A 2011-es évjáratú Cooper S 174 lovas motorja, gondolom még PSA, az mennyire megbízható? Az is olyan problémás, mint a korábbi évjáratok? Van esetleg valakinek ezzel kapcsolatban infoja?
Az autó kívül és belül is nagyon szép állapotban van esztétikailag.
Fékek, gumik jók.
A nyári garnitúra 17-es és van hozzá 1 garnitúra 16-os télikerék(könnyűfém), mindkettővel lehet még minimum egy szezont menni.
Mikor megvettük(2017.02) megkuplungoztattam a kocsit, azóta kb 4000 km-t ment, tekintve, hogy az ideje java részét szervizben töltötte.
Amikor előjött a probléma, akkor MINDEN szükséges alkatrészt cseréltek rajta.
Komplett vezérlés,az olajszívattyúnál is minden, mindkét VANOS, jeladókkal, szolenoid, összes, de tényleg az összes tömítés, apró gyűrű, új szelepfedél. Mindezt gyári alkatrészekkel.
és ha már kint volt a motor, meg is lett gyűrűzve, plusz szelepszár szimmeringek is.
Csak alkatrészben tartok majdnem 1 millió Ft-nál.
Az összerakás szakszerű volt, az autó működik, teszi a dolgát, egyáltalán nem füstől, nem eszi az olajat.
A hibajelenség annyi, hogy egy idő után visszadobja a VANOS szívó oldali hibát.
Egyébként pont Veled(novothauto) is beszéltem erről telefonon az ősszel. Akkor azt mondtad, hogy épp egy Peugeot-val szívsz már jó ideje ugyanilyen problémával és ha azzal végeztél, max. akkor tudsz nekiállni ennek.
Na azóta a kocsi jól viselkedett, csak 1x dobta be a VANOS hibát(bár tudom akkor is benne van, látni az alapjáraton stb.)
Még itt is írtunk egymásnak, hogy a vezérműtengely mágnesezettsége is lehet hiba.
Tisztában vagyok vele, hogy a ráköltött pénzt, plusz kocsi árát nem fogom megkapni, de elkótyavetyélni sem akarom. Viszont szívni sem tovább.
Ha gondolod, akkor felhívlak a mai napon, amikor alkalmas, ha neked is jó.
Sziasztok! 2005ös 1.6os, 116 lovas cooperban kuka lett a váltó. Mini váltót találni egyszerűen lehetetlen hozzá :( nincs esetleg más autóval típusazonosságát? valahol hallottam Peugeot 308ról, 116i BMW-ről...vagy valami más ötlet esetleg? Nagyon köszönöm a segítségetéket!! ;)
Ráadod a gyújtást de még nem indítózol, akkor világít. Jelzi hogy nem égett ki az izzó.
Amikor forog a motor, felépül az olajnyomás és elalszik.
Ha nem alszik el akkor valószínűleg nincs olajnyomás. Ha így járatod a motort tönkre megy. Ilyenkor az első dolog az olaj szint ellenőrzése, ha kell utántöltés.
Friss Mini Cooper tulaj vagyok, reggel gyújtás ráadásakor pirosan világított az oljos kanna visszajelző lámpa a ford. sz. mérő órában, beindításkor semmi hibát nem írt ki, olajszint lehet, vagy az olajcserét jelzi?
Nincs kezelési utasításom hozzá, esetleg valaki át tudná küldeni?
Nekem is kézikönyv hiányom van. Tudna valaki segíteni? Esetleg beszkennelné és elküldené e-mailen, akinek van magyar nyelvű leírása? Egy 2007-es Mini cooperhez kellene.
Némi segítséget szeretnék kérni egy 2009-es mini one-hoz. Nemrég vásároltam és nincs hozzá leírásom, csak német nyelven.
:(
Valaki tudna nekem segíteni benne? Mármint magyar nyelvű leírása van hozzá? Esetleg a mini weboldalán hol találom meg - régebben találtam ilyet, csak az alvázszám néhány számjegyét kellett beírni és kidobta az autó főbb beállításaihoz kapcsolódó infókat.
Szia! Facelift előtt N12-es, utána pedig N16-os szívó motorral szerelték az R55/56 modelleket. Úgy tudom a két motor között nincs lényeges eltérés, csak pár dolgot terveztek át, de lehet, hogy a hűtőrendszer is változott. :) Üdv!
Köszönöm, az a furcsa, hogy az R55-höz láttam kapcsolási rajzot, ott egy relét látok. Viszont az R56-nál a motortérben van kettő, amiből az egyiknél nincs áram. Hol találnék hozzá kapcsolási rajzot? A Wallis huszonezres óradíja miatt nem fogok ott tapogatózni. :(
Sziasztok! Tudja-e valaki, hogy az r56-ban a motorhűtő ventilátornak hány fokozata van? Létezik, hogy csak egy? Illetve hány fokos hőmérsékletnél kell bekapcsolnia?
Nem, akkor normálisan felpörög. Azt viszont elfelejtettem említeni, hogy a hűtőventilátor az indokoltnál többet megy, és már rövid út után is bekapcsol. A folyadékszintet ellenőriztem, ott mindent rendben találtam. Sokat agyaltam ma, hogy mi lehet a probléma.. Az előbb a 07-es szervízmenüben ránéztem a vízhőfokra (CTMP-MOM) és 30 °C értéket írt ki. Mivel az autót reggel óta nem használtam ezért ez az érték biztos fals. Ez magyarázat lehet arra, hogy miért kapcsol pár km után ventilátor, de okozhat hidegindítási problémákat is? Ha jól gondolom a benzin-levegő keverék előállításánál (sok más paraméter között) a motor hőmérséklete is számít. A meleg motorhoz belőtt üzemanyagmennyiség miatt akadozhat a hidegindítás?
Sziasztok! 3-4 óra állás után a Minim (2008 r55 1.6 szívó) nehezen indul. Ilyenkor az első indításnál általában 4-5 másodpercig forgatja az önindító, mire beindul, de az alapjárat alacsony marad, óra szerint kb. 500 lehet, de hamar le is áll. Ha tovább próbálkozom már hamarabb beindul, de az alacsony fordulat megmarad, és hamar le is fullad. Ha kitartó vagyok, akkor beáll az alapjárat de kis gázra lefullad. Ha picit nagyobb gázfröccsöket adok akkor 10-20 másodperc után beáll az alapjárat, és megszűnik a "fulladás" is. A kipufogógáz ilyenkor benzinszagú, de az utastérben is érezhető picit az üzemanyag, bár ez lehet, hogy normális ha nehezen indul az autó. Miután elindulok az autóval ez a hibajelenség megszűnik, és 1-2 óra állás után is gond nélkül indul. Úgy érzem a fogyasztás is picit magas, de rátankolásos módszerrel még nem ellenőriztem. :)