A KolorPanotour-ral készített panoráma bemutatókat szerettem volna barátaimnak bemutatni, úgy, hogy feltettem az ingyenes atw.hu-ra készített weboldalamra. Az oldalon minden kitűnően működik, kivéve a gömbpanorámáim. Egyiknél error hibát, míg a másiknál azt írja ki, hogy a KolorPanotour trial verzió, pedig nem az. A PTGui-val készített *.mov működik, csak hát az ugye nem ugyanaz és a mérete is igen nagy.
Ha lenne valakinek ötlete, hogyan lehet a panoráma bemutatókat közszemlére tenni, nagyon megköszönném.
Régebben láttam olyan összefűzött fotókat, amik nem egy fix ponton elhelyezett fényképezőgéppel készültek, hanem minden kép más gépállásból. Pl. egy szűk utca, illetve Angkor Wat épületei előtt, az épület síkjával párhuzamos vonalban folyamatosan arrébb helyezett gépállásból készült képeket láttam összefűzve. Nem jut eszembe, hogy mi a technika neve, tudna valaki segíteni a névvel, illetve erre alkalmas kép-összefűző program ajánlásával?
Érdekelne légifotók összefűzésére alkalmas program is. Ha lehet, akkor nem annyira csillagászati áron, amennyiért ez a cég dolgozik.
Először is a körpanoráma és a gömbpanoráma (360o) merőben eltés egymástól. Ha gömbpanorámát akarsz, akkor nem elég csak körbe fotózni. Kell pl. panorámafej és állvány a tökéletes fotózáshoz. A PTGui a legtökéletesebb program.
Pontosabb információ kellene. Pl.: milyen géppel dolgozol és valójában mit is akarsz.
Szeretnék egy körpanorámát csinálni, mondjuk körbe fotóztam ahogy illik. Panorama Maker össze is rakja szépen de síkban, ha 3600-n akarom hogy csinálja akkor kevés memóriára hivatkozik. Rendben 4Gb kevés ott egye a fene, PTGui tud ilyent kreálni, hogy mint a gömbnél nyilakkal körbemenni? Ha igen mit kell beállítani? Síkban ez is ok ...
Volt itt korábban panoráma link ilyen romos korház belső tereíről. Nem tudom pontosan milyen technikával készült, annyira nem vagyok benne, de olyan volt, hogy minden irányba lehetett nézelődni.
Ezt a linket be tudnátok nekem tenni megint, ha emlékszik rá valaki?
Keresek a krpano Tools 1.0.8.14 -hez licence file-t.
Esetleg egy másik programot amit ajánlanátok, csak sík panorámaképeket (kör és részlegest) szeretnék megjeleníteni és ezeket "összefűzni" virtuális túrává.
A gondom ott van, hogy a képek összefűzésénél tapasztalható torzítást a megjelenítésnél nem tudom kiküszöbölni, egyedül a krpano-nál sikerült viszont beletette a vízjelét ami így nem tökéletes.
Aki használt már krpano-t és tudna segíteni az elindulásban azt nagyon megköszönném, fontos lenne számomra.
Természetesen bárki kérdezhet itt is és privátban is. Én a költségmentes megoldást kerestem és találtam a panorámafotó készítéséhez. A 100 ezer forintos nagyságrendű berendezések nem nekem a hobby fotósnak, hanem a profiknak való.
Írjatok bátran, amit tudok segítek.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy valaki egy korábbi bejegyzésben leócsárolta a kezdő fotós gyengébre sikerült első próbálkozását, hisz gondolom a profik is kezdték alapszinten valamikor.