Keresés

Részletes keresés

csuppancs Creative Commons License 2012.04.13 0 0 162446

muzsa, örülök, hogy múlóban a vérzés, és hogy túlvagy a dolgon. A többit sajnálom, de majdcsak alakul az idővel (tudom közhely, de igaz) minden úgy, ahogy aztán mindenkinek a legjobb lesz.

muzsa Creative Commons License 2012.04.13 0 0 162445

Sziasztok, szia csuppancs, már nem is tudom, mit írtam meg és mit nem, végül pénteken volt a kaparás, azaz egy hete, csökken a vérzés, úgyhogy lehet, hogy ezúttal megúszom, és nem húzódik el hónapokig, a rossz hír az, hogy mostanra gyakorlatilag egyedül maradtam a gyerek utáni vágyammal, olyannyira, hogy nagyon határozottan nem akarja senki rajtam (na jó, és a nagyobbik fiamon) kívül :((( vannak ellenérvek dögivel, nem tagadom. de mégis szar érzés. így nemhogy vackolni fogok egy ideig, de talán kiiratkozni a buliból :(((

Előzmény: csuppancs (162444)
csuppancs Creative Commons License 2012.04.12 0 0 162444

muzsa, mizu Veled? Jól vagy?

Allia, merre jársz? Már nagyon régen jelentkeztél. Minden rendben?

2hounds Creative Commons License 2012.04.08 0 0 162443

Allia, tegnaptól kérek új ciklust, köszi!

izst Creative Commons License 2012.04.08 0 0 162442

Sziasztok!

régen voltam itt :(

csak 7 oldalt kellett visszaolvasnom :))

kétcsíkosoknak gratula :)))

Gerbera

nekem egyenlőre kilátástalan, hogy mikor... halogatom az orvoshoz menést, de a mostani mensi után

már elmegyek (bár a múlt hónapban is ezt terveztem)

Ulrike

veletek mizu?

csuppancs

sajnálom :(

muzsa

sajnálom ami történt. olyan szépen indult...

franciacsibe

elég durva ára van a tesztnek felétek. nem gondoltál vateráról rendelni tesztet?

Allia

márc 17-től kérek szépen új ciklust

köszönöm :)

bibü_ Creative Commons License 2012.04.07 0 0 162441

Nem szeretnék orvost váltani, nagyon jó orvosom van, nagyon lelkiismeretes. Sajnos itt egyedül én voltam a hülye, hogy ilyen korán mentem hozzá. Sajnos tényleg nagyon sok idióta ember van, igaza van Mikoltnak minden szarért perlik az orvosokat, kórházakat, így már inkább parásabbak kicsit mint hogy beleszaladjanak egy ilyenbe. És ha a méhen kívüli terhesség gyanúja felmerül nem fog kockáztatni, mert az mondjuk nem játék. Először nem akart befektetni azt mondta ő nem híve annak, hogy minden szarért befektessenek, csak Magyarországon szokás ez, mert sajnos az emberek többsége nem tudja felmérni, hogy mikor kéne bemenni a kórházba, húzzák halasztják a dolgot, inkább nem megy orvoshoz aztán már nem lehet segíteni. Egy méhen kívüli meg nem vicc, elég hamar bele is lehet akár halni, szóval amikor 500 volt a hcgm és még nem látott semmit úgy döntött nem kockáztat. Teljesen megértem amúgy.

Mikolt Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162440

mindket fajzabol van alavalo, orvosbol es betegbol is. amennyi sztorit itt ossze tudnank hozni hulye orvosrol, ugyanannyit tudnek meselni hulye betegrol. en szemely szerint igencsak tartok a hulye betegtol, es hulyeseg alatt nem azt ertem, hogy mondjuk nem tudja, hol a szive, vagy ilyenek. hanem ettol a rosszindulatu, mindent huzzunk ra az orvosra fajtatol. az ugyved pedig mindent elvallal, amiert megfizetik. persze nyerni nem fog, de a munkadijat felveszi, a dokinak meg felesleges birosagra jarkalas. aztan tortenhetnek meglepetesek. soha nem lehet tudni, hogy egy adott dokinak eppen milyen rossz tapasztalata volt korabban. mondjuk azert nem valtanek le senkit, mert tulzottan alapos.

Előzmény: csuppancs (162439)
csuppancs Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162439

Komolyan mondod, hogy vannak ilyen emberek? És van olyan ügyvéd aki vállal ilyen ügyet? Megáll az eszem...

Előzmény: Mikolt (162438)
Mikolt Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162438

en nem csodalkozom a dokijan. mindig felunk a panikolos kismamaktol. az egyik dokit nalubnk azert perelte a paciense, mert a 8. heti UH-n nem figyelmeztette, hogy meg elvetelhet, o meg elkezdett vasarolni, meg bejelentette a munkahelyen, aztan a 12. heten nem volt szivhang. szoval inkabb feleslegesen egy nap korhazban, minthogy legyen valami.

Előzmény: fantaghiro (162434)
Mikolt Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162437

most mar vegyel egy nagylevegot es higgadj le, inkabb nezegess terhesruhakat:)

Előzmény: bibü_ (162430)
csuppancs Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162436

Na de jó! Legalább a húsvétot nyugodtan töltheted! :)

Nemlajos Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162435

na de hogy ezek milyen jó kérdések!:O

Előzmény: fantaghiro (162434)
fantaghiro Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162434

Szuper :) De azon gondolkozom, hogy mit csináltak volna, ha ma sem látnak semmit??? Hisz az se lett volna baj, nem jelentene azonnal méhen kívüli terhességet... És hogy benn tartottak :o Nekem ez fura. És miért kell kedden visszamenned? Hogy lássanak 5 hetesen egy nagyobb petezsákot talán már emprióval, de mindenképp szívműködés nélkül? Én biztos nem mennék vissza 2 hétig most, hogy tudjátok, hogy jó helyen van.

pearl12 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162433

Sziasztok!

Csuppancs: hát annyira nem is vackolósból, ez volt az első éles hónapunk, csak annyira el voltam keseredve a lisztérzékenység miatt (ami akkor derült ki), hogy nem is hittem benne, hogy összejöhet a baba. Erre most tessék :-)

Köszönöm lányok a bíztatást, most már jobban vagyok, tegnap nagyon pocsék volt. Iszok rengeteg folyadékot, meg hagymahéjteát, meg elhatároztam, hogy ma ki sem megyek a levegőre. Meg persze a C vitamin plusszban. Szerencsére lázam nincs.

Bibü: bizony én is orvost váltanék a helyedben. Egy olyan doki, aki nem megnyugtat, hanem a frászt hozza rád, többet árt, mint használ. Én ma beszéltem a dokimmal telefonon (lett egy kis folyásom sajna), és mondta, hogy még vagy két hétig ne is menjek, mert nincs semmi értelme, úgysem lehetne semmit sem látni (ma vagyok 4+5). És ez is magánrendelés lenne, de gondolom nem akar feleslegeen lehúzni. Szóval szerintem ez így korrekt.

Pearl

Nemlajos Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162432

akkor hurrá!:)

És ha ez a saját dokid, én elgondolkoznék a váltáson, kétszer voltál nála most, mind a kétszer baromi pesszimista módon beparáztatott, szerintem:S

Nemlajos Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162431

Szerintem azt már éreznéd, hogy mozog...:)

Doki mint mond?

Előzmény: Abigél0706 (162425)
bibü_ Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162430

Sziasztok!

Tegnap du 500 körüli a hcg-m és azt mondta az orvos,  hogy ez elég magas, már látnia kellene valamit. Behívott tegnap estére a kórházba, úgyhogy még este vettek vért és ott töltöttem az éjszakát. Ma reggel ismér vérvétel, és az osztályvezető főorvos ultrahangozott meg, aki egy 5 mm-es petezsákot látott jó helyen, és a hcg is 750 lett, ami tökéletes, mert 2 naponta kell duplázódnia. :)  Kedden kell visszamennem kontrollra még, de remélhetőleg most már minden ok.

Azért mentem korán, mert 3 évet vártunk a babára és kicsit túlspiláztam a dolgokat, de Mikoltnak igaza van mindig egyébként már megfigyeltem :D

Tényleg idióta vagyok, de mostmár megpróbálok lehiggadni. :)

Fogár Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162429

ez nagyon érdekes...lehet,hogy azon a helyen ez nem protokoll,ahol én szültem a 3.-at?-csak mert megjelentem 6+3nál,hogy terhes vagyok-majd közölték,hogy rendben- és a 12hetes tarkóredő mérésre adtak egy időpontot...semmiféle uh-t nem végeztek,és amikor rákérdeztem,csak annyit mondott a doki (ambuláns),hogy ráér majd akkor... (SOTE I.)...mivel a méhenkívüliséget nem zárták ki-magánrendelőbe mentem-NEM INGYEN persze...

Előzmény: Mikolt (162424)
Mucorga Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162428

bibü! Az ikrekkel 4 hetesen kerültem először dokihoz (előtte 3 héttel már megvolt az időpont teljesen más céllal :) , pont aznap lett először nagyon halványan pozitív a teszt) akkor csak megvastagodott nyálkahártyát látott az UH-n. (kép is készült róla, petezsákoknak még nyoma sem volt). 2 hét múlva visszahívott (majdnem 7 hetesen), akkor már mindkettő szépen látszott. Kitartás, drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Előzmény: bibü_ (162421)
fantaghiro Creative Commons License 2012.04.06 0 0 162427

Ezt nem tudtam, köszi. (azért ilyenkor azt elmondhatnák, hogy valószínűleg minden rendben van... Bár gondolom azért nem teszik, hogy egy következő terhességnél esze ágában ne legyen ennyire korán elmenni)

Előzmény: Mikolt (162424)
csuppancs Creative Commons License 2012.04.05 0 0 162426

Nekem 5+1-nél csak megvastagodott méhnyálkahártyát látott a doki a második fiamnál. Azért mentem csak, mert direkt a lelkemre kötötte Cz. prof, hogy menjek, zárjuk ki a méhenkívülit. Hát nem sikerült. A következő héten 6+3-nál hasival megvolt a gyerek és jó helyen.

Most 6+0-nál mentem, de csak azért, mert elkezdtem barnázni és a műtéti előzményeim miatt ki kellett zárni a méhenkívülit. Amúgy azt mondta, hogy ha nem jönne meg 1 héten belül, akkor csináljak tesztet és ha még pozitív, akkor kezd majd el vérből HCG-t nézetni. Amikor először megbeszéltük, hogy majd a 7. héten megyek hozzá először, akkor is azt mondta, egy esetleges méhenkívüli akkor még nem okoz panaszt, szívhang viszont már valszleg lesz. Szóval szerintem egyelőre még semmi okod az elkeseredésre, a parázásra meg végképp nincs.

Abigél0706 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 162425

Sziasztok!

November végén volt együttlétem, és azóta nem jött meg a vérzésem - bár 2 levél tablettát vettem be egymás után, mert pont akkor jött volna meg, amikor találkoztunk - de eddig december óta 6 különböző tesztet csináltam meg egyértelműen negatív eredményekkel. Hallott már vki olyat, hogy 6 negatív teszttel mégis terhes lehet az ember?

Köszi előre is!

Mikolt Creative Commons License 2012.04.05 0 0 162424

azert csinalt ultrahangot, mert ha valaki megjelenik azzal, hogy terhes, meg KELL ultrahangoznia, es ha nem lat semmit, akkor mehenkivulikent KELL kezelje ellenkezo eredmenyig. ezert nem megyunk orvoshoz a 6-8. het elott.

Előzmény: fantaghiro (162422)
Mikolt Creative Commons License 2012.04.05 0 0 162423

ezt az egeszet magadnak koszonheted. tul az idegeskedesen most sorolod be magad idiota kismama kategoriaba az orvosodnal, aki a vegen inkabb elektiven megcsaszaroz, csak legyen mar tul rajtad.

fantaghiro Creative Commons License 2012.04.05 0 0 162422

4+4-nél szerintem teljesen természetes, hogy nem látott semmit. Azt meg nem is értem, miért paráztat a dokid, és miért csinál sorra ultrahangokat 4 hetesen, ahelyett, hogy visszahívna két hét múlva.   (Egyébként miért mentél ennyire korán? Most csak aggódsz emiatt, pedig szerintem nem kell, mert nagyon valószínű, hogy minden a legnagyobb rendben van)

bibü_ Creative Commons License 2012.04.05 0 0 162421

Sziasztok!

Nem bírtam magammal és tegnap elmentem a nőgyógyászomhoz, aki nem látott petezsákot, jól beszaratott, hog nem zárja ki a méhen kívüli terhességet, úgyhogy ma berendekt a kórházba uh-ra, ahol ismételten nem látott semmi, meg csinált egy rakat vérvizsgálatot köztük béta hcg-t aminek az eredményét most várom, csak nem veszi fel a telefonját. Olyan 4+4-nél járhatok. Azt mondta ne nagyon tervezzek utazást a étvégére, és ha valami van azonnal kórház. Szóval remek..:(

csuppancs Creative Commons License 2012.04.05 0 0 162420

Most nézem pearl, te vackolósból "támadtál"? :)

csuppancs Creative Commons License 2012.04.05 0 0 162419

muzsa, drukkolok, hogy hamar túllegyél rajta. Remélem kevés vérzéssel megúszod. Én már kezdem kicsit unni, múlt péntek óta még tegnap is elég vehemensen jött. Ma mintha már kicsit csillapodna. Most betankoltam mindenféle tesztet, meg csodaszert, ezt a hónapot kihagyjuk, a következőben meg belecsapunk a lecsóba.

vasbab Creative Commons License 2012.04.05 0 0 162418

Nekem most a 8. héten volt hasonló bajom, alig éltem, lázam szerencsére nem volt, addig amúgy se kell bevenni semmit, egyszerű megfázásra való gyógyteát ihatsz, inhalálhatsz, vegyél be vitamint és remélhetőleg hamar túlleszel rajta. Ha nagyobb a gond úgyis érzed és el kell menni orvoshoz.   Anno tizenpár hetesen is volt betegségem, éreztem, hogy lázas leszek, és gyógyszer nélkül oldottam meg, beálltam a zuhany alá hűtőfürdőzni, hát az rettenet volt, de hatott. 

Elvileg míg nincs láz, nincs gond, persze gondolom vírusfüggő is a dolog.

Előzmény: pearl12 (162416)
2hounds Creative Commons License 2012.04.05 0 0 162417

En a 12. heten kaptam anno torok/mandulagyulladast, na akkor elhittem, hogy regen belehaltak ilyesmibe, de legalabbis hetekig lazasan kinlodtak tole. Persze nem mertem bevenni semmit, az itteni doki azonnal antibio-t irt, nem nagyon foglalkozott vele, hogy terhes vagyok. A magyar haziorvosom algopyrint engedelyezett (2x1 talan??), az valamennyire megoldotta a dolgot, de pocsek egy par nap volt. Fekudtem, mint egy fa.

Szerintem maga a betegseg nem arthat a babanak, ilyenkor a bevitt gyogyszer miatt szokas aggodni, nem?

(Csuppancs, Muzsa, sajnalom!!)

(Babasoknak gratula.)

(En meg egyelore stagnalok. Ezt a honapot gyakorlatilag kihagytuk, ma vagy holnap fogok uj ciklust kezdeni...)

Előzmény: pearl12 (162416)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!