Keresés

Részletes keresés

gumi.csirke Creative Commons License 2010.12.29 0 0 1169

Sziasztok!

A segitsegeteket kernem, szeretnek vasarolni egy 9mm flobert pisztolyt, talaltam 1-et jo allapotban es jo aron!

Viszont papirok nelkul! Erdekelne h a rendorsegen kapott engedellyel bevizsgaltathato-e es esetleg ujra kivalthato-e az mkh kartya a fegyverre?

Elore is koszonom a valaszokat es tovabbi kellemes unnepeket!!

Chronoss Creative Commons License 2010.12.17 0 0 1168

Végre nekem is összejött a cserebere: Crisbow MK3 :)

Előzmény: AKAY (1165)
Chronoss Creative Commons License 2010.11.30 0 0 1167

Az sem rossz:)

Előzmény: AKAY (1165)
STEVE_5 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1166

Megbocsátok:-)

Előzmény: bauci (1162)
AKAY Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1165

HELLO

Chronoss

THX ,de vettem egy Haenel Shul 312-est :-)))

Előzmény: Chronoss (1164)
Chronoss Creative Commons License 2010.11.28 0 0 1164

Engem még mindig érdekel a Slavia631 csere.

Előzmény: AKAY (1148)
AKAY Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1163

HELLO

SierraGold

Nekem motorom van, és azzal egy kicsit másabb a szállítás:-))) Van egy telek nem messze a várostól, és majd odafogok kijárni, ez legalább 2, 5 Km, Még se 30 Km.

Előzmény: SierraGold (1160)
bauci Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1162

OK, csak olyan idi...ta volt az eredeti kérdés, hogy tovább ragoztam...

Ruhám megtépve, fejemen hamu...

(Egyébként tudom a flóbert tartás szabályait, teljesen véletlenül :) azzal is rendelkezem, de engedéllyel, MKH kártyával.)

Előzmény: STEVE_5 (1161)
STEVE_5 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1161

Ezzel nem viccelünk!

Előzmény: bauci (1158)
SierraGold Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1160

Igen értem h nem egyszerű a helyzet ilyen esetben, és valóban vigyázni kell a szabályok betartására és nem utolsósorban mások és magunk testi épségére. (Azonban ha jól tudom nyílpuskát nyugodtan szállíthatsz összeszerelt állapotban, amennyiben azt beleteszed egy tokba, vagy bármi egyébbe).  Amugy szerintem megoldható a városiak problémája, ha mondjuk egyik haverhoz ugranak át lövöldözni akinek van egy kertje vagy családiháznál mondjuk egy udvar, kissebb telek vagy ilyesmi. Ehhez csupán egy olyan ismerős kell aki rendelkezik hasonlóval :D

Előzmény: AKAY (1151)
AKAY Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1159

HELLO

BIOVADÁSZ

Én sem vagyok egy nagy nyelv zseni, de ha az ujjam meg csúszik, vagy túl gyorsan írok, lehet, hogy többször nyomok egy betűre  és hát így duplázódhat, Mifelénk Idézlek  (mert aki már elvan pár éve ) felénk ezt így írják, hogy el van:-))) De ugye mi most nem azért vagyunk itt, hogy szőrt hasogassunk ? Amit mond, a kollega azt meg tényleg meg kell alaposan gondolni, mert én már beszéltem olyan spórival, akitől ejstandolták a csigás ijját a vadászok.Na már megint többször nyomtam elnézést:-)))

Előzmény: Biovadász (1156)
bauci Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1158

Elsőnél azért láthattad volna a ":)" jelet...

Előzmény: STEVE_5 (1157)
STEVE_5 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1157

Na jó.

Ilyen alacson szintről még talán én sem tudlak felhozni.

Befejeztem.

Előzmény: bauci (1155)
Biovadász Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1156

"Majd 30 km re lakhelyemtől van egy ijjász klub"

Tudom hogy az "íj" bonyolult szó, mert két egész betűből áll, amiből az első hosszú, a második meg nem kettő. Nem vagyok nyelvtannáci, de azé... :)

Számszeresek amúgy vigyázzanak, kicsit komolyabb szabályok vonatkoznak rájuk, mint a "normál" íjakra, akkor is ha otthon lövöldöznek. (amit tapasztalt íjász csak akkor tesz meg, ha a település szélén lakik és abba az irányba tud lőni, mert aki már elvan pár éve a sportban, az tudja hogy milyen elképesztő irányokra képes egy megpattanó vessző)

Pöttyintgetéshez meg csak óvatosan a területválasztással, a terület tulajdonosának és a helyi vadásztársaságnak az engedélye is kell. Sajnos nem ritka hogy ugranak íjak rossz helyen pöttyintgetés miatt, hacsak az ember nincs valami igen jó barátságban a helyi sheriffel.

Előzmény: AKAY (1151)
bauci Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1155

MKH kártya? Minek, mikor nálam van a piros ász! Nehogy má a rendőr jobban tuggya! Ja, a 2-8 mit jelent? Kétezertől nyolcezerig lehet gondolkodni az árban??? Elég pontatlan az árlista...

Előzmény: STEVE_5 (1154)
STEVE_5 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1154

Próbáld meg:-)

Az MKH kártya hiánya - ha véletlenül megfognak - még légfegyver estén is szabálysértés, 50.000 Huf birság kinéz...

Előzmény: bauci (1153)
bauci Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1153

Mér kell ehhez gépjárművezetői engedély? Nem elég, ha a poló alá teszem, hogy ne lássák oszt jó van? :)

Előzmény: STEVE_5 (1152)
STEVE_5 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1152

Biztosan van engedélye!

Kérdezzük meg: pepetigris - ugye van engedélyed???

Előzmény: ztoth32 (1145)
AKAY Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1151

HELLO

SierraGold

Nekem gyerekkori álmom-vágyam látszódott meg valósulni mikor elcseréltem a Sláviát a nyilpuskára. Csak hát ugye városi ember kiszabadul a szabadba, és hol lőjek? A környéken ahol lakom sok közeli hej nincs rá. Majd 30 km re lakhelyemtől van egy ijjász klub, oda járogattam ki lőni, motorral. Nem tudom, láttál e motoros nyílpuskást teljes menet felszerelésbe.:-)) Mindent magammal kellet vinni Vesszőfogótól kezdve a rudakig, amire tettem a vesszőfogót. A vesszőfogót felgumipókoztam a hátsó túra doboz tetejére, amit ugye kapásból az első alkalommal össze is karistolt a gumipók fém kampója. Ugye a rudakat stabilan kellet be állítani a földbe, avagy akkor vigyél kalapácsot is. A másik lőkész állapotba nem szállíthatsz nyílpuskát, ugye a baleset megelőzése véget szét kellet szedni. Meg érkeztél a helyre rudakat beverni a földbe távolságokat ki mérni, nyílpuskát összeszerelni és már lőhettél is. És mire az ebéd kész lett volna fél órával előtte az asszony szólt, hogy ebéd. Na akkor nyílpuska szétszerel cölöpök, ki húz felmálházni és ebédre pont meg érkezni. Mind az utazgatás előkészületek ez mind idő. Sajnos ez az, amiből mostanában kevés van! Bocs, hogy ennyire részletesen írtam le , csak be  akartam mutatni, hogy milyen tortúra egy nyílpuskásnak, ha nincs kertes háza. Mert akkor nincs macera, ha van hól biztonságosan lövöldözni. Hát csoda, hogy az ember más célzó eszközt vált? Igaz most már közelebre fogok járni, lőni! Harminc kilométer helyett  két kilométerre lakhelyemtől. a légpuskának sok macera nem kell. Gyorsan lösz akár százat is 4, 5 lapra különböző méterekről távcsőbe meg nézed az eredményeket és kész. A másik a nyílpuskánál a vesszőkre való odafigyelés gondoskodás a sok mászkálás. Ne érts félre nem utáltam meg a nyílpuskát, mert egy nagyon halk és megbízható egy fegyver, csak ha valami ennyire körülményes macerás azt inkább nem művelném!

Előzmény: SierraGold (1150)
SierraGold Creative Commons License 2010.11.23 0 0 1150

Jackhamma!

Pár évvel ezelőtt én is be voltam indulva,hogy vásároljak egy nyílpuskát, nagyon megtetszett ez a fajta lövészet . Körülnéztem, informálódtam, és végül egy Szigeti-féle melett döntöttem több szempontból is! Mint utólag kiderült jól is választottam. Még valamikor 2007 tavaszán vettem meg, és azóta amikor csak engedi a szabadidőm mindig lövök vele. (ez kb. heti 1-2 alkalom) Akárhogy nézem már 3 éve van meg, lassan ugye 4, de nem panaszkodhatom rá. Nyílvesszőt kellett csak rendelnem pluszba, mert az kezdetben elfogyott, de mióta beszereztem egy normális céltáblát, azóta a vesszők is tovább bírják!

Az általad említett másik puskát én nem ismerem, ugyhogy arról véleményt sem tudok mondani!

A lényeg, hogy mondhatni elég sokat használom, de bírja a strapát, és nem is került sokba. Megvagyok elégedve vele. Ennél olcsóbb puskát meg szerintem nem érdemes venni, mert azok olyan hibákat relytenek, amiket megtapasztalva az ember kiszeret a nyílpuskából.

Pár hozzászolással ezelőtt olvastam, hogy valaki azt írja, hogy kipróbálni jo az is ami kibír párszáz lövést, de nem tudom! Én személyszerint nem dobnék ki 30-40 ezret az ablakon, mikor 60-70-ért már elég jók vannak!

Ha esetleg érdekel még pár dolog, tapasztalat ezzel kapcsolatban akkor csak írj!  

Előzmény: Jackhamma (1133)
AKAY Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1149

Bocs a kép lemaradt.

AKAY Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1148

Sziasztok

Két éve elcseréltem a Slavia 630-as légpuskámat egy Phantom 1 nyílpuskára, de már bánom. Sokkal körülményesebb a lövöldözés nyílpuskával, mint ahogy én azt gondoltam. a vesszők gondozása mászkálás utána ecetéra, ecetera. Én vagyok a második gazdája nem sokat használtam  ha azt mondom, hogy 100 lövést lőttem vele akkor sokat mondok. Most eladnám, vagy elcserélném érték egyeztetéssel. Field targetre alkalmas puska előny! Anyaga: fa
Súly: 2300 g
Hossza: 78 cm
Erősség: 150 lb
Állítható célzó
Automatabiztosító

Gyártó Megaline

Gyártó: Olasz gyártmány

Panczer 1 s ideg

+26 tol

Van hozzá még 100 lok

+tegez

wax

A lok+ a tollak lemaradtak a képről.

Mr. Hilter Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1147
Á, dehogy.
Előzmény: pepetigris (1146)
pepetigris Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1146
Így értem, de igazából csak szabálysértésnek minősül ha az utcán viseled.
Előzmény: ztoth32 (1145)
ztoth32 Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1145

nemérted? 2-8

Előzmény: pepetigris (1144)
pepetigris Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1144
Köszi!
Lehet ehez lőszert venni?
Előzmény: ztoth32 (1143)
ztoth32 Creative Commons License 2010.09.18 0 0 1143
28
Előzmény: pepetigris (1142)
pepetigris Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1142
mégis kb mennyit ér?
Előzmény: Gósztrájder (1141)
Gósztrájder Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1141

hogy jó-e valamire?

Pár méterről sörös dobozokra lövöldözni lehet vele.
Viszont szerelt-lőszeresnek minősül tehát engedélyköteles.

Összegezve: nem jó semmire.

Előzmény: pepetigris (1140)
pepetigris Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1140
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a képen látható Flóbert revolver mennyit érhet, egyáltalán mi a neve, meg hogy jó-e valamire stb. Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!