Keresés

Részletes keresés

halom Creative Commons License 2001.08.12 0 0 238
Add ki neki ne senyvedjen itt egy parazita.
kis_lany Creative Commons License 2001.08.12 0 0 237
Kikerem magamnak az amerikas magyar minositest, legfeljebb az ideiglenesen Amerikaban lako (neha senyvedo) magyar megnevezes illik ram, szerencsere :)
Előzmény: MrPete (235)
egy csepp méz Creative Commons License 2001.08.12 0 0 236
az amerikás magyarokat sem lehet egy kalap alá venni.

Persze az amerikai piacokat sem, hiszen annyifele van.... Setalj egyet Venice-n, vegyel olasz fuszereket South Phillyben, nyisd ki a szemed es fogd a penztarcad a Bronx kinai piacan, es olyan autentikusnak erzed majd magad hogy ihaj :0) Vagy mint ropotop aki egy halom.

Hehhe

Előzmény: MrPete (235)
MrPete Creative Commons License 2001.08.12 0 0 235
Milyen poén, kis_lany mond egy mocskos piacot Bostonban. Erre megjön egy autentikus amerikás magyar, és megmondja neki, hogy az nem is az volt, hanem menjen el Seattle-be (gyak. a túlpartra :), mert ott van a frankó Amerika. Az USA azon szegletében, ahol 100 éve még tényleg az indiánokat győzködték a rezervátumi összkomfort előnyeiről... :)

Szerintem kis_lany hozzászólása eléggé rávilágít arra a szerencsés tényre, hogy azért az amerikás magyarokat sem lehet egy kalap alá venni. Bár kétségtelenül vannak autentikusabbak és kevésbé autentikusabbak.

Ja, és anno valami 40 hozzászólással ezelőtt beszélhettünk az amerikai melting pot-ról. Mostanában jutott eszembe, hogy kis hazánkról sokkal inkább el lehet mondani, hogy olvasztótégely: a lakosság kb 90%-a magyarnak vallja magát, holott teljesen biztos, hogy 10-ből 9-nek köze se lehet azokhoz, akiket Árpád behozott a Vereckei szoroson. Mármint vérvonalilag nem lehet köze, természetesen.

NagyGa1 Creative Commons License 2001.08.12 0 0 234
Ezen kívül Halom komám te is pontosan ugyan ezt csináltad, kimentél Bp-en egy találomra kiválasztott piacra, aztán jött a fikusz...

Figyelve többi fórumon való szereplésedet komolyan azt javaslom keress fel szakembert, odakint úgyis könnyen találsz. (Teljesen komolyan mondom.)

Előzmény: ropotop (231)
Vajk Creative Commons License 2001.08.12 0 0 233
Nem kell ehhez meg kulfoldre sem menni, eleg csak a Waldorf jellegu iskjolakat megnezni...
Előzmény: Ulrika (144)
kis_lany Creative Commons License 2001.08.12 0 0 232
Hat, lehet, hogy nem ugyanarrol a piacrol beszelunk, de ott az eladok 90 %-a feher boru es ekes amerikai kiejtessel beszel, amit nem hiszem, hogy par het alatt tanultak meg. Ami meg a vasarlo nepet illeti: nem ugy tunt, hogy a kover amerikai haziasszonyok csak bameszkodnanak. Persze, a gazdag amerikaiak nyilvan nem oda jarnak, de szerintem sehol sem a jomodu emberek jarnak a piacra vasarolni, hanem akinek megeri utazgatni erte, hogy negyedaron kapjon zoldseget-gyumolcsot.
Előzmény: ropotop (231)
ropotop Creative Commons License 2001.08.12 0 0 231
És ha tudnád, hogy milyen sok az analfabéta.

Pontosan azt a piacot ismerem. Az eladók 95%-a hetekkel ezelött még más országban kapált.
U.i. a SF-i piacon. Megérkeztek a magyar, cseh, román diákok, Lodi-ba, s másnap reggel 4-kor mentek a piacra. Nem venni, eladni.
Csak azt ne mond, hogy ez az amerikai piac. Ez Világ zsibvásár ahova az amerikai csodálkozni jár. A minneapolisi piacon anny a Hmong, hogy mást nem is látni. Az a hír járja, hogy a sajátjukkal trágyázzk a paprikát. Az emigránsok, meg a külföldi diákok, magyar vendégmunkások járnak oda lecsópaprikáért. Inkább nem eszem lecsót az életben.
Menj el a Seattle-i halpiacra. Az amerikaibb.
És tudod hol van még amerikai piac, rendszerint szerda délutánokon és szombat reggel egy egy templomnál. Az amerikai farmer oda hordja ha termelt valamit. Nem megy a Hmongok közé.

Előzmény: kis_lany (230)
kis_lany Creative Commons License 2001.08.12 0 0 230
Halom, ne hidd, hogy Amerikaban nincs ilyen. Ma vettem egy langosszeru valamit Bostonban, az elado csajon ugyan volt gumikesztyu, amiben a tesztat nyujtotta, de ugyanabban vette at a penzt is. De a bostoni piacot is meg lehetne nezni, iszonyu szemet, rothado zoldsegszag, kopkodo zoldsegesek... Ja, es amitol igazan rosszul lettem, mikor eloszor meglattam: minden etterem, etkezde WC-jeben ott diszeleg a felirat, hogy "az alkalmazottak kotelesek kezet mosni a munkaba valo visszateres elott". Inkabb bele se gondolnek, mi lenne, ha nem figyelmeztetnek hatalmas betukkel oket.
Előzmény: halom (205)
pancer1 Creative Commons License 2001.08.10 0 0 229
"Lehet, hogy csak a pasi volt teljesen inkompetens,"
az volt.majden az egész tanácsadói gárda az.
texasi egyetemen, olajbárók pénzén tanultak.
Előzmény: Francin (228)
Francin Creative Commons License 2001.08.10 0 0 228
Emberek,

nem lehetne ilyen normalis stilusban folytatni, mint pl. howdy meg MrPete? Probaljunk meg ervekkel vitatkozni.

szemet: attol, hogy olcsobb sok szemetet gyartani, mint mondjuk mosogatni, nem biztos, hogy jobb is. Nem ismerem az amerikai kornyezetvedelmi jogot, hogy mekkora kornyezetterhelesi dijak vannak a csomagoloanyagokon, mert anelkul persze, hogy olcsobb. Ha egy amerikai gyalog setalna vegig valamelyik autopalya menten, meglepodne, mennyi csomagoloanyagot iteltek autostarsai lebomlasra ("biodegradalodasra").

auto: robotop irta, hogy a benzinen es kocsin levo ado "egy fillérig megy vissza útépítésre." Ez azert egymas mellett elbeszelesnek tunik, az utakat ugyanis senki nem hianyolta, kornyezetszennyezesrol volt szo. Nevetseges, hogy Amerikaban olcsobb a benzin, mint Magyarorszagon. Nem hiszem, hogy az adriai koolaj lenne ennyire draga.

kyoto: a minap hallottam a radioban nyilatkozni a Bush-kormany egyik delegaltjat, miszerint W Bush allaspontja szerint nem fogyasztas/kibocsatas-visszafogas kell, hanem majd a technologiai fejlesztesek megoldjak a globalis kornyezeti problemakat. Riporter: - Megis, konkretan milyen javaslatuk van? - Nem fogyasztas/kibocsatas-visszafogas kell, hanem majd a technologiai fejlesztesek megoldjak a globalis kornyezeti problemakat. Ismetles 3-4-szer. Lehet, hogy csak a pasi volt teljesen inkompetens, a hivatalos amerikai allaspontot nem ismerem.

barack, kenyer tenyleg finomabb, meg akkor is, ha a kezevel meri erinteni az elado. halomnak javaslom, hogy menjen ki Amerikaban egy piacra, mert a Nagycsarnokot nem a szupermarketekkel kell osszehasonlitani.

howdynak igaza van abban, hogy nehany dolog sokkal jobban mukodik, kutyaszar hianya idesorolhato, szemetelessel nem ertek egyet (ld. fent), amit en meg mindenkepp hozzatennek: a mozgasserultek jogai (epuletek, tomegkozlekedes "hozzaferhetosege"), meg a tavkozles.

Előzmény: howdy (214)
ropotop Creative Commons License 2001.08.10 0 0 227
Marha.
Feri I Creative Commons License 2001.08.10 0 0 226
Nem a semmibol!
A robotop osei voltak.
FI!
Előzmény: vandor1 (225)
vandor1 Creative Commons License 2001.08.10 0 0 225
Jééééé, én meg az átkos balkáni történelemtanároktól úgy tanultam, hogy az európaiak miután felfedezték Amerikát (mert akkor az "amerikaiak" ágyékkötőben kergették a bölényt a pusztákon... :-) ), kiirtották az "igazi" amerikaiakat, gyarmatosították a kontinenst, majd önálló országo(ka)t alapítottak ott...

Erre most végre megtudom, hogy az amerikaiak csak kétszáz éve jelentek meg a Földön a semmiből, és hirtelen szupercivilizációt hoztak létre...

:-)))

Előzmény: ropotop (208)
Feri I Creative Commons License 2001.08.10 0 0 224
Minek utan kivagtak a nettobol is es az Indexbol is a Ragika megszunt (mint nick).
Azert ne feljetek a Halom,robotop,ragikavoltam,stb,stb meg sok neve van ennek a magyargyulolo amerikabarat emberkenek.
Amikor eloszor innen zavartak el nagyon szidta az Indexet.
Most a nettot szidja/szidjak az a 4-5 ember.
Ha megint lapatot kapnak neznek majd egy origot vagy valami hasonlot.
Vegleg azert nem lehet toluk megszabadulni,mert igergetik,hogy tobbet nem mennek vissza oda ahonnan kirugtak oket,de nem tudjak megalni.

Az is furcsa viszont,hogy az amerikas,ciganyos es a zsidos topicokbol van a legtobb es azok elnek olyan sokaig.
Ez is jelent valamit.
FI!

Előzmény: Kiraly (222)
ReaLSuckeR Creative Commons License 2001.08.09 0 0 223
Miért te nem tudod? De paraszt vagy, na vánszorogj vissza a tanyára te tusko, itt szidod a fajtád lehet cigány vagy azt azé de akkor meg kussoljál vagy vándorolj ki amcsiba ott szeretik a néped, mer ott demokrácia van. Majd leszophatod a walker bácsit érte..
Előzmény: leha (21)
Kiraly Creative Commons License 2001.08.09 0 0 222
robotop= halom. Bizonyitek a MI NEKED AMERIKA topic
Hussain Creative Commons License 2001.08.09 0 0 221
Hát, mindenesetre ha csupa Kuba szinvonalú ország lenne a Földön, akkor sokkal tovább létezhetne az emberiség. Ebben semmi politikai mellékzöngét ne keressenek, nem vagyok én komcsi, de ha azon az élteszinvonalon élne mindenki, csak annyit fogyasztana, mint ott, akkor sokkal tovább fennmaradnánk.:)
Előzmény: ropotop (220)
ropotop Creative Commons License 2001.08.09 0 0 220
Aztán ha kivágtad, mi lesz belöle? Szovjetúnió, vagy Cuba?
Gyerekbeszéd. Na szia.
Előzmény: Hussain (215)
MrPete Creative Commons License 2001.08.09 0 0 219
Az emberi vizelet is biodegradable, aszt mégis leamortizálja a gyepet. Már én csak ezt tapasztalom a kis balkáni tudatommal.

Szerintem az amerikaiakat olyan nagyon sehol se szeretik. Brazil, japán ismerőseimtől kaptam a legtöbb Clinton szivató poén emailt, a kanadaiakat meg tán említeni se kell. Na mindegy, eme topik színvonala túl alacsony ahhoz, hogy jókedvűen elvitázgassunk. És sajna nem mi, a balkániak vagyunk a szűk keresztmetszet.

Hussain Creative Commons License 2001.08.09 0 0 218
Nem, nem, ez egy keleti közmondás volt anno, én egy könyvben olvastam, nem tudom, hogy ma is forgalomban van e.:)
Előzmény: pancer1 (216)
ciÁN Creative Commons License 2001.08.09 0 0 217
Gratulálok a villámgyors országteremtéshez!
Azzal a pár millió indiánnal mikor számoltok el?
Előzmény: ropotop (208)
pancer1 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 216
"Van egy mondás:"Ha nem tudod eltörni valakinek a kezét, csókold meg azt és imádkozz, hogy törje el neki Isten!" "
ez nem egy Americanus/Shahak/lubavicsi idézet?
:)))
Előzmény: Hussain (215)
Hussain Creative Commons License 2001.08.09 0 0 215
Lehet, hogy tévedtem, de mintha Görögország a Balkánon lenne és a görög filozófia stb. mintha hatott volna valamennyire az európai civilizációra.

Hogy amcsi-ellenesség nincs a világon? Ahány országot ti már megszálltatok, megtámadtatok vagy csak embargóval sulytottatok, akkor már elég sok ellenséget szereztetek. Az, hogy erősek vagytok még nem jelenti azt, hogy szeretnek is titeket. Van egy mondás:"Ha nem tudod eltörni valakinek a kezét, csókold meg azt és imádkozz, hogy törje el neki Isten!" :)

Amerika SZVSZ egy parazita a Földön, amit ki kell vágni. Ezt nem elvakult gyűlöletből mondom, mindössze azokból a tényekből, hogy az USA bocsájtja ki a legtöbb szennyező anyagot a Földön, az USA szívja ki a legtöbb energiát a Földből, stb. Ugye,ugye, melyik ország mondta fel a kiotói egyezményt?:)
Az USA okozza az emberiség halálát. Ime az Amerikai álom. :)

Előzmény: ropotop (208)
howdy Creative Commons License 2001.08.09 0 0 214
Mas vilag, mas ertekrendek, egyik sem feltetlenul jobb, mint a masik. Ha eleg idot toltesz el az egyikben/masikban, sok mindent megertesz, amit addig a masikban furcsanak talaltal. Nekem van/volt szerencsem itt is - ott is eleg idot eltoltenem ahhoz, hogy imadjam a hazamat es nagyon megszeressem az USA-t.
Tul sok szemetet gyart Amerika, es aztan ujrahasznositja? Mert ez igy feleannyiba kerul, mintha embereket alkalmaznanak mosogatni az edenyeket. Terepjaro? Ez talan divat, de itt tobben laknak az elovarosokban, mint a belvarosi utcakon, es gyakran jol jon a negykerek meghajtas a kirandulasokon is, ha nekiindul a Nemzeti Parkoknak a csalad. Na ja, bevallom, itt en is Ford Escape-pel jarok (egy hegyen lakunk), otthon meg Suzukival.
Az amerikai kozertek utan pedig valoban sokkolo kenyeret venni Magyarorszagon, az elso heten, de az ize minden kenyerhejra tapadt bacilust elfeledtet.
Es finomabb otthon a barack, es szebbek a varosok, es masok az emberek. Jobbak-e? Nem tudom.
Mondjak, ahany nyelvet beszelsz, annyi ember vagy. Ez valami ilyesmi - ha lehetoseged van elni egy masik orszagban, es nem csak messszirol es kivulrol utalni, ha nem az uralkodo propagandat olvasod csak, hanem beepitett megfigyelokent szemleled egy tarsadalom mukodeset, es kozben lelkesen "how are you"-zol (reszleges hasonulas), mar nem is olyan hulye minden amerikai, mint elsore gondoltad. Je - ezt is meg azt is milyen jol csinaljak.
Persze, a penz, az latszik, hogy itt tobb van. Ez sok mindent megmagyaraz, de a kutyasetaltatasi szokasok, a szemeteles nem lenne penzkerdes otthon sem. Mindig szegyellem magam ha turistakat setaltatok a pesti utcakon, ez mar az Amerikaban toltott evek hatasa.
Szeretem meg a nyugalmat itt - szelidebbek az autosok, turelmesebbek az emberek. Higgyetek el, nem olyan rossz hely ez.

sörhastáncosnő Creative Commons License 2001.08.09 0 0 213
Ja, most, hogy így kiismertünk, már nem olyan vicces?

halom lehet hogy megszűnik, de téged biztos viszontlátunk még itt valimi más néven, kedves halom/ropotop/ragika/?????

Előzmény: halom (212)
halom Creative Commons License 2001.08.09 0 0 212
Halom mexünt.
NagyGa1 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 211
Na én is ezért írtam. Pedig nem szoktam.
Előzmény: sörhastáncosnő (210)
sörhastáncosnő Creative Commons License 2001.08.09 0 0 210
Ez halom provokáló topikja.(egy a sok közül)

Ha tényleg értelmesen akarna vitatkozni, akkor nem írna ilyen “büdös van, magyarszag” beszólásokat. Ezekből nyilvánvaló, hogy csak provokálni akar, szerintem csak valami kis hülye elemi iskolás, aki a számítógép előtt megjátsza a nagy, bölcs amerikait. Közben meg még azt sem tudja, hogy az SUV mit jelent. Beszarok a röhögéstől!

Ja, és hogy úgy nézzen ki, hogy támogatói is vannak, néha beír ropotop néven is, csak olyankor nem szidja (annyira) a magyarokat.

Szóval messze vagy te attól, hogy amerikai legyél, halom apám. Magyar vagy ízig vérig, akárhol is élsz, abból is a legprimitívebb fajta, aki a saját nemzetét szidja. Én helyetted is szégyellem magam.

Előzmény: halom (205)
NagyGa1 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 209
Gratulálok Halom, jó példa volt!
Szerintem ilyet bárhol a világon bármilyen nagyságrendben lehet találni...

Hussainhoz kapcsolódóan per pillanat éppen Szingapúrban élek, az életszínvonal egyike a legmagasabbaknak a világon - hozzá kell tenni hogy az árszínvonal is.
Ilyet nem sok helyen találsz az általad oly nagyra becsült Államokban sem, de ha elmész a Kínai negyedben Hawker foodot enni, akkor igen meglepo dolgokat fogsz tapasztalni... Utána pedig WC közeli hely ajánlott...
Nem tudom miért vagy olyan büszke Amerikára, mit tettél hozzá azon túl hogy odamentél, mert itthon "büdös" volt?

Éltem már pár helyen, de még sohasem fikáztam ilyen paraszt módon az otthon maradottakat. (Sot, 2-3 év múlva valószinuleg semmi sem tarthat vissza attól, hogy végleg hazaköltözzem!)
Ez a mentalitás eléggé jellemzo bizonyos emigráns körökre.

Előzmény: halom (205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!