Keresés

Részletes keresés

andejmandej Creative Commons License 2009.07.02 0 0 3166
Köszi... és nagyon szerették is egymást, bár eleinte Alex részéről mindig ment a harc, hogy hát mi az hogy csak úgy idejön egy kölyök és őt is simogatjuk, de aztán már nyüszítettek egymásért :)
Előzmény: jewel1979 (3165)
jewel1979 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 3165
Nyugodjon békében... Nagyon aranyosak így együtt a képen...
Előzmény: andejmandej (3164)
andejmandej Creative Commons License 2009.07.02 0 0 3164
Sziasztok!
nekem két spánielem volt Alex és Dufi, sajnos egyikük, Alex (a fekete kutyus) tegnapelőtt eltávozott az élők sorából. 12 évet élt meg, ebből 11év két hónapot velünk, a családjával. Nagyon hiányzik, de hiszem, hogy jó helyre került és hogy rengeteg csontot és masszírozást (ugyanis ezeket szerette a legjobban) kap ott ahol most van, és azt is tudom, hogy ő lesz az első aki megnyalja az arcom, ha majd egyszer én is utána megyek.
A spánielek a legaranyosabbak az összes kutyafajta közül, imádom a kutyákat, de ők visznek mindent. Idővel szeretnék egy társat Dufinak, mert egész életében ott volt vele Alex, aki az apukája volt. Köszi, hogy megoszthattam ezt Veletek.
and144 Creative Commons License 2009.07.01 0 0 3163

Sziasztok! Köszönöm Sullcnak és apacskának a tanácsot.Először kipróbáljuk a féreghajtót,és,ha ne válik be akkor elvisszük orvoshoz.

Frida999 Creative Commons License 2009.07.01 0 0 3162
Sziasztok!
Nekem nagyon fura, hogy étvágytalan ésválogatós spanikról olvasok mert az én Majám is megeszik bármit...Ma pl a pattogatott kukoricámból kunyerált de mindegy mit eszek ha fagyit abból is kér...Én száraz tápot meg konzervet is adok neki bár szerintem az se zavarná ha csak szárazat kapna...
Az én gondom viszont az örömében/félelmében való bepisilés...Ha már eltelt egy idő az utolsó séta óta és aktuális lenne a pisi, akkor attól is képes bepisilni ha leszidom valami miatt, vagy ha jön valaki hozzánk...Légyszi írjátok meg, hogy ez mennyire "normális" és vajon mikor növi ki...Ja a kutyus 9 és fél hónapos...
spancsi Creative Commons License 2009.07.01 0 0 3161
Szia! Az allergiás én voltam, de semmi gond. 1 éve PRACTIC -ot használok, de kevés helyen kapható, mert viszonylag új a többihez képest. Elfogyott és nem kaptam. A SCALIBOR nyakörv még nem került sorra. Úszásnál levegyem? Ugyanis a KIltixet már egyszer megfürdettem, és el is dobhattam.
Előzmény: apacska (3159)
apacska Creative Commons License 2009.06.30 0 0 3160

Velünk is ez történt. Ott hibáztunk, hogy amikor elhoztuk a kutyánkat kölyökként, elhittk, hogy leféregtelenítették. Eleinte evett, majd elkezdett fogyni aztán már étvágya se volt nagyon. Vettünk féreghajtó Triantelmet és másnapra egy jó hosszú férget találtunk a kakijában. Nagyon gusztustalan volt. Azóta mi nagyon komolyan vesszük a féregtelenítést. Szerencsére pár nap alatt visszahízott és többet nem is volt ilyen problémánk.

ad144, ha rég adtál neki féreghajtót, én i beadnék neki egy adagot, különben meg doki, ha tovább fogy. Remélhetőleg semmi baja és csak átmeneti állapot lesz. Majd írd meg, mi van vele!

Előzmény: Sullc (3154)
apacska Creative Commons License 2009.06.30 0 0 3159
szia, mi is scalibort használunk mindkét kutyánkon, az nagyon bevált, nem is másznak beléjük a kullancsok. Ha allergiára hajlamos a kutyusod, akkor is érdemes kipróbálnod, mert a barátnőm kutyájánál éppen ez volt a probléma, mindentől viszketett, a scalibor meg jó lett neki. Ha valamiért ezt se bírná, próbálkozhatsz még homeopátiás szerekkel, de azt nem tudom, mennyire hatékonyak.
Előzmény: Rencsa-baba (3149)
SzaszaBaba22 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 3158
Istenem de édes :) Zabálnivaló! Az én babám is megeszik mindent bár ő már nem kölyök de a csipőspaprikától kezdve az almán át a kígyóuborkáig mindent befal amit talál :D
Előzmény: Törölt nick (3156)
panettone Creative Commons License 2009.06.30 0 0 3157

Victoria Stilvell és Jan fennel rajongók figyelem! Gazdit keres GUSZTÁV a tökéletes tesztpilóta. Okos, értelmes kimagaslóan magas az inteligenciája mint általáben az epilepsziás spánieleknek. Hihetetlenül ragaszkodó és tanulékony és alig várja hogy képességeit kibontakoztathassa végre egy elkötelezett gazdi mellett. Természetesn nem óhajt osztozni a gazdin-és a kanapéján- így főként egyszem kutyának javasoljuk. Gusztiról további infok a http://www.spanielsos.hu/kepek/guszty/guszty3.jpg és a039983947-e számon.

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 3156

Köszönöm, remélem sikerül...

Egyébként döbbenet, mi mindent szeret ez a kutya.

Tegnap este kért a dinnyémből, de a kertből eszi a málnát, ribizlit is... :-)

Itt van fotó róla:

Sidi

Sullc Creative Commons License 2009.06.30 0 0 3155
dridy-nek: a megszidással nagyon kell vigyázni mert pont ilyen viselgetést válthat ki mint a te esetedben is .. az ujságpapírt már el is felejtheted... a lényeg az hogy ha már úgyis te vagy a "falkavezér" akkor csupán csak a hangod elváltoztatásával is elérheted azt amit akarsz... fontos hogy akkor szidd meg a kutyát amikor rosszat tesz és ne utána mert akkor nem tudja hogy mit is szeretnél tőle.... a másik hogy a komolyabb hangodat vedd elő ilyenkor és ezt a "komolyabb" hangot kizárólag ezekben a helyzetekben vesd be.... így pár nap múlva már vennie kell a lapot... legalábbis nekem ez vált be....

minden jót...
Sullc Creative Commons License 2009.06.30 0 0 3154
ad144-nek: nem biztos h az étvágyával van gond! Lehet h férges és azért nem eszik eleget! Ha már ekkora a gond akkor mindenféleképpen vidd el orvoshoz..... ismerőseim között volt már ilyen h nem evett a kutya és végül kiderült h férges... elvitték dokihoz és pár nap múlva már majdnem hogy dagadt lett a kutya.....
prütsög Creative Commons License 2009.06.30 0 0 3153
szia, sikerült már találni valakit?
Előzmény: panettone (3141)
SzaszaBaba22 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 3152
Mi Ex-Spot-ot használunk! Nekünk eddig bevált és olcsó is a többihez képest szerintem! Bár én kerülöm a nagy és erdős sétákat inkább mert sajnos idén Babesia fertőzést kapott a drágám és azt nem akarom még egyszer átélni.. Nagyon beteg volt :( Pedig nem is erdős övezetben lakunk bár vannak fák rendesen stb. De nem gondoltam volna h pont itt kap majd vmi betegséget :S
jewel1979 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 3151
mi scalibor nyakörvet + frontline combo-t használunk.
Előzmény: spancsi (3150)
spancsi Creative Commons License 2009.06.29 0 0 3150
Köszönöm! Az én kutyámnál sajnos bőrallergiát vált ki.
Előzmény: Rencsa-baba (3149)
Rencsa-baba Creative Commons License 2009.06.29 0 0 3149
Szia!

Én ADVANTIXET használok és nagyon jo,ez volt az első szer ami bevált.Miután rá lett rakva 1 db kullancs vagy más élősködö nem ment bele.Még talán a frontlinel is jobb,mert annál találtunk elvétve kullancsot a párom kutyájába.Ugyhogy tudom ajánlani az advantixet!!!
Előzmény: spancsi (3148)
spancsi Creative Commons License 2009.06.29 0 0 3148
Egy állandó probléma, a kullancs!! Örülnék, ha egy páran megírnátok, melyik cseppet, illetve nyakörvet használjátok! Esetleg van valakinek SKUDO nevű bilétája?
jewel1979 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 3147
a többiek majd biztos adnak tippeket... de az én kutyám, Tapi is nagyon válogatós... pár kutyás könyv azt írja, hogy a kutyának mindegy, hogy mit eszik, elvan egy azonos típusú száraztápon is egy életen át - hát én nem így tapasztalom... mindenesetre Tapi sem hal éhen, ha már nagyon éhes, megeszi a szárazat is - amúgy meg a kedvenceit főzöm neki, és így jól elvagyunk. persze biztosan van profibb módszer is, de nekünk ez vált be. A napi menü általában főtt rizs, valamilyen főtt/párolt zöldség, és vagy tonhalkonzerv (vizes, nem olajos), vagy csirkemell párolva, vagy sertés- vagy csirkemáj párolva... nekünk ez jött be....
Előzmény: and144 (3146)
and144 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 3146
Sziasztok! A mi kutyusunk sajnos nem ilyen jó evő.Irigykedve olvasom,hogy más kutyusok milyen jól esznek.Mi már szinte mindemféle szárazeledelt,konzervet,állateledel boltban kapható sült dolgokat kipróbáltunk,de szinte semmit nem hajlandó megenni. A házi kaják között is válogat.Pár falatot eszik,aztán egész nap semmit. A főtt vagy sült csirke far-hát és a máj,amit még esetleg meg szokott enni,de azt is legfeljebb csak 1-2 napig,utánna már nem kell neki.Már nagyon sovány.Tud valaki valamilyen étvágy javitót ajánlani?Vagy létezik erre valamilyen jó módszer? Segitségeteket köszönöm:Andi
spancsi Creative Commons License 2009.06.28 0 0 3145
Ha jó minőségű száraz tápot kap, felesleges mellé a konzerv.
Az én spánielem még a száraz tápot is sokáig rágás nélkül habzsolta, rossz volt nézni. Ugyanazt tettem, amit neked is javasolt az orvos, több alkalommal kapta a napi mennyiséget. A mai napig 2 alkalommal eszik, de olyan mohó még mindig, hogy ezen már nem is változtatok. 4 éves múlt márciusban.
Előzmény: Törölt nick (3143)
dfeszter Creative Commons License 2009.06.26 0 0 3144
Szia! Látom megelőztek :)
Előzmény: prütsög (3138)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.26 0 0 3143

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.

11 hetes a fiú spánielem. Nagyon okos, könnyen tanul, pusziosztó, seggrázós, imádom!

Esetében én vagyok a falkavezér. Előző kutyám 14 évetélt, vele is minél hosszabb távra tervezek.

Gatyaszár-tépésről, harapgálásról hamar leszoktattam az érkezése előtt itt olvasott módszereket használva (ezúton is köszönet érte!). Vezényszavakat ismeri és csinálja, ügyesen apportozik :-) Viszont ha fegyelmezésről van szó, alkalmi süket. Ha "elhúzom" a tett helyszínéről, mit sem használ. Ha határozottan rászólok, nem mindig elég. Legkomolyabb nevelési eszköz az újságpapír a hátsójára. Csakhogy ilyenkor ugat, morog, támad, de mint valami gyilkológép.

Nem akarom sokat használni az újságot, és félek, mi lesz, ha nagyobb korában is így reagál majd? Tapasztalatokat szeretnék!

Előzményként annyit, hogy kis (4) számú alom volt, apa-anya együtt a kölykökkel, családi környezetben, vagyis nincsenek "sérelmei".

Másik probléma az evés, pontosabban falás. A konzervet rágás nélkül tolja be, a szárazat megrágja...Gondoltam összekeverem 1:1 arányban, így kénytelen lesz rágni, de nem...husi szaga volt, hát ugyanúgy nyelte.

Az állatorvos szerint kinövi, mert rájön, hogy nem kell tesóktól félteni az ételt, addig is a napi mennyiséget még kisebb adagokra szétszedve, de gyakrabban kapja.

Megköszönöm a tippeket!

Sullc Creative Commons License 2009.06.25 0 0 3142
hali! igen ellés után másnap de 3 napon belül el kell vinni az anyukát az állat orvoshoz mert ilyenkor szokott adni neki szurit ami kihajtja belőle az esetleg benne maradt dzsuvát meg ad neki egy kis étvágy gerjesztőt is.... ezt mindenféleképpen el kell intézned mert gondok lehetnek belőle... minél előbb annál jobb mert ez nem játék!!!
panettone Creative Commons License 2009.06.25 0 0 3141
Kaposvár Dunaharszti útvonalon keresünk fuvart ennek a két spánielnek. A spánielmentés a gondozásába venné őket, csak arra lenne szükség hogy feljussanak Duinaharasztiba esetleg Budapestre. Tel.: 06309983947  http://kepfeltoltes.hu/090625/fuvar1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg   http://kepfeltoltes.hu/090625/fuvar2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
gyurik! Creative Commons License 2009.06.25 0 0 3140
sziasztok!
tegnap elött éjjel hoztunk világra 6 kölyköt, mind egészséges, szopnak:)
de az anyuka sajnos nem nagyon iszik, reggel befalt fél perc alatt egy olyan adagot amin 10 percet szokott küzdeni, de az ivás valahogyan nem akaródzik, tegnap éjjel kézből megivott fél liter vizet de ma úgy sem akarja annyira. Ez normális?
panettone Creative Commons License 2009.06.25 0 0 3139

Szia ha nem gond kicsit besegítek. Ez Miácska oldala a spanisos-en belül: http://www.spanielsos.hu/mia.htm .

A "fura agresszív viselkedés" az epilepszia következménye és annyit takar, hogy nem szereti ha végre sikerült feljutnia valakinek az ölébe hogy akkor oda más kutya is felkapaszkodjon, a váratlan tulzott reakciókat pl elkapom hátulról és felkapm a levegőbe nem szereti -de ezt sok más kutya sem. Gyógyszerrel jól karbantartható.

A szoba tisztaságra nem tudok mit mondani-mivel gazditól került a spánielmentéshez feltételezem, hogy szobatiszta, a de az ideiglenes mamija ezt jobban tudná az ő száma 06309983947. Mia 1,5 éves, és igazi kis termetű selymes fekete szukácska. Minden kis problémája ellenére egy főnyeremény mert amúgy meg pörgős, bújós puszigép.

Előzmény: prütsög (3138)
prütsög Creative Commons License 2009.06.25 0 0 3138

szia,

írnál kicsit többet arról, hogy mit is jelent a furcsa, agresszív viselkedés és hogy szobatiszta-e? bírja-e az egyedüllétet? hány éves?

nagyon köszi!

Előzmény: dfeszter (3120)
prütsög Creative Commons License 2009.06.25 0 0 3137
na én is elöbb írtam, mint olvastam:). jól elvagyunk egymással:)DDD
Előzmény: szpsz911 (3111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!