul at lehet szallni, csak mindig kezelni kell az uj jarmuvon.
Helyben véve 17 euro/fő/irány. Neten 14 euro/fő/irány, némely időpontokra vannak 5 euro/fő/irány időontok. Persze ezek nem a legfrekventálatbb napok és időszakok.
Értelemszerűen ki kell választani CRL-BRüsszel Midi-t.
Szeretnék segìtséget kérni valakitől, hogy tudunk a Charleroi reptérről bejutni a belvárosba? 5 napra milyen jegyet, vagy kártyát vegyünk? Előre is köszönöm a segìtséget!
Tud valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet Brüsszelből eljutni a Charleroi (CRL) repülő térre. Vonattal, busszal vagy mivel lehet kimenni a reptérre?
Ha a Summer dealt választod, akkor is minimum 8 € a jegy. Ez most hosszabb utaknál érné meg, mert mindenképpen ennyit kell fizetned. Ezen az úton 20 cent amit megspórolhatsz utanként és fejenként.
Igaz, már picit régebbi a hozzászólás, de azt még hozzátenném, hogy az automatából csak kp-ért lehet jegyet venni, mert csak belga bankkártyát fogad el.
Akkor ezek szerint egy órán belül akárhányszor átszállhatok, a lényeg, hogy minden alkalommal érvényesíteni kell, és akkor az automata egy jegyként számolja el, az órán túli érvényesítéskor pedig már automatikusan egy újabb jegyet használtam el, majd így tovább...
Praktikus a 10-es jegy az automatakban is tudsz venni.
mindig kiirja, hogy mennyi van meg hatra, azaz az elso megkezdett ut utan kiirja a jobb szelen, hogy 9.
ha atszalsz, akkor ugyanebben a sorban a baloldali elso jarat kod utan beir egy masikat, harmadikat... Egy oran belul lehet atszalni egy utazasnak szamito kezelessel. De minden atszallasnal ertelem szeruen kezelni kell. Latod rajta, hogy mikor kezdted meg az utat.
ha ketten utaztok egy jeggyel akkor eloszor az ut megkezdesekor 2 szer teszed be egymas utan, de az atszallasoknal mar csak egyszer. Az automata az atszallasoknal ki is irja, hogy transit.
amikor meg volt Malev akkor egy metroval bementem a jegyemert es egy masikkal visszajottem, mindez egy utazas volt :)
Olvasgattam a fórumot, de ezzel kapcsolatban vagy régebbi, vagy megerősítetlen infókat találtam.
A lényeg, hogy 5 napot töltenék el Brüsszelben, és még nem döntöttem el, hogy melyik típusú jegy érné meg, mivel heti, vagy 5 napos jegyet nem igazán látok a honlapokon.
Ez a 3+2 napos megoldás külön-külön elég húzós lenne, illetve abban sem vagyok biztos, hogy teljesen kihasználnám. Éppen ezért inkább egy ilyen gyűjtős típusún gondolkodom, aztán ha minden nap kettőt elhasználok, úgy meg is lennék.
Egyvalamivel kapcsolatban viszont nem találtam hiteles információt, az pedig a jegy érvényessége. Nem tudjátok véletlenül, hogy ez hogyan van szabályozva? Esetleg az átszállások száma a mérvadó, vagy a megszakítás nélküli használat, stb. vagy éppen egy konkrét időtartamhoz van kötve az egy jeggyel történő utazás lehetősége?
igen helyben innék egy-két spécit , de hűtöttet . mivel Dublinba megyünk tovább , ezért kell hagyni helyet a guinness-eknek is ! csokiból meg mindig van valamelyik akciózva valóban , reméljük most sem lesz másképp .
Mi májusban voltunk Brüsszelben, akkor a duty free-ben olcsóbb volt a csoki (nem akciós), mint bent a városban és sörök is voltak különböző kiszerelésben nem olyan drágán.
Ha tovább vinnétek a sört, akkor csak bent tudjátok megvenni. Ha helyben megisszátok, az más kérdés :)
Csoki van kint is - bent is. Leonidas drága, de finom, a duty freeben szokott lenni csoki akció is. Bevallom nem tudom, hogy megéri-e, szokták olyan vinni olyankor zsákszámra, mint a cukrot, de ettől még nem tudom, hogy tényleg jó árban van-e :)
nagyon szépen köszi a válaszokat ! asszonyt a csoki engem meg természetesen a belga sör érdekel . így a kis boltban van esély akkor reményeim szerint egy kicsit válogatni , talán nem nagyon megemelt árakon .
A reptéren kívül nincs semmi sem, ahhoz, hogy bejuss Charleroiba 5 € / irányú buszra kell szállni, és állítólag már ott sincs Carrefour, úgyhogy így se, úgy se érdemes elbuszozni.
Ha nem akartok nagy dolgokat, akkor a reptéren a szekun kívül is, a check-in pultokkal ellentétes végében van egy kis bolt (a Leonidas csokipult mellett), de most nem jut eszembe mi a neve. Ott van minden féle, persze ne egy nagy boltot várjatok. Illetve, ahogy Pitta2 is írta, van újságos, ott is van más is újságon kívül, és büfé is.
A folyadékszabályra itt is figyelni kell, ha a szekun kívül vásároltok.
szombaton átszállóban leszünk CRL reptéren , de nem megyünk be Brusszelbe időhiányában . a reptéren vagy közvetlen közelében van valami supermarketben való vásárlási lehetőség vagy csak a duty free marad , bent a check-in után ?