Japán alapítványba én is szeretnék majd mászkálni...de csak miután egy kicsit tudok már olvasni :) Film ügyben nyugodtan írj emailt! Azt hiszem, nem rejtett itt!
Pénteken megnéztem az elég új Kim Ki-Duk filmet moziban, a Time-ot, hááát, állati volt, legalábbis nekem nagyon tetszett!!! Szokásosan nem maradt ki belőle az erotika sem, és a megdöbbentés sem, a végefelé már lerágtam a körmöm... ^^" látta már valaki közületek?
Azért próbálkozni lehet, minél több helyre jelentkezel annál nagyobb az esély.
Tanfolyamok meg biztos vanna a nagyvárosban, Harpo említette a Japán alapítványt, ott úgy néztem van több is, ha meg nem, maszekba is próbálkoztasz. A felsőfokúkat meg mindenképpen érdemes megcsinálni. Csak nyersz vele.
A filmet mindenképpen szeretném, a részleteket emilben megbeszéljük, bár lehet hogy a nyár folyamán megfordulok Budapesten, de nem tudom mikor.
jaja, Girugamesh nagyon rulez és Phantasmagoria is, csak hallgasd és nézd sokat őket.
ja igen, TKBF-t említetted már tényleg, nem rossz ötlet, de oda nem kell felvételi? Károlin mindig indul 0. évfolyam és ott egy év alatt el lehet jutni az alapfokú nyelvvizsgáig, így folyamatosan menne a dolog, csak plusz egy év. Az ELTE úgy tudom nagyon kemény és egy szörnyeteg japcsi a tanszékvezető, egy jó ismerősöm járt oda, aki most már öt éve kint él J-ban, ott tanul és dolgozik (de már jönne haza, elég volt neki). Amit még mondtam, érdemes a Japán Alapítvánnyal is kapcsolatot ápolni, mert vannak ösztöndíjaik, bár elég belterjesen működik a pályázati rendszerük. Felsőfokú angollal és némettel szinte szabad az út J-ba. Nyelvtanfolyamok nekik is vannak, talán még nyáron is.
hmm, Euthanasie meg milyen olcsó volt, a CD-ik is, meg minden egyéb... nekem két autogram-om is van tőlük és milyen szépek (drága Yoshiki mindenkinek Dear 'nickname'... kezdte). hát igen, ők nagyon klassz fejek, annyira hagyták magukat szeretgetni. Andro-n láttam a megdöbbenést, de nagyon boldog volt tőle. Rajtunk kívűl még Hollandiában lesznek (ott kezdenek), biztos ott is nagyon jól érezték magukat.
Nos, igen...japán szakra szeretnék menni, Károlira azért nem tudok menni, mert oda kell alapfokú japán nyelvvizsga, vagy legalábbis tudás... én nem minthogy nem tanultam még japánt, nem megy... ELTE-n a japán szakra 10xes a túljelentkezés, úgyhogy azt buktam, de megyek TKBF-re, japán szakra :) Aztán valószínüleg megpróbálok átjelentkezni Károlira vagy inkább az ELTEre, de nem nagyon tudom, hogy vannak ezek az átjelentkezések... az a alényeg, hogy nem akarok kihagyni évet, mert utána nehéz visszaszokni a tanulásba. És a 2007/8-as tanévben egy angol felsőfokút és német felsőfokút is megcélzok, mivel a középszintű nyelvvizsga mind2ből megvan... Sárkány: A filmet nem töröltem, úgyhogy ha szeretnéd, valahogy eljuttatom hozzád! Harpo: Hát persze, hogy megyünk! :) Grammaria jó volt nagyon, csak nem voltak olyan közvetlenek, mint az Euthanasie, ráadásul autogrammot is csak korlátozva adtak, és állati drágán árulták a képeiket :D Nem semmi,egy csomagban csak néhány kép volt, és 2-3000-ért lehetett venni...meg voltak más cuccok is, de tényleg borsos áron! A koncert viszont nagyon jó volt, afteren nem maradtam, így is elég későn jutottam haza... Ha nem indul japán tanfolyam, szerintem elmegyek valami másra...pl. angol, vagy nem tudom... csak nagyon szeretem a nyári csoportos tanfolyamokat, jól lehet ismerkedni ott, meg amúgyis, legalább valami program is lesz nyárra :) Képek: Girugamesh
Sziasztok! Nagyon sajnálom, hogy eddig nem írtam, tényleg ne haragudjatok!!! De meglett az eredménye, csak a töri érettségim lett 4es, a többi 5ösre sikeredett! Tudom, sokmindent be kell pótolnom, főként ígéreteket és képeket! Nos, amire emlékszem, hogy el kell mesélnem, az a japán pink film, ami a Titanic filmfesten volt... mit is mondhatnék róla... ^^" szerintem nem tudnám semmivel összehasonlítani, mindenesetre érdekes... A főszereplő csaj majdnem minden férfivel összejött persze, viszont eléggé kifacsartan...néha bekattant teljesen... meg hozzákerült Bush egyik ujja, ami életrekelt, és folyton a csajt akarta... tudjátokmit :D Mindeközben egy tv magától begurult a helyszínre, ahol Bush feje volt, és beszélt a csajjal... azonban felejthetetlen film volt, mindenképp érdemes egyszer ilyet is látni, egyrészt halálra röhögheted magad, másrészt sokkot kapsz, és a végén nem tudod megmondani, milyen filmet is láttál... A japán filmhétre nem jutottam el, meg a flilmklubbokat is kihagytam :( Most van mit bepótolni! Neki is kezdtem, mondjuk egyelőre itthon nézek filmeket, nagyon megkedveltem Akira Kurosawa filmjeit, azokat nézegetem, meg a Lost in translationt is meg akartam nézni nagyon rég, azt is sikerült... Zenehallgatásban kicsit lemaradtam mostanság, de rákaptam a Girugamesh-re és a Phantasmagoria-ra, eddig nem nagyon hallgattam ezeket, de most nagyon bejött... Ki jön majd a júliusi Jrock bulira? Nem is tudom, mikor lesz pontosan... de még van idő! Úgy néz ki, a Katedra nyelviskolánál fogok japánra járni, már be is iratkoztam, de addig nem indul tanfolyam, ameddig nincs elég jelentkező, szóval nem tudom, mikortól... Képek:
visual már kissé uncsi, mindegyik ugyanazokkal a sablonokkal dolgozik és elég behatárolt a keretük, de ha van egy jó énekes, aki egyéniség, meg van egy-két jó gitáros, akkor már megéri vele foglalkozni. akik most újabbak és nagyon jók, ez a Lolita23q; a Sadie; a Girugamesh; az -OZ- és az Unsraw.
azért érdemes mást is hallgatni, mint visualt, mert sok jó cucc van egyéb zenei területeken is, csak fel kell fedezni.
Igen igen. Ráadásul visual téren rengeteg az új banda, ezekből kiválogatni ami jó elég nehéz. Időm sincs meg kedvem sincs.... Azért ha találsz valami érdekeset szólj. Biztos akad.
igen, most negatív dömping van sajnos. nem győzök jobbra-balra ájuldozni. nem is megbolondulás ez részükről, mint inkább elkényelmesedés és kiürülés. tudod még az elején lázadoznak keményen, aztán szép lassan ellaposodnak és unalmassá válnak.
mondjuk nekem is van mit hallgatni és nézni bőven, nem panaszkodom, csak mikor az ember néhány nagy kedvence sorozatos csalódást okoz, az már fáj.
új Vidoll PV, jajj istenem mi lett belőlük is. azt hittem csak Gackt-al fogom átélni ezt a nagy traumát, de sorban jönnek a vk kedvenceim... régen rossz, ha már Vidoll-ék ártatlan tinédzserekről danolásznak, a másik kedvenc zenekarom meg punk-ból átment környezetvédőnek:(((
amúgy a PV és a dal nem rossz persze, csak hót uncsi és tucat. szép a style, díszlet megint templom (gondolom az innocent miatt) és mind bebarnultak (még Jui is, jajj!).
megint Lolita:) leszedtem a másfél órás interjújukat tonberry-ről, ha már a koncertet nem sikerült beszereznem. nem néztem még végig, csak bele. nem túl szép fiúkák, de a szöszike énekes Sou imádnivaló jelenség, főleg ahogy pislog sokat, és picike nagyon, a többiek meg hót magasak hozzá.
Gackt már évek óta vacak, kár rá szót fecsérelni is. csak szánni lehet szerencsétlent, már az utálatra se méltó.
nekem se az új Alice Nine, se az új Nightmare single nem különösebben tetszik, eccerűen uncsik. aki még jó a kedvenceim közül: Merry és Mucc, ők tartják a színvonalat.
én meg ikább alternatív dolgokat hallgatok, azok tényleg jók.
most ez a trendi (és sajna nemcsak Vidoll). amíg csórók voltak, tudtak jól zenélni, most hogy már mindegyik Toyotával járkál, döguncsik. a Madeth is azért vót jó, mert csak 3 évig nyomták. mindegyiknek ezt kéne csinálni.
Télleg összefuthatnánk már, végre elmondod a rózsaszínt + ködöt... Értesíts ha jössz. Hozd a single-t is lécci hátha kívülről tetszeni fog...
Még egyenlőre nem műxik semmi, még mindig gyagyás a gép, de igyexem rendbe szedni és akkor zúghat a torrent... Köszi minden segedelmet, és ... a rózsaszínhez szerencsét... :-)
Új kedvencem Michi. Egy tünemény, ám borzasztó zenét csinál.
Na, végre szakítok egy kis időt ide is....... sorry...mostanában nagyon mások foglalkoztatnak - jó, jó mondjuk azért hallgatok japó zenék, meg nézgelódök néha pasikat....
nah, új BT... csak a Rendezvous-t hallottam, ami elég tinglitangli, de bevallom nálam most rózsaszín köd van, szóval még ennek is tudok örülni. Amúgy tényleg nem nagy szám....
A single-t elvileg ma fogom felvenni a postán, végre megérkezett. :)
Sárkány, remélem működik a torrented! Ja, valamikor majd - talán - hazafelé is járok. Összefuthatnánk már....
jaja, Billy és Nega tényleg nagyon jók. meg azért érdemes figyelni a kevésbé felkapott bandákat is, akiket nem promóznak agyon, mert sok tehetséges van köztük és tudnak szolgálni meglepetésekkel.