Keresés

Részletes keresés

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2013.12.01 0 0 1055

***** 2013.12.01. *****

Ez is itten van már! Hihetetlen! Asszem ma kell meggyújtani az elsőt:) A fehéret fogjuk, szép adventink van:) De utána nézek, hogy tényleg e ma e:D

Lazacot fogok venni, ha drága, ha nem:) Csak tudnám, hogy mért ilyen drága, amikor annyi él a világon és annyi döglik meg az ívó helyükön:( Sütve jó, a ponty meg rántva, ill. hallében:)

Tessék? Hogy ajándék? Kinek, minek? Mindenünk megvan:):DD

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 1054

***** 2013.11.27. *****

Mindjárt dec. 1! Nagyon megy az idő:( Messze még a Karácsony?

medvegyevegy Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1053

***** 2013.11.24. *****

Viszont tegnap étkezési keményítőből (45gr), 1 tojás sárgájából, fél liter tejjel, két kanál cukorral és egy kanál kakakóval csináltam pudingot:) A kész, forró pudingba belekevertem a felvert tojáshabot. Pótolta a cukis krémest:)

Tegnap már a halevést is elkezdtem! A lidlben lehetett kapni potom 1000ért egy 20 dkg-os lazacfilét. Megsütöttem, természetesen előbb a bőrős részen. Mit mondjak, nagyon finom volt a drágasága ellenére is. Legközelebb a metróban veszem, ott mégis csak 3500 fornyák!

medvegyevegy Creative Commons License 2013.11.21 0 0 1052

***** 2013.11.21. *****

Tegnap megvettük a zádventit:) Majdnem a cukiba is elmentünk finom krémesért, de aztán letettünk róla:( Mégsincs még Karácsony!

alexandrosz Creative Commons License 2013.11.20 0 0 1051

***** 2013.11.20. *****

 

Én is majdnem, aztán még egyszer majdnem, azt követően meg nem..de, úgy döntöttem, a héten mégis..

Az jutott eszembe, hogy ki kellene nézni a Sógorokhoz, még december közepe előtt. Semmi vásárlás, vagy hasonló móka (persze, ha valami megtetszik, hát..), de már elég régen voltam kint ebben az ünnepi időszakban, ráadásul ahhoz kellemes emlékek fűznek: egy vidám, iszogatós, csavargós bécsi nap volt. Szóval, elhatároztam.

Sophie.C Creative Commons License 2013.11.19 0 0 1050

***** 2013.11.19. *****

Majdnem megvettem az első karácsonyi ajándékot.

El kellett vinnem egy csomagot, és amig az eladó bíbelődött, addig nézegettem ezt-azt.

Megláttam, leemeltem a polcról, aztán visszatettem. Túl korainak éreztem, hátha találok jobbat alapon.

Már látom: megint az utolsó percre fog maradni.

Hiába: senki sem bújhat ki a bőréből.

 

És kívánság listát kellene írnom. Hogy lehet ilyet kérni?

Szerintem olyat nem lehet írni a Jézuskának, hogy valami apróságot kérek, lehet valami semmiség is. Utcán talált kő, összehajtogatott papir, saját sütésű mákosbejgli, lábtyű színes ujakkal, koktélkeverő kiskanál. Azt hinné hülyülök.

alexandrosz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 1049

***** 2013.11.12 *****

 

Kutya hideg decemberről regélnek az időjósok. Persze, eddig sem gyakran találták el az időjárást, azonban ha igazuk van, téli időre igen, sok hóra - szerintük - nem számíthatunk. Múlt pénteken megszereztem az ünnep másnapjára tervezett kacsát: igazi házi, darabonként 70 dekás májjal, sőt, idén még a vérét is felfogták nekünk, amit gyorsan meg is sütöttünk. Pogány szokás ez, de rettenetesen finom lett. Többi része ment a fagyóba.

Olyan sok szabadságom rekedt bent, hogy decemberben elvileg nem is fogok dolgozni. Érdekes lesz.

Sophie.C Creative Commons License 2013.11.05 0 0 1048

*** 2013.11.05. ***

 

Nem hittem a szememnek: már kapható szaloncukor.

Hirtelen azt hittem, tavalyról maradt (egyébként nem kizárt)

Éééés ismét elhatároztam, hogy az idén minden másképp lesz.

Például az már biztos, hogy az idén megnézzük a Diótörőőőt!:)

Előzmény: alexandrosz (1047)
alexandrosz Creative Commons License 2013.10.26 0 0 1047

***** 2013.10.26 *****

 

Felháborító, hogy milyen gyorsan telik az idő! Már két hónap sincsen és újból itt az Ünnep. Várom. 1-2 áruházban már karácsonyi díszlet (is) van, megint korán kezdik. Szereztem 1-2 új mézeskalács-formát, szerintem feldobja majd egy kicsit a bevált sémákon üzemelő sütést.

alexandrosz Creative Commons License 2012.12.26 0 0 1046

***** 2012.12.26 *****

 

Szép karácsonyt kívánok mindenkinek!

Egy kis utólagos elmélkedés. Adni jó. Ezt ugye tudjuk, de vajon úgyis jó, ha egész decemberben azon feszülünk, hogy minden megvan-e és örömünket meg sem tudjuk élni, épp az efajta nem normális frusztráció okán..? Látok ilyen jelenséget a családban, nem nagyon tetszik. Tenni persze nem tudok ellene :)

No, de egy kellemes sztori: Anyám - családi összefogással - egy új tűzhelyt kapott karácsonyra. Mindenki fel akarta cipelni Neki már 23-án, nem törődve azzal, hogy nincs hová tenni és persze egyéb problémák is léteznek. Kitaláltam, hogy 24-én reggel készítsünk Neki egy videóüzenetet, amit este lejátszunk, amiből tudni fohja, hogy.. nos, ez nagyon jól sikerült. Meghatódottan, pityeregve ült a kanapén. Nem akartam hatásvadász lenni, remélem, nem is voltam az.


Sophie.C Creative Commons License 2012.12.24 0 0 1045

*** 2012.12.24. ***

 

Na akkor van fa is. Nincs gyökere, nincs is karácsonyfatalpunk, nincs is annyi díszünk, amennyire erre kellene, de ott árválkodott egy bácsi standján. Féloldalas is. De a miénk lett. Ő akarta.:)

 

Áldott karácsonyt!

(Jövő karácsony előtt veletek, ugyanitt!)

 

originalqszi Creative Commons License 2012.12.24 0 0 1044

***** 2012.12.24 *****

 

ÁLDOTT, BÉKÉS, SZENT KARÁCSONYT, MINDENKINEK:)))

Nem fogjátok elhinni, de odaégettem a fíííínom bejglimet: Brühühühühü:(((( Én marha, öreg vénember, pedig a zsebemben volt a pittyegő és nem hallottam:((( De körülöttem senki:((( Megnyomódhatott és ezért nem jelzett:((( Még szerencse, hogy leveles tédztából csináztam és így az alja leveleket levéve fogyasztható:DDDD A töltelék legalább jól átsült:DDD Gondolom, hogy csak én fogom megenni, mert veszni nem hagyom:DDDD

Sophie.C Creative Commons License 2012.12.23 0 0 1043

*** 2012.12.23. ***

 

"Én holnap veszek fát. Esetleg ma délután. Fának nem nevezném, inkább csemete, viszont szépen bele van ültetve egy cserépbe, és legalább 52 centiméter. Úgy sincs több díszem. Bár évről évre szaporodik. Tegnap is kaptam egy ezüstcsillagot és egy angyalkát. Ezt bele is írom a karácsonyi napló topikba is."- hogy önmagamat idézzem.

 

Mert hogy a társasági forraltborozás tegnap esett meg, igazán kellemes volt, bár egy kicsit hosszúra nyúlt. Mert az aprónép (akiből már a legkisebb is harmadikos gimnazista. Hogy repül az idő!) elmenet a plázába egy félórás bólingpartira (nem bírják az öregek dumáját, de aranyosak azért). Csak aztán játszottak még pár menet biliárdot is. Mi meg csak vártuk őket, csak vártuk, és az időt forraltborral ütöttük el. Meg unikummal. Egyébként mindig felfedezzük, hogy a szokásos helyünk milyen jó hely, és hogy gyakrabban kéne jönnünk, nem csak karácsonykor, de addig-addig, hogy aztán megint csak karácsony van, és mi nem voltunk mégsem a szokásos borozóban, mert nyáron van kerthelyiség is.

 

Tegnap még egy híres ember is jelen volt az egységben, Tóth Péter zongorista személyében. Plusz a  helyi tévé egyik műsorvezetője és az egyik kultúrház igazgatója (ha még egyáltalán az, ebben a nagy forgalomban, de nekünk már csak az marad. Örökös igazgatónő.)  Aztán jött egy kollégám is. Meg a barátja. A kollégám hatkor leugrott a vásárba, hogy vegyen kürtöskalácsot a kislányának. Sajnos összefutott egy gyerekkori kebelbéli jóbarátjával. És az ilyesminek sosincs jó vége. Ebben az esetben is bejött a papirforma, kb. kilenckor elmagyarázta nekünk, miért jó szakma a fogtechnikus. De aztán megjelent az egyikőjük asszonykája, felnyalábolta őket, és mindkettőjüket rendben hazanavigálta, reményeink szerint. Kürtöskalács nélkül, persze.

 

Na indulok. Már túl vagyok a piaci dolgokon, most pedig várom, hogy kiválasztásra kerüljön egy darab okostelefon. Úgy látom, sokáig tart.

Sophie.C Creative Commons License 2012.12.22 0 0 1042

*** 2012.12.22. ***

 

A kaja nagyjából rendben, hála a sarki halboltnak, és az ott dolgozó szorgos bácsiknak, két csodálatos potyka kerül az asztalra (és más szorgos bácsik vagy nánik jóvoltából néhány kacsacomb is), és nem kell bíbelődni semmi megpucolással.

 

Sajnos a tegnapi napban lett egy rossz dolog, úgyhogy hamarosan új topik fog nyílni a azokról, akik nem sejtik, mitől veszélyes hitelből költekezni. Lehetne akár blog is, ha tudnám, hogy van kedvem hosszasan értekezni, de általában nem szokott lenni. Sajnálom, hogy mással is megesett.

 

Éééés ... M. azt kérte, kössek neki karácsonyra egy sálat. Régen rengeteget kötöttem, de most elő kell vennem a régi könyveket, mert már az alap mozdulatokra sem emlészem. Azt hittem az ilyesmit nem lehet elfelejteni. Hajrá két sima egy fordított!

 

 

 

 

 

 

Sophie.C Creative Commons License 2012.12.21 0 0 1041

*** 2012.12.21.***

 

Hát azt kell mondjam, megkezdődtek a karácsonyi ünnepek.

Ma mindenki letette a munkát, megünnepeltük az Éva napot, a kollégák kellemes ünnepeket kívántak egymásnak, valószínűleg

nem találkozunk caak jövőre. Klassz!

Egyébként olyan, mintha bazi sok idő lenne még szentestéig, közben pedig egyből eltelik, és pont akkora lesz az időzavar,

mint máskor.Van, aki másképp nem is tudja.

Az jó lesz, hogy megnézzük a Diótörőt. Balett film. Még soha nem voltam 3D moziban.

Sophie.C Creative Commons License 2012.12.20 0 0 1040

*** 2012.12.20 ***

 

Alig hogy kitettem lábam tegnap, már meg is láttam. Erkélykorláton körbefutó piros lámapfüzér, rá merülegesen egy fehér. És ott, rajta, mászik felfelé a kis mikulás. Annyira megörültem, de tényleg. Magamom is kacagok, ez van.

Mindenesetre vettem ma két kiló diót, abból baj nem lehet.

 

A mai mancs címlapon: "Megkértem a Jézuskát, hogy hozzon egy géppuskát". Vagy valami hasonló, erre emlékszem.

Karácsony nálunk mindig a Nagy Pizsamázás. Egész nap lehet tengeni-lengeni (na nem Szenteste, hanem utána). A tengés-lengé elengedhetetlen kelléke néhány magazin és folyóirat karácsonyi dupla száma. Úgy nézem az idén szelektálnom kell, piszok drága lett mindegyik. Elég lesz három. Legfeljebb majd elővesszük a frissen kapott könyveket is. Apropo: múltkor szemembe ötlött, hogy a máskor szinte üres könyvesboltban, így karácsony előtt micsoda óriási a tömeg. Pontosan minek is köszönhető ez?

originalqszi Creative Commons License 2012.12.20 0 0 1039

***** 2012.12.20 *****

 

Hidd el, hogy legjobb a mukarifa!!!!:))) Évekkel ezelőtt itt olvastam először, vagy más, ékezettel nem rendelkező topiktársunk ujjából üzent topicban:DDDD Nos, akkor vettünk egyet, szentségtörés ide, vagy oda, de nem vesszük a galád módon kivágott és talán még a 4mancs által is egyszer védendő élőfát:DDDD Kinyissssuk, unokánkkal feldíszícccssük, 6-án becsukjuk:))))

Valamitől elronthattam a gyomromat, mert éjfél után nemsokkal meg kellett inni egy Underberget:(((( Az mindig jó tesz:)) Lehet, hogy a hurka okozta??? Talán, mert sokat ehettem belőle??? A dátuma nem volt lejáratos és én mindig a pápait veszem, az a legjobb:))) No mindegy, ma veszek halat:))))

Előzmény: Sophie.C (1038)
Sophie.C Creative Commons License 2012.12.19 0 0 1038

*** 2012.12.19. ***

 

Tegnap bandukoltam hazafelé, és komolyan elgondolkoztam rajta, hogy is lesz akkor a Karácsony. Persze rögtön ott kezdődött, hogy egy nyamvadt kis dekoráció nem sok, de egyelőre még annyi sem tellett tőlem. Még jó, hogy úgy két hónapja akciós volt a karácsonyi kaktusz, az ott pompázik (tényleg gyönyörű) a párkányon.

Szóval bandukolok hazafelé, elég forgalmas úton kell mennem. És mit látok??!! Hát semmit. Szinte semmit. Jó, a pláza előtt van egy felfújható hóember. És a boltok kirakatában? Semmi karácsonyi. Jó, a szemüvegesnél volt egy plakát, a pékségben egy kis világító valami, és kész. És a lakások ablakában? Semmi! Persze, jóó, mondjuk azt nem látni az utcáról, hogy a negyediken van-e műhóval angyalka rajzolva az ablaküvegre. De régen (gondolom még tavaly is) kis műmikulások másztak fel az ablakokba létrán, a mi házunkban az elsőn az egyik erkélyen egész éjjel  világított a futófény ... Jó, nem tetszett, de mégis.

Úgyhogy szeretném megdícsérni Gy. nevű kedves ismerősömet, akinek évek óta, mindig ugyanaz a kis karácsonyfácska világít az étkezőablakában, jó messziről látszik. Az lesz a vége, hogy én is veszek egyet. Vagy egy angyalkát.

originalqszi Creative Commons License 2012.12.19 0 0 1036

***** 2012.12.19 *****

Röpül az idő, megy az év:((

Pár hét és már kész!!

De előtte Karácsony, a Szent,

Rengeteg halat eszem, az szent:DDDDDD

alexandrosz Creative Commons License 2012.12.18 0 0 1035

***** 2012.12.18 *****

 

Klasszak vagytok, hogy ilyen jókat írtok, a topic reneszánszát éli! :)

Vasárnap megvettem a halakat, mérges voltam a harcsára, vagy inkább a halasra, mert nem ütötte le rendesen az áldozatot, s a konyhapultra fektetve az megindult rendesen.. Elintéztem, megkapargattam, kibeleztem, felszeleteltem. Mennyivel egyszerűbb egy potykával végezni! Két 1.5 kilóst gyorsabban intéztem, mint a ronda bajszost.

Közben volt időm gondolkodni ezen az éven is, s azt kijelenthetem, hogy ha semmit sem kapok karácsonyra, egy óriási ajándékot már adott nékem 2012..

 

Sophie.C Creative Commons License 2012.12.18 0 0 1034

*** 2012.12.18 ***

 

Jó lenne, ha bírnék egy kicsit kevesebbet dolgozni, és kicsit többet gondolni a karácsonyra.

És jó lenne, ha valaki kerítene egy másik karácsonyi lemezt, mert ezt már unjuk.

És hogy unhatja az a szegény papirboltos/butikos/vasedényes/bankos, akinek az ajtaja a karácsonyi vásárra néz.

Nem kedvencem a karácsonyi vásár.

Viszont a karácsonyi kaktusz gyönyörű lett.

 

 

originalqszi Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1033

******* 2012. 12. 17**** ***

 

Nocsak, nocsak, hogy feldobódott alexandros topicja:))))) Jön az utolsó hét, azaz nem, ill. mégis, mármint 21.e miatt:DDD De az utolsó karácsonyi hét az csak a jövő hét lesz és mindjárt Jézuskával:))))) Még be kell szerezni a halat, vagy halakat és levelestésztát veszek én is a mákosnak, diósnak, sok almával és egy kis meggyel is:)))))) Ja, és mazsolával persze:)))))))

Sophie.C Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1032

* * * 2012.12.16 * * *

 

Klasszak az adventi hangversenyek. Ma (vagyis tegnap, merthogy már holnap van) ez volt (vagyis ez lett) a negy kedvencem:

 

Jóóó, tudom, The last spring! Karácsonykor!!?? Mondjuk úgy: annyit értek hozzá, hogy szép volt. És érzelmes.

Sophie.C Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1031

*** 2012. 12. 16 ***

 

Tegnap megpróbáltam megszólítani a másik szomszédot. Azoknak is van egy kisgyerekük, pár hónapos. Gondolom kicsit jópofizok, mégis csak jön a karácsony. Mondom: Hogy van a kisbaba? Lesz nagy karácsonyfája? Erre a pasi: Nem lesz. És önti ki a szemetet. Háttal. Hát ennyit a kedves karácsonyi csevegésről. Jóvan, béna kérdés volt, de akkor is. Nem így kell barátkozni?

 

Fontos teendő, hogy a 21.-i szokásos karácsonyi-vásári forraltborozásra vegyek apró ajándékokat a többieknek (tudom, hogy világvége lesz addigra, de hátha mégse). És köszönöm szépen annak, akit illet, hogy nem a mi városunkban és nem a mi házunkban lakott az a pasi, aki magára gáz-robbantotta a lakást, és így szinte az egész házat. ("Hogy is költözhetnek majd oda vissza. Se abalakuk, se ajtójuk"- köszi É..ke, hogy megnevettettél minket ezzel az ebédnél.)

 

(Ez nem válaszolos topik, de azt a rántott sokmindent irigyelem, különösen, hogy ha valaki olyan meséli, akinek fontos, hogy ott a "savanyú" is.:) Mi karácsonykor cseresznyebefőttet is bontunk.)

 

Ja, és reggel az elég karácsonyi volt, hogy a pékségi eladó nőci, akinél minden reggel veszem a paninit, éppen körbesétálta a  elkerített karácsonyfás standot, még nem volt nyitva. Nem ismerjük egymást, de minden nap találkozunk, úgyhogy csak szólunk egymáshoz, ha már így összefutottunk. Azt mondja, kinézte azt a fát, ami neki tetszik, de sajnos tízezer forintba kerül. Meg is mutatta. Tényleg szép kis fa volt, semmi különös. Semmi különös szín, semmi különös forma, csak egy rendes, békebeli, nem túl nagy karácsonyfa. És tízezerbe kerül. Hm. Hányszor kell háromkor kelnie ezért, hogy mire például én odaérek, például hatkor, akkor legyen frissensült meleg kifli. Vagy panini.

meret99 Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1030

*********2012.12.16.***********

Jó, hogy mondod:))) Az én szomszédom, tudod, a zemeszpés is megvette a Lucát és ott vitte be előttem a házba, de mi maradunk a mű karácsonyfánál:))) Unokáim majd feldíszítik, van az a füzér színes, szaloncukker és csokoládé dobozban mellette aztán jöhet a mennyből az angyal, rántott hal, rántott gomba, sült krumpli, rántott sajt meg savanyú:DD

Előzmény: Sophie.C (1029)
Sophie.C Creative Commons License 2012.12.15 0 0 1029

*** 2012.12.15. ***

 

A szomszéd megvette a karácsonyfát. Egy bazi nagy, olyan hosszú tűlevelekkel. Jó, kisgyerek van, még nincs két éves. Mégis kicsit röstellkedem, amikor csak elmegyek mellette, és elhatározom, hogy mégis veszek én is egyet, nem jó a tavalyi, ami az erkélyen vészelte át a nyarat. A másik röstelleni valóm: habár imádok gyertyát gyújtani a karácsonyfán, de nagyon szeretnék egy olyan füzért, amin olyan apró fehér lámpácskák villognak. Tudom, hogy utálnám, ha lenne, és mégis. Tegnap ültem az adóhivatlban, és sóvárogtam a műfenyőre szerelt ronda zöld műanyagkábelen biggyesztett lámpácskákra. Lehet, hogy inkább az akkora nappali után ácsingózok, ahol elég messze lehet tenni a karácsonyfát, hogy ne látszódjanak a részletek. :)

meret99 Creative Commons License 2012.12.15 0 0 1028

Turbózd fel a kedvet réteslappal, vagy levelestésztával:)) Sokkal job és főleg egyszerűbb, mint az omlós- vagy kelttésztával:))

Előzmény: mamicska (1027)
mamicska Creative Commons License 2012.12.15 0 0 1027

ma 6 rúd mákos születik

 

tészta kész, töltelék hül

 

a kedvet kéne felturbózni:)

meret99 Creative Commons License 2012.12.15 0 0 1026

*********2012.12.15.***********

Szabadságom első napja, mert szombaton nem vagyok hajlandó dolgozni:))) Holnap Karácsony, holnapután másodika és újra szívok:((( Hal, az fontos:((

alexandrosz Creative Commons License 2012.12.14 0 0 1025

***** 2012-12-14 *****

Ajándék van, menü van, kedv..van.

:)

Igazából, már mézeskalács is van, szóval nagy baj nem lehet.

 

Előzmény: Sophie.C (1024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!