Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.16 -1 0 8564

(mármint meddig maradtok, a hotelt írtad.)

Előzmény: Törölt nick (8563)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.16 -1 0 8563

Szintén Praslin :-) de mi megyünk mindenfelé, La Digue, Curieuse, Cousine, Sisters... :-) Mi az Acajou-ban fogunk megszállni és 27-én jövünk el. Te/ti?

Előzmény: turbogabor13 (8561)
Ka Pál Creative Commons License 2022.01.16 -4 0 8562

A bejegyzésből nem így tűnt (utazási iroda, jön-e még valaki akkor), bocs, ha sértőnek tűnt a segítő szándékú reagálásom...

Előzmény: turbogabor13 (8560)
turbogabor13 Creative Commons License 2022.01.16 -1 0 8561

Szia,

Ti melyik szigetre mentek? Mi Praslin szigeten leszünk (Coco de mer hotel), de tervezünk 1 nap La Digue túrát.

Előzmény: Törölt nick (8558)
turbogabor13 Creative Commons License 2022.01.16 -3 1 8560

Tisztelt Ka Pál!

Természetesen tájékozódtunk/tájékozódunk a hivatalos honlapokon is, viszonylag sokat utazunk magánszervezésben és ezen a világon élünk :) Egy szó mint száz. Nem kell.

Előzmény: Ka Pál (8559)
Ka Pál Creative Commons License 2022.01.15 -3 0 8559

Az utazási irodánál szerintem mérvadóbb a Magyar konzuli szolgálat honlapja (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?seychelle-szigetek), sajnos a jelenlegi szabályok gyorsan változhatnak:

Seychelles:

"Oltottsággal járó kedvezmények:

2021. december 14- től Magyarország és a Seychelle-szigetek között hatályba lépett a védettségi igazolványok kölcsönös elismerésére vonatkozó kétoldalú megállapodás, amelynek értelmében a magyar védettségi igazolvány birtokosai a Seychelle.szigeteken ugyanazokra a szolgáltatásokra és kedvezményekre jogosultak, mint a seychelle-i oltási igazolások birtokosai, azonban a magyar védettségi igazolvánnyal rendelkezők a belépéshez továbbra is kötelesek betartani a b) és c) pontban foglalt feltételeket (72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt és az utazást megelőző regisztráció).

f) Karanténkötelezettség:

Az engedélyezett országból érkezőknek nincs karanténkötelezettség. 

g) Kiutazás az országból: Nincs korlátozáshoz kötve. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy sok esetben a légitársaságok, illetve tranzitországok is hozhatnak rendelkezéseket, szabályokat, melyek akár szigorúbbak is lehetnek a fogadóállam beutazási feltételeinél, így azokról érdemes az utazás megkezdése előtt tájékozódni!"

Még érinthet az Emirates miatt:

"Tranzitálási szabályok: 

Felhívjuk a Dubaiban tranzitáló utasok figyelmét, hogy az alábbi országokból tranzitálva is kötelező a b) pont szerinti 72 órán belüli negatív teszteredmény felmutatása: 

Banglades, India, Nigéria, Pakisztán, Srí Lanka, Dél -Afrika, Uganda, Vietnam, Zambia

A más országból érkező, Dubaiban tranzitáló utasoknak nincs szükségük Covid-19 tesztre, azonban figyelembe kell venniük az úticél ország beutazási feltételeit.

https://www.etihad.com/en/travel-updates/all-destinations-travel-guides

https://www.emirates.com/ae/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/"

Előzmény: turbogabor13 (8557)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.14 -1 0 8558

Aznap megyünk mi is, de Edelweiss-szal :-)

Előzmény: turbogabor13 (8557)
turbogabor13 Creative Commons License 2022.01.14 -3 1 8557

Sziasztok!

Mi február 12-én indulunk szintén Emirates a légitársaság. Nekünk azt írta az utazási iroda, hogy visszafelé nem kell teszt, csak kifelé. Jön esetleg valaki más is ekkor?

gzwj Creative Commons License 2022.01.11 -2 0 8556

sziasztok, jött valaki így vagy tudja esetleg valaki, hogy visszafelé Seychellesről Bp-re kell-e indulás előtti PCR teszt Emirates járattal? kérik-e a reptéren becsekkoláskor? Dubaiból visszafelé nem kell, azt  biztosan tudom, csak sehol nem találtam egyértelmű infot...

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.03 -2 0 8555

B.Ú.É.K!

Kevesebb mint 6 hét múlva repülünk. Remélem, addig nem szigorítanak a beutazáson és viszonylag sima utunk lesz. Sajnos anyukám, a tervekkel szemben mégsem tud velünk jönni, azt tervezem, hogy vele külön visszamegyek április-májusban, ha olyan állapotban lesz. Májis még jó hónap, igaz?

Ronaldooooo Creative Commons License 2021.11.20 -2 0 8554

Köszi az infót!

maeve28 Creative Commons License 2021.11.20 -2 0 8553

Ide küld el a jegyeket: emirates.assistance@aig.com

Előzmény: Ronaldooooo (8552)
Ronaldooooo Creative Commons License 2021.11.19 -2 0 8552

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy aki Emirates légitársasággal utazott elvileg benne van a jegyben a biztosítás, honnan tudom a névre szóló kötvényt kikérni? Köszi, Roland

Törölt nick Creative Commons License 2021.11.13 -2 0 8551

Tegnapi rendeletmódosítás:

Ka Pál Creative Commons License 2021.09.01 -3 1 8550

Szerintem nem releváns ez ügyben saját tapasztalat, még ha többször is probléma mentesnek tűnt az autóbérlés noname kölcsönzőknél.

Az biztos, hogy biztosítási eseménynél, hatósági intézkedésnél (szándékosan nem írok balesetet) problémáid lehetnek még akkor is, ha az adott gpk. kölcsönző mediterrán ügyintézése miatt, meg is kaptad vezetésre a kocsit fizikailag.

Szerintem itt nem véletlen van felsorolva a szigetek: https://kormanyablak.hu/hu/feladatkorok/75/OKMIR00060

Egyebekben érdemes talán a fórumon kérdezgetés helyett, a fentebb hivatkozott linken hivatkozott Bécsi egyezménybe belekukkantani....

Előzmény: petikova (8545)
petikova Creative Commons License 2021.09.01 -1 0 8549

Abban tudtok segíteni, hogy milyen helyen kell regisztrálni ahhoz, hogy bemehessünk a szigetekre? Állítólag valami egészségügyi dokumentumot kell kitölteni? Ezt mikor kell és mibe kerül? Köszönöm a segítséget. :)

Citronelle Creative Commons License 2021.09.01 -2 0 8548

Szia Anna, a február elég rizikós, március-április hónapokban nagyobb az esély az eső elkerülésére.

Egyszer januárban 10 napig egyfolytában esett, amikor ott voltam, ilyen nem volt márciusban soha, max 1-2 esős nap volt. Február közepént barátaim voltak ott 3 éve, akkor sok esős nap volt. Lutri egyébként, van olyan is, hogy hétágra süt a nap szilveszterkor.

Előzmény: remanencia (8539)
Citronelle Creative Commons License 2021.09.01 -1 1 8547

Soha nem kértek még sem nemzetközi jogsit, sem kreditkártyát Mahen az autóbérléskor.

Kb 7-8 alkalommal béreltem már autót ott, legutóbb 2020. márciusában. alpha@seychelles.net, illetve rentacarseychelles@gmail.com korrekt volt eddig mindig kb 38-45 Eur/nap egy kicsi autó.

Le tudod velük levelezni a jogsi kérdést is, de tőlem soha nem kértek ilyet sehol a világon bár USA-tól-Marokkóig sok országban béreltem már autót. 

Előzmény: petikova (8545)
petikova Creative Commons License 2021.09.01 -1 0 8546

MAHÉ-ra gondoltam természetesen az autóbérlés kapcsán, a Mehé csak elírás volt :)

petikova Creative Commons License 2021.09.01 0 0 8545

Most akkor a Seychellesen kell a nemzetközi jogsi autóbérléshez? Kérlek titeket, hogy csak olyan válaszoljon, aki nemrég bérelt autót Mehén és saját tapasztalatból tudja a választ. Az, hogy mi van máshol, most irreveláns. Köszönöm :)

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.01 -1 0 8544

Szia, mi tavaly február második felében mentünk és a jövőévi utag is akkorra foglaltuk le. Egy nap volt csak eső, a maradék 2,5 hétben zavartalan napsütés volt.

Előzmény: remanencia (8539)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.01 -2 1 8543

Csak arra reagálva írtam, hogy a védettségithoztad példának, ami egy magyar tákolmány és kb annyit ér külföldön, mint egy libri pontgyűjtő kártya :-)

Előzmény: Ka Pál (8542)
Ka Pál Creative Commons License 2021.09.01 -2 0 8542

Nem is azt írtam, hogy ez magyar probléma. Ez igaz egy németre, vagy oroszra is Amerikában.

Megjegyzendő, a papír mellé kell a plasztik jogsi is, a kettő együtt érvényes!

Előzmény: Törölt nick (8538)
Ka Pál Creative Commons License 2021.09.01 -2 0 8541

Nyilván az angolszász területeken, a te, brit (honosítású) iratod, külön egyezmény alapján elfogadott és persze az EU-ban is, bár a kilépés lehet ezt is megkavarja.

Ázsiában, Dél-Amerikában, valószínűleg neked is kell a papiros...

Előzmény: seci (8540)
seci Creative Commons License 2021.09.01 -3 0 8540

Lehet, hogy nekunk volt csak szerencsenk az USA-ban, mert a mi UK jogsinkat es a fiunket is siman elfogadtak autoberleshez.

Most neztem meg, hogy letezik UK-ban is nemzetkozi jogsi, eddig nem is hallottam rola.

Akkor ezen tul megnezem majd, hogy hol kerhetik esetleg!

-seci

Előzmény: Törölt nick (8538)
remanencia Creative Commons License 2021.09.01 0 0 8539

Jó reggelt!

Szeretnénk érdeklődni, hogy van-e valakinek tapasztalata az időjárás február második felével tapasztalata. Mennyire esős, felhős? Napsütésre van- e esély? Rengeteg honlapot átböngésztem, de még mindig bizonytalan vagyok. Esküvőt terveznénk erre az időszakra.

Köszönettel: Anna

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.01 -1 0 8538

Így van, de ez nem "magyar probléma". Nekünk svájci plasztik-jogsink van, de az USÁ-ban csak a papír-alapú nemzetközit fogadják el.

Előzmény: Ka Pál (8535)
Ka Pál Creative Commons License 2021.08.31 -2 0 8537

"csomagküldővel magam után küldettem Magyarországról ismerőssel"

Már a nemzetközi jogsit hozta a csomagküldő... Csak a jobb érthetőség miatt szögezném le :O)))

Előzmény: Ka Pál (8536)
Ka Pál Creative Commons License 2021.08.31 -2 1 8536

Nem béreltem autót Seychelles-en, de Taivanon pl. buktam az autó bérleti díj egy részét (csomagküldővel magam után küldettem Magyarországról ismerőssel), mert nem tudtam bemutatni a nemzetközi jogsit, nem adták át a kocsit. 

Előzmény: petikova (8531)
Ka Pál Creative Commons License 2021.08.31 -2 1 8535

Rosszul gondolod! A nemzetközi jogosítványt nem helyettesíti a plasztik kártya, bármilyen szép is (lsd. pl. a védettségi igazolvány elfogadottságát/használhatóságát is külföldön).

A nemzetközi egyezményekben rögzítik, hogy milyen hivatalos dokumentumokat fogadnak el az egyes országok egymás között. Tárgyi dokumentumról talán 1960-as években fogadtak el egyezményt, ehhez csatlakoztak azután még további országok. Azóta nem volt ingerencia a módosításra, így hát a ma már vicces megjelenésű papírfüzetecske korszerűsítése, ne adj isten biztonsági jegyekkel történő ellátása is elmaradt.

Előzmény: seci (8532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!