Én sokszor látom! A közelben van olyan cég, ahol Terrano cégautók vannak és ilyenek azok is.
A kubai Jimnykről meg írtam már: a sima, régi változat (1.3 16V SOHC) nem rendelkezett hátul a lökhárítóban lámpával, csak a helye volt ott.
De mostanában figyelgetem a Vitarákat is, ahány kivitel annyi fajta: van lökhárítóban lámpás, felül indexes, lökhárítóban ködzárós felül lámpás, felül lámpás lökhárítóban semmi...szóval AS szabvány nagyon.
Valaki egyszer azt mondta, hogy a terepjárókon azért vannak külön lámpák a lökösben, mert kben a pótkerék miatt nem teljesülnek a láthatósági szögekre vonatkozó feltételek.
A te helyzeteden nem segít, de nyuszynak és atomnak igaza van: valahogy kimaradt a lámpa átgondolása az első szériájú Jimnyből. Az enyém is ilyen volt. A "modellfrissítéssel" :-) úgy tűnik átgondolták és az újabbon (nevezzük DOHC verziónak) most már ott fent vannak tolatólámpák alatt a helyzetjelzők és a féklámpák. Ja, de a tolatólámpák feletti rész az itt is csak fényvisszaverő. A lökösben lent pedig ugye az indexek és bal oldalon a ködlámpa.
Így használatban összehasonlítva kiderül még sok kisebb (és ésszerűnek tűnő, kényelmesebb) változtatás az autón, listát lehetne belőle írni. Azt gondolná az ember, hogy na igen, a japán mérnökök okosak és figyelembe vették mondjuk a használók visszajelzéseit. Meg rendesen végzik a munkájukat, sokat gondolkoznak, törik a fejüket azaz ésszerűen fejlesztik a meglévő autókat is. Apróságokat is.
Ezek után, ha megnézem a legújabb, tényleg frissített modellt (nevezzük "nyomigombos felezős"-nek --- amiről azért nem sok részletet ismerek és biztos jó autó egyébként), akkor viszont két dolog jut eszembe: 1. a japán mérnökök nagyon betéptek a 'kampanidéjen' szakéval keverve és ezt bizony elk..ták! Egy-két harakiri időszerű lenne... 2. Vagy: felvettek egy nagytudású európai marketingest, aki meggyőzte őket, hogy ez kell a népnek! Egy-két harakiri időszerű lenne...
A rádió-szivargyújtó biztosítéktól loptam áramot a hőmérő háttérvilágítása számára.Ha szól a rádióm,akkor sem fogyaszt többet,úgyhogy remélem ezzel sem lesz baj :) Azért köszi a jótanácsot!!!!
Volt olyan, hogy emberünk a - gyenge felszereltség miatt - hiányzó belső óra pozitívjára kötött valami nyavaját, majd' egy évig keresték, miért eszik az ezres Swift 15-18 litereket, de csak lakteren kívül.
Aztán kiderült, hogy az a pozitív felezős, a világítás felkapcsolásakor az óra elhalványításához leveszi a feszültséget.
A ráhekkelt, nem odavaló fogyasztó miatt amikor ment a világítás (lakteren kívül ugye állandóan), a számító azt hitte, hogy nagyon hideg van, és maximumra dúsított.
Azóta sem tiszta az összefüggés, de ahogy lekötötték a bizbaszt, megszűnt a jelenség.
A Jimny hátsó világításának vezetéke pl. amúgy is erősen alulméretezett sztem.
Felhívtam Bárdi-ékat,ott viszont majdnem kiröhögtek,ők ilyenről még életükben nem hallottak.A szerelőm is csóválgatta a fejét. Miért elképzelhetetlen az,hogy nem kap elég levegőt a gép,és ezáltal nem olyan jó az égés,tehát nincs akkora teljesítmény?
Ja,egy másik kérdés:Honnan lehet 12 voltot lopni a Jimnyben? (a szivargyújtót ismerem) Van egy "csomó" csatlakozószerűség,mind-mind szabad,ezek mire valók?
Valószínűleg levegőszűrő csere lesz a dologból.Ma voltam bent a suzukinál,elmondtam a tüneteket - illetve végig sem értem a mondaton - kérdezték,hogy mikor volt levegőszűrő cserélve,és milyen márkájúra. Igen,az utángyártott szűrőkkel már többen is fordultak hozzájuk hasonló panasszal: Teljesítménycsökkenés,fogyasztásnövekedés. Hát ez frankó...
Szvsz az átmérővel nem arányosan nő a gördülési ellenállás. Meg valszeg szélesebbet is raktál picit, az is számít. Meg a növekvő hasmagasság is befolyásolhatja a totál légellenállást. Eddig a tudományos okoskodás. :-)
Az igazság az, hogy a nagyobb mérettel lustább az autó és te meg nyomod a gázt, (mint süket a csengőt) hogy ugyanúgy közlekedj, mint a kisebb gumival. Ez a misztikus +5% :-)))
Nyáron,még az eredeti gumival,Anyám itthon volt egy hónapig,és ő használta a kocsit.Akko nekem is volt 6.2-es fogyasztás,de az hosszú úton jött ki,amúgy 6.5be mindig megállt!
Ezt a légszűrős dolgot én is kipróbálom!Mármint a rongyos megoldást!Majd beszámolok.
Egy MAN szűrő kb 7000 ft.Ez kb kétszer annyi,mint bármelyik "jóezbele",és valószínűleg nem hiába.De azért mégis ott van a kisördög:mi van ,ha mégsem válik be?Eltegyem a következő cserére?
A nemzetközi oldal szerint pedig 6.8 / 6.7 / 6.5 a városon kívüli fogyasztása a 4WD kézi váltós / 4WD automata / 2WD kézi modelleknek. Úgy látszik, a magyar példányok fogyasztása alacsonyabb, mint amit kintről hoztak be :))))))