Szerintetek egy tujasövényhez, ahol méterenként van egy növény, milyen csepegtetőcsövet kell vásárolni, ha éjjel-nappal akarok nyomást rajtahagyni? (és hogy kell összeszerelni?:))
Kérdezni szeretnék én is. Gömb tuját vettünk ősszel. Elültettük és most tavasszal a levélvégeken tapasztaltam barnulást egészen kis mértékben. Adhatok még neki keserű sót? Ha jól értettem abban van magnézium. (Nem értek hozzá!!). Aztán láttam a levélvégeken olyan elváltozást ami kicsi piros pöttyök. Ne nevessetek ki, de azt gondolom, hogy az virág lesz. (Még egyszer mondom nem értek hozzá). Meg tudná valaki mondani, hogy jól gondolom? Köszönöm!
Kérdeznék egy olyat hogy van egy telkem közel 120 tujám van rajta... Most vettem egy másik telket és ezt a 120 tuját át szeretném ültetni oda. Átlagosan másfél méteresek. Hogyan kezdjek neki, illetve mikor költöztessem át őket? Előre is köszi a tanácsokat!
Jó ötlet, de nagy örömömet lelem benne, ha meglátom a gyökerét v. a szaporíott növénynek a virágját, lehet, hogy utána nem is fog érdekelni többe a szaporítása. Most csak kipróbálom, hogy mi sikeredik ki belőle:)
A dugványozással biztosan fajtaazonos növényeid lesznek. Incit gyökereztető porral jó eredménnyel szaporítható, csak az örökzöldeknek valót kell venni. Nem is túl drága, nem is kell sok. Több ezer dugványhoz elég.
Tavasszal a friss hajtások megjelenése előtt szedj 10-15 cm-es dugványokat. Félárnyékos helyet keress nekik. Iszapold be jól a földet, majd ültető pálca után óvatosan rakjad le a hormonporba mártott dugványokat kb. 25 cm-re egymástól. Tegyél rájuk áttetsző ( színes nem jó) műanyag palackot.
Két év alatt ültethető kicsi tujáid lesznek. Szaporítható így rózsa, boróka, buxus stb.
A képen ugyan a golgotavirág szaporítás van, ( rózsaszín, félfás porral hibiszkuszhoz, bougainvilleához, golgotavirághoz stb.) de ugyan így működik a szabadban is.
Homokba. :-) Biztos, hogy nem vettem eléggé komolyan a dolgot, mert nem volt se gyökereztető hormon, se speciális szaporítóközeg, csak úgy prózaian bedugtam a helyi sárga homokba, amit lemetszettem a növényimről, abból csináltam kalapávcsos dugványokat.