Az eszaki furdesi viszonyokat nem ismerem,de a Mt.Manganui gyonyoru bicset kihagytam furdesileg aprilis kozepe tajan.Nem vagyok egy anyamasszony katonaja tipus,de az nekem mar hideg volt.
A marcius kozepe itt olyan mint otthon az augusztus 30.Egyik hetvegen onfeledt lubickolas valahol,a tanevnyito hetvegejen meg hideg van es esik.Utana meg vissza-vissza jon a jo ido,de mar nem az augusztusi.Nekunk pont az a "rekordunk".3 eve marc 15.-en furodtunk a tengerben.Utana mar csak a kiwik.
ne a pek seasont hagyjátok ki, hanem a rugby vb idejét, hamár, november végétől februárig a legszebb arcát mutatja az ország, ebből egy rosszul sikerült áprilisben szinte semmi nem látszik
Nem tennem a helyedben.Mi egyszer voltunk szabin aprilisban,soha tobbet.Eszakon /bar delen is/ esik. 6-kor sotet van. Ertekes orakon at ucsorogtunk a szallasunkon mert nem tudtunk mit kezdeni magunkkal.Szakado esoben es vaksotetben legalabbis semmi nem jutott eszembe.
Hát srácok, egyre többen mondják, hogy az október-november idén ultragáz lesz NZ-ben a Rögbi VB miatt: felvert árak, tömeg, fullos szállások, stb. Ezek miatt arra jutottunk, hogy lehet, hogy el kellene toljuk az utunkat. A repjegyet ingyen és bérmentve át tudnánk rakni más időpontra.
Így most első körben a március 15.-ei érkezés és az április 23.-ai hazaröppenés tűnik szimpatikusnak, mert a peak seasont szeretném kihagyni. Nagyjából semmit nem bookoltam még, úgyhogy csábító nagyon a relocation. Mit gondoltok? Én most nem látok semmi olyat, ami az áthelyezés ellen szólna (hacsak az nem, hogy plusz fél évet kellene várni, meg talán az őszbe hajló időjárás?)
Osszehasonlitva a magyar helyzettel elegge furcsa dolgok vannak itt,de igy jobb.Csinaltam tobb atepitest otthon gyorsulasi versenyekre,meg sem probaltuk legazlizalni,lehetetlen lett volna.Itt is csinaltam mar,elvittem a low volume engineerhez,atvizsgalta,szolt hogy mit nem szeret rajta,azt kijavitottam az igenyeinek megfeleloen es ennyi.420$ es 2 nap.
Hazi keszitesu utanfuto... rohej.Mo-n szazezrek,tervek,stb.Itt,VTNZ,megnezik,20 perc mulva rendszammal jottem ki. Nem akartam elhinni.
Ja,mas tema.ha vki hajovasarlason tori a fejet,szoljon.Van egy 18 labas Pelinem Volvo penta motorral,2-3 ferohely aludni az elejeben,
6 szemelyig ok a vizen.Lenne meg rajta egy keves munka de komoly erdeklodonek befejeznem.5K az ara a jelen allapotban,sok melo es penz van benne.Ha vkit komolyabban erdekel,maganban fenykep,leiras az elvegzett melokrol mehet.
Ezen en is meglepodtem,a motorome tobb volt nem kevessel mint az autoe.Viszont amikor haborogni kezdek magamban,mindig belegondolok hogy mindez mennyi lenne Mo-n..... Ettol en lehiggadok.Telhetetlenek vagyunk. -:)))
most jött meg a motor meg a nej autójának a regópapírja, lejárnak nemsokára.
a motor regója 24 dollár a kocsié 43. minden sallanggal együtt (ACC főleg) a motor éves regója négyszázhuszonvalahány a kocsi kétszázvalahány dollár
a motoron még valami Acc safety levy-t is kell fizetni, basszák meg, nem elég, hogy a fizetésemből is húzzák, a kocsim után is húzzák, a motoron duplán rántanak le, + fizetem a RUC-ot is...
amikor még megvolt a nagy mazdánk (626 2l benyás, kéziváltóval) akkor kiszámoltam és pici volt a különbség a dízel javára, bár igaz, hogy egy 3.1-es td isuzum van (a négyhengeres wizard, semmi irmscher csoda) ugyanannyi km-en.
mondjuk, ha sokat mennék hosszú utat, akkor verhetetlen lenne még ez a böszmeteg dizli is, tartós 90-100 körül 7-8 körül eszik és 80 literes a tankja. amíg motorra nem ültem addig két hetente tankoltam, most két havonta :)
nekem nincs bajom a dízellel, bár ez attómata, kéziváltóssal jobb lenne sokkal, de attól megőrülnék a dugóban
Nekem egy 2007-s A-6 kombim van2l pdti 6 sebességes kézi de most vadászok egy autómatára.Nagyon jó az autó, nagy átlagba 6,2 fogyasztás,de én tolom neki rendesen!2004 évj 530d kombi milyen áron megy ott?
Az importkerdes rovidre zarhato,identol /nemtom pontosan mikortol/ nem lehet 2004 elotti autot forgalomba helyezni.Az utaniaknal is motorkodfuggoen,megfelel-e a minimum kornyezetvedelmi besorolasnak.
A kiwik is kezdenek autougyben eszhez terni.4-5 eve meg eszveszejto penzeket fizettek ki diamantekert, V6 camrykert,stb.Ma ugyanezt szinte centekert dobaljak az ember utan.Kutyanak nem kell.A tobbseg varosban autozik csak,ott meg leeszi a gatyajukat.Hozzateszem,en is beleestem ebbe a hibaba.Mikor kijottunk vettem egy 3 ezres lexust.De megbantam.17 literes varosi fogyasztas,ubergagyi kidolgozas,100-nal suvitett az osszes ablakon be a szel.
Lenne itt igeny a dizelre,csak nincs.Ha nagyritkan felkerul 1-1 kezivaltos europai dizel a tredmire,hamar elfogy.Mit nem adnek erte ha beletehetnem a seggem egy 530td kombiba...
Vagy 2,5 tdi A6 kombiba....De nincs.Nagy benzines automata az dogivel,de az meg nem kell.
Bar kis benzines automata sem.
Gondolkodtam mar importon,csak atepites es alkatresz miatt,de nyugos.Sehol senkinek nincs tarolohelye.A fizetos meg draga ehhez.Ugy erne meg talan,ha a kontenerbe csak a levagott elejet tennek a kocsinak.Abbol tobb ferne es abban van a lenyeg.
Dizel-benzin: ezt az ugyanannyiba kerul kijelentest gondold at meg1X. Lanyomnak fel evig vadasztam egy tisztesseges eu dizelt mikor Chch-be ment.Nem talaltam,a vege egy 2.2 td camry lett. A 60 literes tankkal 1100km-t autozik,az atlag fogyasztasa 5,5 liter.Ugyanez 2 literes benzinesben 10 jo esetben,de inkabb 11. 5,5 liter gazolaj kb $8 a napi arral,ehhez 100kmkent $4 az RUC. Az 12 dollar. 10-11 liter benzin? 20-22 dolcsi.Raadasul az a 2.2-es motor sztem siman lemossa eroben a 2 literes benzinest.
a dízel itt nem népszerű igazán, ennek részben történelmi okai vannak, részben gazdaságiak, 4 évvel ezelőtt úgy 1 dollár volt egy liter benya a dízel meg 80 cent, vagy valahogy igy. tele van az ország nagy motorú 6-8 hengeres benyásokkal, nagy fordok, nagy holdenek, japóból is csomó hathengeres van, a benzineshez vannak szokva a népek
plusz a gázolaj nem a kúton adózik, ezért külön Road User Charge jön a dízelekre amit km alapon kell fizetgetni (azzal együtt már alig olcsóbb a dizel)
egyébként szerintem nincs értelme európából idehordani a kacatokat, egyrészt csak UK jön szóba, máshol mind balkormány van, és bizonytalant venni messziről nagyobb rizikó mint bizonytalant venni közelről
aki nagyon fenszi az hozat magának autót szingapúrból, ott vannak olyan modellek amelyek itt nincsenek forgalomban, de japán közel van és autóügyben eléggé ott vannak
én itt nem vennék használt bmw-t, de semmilyen európait se, használt vacakra meg pláne nem szívesen pengetnék ki látatlanban +3k-t
SZOBA KIADO. $150 hetente (vagy napi ar megbeszeles alapjan). Az ar tartalmazza a rezsit, internetet, kondigepek hasznalatat, valamint garazs (ha szukseges).
A haz a gyonyoru Whangaparaoa felszigeten talalhato, 40 kilometerre Auckland belvarosatol. A hazbol kilatas Auckland belvarosara, Rangitoto szigetre, gyalog 10 percre 3 beach.
Nézegettem a NZ hirdetéseket még talán úgy is beleférne.Igaz,én csak a BMW-t és a VW néztem,mivel csak ezeket hordom,és főleg dizelt.De láttam nálatok nem annyira népszerű a dizel.A benzinesek sokkal olcsóbbak.
egy autót németországból ideszállítani kb. 2200 NZdollárba kerül ha roro hajón jön más autókkal együtt, ebben az árban benne van a shipping, landing charges, port fees de nincs benne a biztosítás és a leszállítás a saját telephelyedre, ami akármennyi is lehet, attól függ, hogy hova kell vinni.
Ez persze nincs, ha te mész érte a kikötőbe, de akkor is trélerezni kell, mert itt még nincs forgalomba helyezve, nem gurulhat az úton. Az "on road costs" (rendszám, rego, wof, stb) még kb 400 dollár.
Ha van eszed és rábízod egy járműlogisztikus cégre, hogy vegye át és szállítsa le neked a kapuba (ekkor minden papírt, rendszámot és hivatalos izét ők intéznek), bő nyállal 3000 dollárból van itt egy autó, úgy hogy ki bele lehet ülni és elhajtani vele.
Ez kb. 1500GBP. Nem tűnik az évszázad üzletének egy egy-kétezer fontos kocsira kifizetni ezerötöt, egy járműnél semmiképpen.
Én egy autókereskedő,autó bontó cégnek hordok autókat,Magyarországra,Angliából bontásra hordom az autókat,főleg BMW ket,ott egy 530d,vagy egy520-528i,1997-2002.évj 1200-2200 angol font,és nagyon jó állapotba vannak,Használtam P rendszámmal egyet 4 hónapig,egy 530 d,megsírattam,mikor szétbontották,fullos volt.Angliábol nagy pénz lenne a szállítás?
A 80-as evek vegen egy eleg penzes haverom szulei szinten voltak Japanban.2 hetre otthagytak ot meg a hugat,persze az egesz barati tarsasag ott havajozott ezalatt. Apuka meglepodve tapasztalta hazaerkezeskor hogy a jol felszerelt,markas italokkal tele barszekrenye gyakorlatilag kiurult.Annyi maradt meg bennem a torteneteikbol,hogy az aruhazakban ferfi cipok eu 42-ig voltak. Kb 5.-es voltam amikor ez volt a meretem,ezen rendkivul jot mulattunk.
Ki nem allom a sok embert es a nyuzsit,azert eccer 1 hetre kimennek en is.
drága atyám '90 körül járt japánban, akkor egy town ace méretű 3 éves mikrobusz pont egy közepes videomagnó árában volt - azóta persze volt válság meg minden, valószínűleg már nem dobják ki a kocsikat 3 évesen (hanem 5) de gyakorlatilag korlátlanok a lehetőségek
ráadásul, ha te fel tudod tételezni, hogy hogy lehet megfaggyúzni valamit, akkor abból már ezrek élnek :)