Nem volt ez annyira kínos, leginkább 2-3 gólos győzelem volt reális ehelyett a kiszenvedett 2:1 helyett. De persze a PSV egész ügyesen védekezett és veszélyes kontrákra is volt erejük, szóval örülni kell a 3 pontnak.
Igen, szerintem is meggyőzőbb formát mutatnak a gúnárok, könnyedebben hozzák a győztes meccseiket, Lacazette és Aubameyang is stabilan termelik a gólokat. A Spurs meg szenvedve hozza a hárompontokat, bár a hazai pálya hiánya kicsit torzíthatja a valós képet: a 8 győzelemből 6-ot vendégként gyűjtött be. Aztán hogy majd a két NLD-n (dec.2 és 19.) ki milyen formában lesz, az nagy talány, remélhetőleg Eriksen és Dele Alli is elkezdenek végre focizni, sokat dobnának az esélyeinken.
Lehet jogosan fintorogni a Spurs idei formája miatt (én is ezt teszem), de ne essünk már túlzásokba, nem kell előre temetni az egész szezont. Majd ha annyi lóvét költhet Poch igazolásokra mint a Liverpool vagy a City akkor lehet a fejét követelni. De most az van hogy Vertonghen, Dele Alli, Eriksen, Dembele sérültlistán, ráadásul Lloris is épp sérülésből jött vissza (bár ne tette volna és maradt volna Gazzaniga a kapuban!) A Premier League-ben a jelenlegi 4. hely teljesen rendben van, az eddigi 7 fordulóban 5x kellett idegeben játszani, amiből 4 győzelem nem rossz mérleg.
Az azért elég aggasztó a Spurs szempontjából, hogy a Barcelona sincs éppen világverő formában, a múlt héten két pontot szereztek három olyan meccsen, ahol kilenc volt az elvárás.
Másrészt Eriksen hiánya szerintem most arányaiban ugyanazt jelenti ennek a csapatnak, mintha a túloldalon Messi hiányzott volna. Plusz még a többi hiányzó, plusz Lloris váratlan betlije - nem nagyon lehetett más vége.
(Egyébként én 2:3-nál kapcsoltam oda - addig a nápolyi meccset néztem - és így tulajdonképpen egy olyan meccset láttam, ahol a Spurs volt a jobb csapat:D)
Egyébként meg a Spurs amúgy sem üti mostanában meg a PL elit szintjét, ráadásul Ali és Eriksen személyében két nélkülözhetetlen arc nélkül kell helyt állniuk.
Son keresi magát, sérült volt. Kane most kezd magára találni, elég későn.
Moura és Lamela ugyan jók, de nem tudják hozni a legjobbak szintjét.
A Pool vagy a MC talán egy X-re jók lettek volna, de a tavalyi Spurs sem kapott volna 4-et.