Mert CR és a Portugál válogatott gyenge, de Messi nem gyenge, kivétel a válogatottban, de hagyjuk szerintem, nem akarom én folyamatosan Messit szidni. Különben én CR-t szóba sem hoztam, csak Ti próbáljátok mindig hozzá hasonlítani.
Az egyetlen Bilardo-szintü argentin edző jelenleg Simeone, de se őt, se a hasonló kaliberű európai sztáredzőket képtelen megfizetni Argentina. Addig meg maradnak a Martinok. Az igazán nagy edzők nem is vállalnak már szövetségi kapitányi posztot, legalábbis 60 éves koruk elött.
Kellene egy Bilardo szintű szövetségi kapitány, az meg baromság hogy a VB-t szinte egyedül nyerte meg, nézd újra a döntőt 86- ból, normális edző nélkül bukó lett volna, mint most az utóbbi 2, de ott meg tudták oldani a többiek.
Edző nélkül nem megy.
Mindkét játékos fenomenális, nem is értem hogy CR hogy jön ide, de Diegonak volt normális szövetségi kapitánya, míg Messinek neddig nem, szerintem csak ennyi a különbség kettőjük között.
Csak én inkább Maradonához hasonlítom, nem CR-hez, Maradona nyert VB-t szinte egyedül Argentínának, Messitől meg még egy sorsdöntö villanást sem látunk, de végül is nem akarom én szidni, csak bosszantott nagyon, hogy a VB döntő után egy másik döntőt is elbukunk pedig nálunk játszik a világ legjobbja, aki ezt a válogatottban nem tudja megmutatni.
Miért lenne esélytelen ? Eb-döntőt játszhatott hazai pályán Görögország ellen, aztán vb-elődöntő, majd EB-elődöntő három éve . Két nagy helyzete volt h kiverjék a spanyolokat. A csoportból való kiesésük az előző vb-n volt a ritka kivétel, és a teljes leszereplés (tevékeny részt vállalt benne ő is.) Azóta lett Portugália "kiscsapat", pedig a világranglistán is benne voltak az első ötben. Minimum negyeddöntőbe kellett volna jutniuk. Portugália annyira outsider, mint Hollandia.
Valóban nem érdemes mindent rá kenni és szidni, bár Argentínában nem így gondolják (valahol jogosan mert kivételes játékos akitől ez elvárható lenne), én csak megjegyeztem, hogy volt a válogatottban már egy jó pár meccs ahol egy villanással el lehetett volna dönteni a végkimenetet egy ilyen tudású játékosnak, köztük döntők is, ennyi.
"CR-nek esélye sincs a válogatottjával valamit nyerni, esetleg döntőt játszani"
esélye volt, sajnos a legendás görög csapat túl nagy ellenfélnek bizonyult hazai pályán.
CR válogatott beli teljesítménye csak azután változott hirtelen "esélytelenné", hogy messi a VB döntőig jutott. addig azt hallgattuk, hogy a válogatottban mennyivel többre vitte ronaldo.
Nem hinném, hogy Messinek CR fóbiája lenne, CR-nek esélye sincs a válogatottjával valamit nyerni, esetleg döntőt játszani, annál inkább lehet Maradona fóbiája.
A vb és a Copa is a kihagyott helyzeteken és Di Maria sérülésein múlt. Majd ha CR vb és Eb-döntőbe vezeti a válogatottját lehet mondani rá, h egyszer se villant ? Addig ?
Persze, a szerencse is szerepet játszik valamilyen részben, de azért az nem véletlen, hogy Maradona sokszor villant a válogatottban, Messi meg egyszer sem. Klasszisukat nem vitatom, de Maradona ezekkel az "apróságokkal" klasszisabb. Mindegy, nincs ennek jelentősége, hogy ki a jobb, de ezeken az apróságokon egy VB cím, meg egy Copa múlt és ez bosszantó.
Messi nem tudta megcsinálni "azt a klasszis villanást"?
Úgy gondolom, hogy Messi klasszisa nem vitatható. Hogy akkor, ott Maradonának sikerült, az nagyban szerencse kérdése. Mint ahogy az argentínok világbajnoki címe is. (Hogy ne beszéljünk a bírói támogatásról, amit a hazai vb-jükön nem keveset kaptak...)
Olyan dolgon vitatkozunk, mintha azt állítaná valaki, hogy melyik volt nagyobb színész Yves Montand, vagy Humphrey Bogart.
Mindkettő remek művész volt, de hogy melyik volt a nagyobb?! Hát Montand kétségtelen magasabb volt...:D)
Ide egy normális edző kellene, már lassan évtizedek óta,a garnitúrával általában véve nincs baj, de sajnos megint egy balfasz ült a padon, Simeone még Higuannak is tudna töket növeszteni, és nem menne át kislányba ha helyzetben van.
Lehet hogy nem került még helyzetbe se Aguero és teljesen leszedték a pályáról, de akkor is miért Higuain jött a sorban miért nem a klubjával majdnem mindent megnyerő Tevez? Higany szép számmal termelt (ha már a gólok száma, miért ne Icardi?)de a vb-t is miatta bukták el, meg Napoli is miatta nem került a BL-be. A lényeg hogy így 11-est nem rúghat egy ilyen értékű csatár, még viccből az edzésem sem, nemhogy egy döntőn. De a többiek is nem értem minek vállalják el, vagy ha más a helyzet hogy a picsába nevezte ki Martino a lövőket? Ha belőtték volna most Messi nem lenne ennyire kipécézve, főleg egy ilyen hosszú és eredményes szezon után. Tisztán látszott hogy fáradt és a háta közepére sem kívánja ezt az egészet, de ha már kint voltak biztos örült volna ha megnyerik, de ha egy közepesen jó csapat (Chile) jól felkészül egy olyan csapatból, ami igazán nem is csapat, ezzel megölhetik simán a Messi tipusú húzóembereket, mert nem oda és akkor jön a labda ahova és amikor kell, hanem olykor nem is jön meg teljesen máshogyan helyezkednek 1-1 kontra után mint a Barçában, ráadásul ha még csúcsformában is lenne minden tagja a gauchoknak se lenne ez olyan minőség mint egy formában lévő Barça. Ha ez a torna viszont nem a szezonok végére lett volna téve, mindennek ellentmondva biztos vagyok benne, hogy Messi is eredményesebb lett volna és talán be is húzták volna a Copát.
Pontosan erre gondoltam. Hogy ez csapatjáték. Ezért tartom baromságnak a "Messi akkor lesz jobb Maradonánál, ha vb-t nyer". Platini, Cruyff, Puskás, Di Stefano, Van Basten hány vb-t nyert? Vagy ha Argentina kikap '86-ban, akkor Maradona szarabb lenne? Megnézném Diegot a mai fociban végigszlalomozni az angol térfélen....
Visszatérve az eredeti témához, Argentinának ezzel a kerettel simán hoznia kellett volna a Copát.
Viszont azért egy valami látszik, Messi jelenleg a világ legjobbja, de a válogatottban nem tudja megcsinálni azt a klasszis villanást amikor kellene mint Maradona megtudta, ezt azért össze lehet hasonlítani és itt alul marad (van még azért egy két VB ahol bizonyíthatja az ellenkezőjét).
Ki a "vezér tipus"? C. Ronaldo? John Terry? Vagy Alexis Sanczhez? (Tényleg, a Copa győztes chíleieket nem szedtétek így darabokra mint az argentínokat...)
Mindhárman nagyon jó focisták, de bármibe lefogadom, hogy egyik sem fog vb-t nyerni a válogatottjával.
Miért nem tudjátok felfogni, hogy a futball az csapatjáték és egy játékos csak jelképesen "tudja a hátára venni a csapatát" továbbá az aranylabdának semmilyen sport értéke nincs.
Az biztosan állítható, hogy a világ valaha volt leggyorsabb sprintere Usain Bolt. De, hogy egy 30 éve volt Maradona jobb e egy ma aktív Messinél, az soha nem dönthető el.
"Messi nem fog egyedül vb-t nyerni Argentinának, mint Maradona."
Most képzeld el, ha Messi 2014-ben a vébé döntőben kézzel szerez gólt. Most mi lenne? Hős? Ugyan! Kicsinálnák. Egy utolsó csaló gazember lenne. És senki sem ismerné el a vb címét.
Messi nem fog egyedül vb-t nyerni Argentinának, mint Maradona. Egyszerűen nem vezér-tipus.
Ettől függetlenül nálam a világ legjobb játékosa és az is marad.
De hogy pl. ő lett a csapatkapitány, az inkább teher számára. Valaki kitalálta, milyen jó lesz, ha majd ő emeli fel a kupát. Egyelőre erre várnunk kell. De be kell látni, nem egy Pasarella vagy Zanetti, aki végig hajtja a csapatot, reklamál a bírónál stb. Ő csak focizni akar.
Ronaldonak 3 csúcsszezonja volt (sérülések miatt), Messinek már most van 6 minimum és hol van még a vége.
Az argentin válogatott fő problémája az edzőkben keresendő, valahogy nem bírnak ebből a kiváló emberanyagból egy igazán ütős csapatot összerakni. "A miért nem rúg annyi gólt Messi a válogatottban?"kérdésre elég egyszerű a válasz, legalább 20-30 méterrel hátrébb játszik, mint a Barcaban, ennyivel több lehetősége van a védőknek felrúgni őt.