Keresés

Részletes keresés

Acquaviva d'Aragona Creative Commons License 2006.10.10 0 0 1012
Üdv!

Sajnos nálunk még a perig sem jutott el a dolog. Még januárban tartottunk egy lakógyűlést, ahol (kivételesen) az A8-52 Kft. vezetői is tiszteletüket tették. Itt próbáltunk kialakítani egy közös álláspontot, amihez majd mindenki ragaszkodik a tárgyalások folyamán – elvégre egységben az erő.

De, mint előre várható volt, az összefogás nem élt meg hosszú életet. Elkezdődött a már oly jól ismert szalámitaktika, és a lakók nagy része (ilyen-olyan okból kifolyólag) végül elfogadta a cég ajánlatát. Mára oda jutott a történet, hogy a házban mindössze ha 10 család maradt, és a további tárgyalásokat felfüggesztette a Kft. – mondván, hogy ők már ráérnek, hiszen birtokolják az épület 75%-át.

A mindennapi élet ellehetetlenítése egyelőre csak a régi, “ottfelejtett” bútorok udvari feltornyozásában nyilvánul meg, de természetesen minden szépre, s jóra fel vagyunk készülve. Szóba került pld. a gázvezetékek életveszélyessé nyilvánítása, véletlenül éppen a fűtési idény kezdetén…

Mint említettem, nekem 5,3 milliót ajánlottak fel, és amikor megkérdeztem, hogy tudnának-e az Andrássy úton, vagy a VI. kerületben, de akár a főváros teljes közig. területén belül, ezért az összegért egy hasonló adottságú lakást mutatni, mosolyogva megkérdezték, hogy – “ugyan miért vitatkozom itt velük néhány (!!!) millión?”

Verók + Fürst urak együttérzésükről biztosítottak bennünket tavaly nyáron, a Polgármesteri Hivatal előtt megtartott tüntetés idején. Nos, én nem kétlem, hogy akár érezhetnek is valami ilyesfélét (?), de ettől a mi helyzetünk aligha fog egyhamar megoldódni. :-(
Előzmény: farriss (1010)
Dzsokijuuing Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1011

Sziasztok!

 

Én a Király utcában lakom Veróknak és bandájának köszönhetően eddig is minden éjjel megvolt a programunk egy kocsma meg a Kuplung személyében ami a VI. kerületi kapcsolatoknak köszönhetően korlátlanul működött eddig is. Magyarul szabadon elfoglalhatják az utcát, szabadon nyitvatarthatnak, szabadon annyi zajt csapnak amennyit akarnak, és természetesen a VI. kerületi rendőrség leválasztása óta a rendőrök sem csinálnak semmit.

 

Verók jóvoltából ma megnyitott egy újabb ilyen hely két házzal odébb, a Sirály ez már kétszintes és jelenleg 02:45-kor is dobszólótól zeng az egész utca. Verók ismét jót megszopatta a lakókat, milyen véletlen hogy eddig várni kellett ennek a szórakozóhelynek a megnyitásával érdekes nem? Volt kitől tanulnia ő a VI. kerületi mini Gyurcsány.

 

Pedig Verók eddig is ismert volt arról hogy papíron mindent megígér, nyitvatartás korlátozást stb. de az előző két helyen ezt már 3 év óta ígérgeti és kampányolt ezekkel, a valóságban természetesen soha sem tett semmit.

 

Sajnos én a 7. kerületi oldalon lakom, nagyon sajnálom hogy újraválasztották azt aki garantálja hogy a Király utca lakói beszopják 4 évig és minden éjjel a 3 helyet hallgathatják majd felváltva. Nálam ez kb. azt jelenti hogy a lakásom megpróbálom majd eladni és elköltözni erről a kicseszett helyről minél hamarabb. :(

 

Szomorú hogy egy kerület ilyen szinten megtehet bármit a lakókkal és a hülyék még meg is szavazzák az ilyen felelőtlen embereket akik a lakók ellenében képviselik különböző szórakozóhelyek érdekeit.

farriss Creative Commons License 2006.10.04 0 0 1010
Szia,

Mi ugyanígy jártunk az Andrássy 21.-ben. Ott éppen folyik a per az Amelus kft ellen, azonban, ha meg is vehettük volna a lakást, műemlékvédelem alatt áll a lakóközösségnek kellett volna rendbehozatnia. A költségeket nem is említem....

Ezen bűzös üzelmek után egyszerűen nem értem, hogy maradhatott ez a Verók polgármester.....

Hogy mi vár rád? A Király u-ban a következő módszerrel éltek. Életveszélyessé nyilvánította az ÖK a háztömböt, elköltöztették a lakókat. Aki ott maradt , kvázi kitartott, fizikailag akadályozták a nyugodt létében. Értsd ezalatt: állandó lépcsőház lezárások, nonstop falfúrás.....etc.

Mi 18 milliót kaptunk a 96 nm-es lakásunkért....Szerintem minimum 2x ennyit ér....

Mindenféle képpen beszélj Mihállyal (valamelyik hozzászólásomban már leírtam a teljes nevét) a 21.-ből, ő közösség vezetője, ő tud segíteni......

mindenesetre a közös az összes háztömb esetében: sehol sem biztositják/biztosították a törvényes elővásárlási jogot...

Verók + Fürst = mafia
Előzmény: Acquaviva d'Aragona (1007)
kambekk Creative Commons License 2006.10.03 0 0 1009

Végigsétáltam a minap az Andrássy-n és elmerengtem a történelmén. Ugye valamikor a jómódú és befolyásos polgárok egymást túllicitálva akartak itt fészket rakni. Képesek voltak egy első emeleti erkélyes 4 szobás otthon érdekében palotákat építeni és kiadni azokat. Vajon korunk nemesei manapság miért nem vágynak hasonló birtokokra. Miért jobb egy aglomerációs falucska lézervédett magánbirtokain lézengeni, mint a város ütőerében élni?

 

Miért közvetítők akaják elsőként felvásárolni ezeket a szebb napokat látott palotákat? Ugyes városgazdászok összeköthetnék lemmesen is a haszno(s)t. Hisz a végeredmény pár év múlva úgyis talán beérik, de addig miért terrorizálják feleslegesen az őslakosokat, nem kis pénztől ütve el az önkormányzatot.

cyber.greg Creative Commons License 2006.10.03 0 0 1008

Igen, emlékszem!

Éppen ezért nem akartam védeni Verókot, csak tolmácsoltam az általa elmondottakat.

Amúgy tényleg a legkorruptabb kerületnek tűnik a miénk...

Előzmény: Acquaviva d'Aragona (1007)
Acquaviva d'Aragona Creative Commons License 2006.10.03 0 0 1007
Néhány hónappal ezelőtt (mint az érintett lakók egyike) többször is írtam ide, az Andrássy úti ingatlanok elkótyavetyélésével kapcsolatban. Sajnos a helyzet azóta sem fordult jobbra. A mi házunkra az A8-52 Ingatlanforgalmazó Kft. tette rá sikeresen a kezét, és azon nyomban hozzá is kezdett a lakók kompenzálásához.

Az én esetemben ez 5,3 milliót jelentett egy 34 m2-es lakás után - no persze csak akkor, ha elfogadtam volna ezen jeles ajánlatukat. A "RégiÚj" polgármester úr példaként felhozott tündérmeséje alapján, lehet, hogy nekem is nála kellene közvetlen segítséget keresnem?
Előzmény: cyber.greg (1001)
zsuppi Creative Commons License 2006.10.03 0 0 1006
Fürst azért ment el mert már az MSZP számára is vállalhatatlan volt a jelenléte az önkormányzatban (meg úgyis ellopott már mindent ami nem volt lecsavarozva...), de ettől még semmi se fog változni. a háttérből irányítja majd az önkormányzatot és Verók önmagában is éppen elég sötét gazember
Előzmény: kígyószisz (1005)
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.02 0 0 1005
Most már csak remélhetjük, hogy nem lesznek ilyen dolgok, s ha tényleg elment az alpolgi (tényleg?), aki maga is ludas volt a dologban, akkor pláne lehetnek reményeink.
Gondolom, egy-két héten belül megtudjuk, ki lesz az alpolgi.
Előzmény: cyber.greg (1004)
cyber.greg Creative Commons License 2006.10.02 0 0 1004

Nem sokon múlt...

Vasárnap este egyfolytában nyomtam az F5-öt, és mindig váltakozott a nyertes.

Aztán ő maradt.

Előzmény: kambekk (1003)
kambekk Creative Commons License 2006.10.02 0 0 1003
Abszurdum, hogy azok után a botrányok, bűncselekmények után, amik a regnálásához köthetők, mégis bizalmat tudott kapni újabb 4 évre ez a Verók bácsi... Egyre érdekesebb az MDF felbukkanása. Még a végén kiderül a beborul...
Előzmény: kambekk (997)
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.02 0 0 1002
Aha. Kicsit szkeptikus vagyok ezzel az "áron aluli" kérdéssel, mert roppant könnyen kiszámítható, hogy mi a valós forgalmi érték, ahhoz képest mennyi volt a tényleges vételár, mennyi volt a kártérítési kötelezettség (ha a vevő átvállalta, akkor hozzá kell adni a vételárhoz), s ha így is nagy az eltérés, akkor az indok jól hangzik, de.....
Mivel picit járatos vagyok - nem nagyon, de picit - a Főváros környékén is, azt kell mondjam, nem lett volna teljesen reménytelen onnan pénzt szerezni, ha nem is mindegyikhez. Van ugyanis egy központi alap.

Azt hallom viszont, hogy már nincs a kerületben az alpolgármester, akinek szívügye volt az ilyen eladás. Ez igaz? Ha igen, akkor még akármi is lehet, tényleg.

Előzmény: cyber.greg (1001)
cyber.greg Creative Commons License 2006.10.02 0 0 1001

Nem tudom a részleteket visszaadni, de amikor kb. másfél évtizede a kerület a vagyonátadáskor megkapta az Andrássy úti ingatlanokat, azzal járt egy kötelezettség is, hogy műemléki védettségük figyelembe vételével fel kell őket újítani tíz éven belül. A kerület próbálkozott uniós támogatás kérésével, de nem jött be, a főváros pedig nem tudott ennyi milliárdot rákölteni. 

(Az épületeket csak egyben volt szabad értékesíteni.)

Ezt minden kerületvezetés csak görgette maga előtt, és Verókék idejére érett be annyira, hogy muszáj volt valamit tenni. Próbálkoztak a szokásos tetőtér-beépítéses megoldással, de ezt nem engedték.

 

Az áron aluli értékesítést azzal magyarázta, hogy a vételár jelentős részét a lakók kompenzálására kellett fordítani, és csak a maradék folyt be a kasszába.

 

Példaként hozta fel, hogy egy lakástulajdonos közvetlenül hozzá fordult, hogy a 80 m2-es lakásáért ajánlott 28 milliót nem lehetne-e 32-re feltornászni.

 

Előzmény: kígyószisz (1000)
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.02 0 0 1000
Nem láttam az adást, elmondanád röviden, mit mondott?
Amúgy pont ezek miatt az ügyek miatt nem szavaztam rá (de az Illésre sem), most kíváncsi vagyok, hogy tudott maradni.
Előzmény: cyber.greg (999)
cyber.greg Creative Commons License 2006.10.02 0 0 999

Illés már a tavaszi választások előtt mondta, hogy indul a polgármesterségért.

 

Egyébként Verók beszélt a kábeltévén, hogy mennyi minden történt az elmúlt 4 évben, és mi lesz még. Az Andrássy úti ingatlanok állítólagos elkótyavetyéléséről elmondta a saját álláspontját. Nem tisztem védeni, de megértem az ő álláspontját is.

Előzmény: prokator (998)
prokator Creative Commons License 2006.10.02 0 0 998

Hiszitek, hogy a Verók egy jogerős bírósági ítélet után is polgi tudott maradni (az Andrűssy 47-re gondolok, ha nem csal az egyébként megbízhatatlan számmemóriám)?

 

Mondjuk az Illés hosszan és gondosan titkolta, hogy polgármeesteri ambíciói volnának. De akkor is.

kambekk Creative Commons License 2006.09.30 0 0 997
És a mai online fogadóóra is elmaradt. Szopás szerint... Nem baj, jővő hónapban már úgysem neki kell megtartania...
Előzmény: kambekk (996)
kambekk Creative Commons License 2006.09.30 0 0 996
Néhány nap, ugye? Most is ugyanazt mondják... Csak közben épp egy hónap telt el. Nem baj, nekik sem lesz már gondjuk vele...
Előzmény: kambekk (973)
cyber.greg Creative Commons License 2006.09.26 0 0 995

Jókaitér átadáss témája:

További, nagy képek: http://www.cybergreg.hu/jokaiter/

cyber.greg Creative Commons License 2006.09.23 0 0 994
Úgy látszik, sokan éltek a lehetőséggel:
Előzmény: cyber.greg (993)
cyber.greg Creative Commons License 2006.09.22 0 0 993
Sobbacs basa Creative Commons License 2006.09.22 0 0 992

Ez a mostani a Kulturális Örökség Napok keretén belül hirdetett rendezvény volt.

A bejáratnál egy pillanatra láttam egy táblát valami nyitvatartási idővel, és bár nem volt egyértelmű, hogy mire vonatkozik, de én úgy értelmeztem, hogy vezetés nélkül máskor is meg lehet nézni az Epreskertet (amelynek bizonyos épületei egyébként valóban elég lepukkant állapotban vannak, hogy a minket vezető néninek is igazat adjak). 

Szóval mindent egybevetve azért érdekes volt, nem tudtam például, hogy a Mátyás-templom, eredeti, tehát a Schulek-féle átépítés előtti kapuja is ott van a kertben, amelyet (a józsefvárosi - nemrég felújított - barokk kálváriához hasonlóan) kövekre bontva hoztak át, és raktak össze újra.

Előzmény: fukisunni (990)
cyber.greg Creative Commons License 2006.09.22 0 0 991
Én a kábeltévén futó képújságból tudtam. Persze az ilyen tévécsatornán az ember csak átszörföz, úgyhogy szemfülesnek kell lenni :)
Előzmény: fukisunni (990)
fukisunni Creative Commons License 2006.09.22 0 0 990

sajnos nem voltam itthon, úgyhogy nem tudtam ott lenni ezen a bejáráson.

De világosítsatok fel légyszi! Ez a "bejárás" most mi tulképpen? Időszakonként megnyitják a kapukat és idegenvezető nénik körbekísérgetnek, mint egy múzeumban? A múzeumoknak van nyitvatartási rendjük, amikor látogathatók. Az Epreskertnek is van ilyen? Honnan lehet tudni, hogy mikor van lehetőség részt venni ilyen "bejáráson"?

Előzmény: Sobbacs basa (989)
Sobbacs basa Creative Commons License 2006.09.18 0 0 989

Szörnyű volt ez az Epreskert-bejárás idegenvezetéssel.

Vagyis nem az Epreskert volt szörnyű (bár az is lehetne rendezettebb), hanem az idegen-vezető néni.

Rengeteget beszélt arról, hogy mi mindenre nincs pénz, de hogy pontosan melyik épületről mit érdemes tudni, azt gyakran csak kérdésekre válaszolva volt hajlandó elárulni.

Előzmény: cyber.greg (978)
fukisunni Creative Commons License 2006.09.18 0 0 988

Van olyan hely, ahol bővebben lehet erről olvasni, látni valamit?

Két cikket találtam, mindkettőnél ugyan az a semmitmondó kép volt az illusztráció.

Hogy valamit mindenképpen tenni kell ezzel a hellyel az kétségtelen. Terézvárosban nagyon kevés a zöldterület, talán lehetne ITT növelni. A pavilonokról nincs jó véleményem. Nem tudom elkpzelni, hogyan alakítanak ki közösségi területet, pár négyzetméternyi pavilontetőn. Volt már Budapestnek ilyen pavilonos koprszaka, szerintem ocsmány volt akkor is.

Előzmény: kambekk (987)
kambekk Creative Commons License 2006.09.16 0 0 987
Láttátok a kerület legújabb fejlesztését? "Nyugati tér rekonstrulció" az álneve neki... Muhahahaha! Ezt a bódéépítést akarjai bárki is rekonstrukciónak nevezni???? Mi abban a rekonstrukció, hogy egy eddigi - elvileg - közterületet butiksor építésre átadnak egy vállalkozónak? Tán, hogy a majdani alauminium hullámtetőre néhány centis (mű)füvet telepítenek majd? Nevetsélges mindezt "Nyugati tér rekonstrukciónak" csúfolni. Hát mekkora ő szerintük a Nyugati tér? Száz négyzetméter pavilonnyi? És a túloldali gyalogosfelüljáró/parkoló/buszállomás térsége talán már nem Nyugati tér? Vagy a Bajcsy felöli húgyzsagú padsor tán nem Nyugati tér?
Leragasztani egy posztertérképet, beépíteni egy közterületet minden, csak nem rekonstrukció. Még választáskor sem. Legalább is egy normális főváros épeszű kerületében...
kígyószisz Creative Commons License 2006.09.14 0 0 986
Még meg se kezdődött az építkezés. Talán az ősszel lesz az első kapavágás.
Előzmény: prokator (984)
Devil23 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 985

Köszi, de azt a környéket inkább kihagynám.

Előzmény: prokator (984)
prokator Creative Commons License 2006.09.14 0 0 984
Keress a Corvin-Szigony projekt környékén! Mondjuk az nem teriváros, az biztos. De ott egyelőre még alacsonyak az árak, és jó környék lesz nemsokára.
Előzmény: Devil23 (983)
Devil23 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 983

7-9 millió körül

egyszobás

24nm2-50nm2-ig

gáz fűtésű

Előzmény: kambekk (982)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!